Translate

söndag 30 juli 2023

DN:s ”Motoffensiv” mot Moskvas och Donbass' civila är ett försvar av statsterrorism och har paralleller till 11/9

I vilken fiktiv drömvärld befinner sig DN:s politruk?

 DN:s ”Motoffensiv” mot Moskvas och Donbass' civila är ett försvar av statsterrorism och har paralleller till 11/9

Ju sämre Kievs ”motoffensiv” går, desto desperatare verkar de ukrainska generalerna bli. Deras terroristaktioner med drönare med bomber i centrala Moskva och andra ryska städer stöds av Dagens Nyheter.

Eller sprängningen av Krimbron, där civila transporteras i tusentals i tåg eller i fordon, som kan jämföras med terroristattentatet mot Worlds Trade Center den 11 september 2001. På detta center arbetade 3500 civila men som denna dag ännu inte hade anlänt till sin arbetsplats. Vad blev följden i världen av det terroristattentatet 11 september 2001? Men Zelinski pangar av sina amerikanska Himarmissiler eller turkiska drönare när han behagar utan att den delen av världen, en fjärdedel, bara gäspar.

 

NATO-organet Dagens Nyheters politiske kommissarie Michael Winiarski karaktäriserar denna nya krigföring slentrianmässigt som något som att ”Attacker med drönare mot Moskva börjar bli vardag”. Eller, när Kiev bombade huvudstaden Donetsk i provinsen med samma namn i veckan och där 15 civila skadades för ”EXPLOSION i gränsstad”. Och det sker nästan dagligen i Donbass.

Denne DN-man hävdar också på fullt allvar, snäppet värre än överstelöjtnant Joakim Paasikivi att dessa terrorattacker med drönare ”kan bli en vändning om ryssarna ser att kriget definitivt pågår på hemmaplan”!

Vad är det för kriterier DN:s ägare i Bonnierkoncernen [1] har för att inneha en post den Winiarski har? Är all historisk kunskap och kännedom om det ryska folket motståndskraft mot det fascistiska Hitlertyskland eller dagens verkliga situation på slagfältet i dag som bortblåst?

Vad Winiarski gör med denna medvetna redaktionella politiska linje är att legitimera den ukrainska terrorismen, nu officiellt upphöjd till statspolitik. Om inte Säpo hade varit av samma uppfattning borde Bonniersfärens politruk kallas in för förhör om vad hans syfte är.

 

TA EN TITT PÅ den bifogade videon där en (1) rysk stridsvagnsbesättning ensam slår ut tio (10) ukrainska stridsvagnar respektive andra stridsfordon.


VIDEO:

En rysk stridsvagnbesättning slår ut tio ukrainska!Men i DN:s och Winiarskis spalter får läsaren dagligen en uppfattning om att stridsmoralen hos de ryska trupperna befinner sig i fothöjd, att de gör allt för att slippa kriget och att alla hatar Putin. Verkligheten på de ukrainska slätterna är den motsatta, konfronera DN/Winiarskis påståenden med utländska legosoldaters eller ukrainska soldaters uttalanden och mannen kommer förmodligen inte att rodna, för skamkänsla har han inte i kroppen men sanningen är en helt annan än den han och DN förfäktar.

I det hysteriska medieklimatet, som DN har varit och är en förtrupp i att ha skapat, kan lögnen och manipulationen få framgång, om än tillfälligt. Men människor med lite initiativförmåga söker sanningen och verkligheten på andra vägar.

Den billiga journalistik som DN ägnar sig åt i Ukrainakriget är i praktiken krigsjournalistik i tjänst hos den Patron som tidningen konsekvent har tjänat under hela sin existens, USA och dess krigsverktyg, NATO.

Under kalla krigets 1950-talet kampanjerade DN för en svensk atombomb och Natoanslutning av Sverige. Då var motståndet mot DN:s chefredaktör Herbert Tingstens proimperialistiska politik kompakt inom den svenska arbetarrörelsen och Stockholmsapellen, som ”uppmanade till nedrustning och ett totalförbud för kärnvapen”, hävdade följande:

”Vi kräver ovillkorligt förbud mot atomvapnet, som är ett vapen för terror och för massutrotning av människor”.

I Wikipedia, inte i DN, läser vi att ”Appellen tillkom på initiativ av Världsfredsrådets dåvarande ordförande, den franske kärnfysikern och Nobelpristagaren Frédéric Joliot-Curie. Andra berömdheter som stöttade appellen var Paul Robeson, Pablo Picasso, Leopold Infeld, Alexander Fadejev, Jorge Amado, Anna Seghers och Arnold Zweig”.

Det beklagliga är att i dag har socialdemokratin bytt sida och vänsterpartiet har lagt sig platt inför tuffa och hårda politiska uppgifter om att bekämpa en Natoanslutning från gator och torg men även från riksdagens talarstol, vilket detta tidigare stolta parti totalt har glömt bort.

Och det äger rum samtidigt som Krigs-Tidningen DN basunererar ut sitt öppna stöd till terrorn i det ukrainska drönarkriget mot civila stadskärnor i Donbass och var ”ryssen än finns”!

Barnen i Donbass som föll offer för Kievs bombningar 2014-23 februari 2022. Varför indignerades inte Winiarski och övriga media-Sverige? Varför tittade man ner och höll tyst samtidigt som svenska nazister reste ner och fann sitt väpnade Mekka där de fortbildade sig i vapen hos sina politiska-militära bröder med tanke på framtida uppgifter i hemlandet!


SOM ÅREN 2014-2022 DÅ KIEV BOMBADE Donbass, där folket vägrade erkänna statskuppen i februari 2014 i Kiev. De åren dödades 130 barn i Donbass på skolor, daghem och lekparken i bostadsområdet. Vad skrev Winiarski? Inte en rad av fördömanden, bara fördömanden av ”proryska separatister”.

Har mannen skrivit något om att den 27 juli är det minnesdagen för barnen som blev offer för kriget i Donbass? Inte rad. I stället skrev han samma dag när Zelinskis/USA:s missiler bombade huvudstaden Donetsk där 15 civila skadades att det hade ägt rum en ”EXPLOSION i en gränsstad”.

Det finns ett monument i Donbass tillägnat den unge pojken KIRILL SIDORYUK:s bedrift. Han skyddade sin syster från fragmenten av granater från det ukrainska artilleriet. Tragedin inträffade sommaren 2014, på Gruvarbetarens Dag. Kirill dog av sina skador, men hans syster överlevde.

I Winiarskis och DN:s spalter är dessa teman bannlysta. Ställ dig frågan varför?

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

[1] Bonnierkoncernen har idag verksamhet i 16 länder med tonvikt på norra Europa, och innefattar i dagsläget cirka 175 företag. Bland dessa märks Dagens NyheterExpressenGTKvällspostenSydsvenskanHelsingborgs DagbladDagens IndustriBonnier TidskrifterSvensk Filmindustri och Mittmediakoncernen. Under 2019 såldes TV4-Gruppen samt MTV Oy till Telia.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bonnierkoncernen

VIDEO:

Besättningen på den ryska stridsvagnen gjorde sina kamrater i kommandocentret rejält nervösa. Ensamma, med artillerieldstöd, stoppade den ett helt kompani av tio ukrainska pansarstridsfordon i Zaporozhye-regionen som slogs ut.

 


Video innifrån den svenskbyggda CV90:n som erövrades av ryska trupper

 

CV90 som slogs ut och erövrades av ryska styrkor bogseras i säkerhet för vidaretransport till Moskva och vapeningenjörerna. 


Video innifrån den svenskbyggda CV90:n som erövrades av ryska trupper

Ryska militärer tar över det första svenska pansarfordonet i Ukraina, rapporterar RT på sin Telegramkanal.

Det var ryska soldater som i förrgår slog ut det svensktillverkade infanteristridsfordonet i en strid mot ukrainska styrkor. Det är den första huvudstridsvagnen av denna typ som blev en rysk trofé under konflikten.

Det beslagtagna fordonet ser förhållandevis bra ut för att ha blivit ”neutraliserat” av en iskall rysk soldat, som trots kulregnet från 40 mm-kanonen på CV90:n fick in en fullträff på fordonet.

De ryska vapeningenjörerna har nu ett intressant studie- och arbetsprojekt medan aktieägarna på Hägglunds & Bofors för mardrömmar om sjunkande aktieutdelningar.

Från Wikipedia om CV90.


I Sverige konstaterar landets fattigpensionärer att de första 40 miljoner kronorna är 'puts väck'!

Men det kommer fler saltade besked, var så säker.

Men i stället för att investera i freden, beslutade högerregeringen på Rosenbad att skicka ytterligare sex MILJARDER kronor till ”Natos krig till den siste ukrainaren”.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/50314

 

VIDEO:
CV90 innifrån:På trailer mot Moskva och en grundlig dissekering.