Translate

söndag 16 oktober 2022

Kommer USA/Nato genomföra en självorsakad provokation för att använda kärnvapen?

 


VIDEO: Överste Douglas McGregor om
hur USA formade den ukrainska armén

Än en gång till frågan om vem som hotar vem med kärnvapen:

Kommer USA/Nato genomföra en självorsakad provokation för att använda kärnvapen?

USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan säger: ”USA:s svar på Rysslands användning av kärnvapen i Ukraina kommer inte att bero på om de används i taktisk eller större skala”.

Med tanke på att det inte finns ett enda tecken på att den ryska försvarsmakten har planer på att använda kärnvapen, varken i Ukraina eller någon annanstans ser västvärldens ständiga agitation av ”kärnvapenhysteri” mer och mer ut som förberedelser för en monstruös provokation, skriver kollegan Irina Z på sin Telegramkanal.

Ryssland har ständigt upprepat att landet INTE kommer att vara det första att använda kärnvapen med undantag för att det självt utsätts för en kärnvapenanfall eller motsvarande massförstörelsevapen.

Men allt tyder på att USA verkligen vill att Ryssland, som har alla tänkbara konventionella verktyg för en militär seger, ska använda minst en kärnvapenladdning. Särskilt nu, i samband med energikrisen i Europa.

”Eftersom en rysk kärnvapenattack är osannolik kan anglosaxarna i slutändan hamna i en situation där det enda alternativet för att hålla den antiryska fronten enad vara att spränga sin egen laddning som maskerar sig som en attack från Ryssland. Detta måste vi vara observanta på nu”, sammanfattar kollegan.

 

VEM SOM VAR OCH ÄR den enda staten som har använt atombomben, det vet alla. Det var den 6 augusti 1945 mot Hiroshima och Nagasaki, trots att de bägge städerna saknade all militär betydelse och att kejsardömet Japan och Hitlertyskland var besegrat.

Men det var USA:s sätt att markera att nu hade en ny världsordning, med Washington som allenarådande maktfaktor, formaliserats.

Sovjetunionen som hade gjort den verkliga insatsen mot Hitlerfascismen hade begravt 27 miljoner av sina medborgare som gav sina liv i kampen mot den tyska och övriga fasciststaters arméer, bröt USA:s kärnvapenmonopol den 29 augusti 1949.

Den 14 maj 1955 skapade Sovjetunionen och de flesta av de östeuropeiska länderna som hade befriats av eller i allians med Röda Armén, en försvarspakt i form av Warzavapakten. Det var ytterligare en försvarsåtgärd eftersom USA hade tagit initiativet till sin transatlantiska pakt, NATO sex år tidigare, 4 april 1949 då de samtidigt 1948 hade inlett det `Kalla Kriget´.

Denna pakt bestod av de främsta av de forna kolonialstaterna som hade mördat miljoner människor i Afrika, Asien och Latinamerika och därefter, i form av stater med imperialistisk karaktär invaderat, mördat, torterat och genomfört statskupper över hela världen.

Nu talar samma krafter om ett kärnvapenhot från Moskva.

Var och en får dra sina egna slutsatser.

Dick Emanuelsson

Källa: @Irinamar_ZVideo: Frankrike reser sig och visar vägen för Europas folk

Upp till 140 000 fransmän deltog idag i Paris i demonstrationen mot prishöjningarna och den arbetarfientliga politiken från socialdemokraten Macrons regering. I vanlig ordning möttes demonstranterna med Statens repressiva organ och tårgas.

 Video:


 

Spanien: Pensionärer på marsch

Tusentals spanska pensionärer demonstrerade i lördags mot den folkfientliga politiken från socialdemokraten Pedro Sanchez regering som i likhet med svenska, tyska och andra europeiska pensionärer har ett stort h-e att få sin lilla budget att gå ihop.

Samtidigt som Zelinski skriker om mer pengar och vapen för Natos krig ”till den siste ukrainaren”.

VIDEO:

Spanska pensionärer på marsch! 

Moldavien: ”Ned med diktaturen”!

I Moldaviens huvudstad Chisinau reser folket sig mot den EU&USA-vänliga regimen på grund av energikrisen orsakad av antiryska sanktioner.

Demonstranterna kräver myndigheternas avgång och anklagar dem för energikrisen.

Några av demonstranterna har samlats framför parlamentsbyggnaden, där scenen för demonstrationen är uppställd. Folk ropar ”Ned med diktaturen!” och ”Avgå!”

 


 

Desperation hos centralbanker som dumpar valuta- och guldreserver i en rasande takt

De har skäl till detta, eftersom centralbankerna i vissa länder är på randen till konkurs, varför många av dem säljer sina reserver i rekordfart.

Faktum är att hittills i år har reserverna minskat med 1 biljon dollar, eller 7,8 %, till totalt 12 biljoner dollar. Detta är den största nedgången sedan Bloomberg började samla in denna data 2003.

Varför gör centralbanker det?

En av huvudorsakerna är att värdet på USA-dollarn steg till den högsta nivån de senaste 20 åren jämfört med andra valutor, såsom euron eller det brittiska pundet, och på så sätt reducerades värdet av dessa reserver.

Dessutom, rapporterar Bloomberg, användes mycket av de erhållna medlen för att stödja nationella valutor, som tappar i värde. Således minskade till exempel Pakistan sina reserver med 42 %, vilket förde landet till randen av konkurs.

– Detta är en del av en katalog över symtom på en kanariefågel i kolgruvan. Sprickorna blir större och dessa alarmerande tecken kommer att komma i en ständigt ökande takt”, säger Axel Merk, senior investment officer på Merk Investments, i en kommentar om nedgången i bokningar.

Samtidigt förblir den ryska rubeln, som förutspåddes att rasa, stabil efter ett kort ryck i mars mitt i en geopolitisk osäkerhet.

Den största vinnaren av konflikten i Ukraina är USA, eftersom det i västblocket förmodligen är det enda landet vars valuta steg i värde, medan alla andra rasade.

Källa: Bloomberg

 

KLICKA för STÖRRE FORMAT


EU har slut på sina reservfonder men Ukraina och Polen ber om mer vapen respektive mer pengar!

I början av den ryska militäroperationen skapade Bryssel en reservfond för att
ersätta de vapen som levererades till Kiev. Den första gällde 500 miljoner euro, och Europeiska Unionen åtog sig att ersätta 85 % av kostnaden.

Sedan ökade efterfrågan och en ny fond skapades för ett större belopp, på 1 500 miljoner euro. Dessutom sänktes ersättningssiffran till 46 %. Senare påstod sig Polen vara ansvarigt för mer än hälften och klagade och begärde en återbetalning på 1,8 miljarder euro. Under en tid blockerade han nämnda fond, men accepterade till slut denna nya procentsats.

Nu börjar det gnisslas i regeringskanslierna i EU medan folket börjar fylkas runt dessa kanslier med krav på ett slut på både sanktioner som mer vapen och pengar till maffian i Kiev.

Källa: Politico

 


EU-kommissionen ansvarig: Europas skogar i fara

Europas skogar hotas av en katastrof i samband med den överhängande energikrisen, varnar portalen Politico. Problemet är särskilt akut i Central- och Östeuropa.

I Rumänien värmer redan mer än hälften av befolkningen sina hus med ved. Olaglig avverkning och timmerstöld har ökat i Slovakien. Lettland har tillåtit fällning av unga träd. I Polen sågar många ned träd: Jarosław Kaczynski, ledare för partiet Lag och rättvisa, uppmanade till att ”bränna nästan allt, utom däck, för att hålla värmen”.

Vad värmer sig EU-kommissionen och det tandlösa EU-parlamentet sig med när Huvudkrymparligan sammanträder?

Källa: @elOJOen

 


Demens i USA, kognitiv dissonans i Lettland

Den baltiska nationen Lettland fortsätter att visa konsistensens underverk, eftersom Riga aktivt köper ryskt spannmål. Faktum är att Lettland köper 34 % av all spannmål som exporteras från Rysslands Orlovsk-region, rapporterar lokala medier, vilket motsvarar hundratusentals ton.

Detta skapar allmän förvåning, eftersom parlamentet i det landet förklarade Ryssland som en ”statlig sponsor av terrorism”. Som granne har Lettland Estland som bokstavligen fungerar som en tunnel för terrorister som tar sig in i Ryssland.

Men uppenbarligen försvinner principerna när hungern annalkas, vilket knappast är förvånande för ett land där flyktingar torteras och misshandlas och kastas nakna i gränsfloden mot Vitryssland.

Medan det intresserar inte DN, SVT eller UD.

Källa: @ATodaPotencia

  

 
Ukraina: Stepan Banderas allians med USA & tyska nazister

 

Stepan Banderas ideologiska
arv som blivit statspolitik i Ukraina


Ukraina: Stepan Banderas allians med USA & tyska nazister

Väst försöker i dag med alla medel att negligera och till och med i vissa fall förneka att Ukraina av i dag i mycket präglas av det ideologiska arvet från Stepan Bandera, ledare innan, under och efter kriget för Banderas politiska gren, Organisationen för Ukrainska Nationalister, OUN och hans militära gren av Ukrainska UpprorsArmén (UPA) 

Jasper Cato har på sin hemsida publicerat vad som man skulle kunna säga är en historisk avklädning av denna myt som sprids över hela världen och som till och med fått Kievregimens ambassadör i Tyskland, Andrii Melnik att påstå att Stepan Bandera var en ”nationell frihetshjälte”, vilket fick det tyska utrikesministeriet och judiska organisationer att rasa.

Dokumentet rubriceras:

”OUN:s rötter Bandera Stetsko Melnyk.
En insikt i CIA:s djupa bakgrund i de nazistiska rötterna hos västra Ukrainas nuvarande statsskick, militär och polis”

 

John J. Loftus, ” . . . en innerlig antikommunist",
som han presenterar sig själv.


CATOs PUBLICERING av advokaten John J. Loftus´ omfattande dokument ger en helt annan version som alla de som i dag är indignerade över det ryska befriandet av Donbass bör läsa för att förstå hur både USA/CIA använde sig av såväl ledande tyska nazister som Stepan Bandera och hans politiska och militära gren för att ta över Ukraina, steg för steg.

Loftus är sannerligen ingen `Putinist´ utan är en ”före detta åklagare på regeringsnivå i USA och före detta underrättelseofficer i armén. Han är ordförande för The Intelligence Summit och för Florida Holocaust Museum i St. Petersburg”, som Jasper Cato presenterar sin krönikör i slutet av dokumentet.

Eller som Loftus själv presenterar sig:

”Som en innerlig antikommunist och en beundrare av ukrainsk kultur och mod, hoppas jag att mina kommentarer riktar sig till en liten handfull ligister som inte är representativa för – eller värdiga – den ukrainska nationen. En dag kommer Ukraina att befrias, men inte av sådana som OUN”.

LÄS HELA ARTIKELN:

Svensk version: https://cartagocat.wordpress.com/2022/06/10/ouns-rotter-bandera-stetsko-melnyk/

Engelsk version: https://cartagocat.wordpress.com/2022/06/12/the-us-cia-deep-roots-in-ukrainian-oun/