Translate

tisdag 7 mars 2023

Kvinnlig Azovfascist dekoreras på 8 mars i Vita Huset

Den 12 juni 2014: Den nynazistiska Azovbataljonen har fått i uppdrag av kuppregimen i Kiev att rensa staden på "proryska separatistiska element". Då hade Yuliia 'Taira' Paievska redan arbetat ett år med Azovbataljonen och var på plats i Mariupol där hon opererade fram tills befrielsen av staden den 17 maj 2022.Kvinnlig Azovfascist dekoreras på 8 mars i Vita Huset

Sedan 2013 arbetade Yuliia 'Taira' Paievska på heltid för den nynazistiska Azovbataljonen. När de nynazistiska paramilitära grupperna kulminerade sina försök att med vapen och våld störta den folkvalda regeringen fanns Yuliia 'Taira' Paievska redan på plats på Maidantorget, berättar State Departement [1] som i morgon, via Antony J. Blinken och Jill Biden kommer att dekorera denna Azovsoldat.

När Azovbataljonen den 12 juni 2014, fyra månader efter statskuppen i Kiev, efter blodiga strider tog kontrollen över staden Mariupol med en förkrossande majoritet rysktalande befolkning, skickades 'Taira' till staden. Vid Mariupols flygplats installerades tortyrkammare där den hemliga politiska polisen, under Azovbataljonens ledning torterade och mördade vad fascisterna ansåg vara ”proryska separatistiska element”.


2014-2015: CNN pekade ut, i likhet med USA-kongressen Azovbataljonen som en rasistisk nynazistisk gruppering baserad främst i staden Mariupol. Blinken och fru Biden kommer i morgon, på 8 mars, att dekorera en av dessa nynazister som under tio års tid har gjort livet till ett helvete för civilbefolkningen i Mariupol.


Från 2014 till befrielsen av Mariupol i maj 2022, fanns Taira på plats i staden.

När staden återtogs av Folkrepubliken Donetsk styrkor uppbackade av de ryska styrkorna greps hon när ”hon försökte fly från det belägrade Mariupol med två barn. Hon stoppades vid en checkpoint. Barnen sa att hon dödade deras föräldrar för att komma ut ur Mariupol. Barnen  uppgav också att Paievska hotade att hon skulle döda dem också om de berättade för någon vad som hänt”.

Denna berättelse finns inte att uppbringa någonstans på Google och det är den spansk-ryska krigskorrespondenten Liu Sivaya som i sin tur citerar RT [2].

Azovbataljonen beskriven i Wikipedia
som tangerar vad CNN skrev de åren. 
Idag har Wikipedia raderat den tidens
beskrivning. En tillfällighet?
Paievska placerades i arresten men efter tre månader frigavs hon och ett
60-tal andra krigsfångar i det fångutbyte som ägde rum mellan de ryska och ukrainska styrkorna. Hon återvände till Kiev.

Och i morgon kommer Paievska att ta emot utmärkelsen International Women of Courage i Vita Huset för ett ”extraordinärt moraliskt och fysiskt motstånd inför den ryska aggressionen”. Hennes meriter under Euromaidan-perioden noteras separat, vilket knappast är märkligt eftersom USA betalade en ansenlig stor summa motsvarande fem miljarder dollar, cirka 50 miljarder svenska kronor som operationen hade kostat USA:s skattebetalare för att åstadkomma det regimbyte Obamas vice utrikesminister Victoria Nuland hade fått uppgiften att ”fixa”.

Då som nu, dekorerade denna kvinna och hennes regering de fascistiska krafter som tog över staten Ukraina, som de har förvandlat till Natos uppmarschområde för sin större operation; ”Fragmentera Ryssland”!

Och den fria världen dekorerar nu en kvinna som dödar småbarnsföräldrar och sedan gömmer sig bakom och använder dessa barn som ”sköldar”.

I Vita Huset kommer värdarna att solka de kämpande kvinnornas 8 mars med denna blodbesudlade medalj.

Dick Emanuelsson

Tegucigalpa-Honduras

 


State Departement:
Fru. Yuliia Paievska – Ukraina

Yuliia 'Taira' Paievska har visat extraordinärt moraliskt och fysiskt mod när hon försvarade Ukraina mot obeveklig rysk aggression. Hon gav medicinsk behandling till Ukrainas Revolution of Dignity-demonstranter 2013, och som chef för Taira's Angels, en volontärenhet för ambulanspersonal, gav hon taktisk medicinsk utbildning vid Donbass frontlinjer från 2014 till 2018. Mrs. Paievska är mest känd för sitt arbete med att i hemlighet filma och smuggla ut videor som dokumenterar grymheter begångna av Rysslands styrkor i Mariupol. Rysslands styrkor fängslade Mrs. Paievska den 16 mars när hon försökte evakuera kvinnor och barn från Mariupol till Zaporizhzhya, trots hennes tydliga icke-stridande status. Under tre månaders fängelse levde Mrs. Paievska i en liten cell med 22 andra kvinnor, gick ner 20 kilo och utstod tortyr och misshandel. Dessutom kränkte Kremls propagandister henne internationellt som en fascist och krigsförbrytare. Ändå vägrade Mrs. Paievska att låta sig tystas, och har sedan hennes frigivning övertygande förespråkat ukrainsk demokrati och självständighet, både hemma och utomlands.

Automatiserad översättning. Länken går till originaltexten på engelska:
[1https://www.state.gov/2023-international-women-of-courage-award-recipients-announced/

[2https://t.me/liusivaya/3115


LÄS MER:

Nikolai, som sköt bundna ryska fångar och sedan dansade på liken och hans kompanjon, Konstantin Nikitenko som besköt civila på Mariupols gator från sin pansarvagn. Dömda i dag till döden av Högsta Domstolen i Folkrepubliken Donetsk

Ukraina: Två nynazister från Azovbataljonen dömda till döden i Folkrepubliken Donetsk (DPR)
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/07/ukraina-tva-nynazister-fran.html

Varför avvisas Amnestys rapport om att Ukraina bryter mot folkrätt och utsätter civila för livsfara?
https://www.globalpolitics.se/varfor-avvisas-amnestys-rapport-om-att-ukraina-bryter-mot-folkratt-och-utsatter-civila-for-livsfara/


Den spanska dagstidningen La Vanguardia, rapporterar om att Marianna har fött en flicka. Men beskriver att sjukhuset bombades, förstått av det ryska flygvapnet.

Bluffen med den ”bombade” BB-avdelningen i Mariupol

Den då gravida Marianna dementerar ”rysk bombning”

INTE ETT ENDA MEDIE I VÄSTVÄRLDEN missade att publicera världshändelsen om hur ryska bombplan bombade ett sjukhus i staden Mariupol, avsett för förlossningar, vad vi i Sverige kallar för BB-avdelning. Bombningen var, skrev kollegorna i dessa medier, en bekräftelse på ”Putins oerhörda grymhet”.

Bilden på den höggravida fotomodellen Marianna Vishegirskaya, som hjälptes bort från det utblåsta sjukhuset blev ”ansiktet” utåt.

Nu framträder hon för krigsreportern KRISTINA MELNIKOVA, som pratade med Marianna. Hon säger, i likhet med militärexperter, att det var inget ryskt luftangrepp utan explosiva laddningar på sjukhuset som användes av den ukrainska armén. Skulle den ryska militärledningen ha bombat sjukhuset från luften hade detta blivit en ruin, som så många militärbaser eller militära installationer har förvandlats till med millimeterprecision.

 Ukrainska soldater stal maten

– Ingen av oss hörde oväsendet från planet. Däremot explosionen av en granat.

Marianna bekräftade inför reportern Melnikova att den ukrainska armén använde förlossningssjukhuset för sina egna syften och även tog mat från de gravida eller kvinnorna som hade förlöst.

– Den ukrainska armén gjorde ingenting för att hjälpa oss. En dag kom de och bad om mat. Vi sa att maten är för oss gravida kvinnor”. Men de tog allt. De sa, ”laga lite mer mat”, berättade Marianna.

Västvärldens fejkande reportrar

En annan viktig detalj som hon nämner i intervjun handlade om den flora av reportrar som efter explosionen anlände direkt till förlossningssjukhuset. Marianna sa att hon filmades och fotograferades MOT hennes vilja. Bland journalisterna fanns de som arbetar på den amerikanska nyhetsbyrån Associated Press, AP.

Journalisterna tänkte inte överge sitt ”scoop”, Marianna. Dagen efter Mariannas förlossning, den 11 mars bad de om en intervju. Men Marianna vägrade. Reportrarna insisterade och påpekade att bilderna av henne redan hade spridits över hela internet i världen. Desinformationsoperationen hade inletts, så därför var det nödvändigt att ge en intervju, påstod reportrarna.

Skuldfrågan ignorerades

Men enligt Marianna klippte journalisterna bort den avgörande uppgiften från henne om sjukhuset INTE hade drabbats av ett luftanfall från ryska styrkor. De filmade och fotograferade också hennes nyfödda dotter utan Mariannas samtycke.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

`Marianna, den gravida kvinnan på sjukhuset i Mariupol förvandlad till en symbol mot "det ryska folkmordet",´ rubricerade det spanska mediet "El Español" vad som resulterade i en Fakenews.Putin hade rätt. NATO hade förberett kriget redan FÖRE den 24 februari 2022!

 

Alla länder som USA har invaderat eller
ingripit militärt under de senaste 80 åren
!

https://youtu.be/Y_w92tBGyUo


 

Putin hade rätt. NATO hade förberett kriget redan FÖRE den 24 februari 2022!

Den bulgariska regeringen skickade vapen till Ukraina ”indirekt” redan före konflikten, rapporterar nyhetsbyrån Euractiv!

Sofia levererade vapen till ett värde av flera miljarder dollar till Kiev genom tredje land de två sista åren, INNAN den väpnade konflikten mellan Ryssland och Ukraina ens hade börjar, trots att den bulgariska regeringen försäkrade motsatsen.

Exporten av deras vapen finansierades av Storbritannien, USA och EU. Bulgarien registrerade rekordförsäljning av sina vapen 2022, främst till Polen och Rumänien, varifrån de sedan skickades till den ukrainska armén.

Detta faktum motsäger uttalanden från Bulgariens vice premiärminister Kornelia Ninova, som hade försäkrat att hon inte skulle sälja vapen till Kiev, och att inga bulgariska vapen skulle hamna i Ukraina.

Källa: https://www.euractiv.com/section/politics/news/investigation-bulgaria-indirectly-sent-weapons-to-ukraine/

 


 

USA aviserar ytterligare 400 miljoner dollar till Natos krig i Ukraina

”I enlighet med en delegation av auktoritet från president Biden godkänner jag vår 33:e disposition av amerikanska vapen- och utrustningsmedel till Ukraina från augusti 2021”, enligt ett uttalande från USA:s utrikesminister Antony Blinken.

”USA fortsätter också att samla världen för att stödja Ukraina. Vi har sett ett otroligt engagemang från våra allierade och partners”, tillade han.

 


Österrike: ”Detta är inte vårt krig!”

Invånarna i Wien i antikrigsdemonstration! De kräver ett neutralt ställningstagande från Österrike i Ukrainakonflikten och protesterar mot vapenförsörjningen till Kiev.

Demonstranternas banderoller:

”Detta är inte vårt krig, låt anstiftarna gå till fronten”!

”Idag vapen, imorgon stridsvagnar, i övermorgon våra barn”!

 

 

DN:s (läs den brittiska underrättelsetjänsten) SCOP; ryska elitsoldater sätts nu in.

DN:s ryska Spadkompani i väntan på nya order om att denna gång inta Kiev! Bakhmut är nästan avklarat

Det är den alltid analyserande vännen ULF SANDBERG som denna gång har skrivit till Huvudkrymparligans främsta mediala språkrör i Sverige och tackar dessa medier som varje dag gör en lysande ”read-writing”. Källan är den brittiska underrättelsetjänsten, som å sin sida är Huvudkrymparligans ”James Bond-filial” med direktkanaler ”5G” till redaktionerna på de nämnda medierna i Stockholm.

Njut av Ulfs läsning (med kopia till Säpo & MUST):

 

FICK BLI ETT MEJL TILL SVT, DN, TV4, EXPRESSEN O AFTONBLADET

Hej, ni gör ett storartat arbete med er objektiva, källgranskade
journalistik och har under de gångna åren på ett lysande sätt visat att Ryssar är underlägsna människor.

Lite likt Bandera ideologin. Bra.

* Ni påvisar dagligen i ert flöde av avslöjande information hur – ursäkta språket – ”dumma i huvet” ryssar är. Vi vet ju alla att allt det som sagts ryssar producerat allt från – briljant kultur, musik, författare – överlägsna schackspelare – rymdforskningen till avancerade och världsledande EMA-vapnen – är Aliens som fixat. De som US så effektivt sköt ner i Alaska.

* Ur den stora högen av bevisen på ”untermenschen” ryssen minns jag deras sprängning av Nordstream. Normala människor hade ju stängt kranen som vi alla vet.

* Avslöjandet de senaste dagarna om spadarna är också suveränt !

* Vill här tipsa om det nya Kriget som ryssarna kommer att använda i sin våroffensiv – Bullkriget. De ryska tankarna bakom ligger helt i linje med er bevisade tes om ”die dumme Moskovitj”.

Ryssarna tänker anfalla ukrainarna med bullar och medan ukrainarna käkar bullar går ryssen till anfall.

* Är lite ledsen att behöva ställa frågan – men behöver vi vara rädda – för så monumentalt korkade individer ?

Mvh 


 

Ukrainska armén använder civilbefolkningen som ”mänskliga sköldar i Bakhmut!

Hårda strider i centrum av Bakhmut / 5 mars 2023.

Den ukrainska armén förvandlar systematiskt de civilas lägenheter i bostadshus till stridsvärn efter att hyresgästerna kastats ut, rapporterar Irina på sin Telegramkanal.

I klartext handlar det än en gång om brott mot Genevèkonventionen som förbjuder de stridande parterna att militarisera de civila områdena så som bostadsområden, sjukhus, skolor, etc.

Kievregimen har sedan den 25 februari 2022 konsekvent brutit mot denna internationella konvention varför Amnesty International i en rapport starkt kritiserade Kiev efter slaget om Mariupol, vilket orsakade ett ramaskri i Kiev. Zelinski fick medhåll av DN och andra Natopropagandister så som Joakim Paasikivi på Svenska Försvarsmakten.

Vem förvånas?

Nu är det fritt fram att begå krigsbrott, bara gärningsmännen/kvinnorna härstammar från Kiev.

 


 

Betydelsen av att en reporter är påläst innan hen ställer frågan som ”bränner”

Men i ”Trädgården” tror dessa nykoloniala journalister att de kan behandla ”den vilda djungeln” (Joseph Borrell om EU resp. resten av världen) som om de vore tagna ur Djungelboken:

Indiens utrikesministers lysande svar på en journalist som förtalar honom för att Indien fortsätter att importera rysk olja trots västerländska sanktioner.

VIDEO:
Indiens utrikesminister
Den nykoloniala europeiska ”diplomatin” är utskrattad och föraktad i Afrika!

En helt otrolig utskåpning av tysken, som kommer till sin forna koloni Namibia som befriades av befrielserörelsen Swapo i allians med de kubanska styrkorna som befriade Angola, där den sydafrikanska rasistregimens armé besegrades 1976. Tysken tror att han fortfarande kan styra och ställa som i under kolonialepoken.

Men han får ett värdigt svar av Namibias president.

Den kubanske militäranalytikern Wofnon;

Vad den tyske diplomaten gjorde i Namibia är en återspegling av hur primitivt och avskyvärt europeiskt kolonialt tänkande fungerar, men ännu mer desperationen att fortsätta behandla afrikanska länder i andra hand.

Den multipolära världen smids av ryssarna och kineser, det är redan något som är omöjligt att stoppa.”!

 VIDEO:
Namibias president ger svar på tal till Tyskland
På 10-årsdagen av president Hugo Chávez bortgång:

Två män och samma ideal. De fortsätter sin kamp från hjärtat av sina folk och på en kontinent. 


 

Kina klassar USA som världens främsta ”kärnvapenhot”

”Att klassificera Kina som ett kärnvapenhot är en bekväm förevändning för USA att utöka sin egen kärnvapenarsenal och behålla sin militära hegemoni”, sa diplomaten och tillade att Peking har varit ”extremt försiktig och ansvarsfull” när det gäller sin kärnvapenpolitik.

Mao betonade att Kina följer ”en defensiv kärnvapenstrategi och en ”ingen första användning”-policy för kärnvapen” och håller sin ”kärnvapenkapacitet på den miniminivå som krävs av nationell säkerhet.” ”Kina har strikt uppfyllt sina åtaganden om icke-spridning av kärnvapen och följt en rationell, samordnad och balanserad strategi för kärnvapensäkerhet”, sade hon.

RT: https://t.me/rtnoticias/43935

 


 

Japan importerar rysk olja, igen!

Enligt uppgifter som publicerades av den myndigheten i tisdags importerade Japan 747 706 fat rysk Sakhalin Blend-råolja i januari.

Bloomberg rapporterade tidigare att den japanska regeringen pressar energiimportörer att lagra bränsle för att undvika framtida brister.

Japanska Taiyo Oil Co. var köparen av den senaste leveransen av olja från Ryssland, som, enligt en talesman för företaget som citeras av S&P Global, var en del av den råa volymen som återstod på terminskontraktet för 2022.