Translate

lördag 22 oktober 2022

NYHETSBREVET: Från stulna fartkameror till en ”stöldvåg” som ”kan kopplas till Rysslands krig” i Ukraina

 
Johan Sjöberg, ”säkerhetsexpert” hos det svenska storkapitalets intresseorganisation, Svenskt Näringsliv insinuerar om att bakom den påstådda ”stöldvågen” återfinns Ryssland. Men bevis finns inte, bara ”indikationer”. Det handlar heller inte om militära stöldvaror. I klartext; ”det bidde inte ens en tumme” av detta nya montage!


Från fartkameror till en ”stöldvåg” som kan kopplas till ”Rysslands krig” i Ukraina

I förrgår var det 150 stulna fartkameror till ryssarnas drönare. Nu är det en ”stöldvåg” av diffusa saker men som också ”KAN kopplas till kriget i Ukraina”.

Med en pompös rubrik slår Dagens Industri, DI upp sin 1:a med rubriken:

”Di AVSLÖJAR: Svensk stöldvåg kopplas till kriget i Ukraina”

Men DI ”avslöjar” inte ett smack [1].

Bara en icke officiell obekräftad svamlig uppgift om att det har varit en påstådd ”stöldvåg” på ”flera svenska industriföretag”.

”Flera” innebär som sagt mer än en (1). Inte ens där konkretiserar DI eller Svenskt Näringslivs säkerhetsexpert Johan Sjöberg hur många ”saker” och vad det är som stulits.

 

MEN VITSEN MED ATT PUBLICERA denna sublima politiska skröna är att leda den till det politiska stickspåret:

”Svenskt Näringslivs säkerhetsexpert misstänker att stölderna kan ha en koppling till Rysslands krig i Ukraina”.

Hurdå?

Och ger DI-reportern arbetsgivarföreningens ”expert”, som företrädesevis brukar vara en avdankad före detta säpoagent ordet som säger:

– Stölderna rör den typen av varor som KAN (reds.anm.) gå österut. Det är sådana varor som KAN misstänkas vara bristvaror där. Även om det inte handlar om stölder av militärt material är det varor som KAN användas militärt, säger DI:s källa Johan Sjöberg till TT.

Men samme Sjöberg ”vill inte närmare definiera hur det som stulits kan ha en koppling till kriget i Ukraina”.

Men pressad av TT:s reporter medger han att det inte rör sig om bevis utan:

– Det är flera indikationer som föranleder den misstanken, säger han [2].

Nu är det ”indikationer”.

Sälar på kobbar blev ”indikationer”

Jo, jo, vi minns ubåtsjakten där det mest förekommande ordet hos kollegorna på den tiden var just ”indikationer”.

Nu upplyser oss denne tjänsteman hos det svenska storkapitalets intresseorganisation, som om vi inte visste det, att varor KAN gå österut. Men det kan väl också gå åt de tre övriga väderstrecken. Eller rentav stanna kvar och användas i det oskyldiga Sverige?

Han hävdar att det ”KAN” misstänkas vara BRISTVAROR där.

Naturligtvis, men ”österut” är inte bara Ryssland, eller hur, Sjöberg? Har det aldrig slagit ”experten” att dessa varor kan gå västerut? Till Amerika som är en hel kontinent med en brutal fattigdom och misär, bland annat i det land jag befinner sedan 2006.

Och det sista påstående om att det INTE är militärt material men är ”varor som KAN användas militärt”, är nog den intellektuella pinsamheten förkroppsligad hos denne man. Mig veterligt kan en matlåda som arbetarna på de påstådda industriföretagen har med sig för att konsumera vid lunchtid också vara en del i ”materielen” för att kriget ska kunna verkställas. Vad är det som INTE kan användas eller som på ett eller annat sätt är användbart i ett krig? Naturligtvis en massa saker.

 


OCH DET VET BÅDE SJÖBERG och hans uppdragsgivare som vi gissar tillhör den säkerhetspolis som gjorde utredningsgruppen sällskap som skulle ”utreda” den statsterroristiska sprängningen av den rysk-tyska Nordstream 1-2.

Men i likhet med den nu påstådda ”stöldvågen”, hade utredarna order från högre ort om att täppa till information om de 50 metrarna av gasledningen som sprängningen, motsvarande en jordbävning på 2,3 på Richterskalan, hade orsakat.

Inte ens ledamöterna i det tyska parlamentets Säkerhetskommission fick se eller höra ett ord av utredningsgruppen av Nordstream hade kommit fram till.

När inte utpekandet av Ryssland som ”tjuv av 150 svenska fartkameror” gick hem, kom två dagar senare en story med samma sanningshalt som historien om de ”polska tavelförsäljarna i Småland” på 1980-talet som utpekades som KBG-agenter.

Historien brukar ju, som sagt, gå igen ibland.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.di.se/nyheter/di-avslojar-svensk-stoldvag-kopplas-till-kriget-i-ukraina/

[2] https://tt.omni.se/svenskt-naringsliv-kopplar-stoldvag-till-kriget/a/P44Bxz

 


Ursula von der Leyens gigantiska köp av Pfizervaccin samtidigt som hennes make är direktör i ett dotterföretag till Pfizer!

Ursula von der Leyen godkände ett köp av 4,6 (!) miljarder doser av Covid-19-vaccinet från läkemedelsföretaget Pfizer för 71 (SIC!) miljarder euro.

Frågan är om inte köpet skulle ha ogiltigförklarats för jäv i en normal rättsstat. För hennes make, Heiko Von Der Leyen är direktör för det amerikanska bioteknikföretaget Orgenesis som råkar ägas av just Pfizer. Företaget är specialiserat på cell- och genterapier.

Det kollektiva EU-köpet innebär att det finns TIO doser vaccin för varje EU-medborgare.

Omfattningen är imponerande, och även om EU-kommissionens ordförande är gynekolog är hon nu, även om hon så klart förnekar det även kommersiell representant för Big Pharma, där hennes man arbetar.

Förmodligen kommer vi aldrig att ens kunna gissa hur mycket av denna astronomiska mängd euros dessa två personer fick.

Det vackra paret Ursula och Heiko von der Leyen. Blir nu föremål för rättsutredning.


Inleder en utredning

När jag lägger sista handen på denna text ser jag att ”den Europeiska Bedrägeri- och Åklagarmyndigheten (EPPO) för tre dagar sedan inlett en utredning om köp av vaccinet mot coronaviruset som hanteras av Europeiska Kommissionen på uppdrag av alla medlemsstater. Denna situation äventyrar presidenten Ursula von der Leyen, som var den som förhandlade och undertecknade kontraktet för att uppnå ett förmånligare pris och undvika konkurrens mellan parterna”, skriver den spanska portalen ”El Debate” [1].

Gemenskapens åklagarmyndighet, som har till uppgift att åtala personer som misstänks för bedrägeri mot unionens ekonomiska intressen, offentliggör vanligtvis inte utredningar. Men den här gången meddelade den på sitt Twitter-konto:

”Den europeiska bedrägeriåklagaren bekräftar att den har en pågående utredning om förvärvet av vacciner mot covid-19 i Europeiska unionen”.

Än är inte miraklernas tid förbi.

Men vi avvaktar först resultatet. Kritiken har varit förödande mot EU-kommissionen och det är möjligt att denna bedrägerimyndighet inte har hjaft något alternativ än att öppna en utredning, som inte är samma sak som ”rättsprocess”.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.eldebate.com/sociedad/20221019/fiscalia-europea-investiga-irregularidades-compra-vacunas-contra-covid_67206.html

 

Ukrainsk militär massakrerade journalister och civila!

En konvoj av journalister befann sig vid den civila överföringspunkten som de ukrainska väpnade styrkorna bombade. Två anställda på TV-kanalen Tavria i länet Cherson dog av skadorna.

Hittills är det fyra personer som har dött och 13 är skadade. Alla offren har förts in på sjukhus och vårdas. Det rapporteras också att detta var en avsiktlig attack mot civilbefolkningen, eftersom den ukrainska militären informerades om att detta var en rent civil överföringspunkt.

Kievs bombningar av det ryskkontrollerade länet Cherson, bostadsområden och civila sektorer i Donetsk och Luhansk har intensifierats den senaste månaden. Dagligen dör civila i de fyra regionerna som inlemmats i den Ryska Federationen. Men i väst finns inte en rad och det verkar som censuren också förbjuder att bevaka och publicera Kievregimens Non-Stop-bombningar i dessa regioner.

Källa: Sputnik

 

Massakrerade, fyra döda och 13 skadade av ukrainska bomber. I denna minibuss färdades journalisterna med fotografer. Två av journalisternmas dödades.

 

Zelinskis säkerhetschef: ”Vi måste hitta dessa råttor (ukrainsk opposition) och förgifta dem”

Rysktalande ska ”dra sig tillbaka till sina träsk och kväka på sitt ryska språk”!

FÖR DEN AV CENSURENS BESTRAFFADE opinionen i väst är ovanstående rubrik naturligtvis något fullständigt otänkbart och grymt. Medierna i våra länder anser ju att det råder demokrati i Ukraina och att det är ryssen som är angriparen.

Men det är inte vilket politiskt blåbär som helst som fäller denna fras som leder tankarna till Hitlers propagandaminister Josef Göbbels. Orden kommer från sekreteraren för Ukrainas Nationella Säkerhets- och Försvarsråd, Oleksiy Miacheslavovych Danilov, en av Zelinskis förtrogna, eller kanske den som är presidentens verklige överordnade.

”Den inre fienden”!

Uttalandet gjorde han i en intervju med Radio NV [1] den 11 augusti 2022. Den riktar sig mot ALLA ukrainare som misstänks för att samarbeta med vad Danilov karaktäriserar som ”ryska ockupationsstyrkor” eller ukrainare som inte visar sitt aktiva stöd för Kievregimen.

Och nu går den här mannen vidare i sin jakt på oppositionella och oliktänkande i Ukraina och bekräftar den statspolitik som Kievregimerna har fört efter störtandet av demokratin i februari 2014 där allt som kan tänkas vara ryskt ska utrotas.

– Det ryska språket måste försvinna från vårt territorium av sig självt, som ett inslag av fientlig propaganda och hjärntvätt av vår befolkning [2]

– Engelska är obligatoriskt, vårt modersmål är obligatoriskt, förklarade den höga ukrainska tjänstemannen och uppmanade rysktalande att ”dra sig tillbaka till sina träsk och kväka på sitt ryska språk.”

Donbass förkastade statskuppen

Donbass´ förkrossande majoritet av de cirka åtta miljonerna människorna är rysktalande och ryskan förbjöds den 25 april 2019 av ”Duman”, parlamentet och terrorn inleddes mot befolkningen i östra Ukraina i flagrant brott mot Minskavtalet 2015.

Över två miljoner ukrainare flydde till den ryska federationen där de nu lever. Men terrorn och bombningarna kunde inte kväsa det folkliga motståndet. Därför röstade nyligen en förkrossande majoritet av Donbass för att inlemmas än en gång i det Ryssland det hade tillhört i flera hundra år.

Stora etniska och befolkningsminoriteter

Men Danilovs öppna rasism drabbar inte bara den rysktalande befolkningen. I Ukraina finns följande stora minoriteter: vitryssar, judar, greker, bulgarer, moldaver, tatarer, armenier, polacker, tyskar, krimtatarer och även företrädare för andra etniska grupper.

Det är känt att både Ungern, Rumänien men främst Polen inte är överens med den nuvarande gränsdragningen utan kräver territorium av Ukraina, trots att det är länder som aktivt stöder Kiev i kriget mot Ryssland.

[1] https://youtu.be/ExCG-krMYic

[2] https://youtu.be/econXUvcrwI

 

Den fascistiska attityden hos en av Zelinskis närmaste män är fruktansvärd: de rysktalande ska ”dra sig tillbaka till sina träsk och kväka på sitt ryska språk.”

 

Ukrainskt sjöstridskommando utbildat i Storbritannien ”för sabotage” med bland annat marindrönare

Vad vi nu kan vänta oss är attacker mot Krimbron, kärnkraftverket och vattenkraftverket Kakhovskaya i likhet med det som utfördes mot Nordstream, säger underrättelsekällor.

Ukrainska militärer från OCHAKIV, Marinstyrkorna för Specialuppdrag har nyligen genomgått en tremånaders kurs i Storbritannien. Hur många det är hemligt.

Utbildningen byggde på kontroll och fortbildning av obemannade undervattensfarkoster (marina drönare) och sabotage.

Enligt tidigare uttalanden från högre tjänstemän inom det brittiska försvarsministeriet, är det känt att Ukraina också kommer att ta emot sex undervattensdrönare, så kallade kamikazedrönare.

 

MOT BAKGRUND AV OFFENSIVEN från de väpnade styrkorna i Ukraina i riktning mot Krivoy Rog, har Kiev möjlighet att använda dessa brittiska obemannade undervattensfordon i Kakhovka-reservoarens södra vatten. Med tanke på de höga kostnaderna för HIMARS-missiler (100,000 dollar per enhet) och deras begränsade antal, planerar den ukrainska försvarsmakten att använda brittiska drönare i sabotaget mot vattenkraftverket Kakhovskayas elektroniska system och den gigantiska dammen.

Det genomförda sabotaget kommer att orsaka översvämning av de ryskkontrollerade kustbosättningarna vid mynningen av Dnepr, skapa en humanitär kris och störa logistiken, utan att förstöra vattenkraftverkets infrastruktur.

 

NATOLANDET STORBRITANNIEN är misstänkt som en av flera huvudmisstänkta i sprängningen av gasledningen Nordstream 1-2 och anses också vara drivande, tillsammans med Polen och baltstaterna för att intensifiera den militära konfrontationen mot Ryssland, trots att landet genomlider en av de allvarligaste och djupa ekonomiska kriserna i landets moderna historia.

Även Sverige och Försvarsmakten skryter med att det nu har militära instruktörer på ”hemlig plats i Storbritannien” för att utbilda 300 ukrainska militärer. Fjärran verkar den tiden då Sverige skröt, eller åtminstone var stolt över att vara en fredsstimulerande kraft i världen.

Alla fredsvänner står nu inför en gigantisk uppgift och den är att vända opinionen mot krigsanstiftarna, Natomedlemskap och mer vapen till maffian i Kiev och i stället rekonstruera åren från 2014 och framåt för att finna en fredlig politisk lösning på konflikten.

D.E.

Kakhovka-reservoaren och det stora vattenkraftverket. De infällda bilderna föreställer marina brittiska kommandosoldater som fortbildat de ukrainska terroristerna som enligt den ryska militären ska sättas in för att spränga kraftverket eller Krimbron.


Världens livsmedelsförsörjning saboteras av USA

Det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zajarova anklagar USA för att sabotera rysk livsmedelsexport som drabbar länder i Afrika och Mellanöstern.

”Ryssland, som en stor jordbruksmakt, bidrar väsentligt till världens livsmedelsförsörjning. Vi är väl medvetna om vikten av rysk livsmedelsexport för den ekonomiska utvecklingen i många länder.

Vi uppmärksammar återigen behovet av att återställa leverantörskedjornas normala funktion så snart som möjligt och att ta bort restriktioner som på konstgjord väg skapats av väst som ryska ekonomiska aktörer möter i sin verksamhet utomlands.

Vi är villiga att leverera både mat och gödningsmedel och allt som behövs för att världens livsmedelsförsörjning inte ska hotas på något sätt.

Vi är förhindrade att göra det.

USA utsätter i ett slag den globala livsmedelssäkerheten genom att blockera möjligheten att genomföra finansiella likvidationer av våra produkter. Detta är den mest kortfattade beskrivningen av deras skadliga aktivitet.

Det handlar inte bara om att blockera finansiella transaktioner, utan om förföljelsen av alla operatörer som arbetar med vårt land, de företag eller de mellanhänder som verkar på marknaden, som har all anledning att genomföra sådana transaktioner. Men de förföljs av USA, de utpressas och hotas, deras aktiviteter blockeras med alla medel.

Det är USA som slår mot den globala livsmedelsförsörjningen och gör allt för att förhindra en av de största jordbruksleverantörerna från att leverera till världens matmarknader”, är Zajarovas och Rysslands ståndpunkt.

Ovanstående är bara element för att du själv ska dra de korrekta slutsatserna.

 

Maria Zajarova.

 

Kievs utpressning mot Tyskland:
Mer missiler eller en ”migrationstsunami”!

Tyskland är skyldigt [SIC!] att omedelbart förse Ukraina med ny ammunition för IRIS-T SLM luftvärnssystem!

Det är kravet, inte ens en diplomatisk ansökan längre, från den ukrainske premiärministern Denys Shmyhal. Ordern gav han i en intervju med den ansedda tyska dagstidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

För i annat fall, hotar Shmyhal kommer en ”migrationstsunami” att välla in över Europa på grund av de ryska attackerna mot energisektorns infrastruktur, vars konsekvenser blir att Ukraina kommer att stå utan el, värme och vatten. Med andra ord en flagrant utpressning. Borta är allt tal om förhandlingar.

Redan i dag är uppskattningsvis 40 procent av landet helt- eller partiellt utan el.

Men i Winiarksis DN kalkerar redaktionen Zelinskis dagliga tal eller pressmeddelanden på sin Telegramkanal som säger att ”av 12 missiler har Kiev skjutit ned 18”!

Med den tendensen är det en lätt match för Zelinski.

D.E.

 
Kapplöpningen mellan dron och jaktplan

Mot ryska kamikaze-drönare använder Ukrainas väpnade styrkor sina moderna snabba jaktplan. Deras uppgift; flyga ut och komma ikapp ”mopederna”. Men det är en rysk fälla och hittills har Zelinski förlorat tre stridsplan som INTE lyckades skjuta ned ”mopederna”.

Risken med ovanstående är att ryssarna fångar in och skjuter ned det ukrainska stridsflyget, skriver en ukrainare på sin Telegramkanal. Den killen har fattat hur den ryska fällan fungerar.

Taktiken är enkel, säger han. De (ryssarna) skickar iväg en billig drönare, en kamikaze, till exempel i Poltava-regionen (det finns ett militärt flygfält där). Det registreras på radarn av ukrainarna som i samma ögonblick beordrar det ukrainska stridsflyget att lyfta för att skjuta ner ”shahiden” (martyren). Samtidigt inleder det ryska flyg- och luftförsvaret som redan från början upptäcker det ukrainska stridsplanet och skjuter iväg en luftvärnsrobot. På detta sätt har tre ukrainska stridsplan i Poltava-regionen skjutits ner de senaste dagarna. Flyg är endast lämpligt för arbete på djupet, säger experterna.

Ryssarna använder också ett varierat uppskjutningssystem när de släpper iväg kamikaze-drönarna i förväg, och efter ett tag missiler av olika typer.

Om presidentkansliet i Kiev inte rapporterar en skada från en dron- eller missilattack betyder det inte att den inte existerar. I fredags morse träffade många missiler målet. Därför förbjöd Kiev sina medborgare att skriva om det på nätet. I många städer gick strömmen och de kvarvarande el-transporterna stannade.

D.E.

 

 

Franska bagerier: ”Ingen gas, inget bröd”!

Många franska bagerier och konditorier skyltar nu och bekräftar avsaknaden av rysk gas i Europa:

”Ingen gas, inget bröd”!

Och i likhet med Nederländerna tvingas många bagerier stänga tillfälligt eller permanent.

Emmanuel Macron kan snart vända sig Recep Tayyip Erdoğan för att från Turkiet köpa samma ryska gas som gick via Nordstream 1-2 men som Natopolarna sprängde sönder. Men nästa gång kommer notan vara avsevärt högre, dock myyycket billigare än den smutsiga USA-gasen.


”Ingen gas, inget bröd”! En allt vanligare syn i EU och Europa.


När Volkswagen drar till USA för att gasen blivit dyr. . .

Helt klart har det tyska folket inte svalt den antiryska hjärntvätten som svenska folkets tvingas utstå. Kanske det beror på att de under decennier köpte billig rysk gas som lyfte landet ekonomiskt.

Nu befinner det sig vid en slags stupstock där regeringen Scholtz ställer dem inför ett fullbordat faktum, beslutat i Bryssel som riskerar att avindustrialisera det som varit ”Europas Ekonomiska Lokomotiv”

Och Angela Merkel tvingas förklara varför hon, som förbundskansler inte tvekade en sekund att köpa billig rysk gas genom pipelines istället för dyr flytande gas från USA eller arabländerna.

Ryssarna var en pålitlig partner som levererade gasen även under det kalla kriget, understryker hon.

Angela Merkel: Jämför nu vad som händer med Tyskland utan rysk gas. Om en jätte som Volkswagen, på grund av höga bensinpriser, funderar på att flytta produktionen till USA, om så är fallet, är det klart det kan bli en värsta storm i den tyska ekonomin!

D.E.

VIDEO:

Angela Merkel om Ryssland som en pålitlig leverantör av gas och olja.