Translate

lördag 30 juli 2022

Ukra-kortisar: USA-missiler avfyrade av Kiev dödar 53 och skadar 75 av sina EGNA krigsfångar i Donetsk!

 

Zelinsky vill uppenbarligen stoppa vittnesmålen från krigsfångarna från den ukrainska nazistiska Azovbataljonen som tillfångatogs den 17 maj vid stålverket i Mariupol genom att döda dem och skrämma de överlevande till tystnad.
USA-missiler avfyrade av Kiev dödar 53 och skadar 75 av sina EGNA krigsfångar i Donetsk!

* Vill Zelinski döda den nazistiska Azov-Bataljonens medlemmar för att tysta deras vittnesmål och kommande rättegångar?

Ukrainska styrkor bombade ett fängelse i Yelénovka där tillfångatagen ukrainsk militär hålls.  Attacken, som förmodligen utfördes med amerikanska HIMARS-raketer, har orsakat 53 döda och 75 skadade.

Ledaren för Folkrepubliken Donetsk, Denis Pushilin, hävdade att bombningen utfördes för att försöka eliminera Azov-Bataljonens krigsfångar, som hade börjat vittna.

Igor Konashénkov, talesman för det ryska försvarsdepartementet, uppgav å sin sida att syftet med attacken också skulle vara att skrämma ukrainska soldater för att de inte kapitulerar, eftersom ett stort antal ukrainska trupper frivilligt lägger ner sina vapen varje dag.

Källa:  👁 @elOJOen


Zelinski bombar spannmål och kemikalielager

Den spanska reportern Liu Sivaya visar söndersprängda spannmålslager offer för Zelinskis terrorbombningar samt ett kemiskt lager:

”Här attackerade den ukrainska armén igen civila: när de drog sig tillbaka (från staden Severodonetsk) sprängde de tankar med kväve.  Det giftiga molnet täckte staden. Explosionen utraderade alla omgivande byggnader helt och hållet.  Attacken riktades enbart mot civilbefolkningen och den kommer dock aldrig att förtjäna något fördömande av någon internationell organisation.

Attackerna mot civilbefolkningen i Donbass är inte rubriker på morgonens tevenyheter.  Fråga dig själv varför”?

Den spanska reportern Liu Sivaya visar Kievs sprängning av kemikalielagren av kväve när de drog sig tillbaka efter att ha lidit nederlag i Severodonetsk.

VIDEO: 

Kievs terrorbombningar av Donbass fält och spannmålslager

Världen producerar 800 miljoner ton spannmål. Ukrainas andel är 20 miljoner, eller 2,5%.

Mauricio Ampuero från RT:s spanskspråkiga redaktion rapporterar från Donbass som han har besökt och som är nästan helt befriat från den ukrainska armén.

Men denna beskjuter urskillningslöst skolor, sjukhus och civila i deras bostadsområden.

Men även landsbygden drabbas av Kievs terrorbombningar av USAs HIMARS-raketer, Grad- och Uraganraketerna som antänder spannmålen som nu skördas.

Bombningar har också ägt rum av lager för salpeter som orsakade en enorm explosion och brand nyligen i Donetsk.

Ampuero säger att nu riktar Zelinskis generaler in sig in på att bomba och förstöra spannmålslagren.

”Deras mål är att skapa desperation och förstörelse hos civilbefolkningen på landet”, säger en bonde.

Ukraina har anklagat Moskva för att förhindra exporten av sin spannmål och vara orsaken till de ökade livsmedelspriserna i världen.

Men samma regim i Kiev är den som har minerat hamnarna med gamla minor som nu driver omkring i Svarta Havet och som Kiev har vägrat att minröja.

Avtalet i Turkiet var ett framsteg och har drivits hårt av den ryska sidan sedan flera månader. Det innebär att en minfri korridor skapas där fartyg kan lastas med spannmål. Det är känt att Ukraina har försökt smuggla vapen men kontrollen, som Kiev ville undvika, omöjliggör detta.

Vad som västmedierna talar mindre om är just den systematiska förstörelsen av spannmålet i det som var östra Ukraina, i dag de två Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk.

Egyptens statliga importbolag av spannmål hade beställt 300,000 ton spannmål av Kiev som bara levererade 60,000 ton. Det blev droppen för Kairo som avbeställde resten och underströk att Egypten (och större delen av Afrika) inte underordnar sig västs sanktionspolitik mot Ryssland. Latinamerika intar en liknande hållning.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

 

Världen producerar 800 miljoner ton spannmål. Ukrainas andel är 20 miljoner, eller 2,5%. Sin andell av livsmedelsförsörjningen utgör endast 0,5 procent och därmed faller kampanjen mot Ryssland som boven för att Ukrainas spannmål inte kan exporteras när landets roll är obetydlig i världsmåttstock. Dessutom har de själva mnerat sina hamnar.
VIDEO: Reportage av Mauricio Amouero


Spara energi, ”skippa slipsen”!

Veckans pris i Huvudkrymparligan går till Boris Johnsons spanske kollega Pedro Sanchez för hans nya förslag till det utarmade spanska och Europeiska folken.

Pedro Sanchez förslag🇪🇦 till ministrar och affärsmän ”för att spara” energi: ”Jag bär ingen slips”!

I dag fredag framträdde Spaniens regeringspresident Pedro Sanchez där han inför media på Palacio de la Moncloa dök upp utan slips. Syftet var att göra en inventering av den politiska kursen innan sommarlovets början och tillkännage nya åtgärder.

”Jag bär inte slips, det betyder att vi alla kan spara ur energisynpunkt och jag har bett ministrarna och alla offentliga tjänstemän att när det inte är nödvändigt, ska de inte bära slips”, sa Sanchez.

Dessutom har den spanska presidenten uppmuntrat den privata sektorn att sluta använda detta plagg ”om de inte redan har gjort det”, eftersom en stängd skjorta och en tight slips kräver större utgifter för luftkonditionering i en sommartid där värmen bryter alla rekord.

Alla jämförelser med åsnor faller på sin egen orimlighet.

Notera källa: Callereporte

 

Utan konkurrens; Veckans pris i Huvudkrymparligan går till Spaniens Pedro Sanchez.


 

VÄST' förlorade vapen:

Den ryska armén🇷🇺 använder effektivt beslagtagna UAR-10 prickskyttegevär, baserade på amerikanska modeller🇺🇸 i den särskilda militära operationszonen i Ukraina🇺🇦.  Källa: /TASS/
Tyska stridsvagnar till Kiev

Ännu mer ryska militära mål i Ukraina medan tyska pensionärer tvingas till jobb i stället för att njuta av pensionen!

Den tyska regeringen har utfärdat ett tillstånd för företaget Krauss-Maffei Wegmann att förse den ukrainska armén med 100 Panzerhaubitze 2000, självgående haubitsar värda 1,7 miljarder euro, rapporterade tidningen Spiegel, med hänvisning till källor.

Tidpunkten för leveransen av vapen är inte specificerad, men med tanke på att produktionen av haubits tar flera år, är det underförstått att detta är långsiktigt stöd för Ukrainas väpnade styrkor.

Mer än en miljon tyska pensionärer tvingas ha ett jobb eftersom deras pension inte räcker till överlevnad. Som i Sverige och allt fler EU-länder.

I Latinamerika begriper man inte hur Europa skjuter sig självt i foten. Folken i länder som Ecuador och Panama drar åt skruvstädet mot de nyliberala regeringarna som skakande gör allt fler eftergifter efter att dessa två folk rest sig och paralyserat länderna. Bland annat stopp för prishöjningar på bränsle och prisstopp på 50 basvaror i Panama.

När ska LO-ledningen begripa vilken roll den har valts till? Eller är den en utväxt och garant för den nyliberala socialdemokratiska regeringens politik som mer ser till Zelinskis välbefinnande i Kiev än Sveriges pensionärer och arbetare?
 

VÄST' utslagna vapen

Detta var en relästation för användning av den turkiska dron Bayraktar TB2(🇹🇷) i tjänst hos de ukrainska styrkorna. Den attackerades och slogs ut av ryssarna.

 


 

Zelinski förlorar 200 miljoner kronor i en utslagen vapendepå

Ryska flygvapnet attackerar ukrainsk ammunitionsdepå kostade Zelinski minst 200 miljoner kronor. Väst börjar få slut på vapen och Kievs krediter för landet bankrutt!

En rysk flygvapenattack mot en ammunitionsdepå nära staden Lyubimovka i Dnepropetrovsk-provinsen utraderade mer än 100 USA-tillverkade Himars-raketer med flera uppskjutningssystem.

”Kostnad per missil 100 000 USD i USA”, enligt Wikipedia [1] medan uppskjutningssystemet kostar 5,6 miljoner dollar, enligt samma källa.

Enligt enkel matematik förlorade Zelinski 10 miljoner dollar i missiler och om vi räknar lågt, två uppskjutningssystem som gör 11,2 miljoner dollar eller totalt 21,2 miljoner dollar eller drygt 200 miljoner kronor.

Inte undra på att Väst har dragit ner på sitt regn av vapenarsenaler till Kiev. Varje dag rapporterar det ryska försvarsdepartementet om hur Kiev får vapendepåer eller vapentransporter utslagna av det ryska flygvapnet eller precionsraketer.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

[1] https://es.m.wikipedia.org/wiki/HIMARS

 


 

Kievs klusterstridsspetser fulla med antipersonella minor mot Donetsk

Kiev avfyrar missil med hundratals förbjudna antipersonellminor på Donetsk!

I förrgår träffade en ukrainsk missil med en klusterstridsspets staden Donetsk, och spred PFM-1 ”Lepestok” antipersonella minor (på bilden), förbjudna enligt internationella konventioner, över hela staden, med målet att orsaka maximala offer bland civilbefolkningen.

 👉 Ukrainarna är fortfarande fega, rapporterar den kubanske militäranalytikern Wofnon i sin Telegramkanal.

(https://t.me/wofnon)

 

Vad säger svenska UD? Vad säger den svenska riksdagens partier om att mottagarlandet av miljarder svenska skattekronor i form av vapen går till en stat som bryter mot internationella konventioner? I dag, lördag den 30 juli 2022, har Kiev bombat Donetsk med lågskjutande USA-missiler och dödat åtta civila när bomberna slog ned i bostadsområden. Över 40 barn har dödats av Kievs bomber sedan den 24 februari i år. 

Luttrade och resignerade utländska legosoldater talar ut om tillståndet i den ukrainska armén

De lyriska och de skönhetsbeskrivningar som Aftonbladet, Expressen och andra medier har gjort med anledningen av att den svenske legosoldaten och yrkesmilitären Edward Selander gick till sista vilan för tio dagar sedan och de hyllningar samma medier gör om den ukrainska staten, står i bjärt kontrast till nedanstående kommentarer från utländska legosoldater.

Tänk om den svenska journalistiken kunde slita sig lös från diktaten från den Politiska Linjen från medieägaren och Damen från Arvfurstens Palats i Stockholm.

Idag är dessa medier förmodligen de mest likriktade i världen och de påstår pompöst att de är ”oberoende”.

”De flesta är brända eller förstörda, och resten är trötta eller rädda”! Utländska legosoldater om enheterna i Ukrainas väpnade styrkor.

USA-publikationen Ishgal intervjuade 10 utländska legosoldater i Ukraina.

Deras slutsats beskriver bäst situationen inom Ukrainas väpnade styrkor.  Deras egna kommentarer från intervjun talar för sig själva:

·       ”Nivån på skiten går genom taket”!

·       ”Jag kämpade i Mellanöstern och Afrika och har aldrig sett en sådan grad av korruption”!

·       ”De skickades med ett gevär fötvå”!

·       ”Jag tränade över 2000 ukrainska soldater och jag tror att minst hälften av dem redan är döda”!

·       ”Absolut allt - Javelin missiler, andra missiler, bilar, gevär, ammunition, granater - allt är stulet”!

·       ”Vi såg många hakkors och nazistiska symboler”!

 

En faksimil av reportaget med tio utländska legosoldater som skåpar ut Kievregimen.

Den kanadensiske legosoldaten Wali är betraktad som en av världens främsta prickskyttar. Men han gav upp efter bara några veckor i Donbass.
Uttalande av Rysslands utrikesdepartement:

Till frågan om en svensk medborgares död i Ukraina

”En påminnelse till alla svenska 'krigshundar' som fortfarande är kvar i Ukrainas försvarsmakt!”

Vi har uppmärksammat rapporter i lokala medier om den svenske medborgaren E. Selander Patrignani, som deltog i den väpnade konflikten i Donbass och som dödades.

Det är djupt beklagligt att journalister, när de utarbetar material om identiteten på en före detta officer i den svenska försvarsmakten, återigen har glömt huvudprincipen i sitt arbete: målet att försöka skapa en positiv och hög moral hos den genomsnittlige legosoldaten.

Tydligen saknar författarna till de entusiastiska skrivningarna å andra sidan förståelsen för att den avlidne, som är en utländsk medborgare, anslöt sig till armén (Ukrainas), som i 8 år krigade mot civila som inte stödde Kievregimens politik (som statskuppen 2014, övers. anm.).

Faktum är att han deltog i straffoperationer i territorier som tills nyligen ansågs vara en del av den ukrainska staten.

Allt detta är gjort av en man som fick vad han förtjänade, E. Selander Patrignani, oavsett om han var 'en god vän och yrkesman som åtnjöt sina svenska och ukrainska medarbetares auktoritet', är han en brottsling enligt internationell rätt.

Vi vill påminna alla svenska 'krigshundar' som fortfarande är kvar i Ukrainas försvarsmakts led, att om de inte möter samma sorgliga öde som E. Selander Patrignani, kommer de med största sannolikhet att fångas och dömas av en domstol i Folkrepubliken Donetsk och LPR, som inte kommer att reducera på takten i att döma alla legosoldater till långa fängelsestraff, eller till och med den högsta straffnivån (döden).

Man kan bara hoppas att de så kallade 'volontärerna' som vill åka till Ukraina trots allt detta journalistiska glitter, kommer till medvetande att efter att ha tittat på vad som hände med herr Selander Patrignani, förblir hemma med sina vänner och familj.
Boris Johnson kan bli Natos nästa generalsekreterare

Enligt The Telegraph stöder många brittiska konservativa parlamentsledamöter och ledamöter av det ukrainska parlamentet Johnsons ”kandidatur” för att efterträda Jens Stoltenberg, som kommer att lämna sitt uppdrag nästa år.

Vissa påpekar dock att Macron kan lägga in sitt veto mot utnämningen.