Translate

fredag 28 juli 2023

USA:s tre kvinnliga konspiratörer och kuppmakare i Ukraina, Nicaragua och Honduras

Igår landade general LAURA RICHARDSON på USA:s största militärbas i Centralamerika, Soto Cano (kallad Palmerola av honduranerna), det fjärde besöket på 18 månader. Varför är Honduras så intressant för USAs befälhavare för SOUTHCOM, USA:s Södra Militära Kommando?, undrar honduranerna.
USA:s tre kvinnliga konspiratörer och kuppmakare i Ukraina, Nicaragua och Honduras


HILLARY CLINTON: ”Vi skapade mujahedin (bin Ladens terrorister) för att få Sovjetunionen på fall. Och det var en bra investering”.

USA:s ”Manual om regimbyte” i Ukraina kostade USA fem miljarder dollar, enligt State Departements utsände till Kiev, Victoria Nuland i ett senatsförhör. Hon var vice statssekreterare.

Det innebar stöd till de fascistiska grupperna och den proamerikanska ukrainska oligarkins politiska språkrör som verkställde statskuppen i februari 2014 i Kiev.

USA:s plan om ett strategiskt krig, likt det i Afghanistan för att bekämpa och fragmentera Ryssland i 12-14 mindre stater, inleddes med statskuppen för drygt nio år sedan.

 

Igår LANDADE GENERAL LAURA RICHARDSON på USA:s största militärbas i Centralamerika, Soto Cano (kallad Palmerola av honduranerna), belägen vid staden Comayagua i centrala Honduras. Det är hennes fjärde [¡SIC!] besök under senaste 18 månaderna.

Varför är Honduras så intressant för USAs befälhavare för SOUTHCOM, USA:s Södra Militära Kommando?, undrar honduranerna.

Det är samma feminina general som för några månader sedan uttalade att Latinamerika inte får bli en råvarumarknad för Kina och Ryssland och nämnde särskilt den strategiska mineralen litium som Bolivia, Argentina, Mexiko och Chile förfogar över, de största reserverna i världen, kontrollerade av regeringar som i likhet med Honduras' har inte faller USA i smaken (med undantag för Boric i Chile).

Honduras är av vitalt intresse för USA med den längsta landningsbanan i Centralamerika och ses som ett ” hangarfartyg på fastlandet” och det mest geostrategiska positionen på den amerikanska kontinenten.

 

OCH DET VAR JUST HILLARY CLINTON, i egenskap av statssekreterare som konspirerade och gav grönt ljus för den militära statskuppen den 28 juni 2009 som inledde den efterföljande 12 år långa diktaturen i Honduras.

Och nu kommer hennes ”vapensyster”, Laura Richardson på sitt fjärde besök, denna gång utan förhandsinformation till Honduras och det oroar honduranerna.

Hon togs emot av USA:s ambassadör, också hon en kvinna, Laura F. Dogu, före detta rådgivare till det högsta befälet för USA:s armé och ”Spindeln” i det väpnade försöket att störta vänsterregeringen Daniel Ortega i Nicaragua 2018 då Dogu var ambassadör i Managua.

Som vi ser går historien igen.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

VIDEO:

HILLARY CLINTON:
”Vi skapade mujahedin (bin Ladens terrorister) för att få Sovjetunionen på fall. Och det var en bra investering”.