Translate

söndag 3 april 2022

Fakenews Ukraina: Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

`Marianna, den gravida kvinnan på sjukhuset i Mariupol förvandlad till en symbol mot "det ryska folkmordet",´ rubricerade det spanska mediet "El Español" vad som resulterade i en Fakenews.

 Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

  • Den då gravida Marianna dementerar ”rysk bombning”

 

INTE ETT ENDA MEDIE I VÄSTVÄRLDEN missade att publicera världshändelsen om hur ryska bombplan bombade ett sjukhus i staden Mariupol, avsett för förlossningar, vad vi i Sverige kallar för BB-avdelning. Bombningen var, skrev kollegorna i dessa medier, en bekräftelse på ”Putins oerhörda grymhet”.

Bilden på den höggravida fotomodellen MARIANNA VISHEGIRSKAYA, som hjälptes bort från det utblåsta sjukhuset blev ”ansiktet” utåt.

Nu framträder hon för krigsreportern KRISTINA MELNIKOVA, som pratade med Marianna. Hon säger, i likhet med militärexperter, att det var inget ryskt luftangrepp utan explosiva laddningar på sjukhuset som användes av den ukrainska armén. Skulle den ryska militärledningen ha bombat sjukhuset från luften hade detta blivit en ruin, som så många militärbaser eller militära installationer har förvandlats till med millimeterprecision.

 

Ukrainska soldater stal maten

– Ingen av oss hörde oväsendet från planet. Däremot explosionen av en granat.

Marianna bekräftade inför reportern Melnikova att den ukrainska armén använde förlossningssjukhuset för sina egna syften och även tog mat från de gravida eller kvinnorna som hade förlöst.

– Den ukrainska armén gjorde ingenting för att hjälpa oss. En dag kom de och bad om mat. Vi sa att maten är för oss gravida kvinnor”. Men de tog allt. De sa, ”laga lite mer mat”, berättade Marianna.

 

Den spanska dagstidningen La Vanguardia, rapporterar om att Marianna har fött en flicka. Men beskriver att sjukhuset bombades, underförstått av det ryska flygvapnet.


Västvärldens fejkande reportrar

En annan viktig detalj som hon nämner i intervjun handlade om den flora av reportrar som efter explosionen anlände direkt till förlossningssjukhuset. Marianna sa att hon filmades och fotograferades MOT hennes vilja. Bland journalisterna fanns de som arbetar på den amerikanska nyhetsbyrån Associated Press, AP.

Journalisterna tänkte inte överge sitt ”scoop”, Marianna. Dagen efter Mariannas förlossning, den 11 mars bad de om en intervju. Men Marianna vägrade. Reportrarna insisterade och påpekade att bilderna av henne redan hade spridits över hela internet i världen. Desinformationsoperationen hade inletts, så därför var det nödvändigt att ge en intervju, påstod reportrarna.

 

Skuldfrågan ignorerades

Men enligt Marianna klippte journalisterna bort den avgörande uppgiften från henne om sjukhuset INTE hade drabbats av ett luftanfall från ryska styrkor. De filmade och fotograferade också hennes nyfödda dotter utan Mariannas samtycke.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-HondurasKälla: http://elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/37285-2022-04-02-22-57-06