Translate

onsdag 6 juli 2022

Ukrainas ambassadör i Tyskland förnekar Stepans Banderas masslakt av 800,000 judar! Nu blir han Zelinskis vice utrikesminister!

 

Andriy Yaroslavovych Melnyk, Ukrainas ambassadör i Tyskland kläs av av denne orädde och oerhört påläste journalist. Hade Sverige haft redaktörer av den kvalitén hade pressbevakningen varit en helt annan än den i dag.Ukrainas ambassadör i Tyskland förnekar Stepans Banderas masslakt av 800,000 judar! Nu blir han Zelinskis vice utrikesminister!

Vad säger Ukrainas ambassadör i Sverige?

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 220706-Stepan Bandera, Adolf Hitlers allierade i Ukraina innan och under det andra världskriget utpekas som en av de värsta krigsförbrytarna under andra världskriget. Hans porträtt pryder många politiska regeringsbyggnader på central, regional och kommunal nivå i Ukraina. Flera av de paramilitära nazistiska regementena i Ukraina baserar sin politiska, ideologiska och militära verksamhet på Banderas politiska arv.

Men Ukrainas ambassadör i Berlin, ANDRIY YAROSLAVOVYCH MELNYK menar att Bandera var en ”frihetshjälte” och har bokstavligt retat gallfeber på såväl Israels som Polens regeringar och folk. Melnyks historierevisionism är den klassiska från en fascist, menar hans kritiker.


Regeringsbyggnaden i Ternopil, en stad i centrala Ukraina med över 200,000 invånare. Ungefär som om den norske nazikollaboratören Vidkun Quisling skulle få en ny renässans.


I DEN FÖLJANDE INTERVJUN på tyska, med spansk undertext, klär den totalt orädde och påläste journalisten av denne ”diplomat” inpå kroppen och Melnyk framstår just som en klassisk representant för den stat som Moskva menar måste ”avnazifieras”.

Till råga på allt kommer ambassadören INTE att avsättas av Zelinski, inte ens få en reprimand för de anmärkningsvärda uttalandena ambassadören gör i intervjun utan i stället befordras till VICE UTRIKESMINISTER i Kiev! enligt ledande tyska tidningar som ifrågasätter den intellektuella nivån på regimen i Kiev.

För i Tyskland har Melnyk inte setts med gillande och har alltid kritiserat vad han anser vara den tyska regeringens ljumhet i dess inblandning i kriget i Ukraina. Han har till och med kallat kansler OLAF SCHOLZ för en 'kränkt wienerkorv', det vill säga en dålig förlorare, enligt det tyska ordspråket.

 

NEDANSTÅENDE ÄR EN TRANSKRIPTION av den spanska undertexten av de två minuterna och 24 sekunderna som intervjun varar, för att läsaren ska kunna få en uppfattning om vilken slags regering det handlar som som denne POLITISKE REPRESENTANT för Kievregimen representerar.

Det är denna politik som Sveriges socialdemokratiska regering stöder såväl politiskt, ekonomiskt som militärt. Det ska bli intressant att se ANN LINDE fraterniseras som kollegor i inom kort med den högst odiplomatiske ambassadören som anser att fascisten Stepan Bandera var ”en frihetshjälte”.


Ukrainas väpnade styrkor har nazifieras sedan den USA-ledda statskuppen den 22 februari 2014.


* Ni besökte som ambassadör Stepan Banderas grav [i München]. Ni sa att ni beundrade honom. Lås oss inleda med det [uttalandet]. Sedan när vördar Ni Stepan Bandera och varför?

– Jag sa aldrig att jag beundrade honom.

* Det sa Ni, flera gånger.

– Jag besökte hans grav därför att. . . Stepan Bandera är. . ., inte bara för mig personligen utan för många ukrainare. . . förkroppsligandet av en kämpe för friheten, en som kämpade för Ukrainas självständighet och. . . en kämpe för friheten. För dem som slåss för friheten finns det inga skrivna regler, inte heller lagar. Robin Hood är vördad av alla i världen. Men inte heller han agerade i enlighet med den tidsepokens lagar.

* Du förnekar att Bandera var antisemit? Du förnekar också att han [Bandera] och hans anhängare mördade 800,000 judar?

– Han [Bandera] var inte inblandad.

* Men det var hans män som verkställde det [morden], det råder ingen som helst tvekan kring det.

– Du säger att ”det råder ingen som helst tvekan kring det”. Men det finns inga bevis. Bandera dömdes inte.

* Det finns inga bevis för att han [Bandera] skulle ha mördat judarna med sina bara händer, det är sant. Men hans folk gjorde det. Han beordrade morden på 100,000 civila!

– Han beordrade inte [det fysiska] utrotandet av judarna, jag dementerar det.

* Men jag har läst hans program. Där utpekas judarna till och med som en större fiende än ryssarna, polackerna och tyskarna. Tvivlar Ni på det?

– Jag tvivlar på att han har get order om att mörda judar.

* Det finns pamfletter när tyskarna trängde in i Lliv. I en text skriver de [Bandera]: ”FOLK, ni måste känna till följande; moskoviterna [ryssarna], polackerna, ungrarna och judarna är era fiender. FÖRGÖR DOM! Ni måste veta detta!
Er Führer STEPAN BANDERA”!

– Vad är det för slags pamfletter?

* När de tyska trupperna gick in i Lliv 1941. Banderas folk distribuerade flygbladen bland civilbefolkningen som då fortfarande inte hade ockuperats [av tyskarna]. Det står helt klart, att de fraterniserade med tyskarna, det är rätt uppenbart. Och jag begriper inte. . .

Och den ukrainske ambassadören avslutar abrupt intervjun med följande ord:

– Jag diskuterar inte mer detta tema. Det är allt.


VIDEO: INTERVJUN MED UKRAINAS AMBASSADÖR I TYSKLAND:

Ryskt krav på att USA betalar pandemins konsekvenser!

 
Ryskt krav på att USA betalar pandemins konsekvenser!

TEGUCIGALPA / 2022-07-06 / Ryssland anser att USA bör betala för pandemins konsekvenser efter avslöjande av USA-forskare om att coronaviruset skulle ha kommit från ett av USA:s biolaboratorier.

Ledaren för det ryska parlamentets underhus, Viacheslav Volodin, anser att USA bör kompensera alla länder som drabbats av pandemin via coronaviruset och de förluster som länderna har lidit. Hans krav kommer efter att JEFFREY SACHS, chef för Covid-19-kommissionen för den respekterade tidskriften "The Lancet" uttryckt sin ”fasta övertygelse” om att denna patogenen har sitt ursprung i ett USA-laboratorium.

"Jag är övertygad om att Covid-19 kom från ett amerikanskt biotekniskt laboratorium!"

Den erkände professorn Jeffrey Sachs har efter två år i spetsen för Covid-kommissionen för den medicinska brittiska tidskriften The Lancet sagt att han är övertygad om att Covid-19 kom från ett amerikanskt biotekniklaboratorium!

Följande video är laddad med två minuters politisk dynamit. Det kommer att stärka det kinesiska kravet på en seriös och oberoende utredning av de biolaboratorier som finansierades och kontrollerades av Pentagon i Ukraina.

Men USA:s politiska ledning tog det med en klackspark när frågan, på rysk begäran kom upp i FN:s säkerhetsråd. USA:s representant skrattade och tillsammans med den brittiske delegaten tågade de ut när den ryska representanten presenterade dokument som beslagtagits i några av dessa laboratorier i Ukraina.

Det var och är dokument som Victoria Nuland, "Spindeln" i statskuppen i Ukraina 2014, vice statssekreterare vid State Departement beskrev, i ett förhör i USA-senaten i mars 2022 med senatorn Marco Rubio som "extremt viktigt att dokumenten inte hamnar i händerna på den ryska militären".

Det faktum att nu professor Sachs påpekar att han är "övertygad" om att viruset kom från ett av USA:s biolaboratorier, erkänt i en av de viktigaste medicinska tidskrifterna, The Lancet, är ett faktum som bör beaktas och ta hänsyn till och förstärka kravet på en verklig och oberoende utredning om VAD Pentagon gjorde i dessa biolaboratorier i Ukraina eller i något av sina 300 biolaboratorier i världen?

Dick Emanuelsson


Video och Jeffrey Sachs uttalande: