Translate

onsdag 17 juli 2024

Saldot av Orbans fem resor

 



Vilken tillfällighet!

Att det är Dagens Nyheter är också en alldeles särskild tillfällighet.

Alstret kommer säkert med ”information” inom snart från ”en underhandskälla” inom Säpo att den hemliga politiska polisen nu inte bara ska hålla kollen på Israels ambassad utan också USA:s, bara några kvarter från Netanyahus gäng på Djurgården.

Varje person som ser ut som en 'mellanösternindivid' bör hålla sig kilometer från dessa två fastigheter, annars blir hen misstänkt som en kontrakterad agent av Teheran.

Tacka vet jag USA. För där kan man brassa av ett magasin med en kpist mot en ambassad, det vill säga om det är den KUBANSKA ambassaden. Dessutom slipper vederbörande straff om denne påstår att hen den dagen inte var i psykisk balans.

Vilka tider vi lever i!

D.E.


Viktor Orban. Varför räds EU:s och Vita Husets representanter denne mans resor för att finna en fredlig lösning på en konflikt som kostar tusentals människoliv? Vad hade Palme gjort och vad gör Orban för att undvika gå samma fatala öde till mötes som den förre svenske statsministern? Denne sågs som ett fredshopp i Europa och som en vän till tredje världen där Sverige nu föraktas för sin underdånighet till Imperiet och de forna europeiska kolonialstaterna som sparkas ut från Afrika.


Saldot av Orbans fem resor

Ungerns premiärminister Viktor Orban skickade ett brev till Europeiska rådets president Charles Michel, där han uppmanade att återuppta de diplomatiska förbindelserna med Ryssland och förhandla med Kina om en fredskonferens för att lösa konflikten i Ukraina, rapporterade tidningen Bild.

”Nedan hittar du en kort utvärdering av mina senaste samtal med ledare för Ukraina, Ryssland, Kina, Turkiet och president Donald Trump, samt några förslag för ditt övervägande”, står det i brevet som tidningen fick tillgång till.

”Allmänt sett kan det observeras att intensiteten i den militära konflikten kommer att öka radikalt inom en snar framtid”, sa den ungerske ledaren.

SAMTIDIGT EFTERLYSTE ORBAN samtal med den asiatiska jätten om möjligheten att hålla en fredskonferens, återuppta diplomatiska förbindelser med Ryssland och en ”politisk offensiv” i den globala södern (läs Afrika, Asien och Latinamerika), vars ”respekt har förlorats på grund av inställningen till Ukraina”.

Källa: https://t.me/Irinamar_Z/39431

 

USA-KINA eller ”Vid vägs ände”?

Kan man tänka sig. John Waynes, Kirk Douglas, Elisabeth Taylors och andra Hollywood-stjärnors ”USA”, detta kapitalistiska ”Paradis” är lika bankrutt och skuldsatt som en miljard versioner av den svenske finansmannen PER KRÜGER när hans upphaussade imperium gick i kk 1932;

Ivar Kreugers enorma finansimperium föll samman i efterdyningarna av kraschen på Wall Street. Trots enorma krediter från svenska banker och Riksbanken förmådde han inte ordna upp sina affärer och begick självmord i Paris”, skriver med all uppriktighet Sveriges Riksbank [1] i en genomgång av föregångaren till det sedemera svenska monopolkapitalets mäktigaste kraft; Wallenberggruppen.

 

Till vem står USA i skuld? [räknat i miljarder]


DET MÅSTE KÄNNAS OERHÖRT pinsamt för nyliberalernas megafoner att tvingas se den bifogade tabellen över hur USA är skyldigt ”det kommunistiska Kina” en siffra som jag, med underkänt i matematik i realskolan inte ens vågar mig in på att påstå att det är så och så många miljarder dollar, bara att det är en j-a massa.

Kina, där Mao Tse Tung, ledare för det kommunistiska partiet och Befrielsearménsom befriade landet den 1 oktober 1949, med världens största befolkning, som gick från att vara en fattig underutvecklad jordbruksnation till att bli planetens ekonomiska motor, ledd av ett parti som begripit att utveckla produktivkrafterna på ett genialt sätt och bygga socialismen enligt det 21:a seklets principer.

 

Å ANDRA SIDAN ”landet på dekis”, USA som blev självständigt den 4 juli 1776 men ”som bara har upplevt 16 år av relativ fred”, som han sa USA:s förre president Jimmy Carter. Resten av sin existens har den staten genomfört invasioner, folkmord på miljoner människor och konspirerat fram statskupper, allt glamorerat av bland annat de nämnda filmstjärnorna.

Idag trycks och trycks de gröna sedlarna för att vara vinna respit innan landet till slut drabbar samman i en enda katastrofal konfrontation.

USA är landet som är skyldigt omvärlden gigantiska summor. Är det därför det för varje dag höjer tonläget i och allt oftare talar om den oundvikliga konfrontationen och ett krig med Kina, landet som det har en skuld till av en obegriplig summa pengar?

Men den här gången kommer det inte undan och kan sluta drömma om att stå som värd för en ny Marshallplan, där USA ånyo kommer att blomma upp med nya versioner av John Wayne, Kirk Douglas och Elisabeth Taylor. För ett verkligt krig överlever ingen!

Dick Emanuelsson

[1] https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/historia/historisk-tidslinje/1900-1999/kreugerkraschen/

 

En USA-reporter i Donbass. . .

Om källan är 'Made in USA' tas den som ”trovärdig”. Nåja, kanske inte alltid. Det beror ju på vad innehållet i journalistens är och läsarens slutsatser blir. Då är det bättre att mörka hans material eller, om inte det går kalla honom för 'doble-agent' i tjänst hos Kreml.


Video:
En USA-journalist reser till Donbass och avslöjar den västerländska pressens lögner.



Tänk om svenska reportrar, som bröstar sig som ”oberoende” och ”källkritiska” hade besökt och gjort sitt jobb i Donbass sedan 2014, då hade den allmänna opinionen haft, om reportern hade fått tillstånd av redaktionschefen att presentera sitt material, en helt annorlunda uppfattning än dagens smått hysteriska enögdhet i synen på vad som hänt sedan det året då den ukrainska fascismen, med politiskt och finansiellt stöd av State Department genomförde sin 'Regimförändring' i Kiev, vilket de åtta miljonerna i DONBASS vägrade att erkänna.

Var fanns då indignationen hos det svenska folket? Aaaaah, visste de inte vad som hände det året och de efterföljande åren då skolor, bostadskvarter, daghem, sjukhus i Donbass bombades av Kiev och 14,000 civila dödades, varav 140 var barn?

Och vems ansvar var det att den 'sociale kommunikatören', som vi journalister så fint tituleras INTE fullföljde sin uppgift?

Svar: det politiska etablissemanget som tillsätter SvT och SR-cheferna och naturligtvis det mediala imperiet i Bonnier som vi vet har alldeles speciella politiska gener med Tel Aviv och Washington.

Dick Emanuelsson

 

Läs mer:

måndag 15 juli 2024

Hatobjekten Trump, Fico, Orban, Palme: Utmana inte krigets krafter om du vill leva!

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2024/07/hatobjekten-trump-fico-orban-palme.html

lördag 13 juli 2024

USA:s Nationella Säkerhetsarkiv: USA har planerat att göra Ukraina medlem av Nato i trettio år! Chomsky om NATO:s plan

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2024/07/usas-nationella-sakerhetsarkiv-usa-har.html

torsdag 11 juli 2024

DN och krigsaktivism: Vem ”borde straffas”, krigsaktivister eller fredsmäklare?

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2024/07/dn-och-krigsaktivism-vem-borde-straffas.html

torsdag 11 juli 2024

Den förre Nazi-Natochefen och Natos jakt på Donbass´ litium

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2024/07/den-forre-nazi-natochefen-och-natos.html