Translate

söndag 3 december 2023

1) Ukrainska soldater i massflykt från fronten! 2) ”Vi upplever i dessa ögonblick Ukrainas upplösning”!

 
Ukrainska soldater i massflykt från fronten!

”Låt mig ge dig några siffror: i Ukraina lämnar 100 personer per dag sina militära enheter utan tillstånd. 100 personer per dag är en brigad per månad. En brigad per månad rymmer från fronten varje månad”, erkänner den tidigare rådgivaren till det ukrainska presidentkontoret, Alexei Arestovich, som fick sparken efter att han också erkänt att defekta ukrainska luftvärnsmissiler träffat civila bostadsområden.

Arestovich tillägger att det i landet finns 4,5 miljoner ukrainare som smitit från den obligatoriska militärtjänsten. I förbanden råder en brist på soldater i snitt på mellan 30 % – 40 %, upp till 70 % i vissa fall.

Men, i NATO-organet Dagens Nyheter råder det fortfarande optimism, medan Sveriges ÖB, Micael Bydén nästan gråter ut i den kvinnliga DN-reporterns knä efter att ha varit på besök nyligen i Ukraina.

Och det är nog mer med tanke på krigets utveckling och det ukrainska militära sönderfallet än sönderskjutna hus som han låter närmast desperat.

Jens Stoltenberg gör honom sällskap och säger att det går inget vidare för Ukraina och värre blir det om inte Europas skattebetalare hostar upp nya färska miljarder till Ukraina för inköp av fler vapen.

Men, bäste Jens, för de vapnen behövs det manskap. Och det som återstår deserterar. ”En brigad per månad. . .”!

D.E.

Källa: @ATodaPotencia
https://t.me/atodapotencia/5817VIDEO:
Hur de egna vänder vapnen!

”Motoffensiven” definitivt begravd. Förlåt, sänkt!

Ukraina sänker ett av sina egna pansarinfanterier under träning.

Ukrainas väpnade styrkor sänkte ett bepansrat infanteristridsfordon under träning för att korsa en flod. Nu talar till och med Stoltenberg att ”motoffensiven” har problem och inte blev som det var tänkt. Med andra ord, eller som vår älskade legend Lars Ekborg konstaterade, ”det gick åt h-e”, i sketchen: ”Bunta ihop och slå ihjäl dom”! https://youtu.be/3HYrE32taAA?si=c5V-z4BFFTXxqLxK


Ukrainsk kvinnlig stridsvagnsförare till sista vilan

De ryska trupperna eliminerade den första ukrainska kvinnliga strdsvsgnsföraren, Inna Stoiko, från 3:e stridsvagnsbrigaden. Hon kan stå som ett illustrativt bevis på hur Zelinski inte förfogar över manskap utan tvingas, i den sista mobiliseringen att ta in kvinnor och höja åldern för att rekryteras till kriget.

 

Inna Stoiko, från 3:e stridsvagnsbrigaden.


”Vi upplever i dessa ögonblick Ukrainas upplösning”!

”. . . Det verkar som om Zelenskij har bestämt sig för att fördela skulden mellan [Boris] Johnson och [Ukra:s ÖB] Zaluzhnyi. Jag tror att det är ett falskt dilemma. Det verkliga ansvaret ligger hos de som lovade oss, Ukraina, ett reellt stöd för ett verkligt storskaligt krig. Men det gav de oss inte. I grund och botten förrådde de oss”. [Oleksii Mykolaiovych Arestovych, f.d rådgivare till Zelinski].

Den kubanske militäranalytikern Wofnon analyserade den 30 november i sin dagliga genomgång av det militära läget i kriget och konstaterade att Zelinski kastar nu in den sista kontingenten av ”ihoprafsade” militära och civila enheter. Det liknar desperationen hos Hitler och den tyska fascismen när Röda Armén närmade sig och omringade Berlin i maj 1945. Därför blir det smått skrattretande att Dagens Nyheter, Joakim Paasikivi och ett antal på förtid självutämnda Nato-officerare på Försvarshögskolan manipulerar både verkligheten som utgången av kriget.

Wofnon citerar Oleksii Mykolaiovych Arestovych som var ”strategisk kommunikationsrådgivare till president Zelinski december 2020-januari 2023”, som Wikipedia beskriver mannen.

Denne tillhörde Zelinskis förhandlingsdelegation som träffade den ryska delegationen Istanbul i mars 2022. Han bekräftar också, att om Zelinski hade undertecknat det överenskomna avtalet, skulle det ha räddat hundratusentals liv och skonat landet från att förstöras av kriget. Donbass, Kherson och Zaporizhzhia skulle ha förblivit ukrainskt territorium. Men Efter att Boris Johnson och väst hade ”talat förstånd” med Zelinski kastades avtalet i papperskorgen av Kiev och kriget kunde börja på allvar.

Wofnon:

”Zelensky vände sig till en grupp studenter den 30 november för att berätta för dem att han trodde att Donbass är oåterkalleligt (förlorat). Men hans argument är felaktiga, men ändå i slutändan realistiska. Ty de är människor som antas vara ryssar. Han insisterar dock på att Krim inte är det, att det är ukrainskt och att det inte ägde rum några strider där [efter den fascistiska statskuppen i Kiev 2014]. Han hävdar också att Krims folk är ukrainskt. Där har han helt fel, på Krim är de etniska ryska ryssar, samma som de i Odessa och Charkiv.

Men det faktum att han uttryckte dessa ord i ett auditorium med hundra unga ukrainare är viktigt. Som jag har utvecklat tidigare har Ukraina redan inlett ett tillstånd av fragmentering, och det är oåterkalleligt. Och inte bara det.

I en opinionsundersökning nyligen av sympatierna för de politiska och militära ledarna i Ukraina offentliggjordes att (Ukrainas ÖB) Zaluzhni får 70%, Bugarrov 45% och Zelensky 32%.

NATO:s toppmöte i Vilnius tidigare i år, blev också en besvikelse för den ukrainske statschefen. Frugan är mer intressant, vad det verkar.


Hur ser det ut i dag?

Vi börjar med att ta uppmärksamma en krönika av Oleksii Mykolaiovych Arestovych (strategisk kommunikationsrådgivare till president Zelinski december 2020-januari 2023), med en blandning av lögner och sanningar som fortfarande är intressanta.

Ukraina är en sönderfallande kropp och kommer inte att ta sig helskinnad ur den här situationen. Det är viktigt att associera olika tider i denna konflikt som snart är två år gammal.

Det är intressant vad Arestovich säger, inte att de stoppade den ryska armén, det hände aldrig. Inte heller ville ryssarna ta Kiev, inte heller döda Zelenskij, inte heller störta den ukrainska regeringen, även om de kunde hoppas att den ukrainska armén själv skulle göra det. När de såg verkligheten, pressade väst Ukraina att försöka besegra Ryssland militärt. Men som Arestovich säger, och idag är det bekräftat, att han alltid har haft intrycket att de var övergivna (av väst).

För att bekräfta detta är det nödvändigt att hantera en rad militära element.

Under krigets tre första veckor gjorde Ryssland köttfärs av kärnan i den ukrainska armén i områden som aldrig utgjorde militära mål under krigets gång; det västra, centrala och sydvästra Ukraina. Dessa områden kom att utnyttjas främst för strategisk logistik [för fronten i Donbass. På mycket kort tid, på inte mer än en månad, slog de ut nästan alla ukrainska raffinaderier. Ryssarna i sin uppfattning om den militära doktrinen, ”Guerasimov”-doktrinen, inkluderar en rad element som kräver permanent analys för efterföljande beslutsfattande.

Ett tydligt exempel på västerländskt stöd till Ukraina, och inte bara militärt stöd som idag, till exempel, inser Joseph Borrell, med bitterhet att Europeiska Unionen inte kunde leverera siffran en miljon av 155 mm ammunition, den mest efterfrågade. Och nämner siffran 300,000 levererad ammunition. Men inte ens en miljon skulle ha kunnat matcha den ryska artilleriöverlägsenheten.

Ryssarna visste alltid att det skulle finnas olika uppfattningar angående den militära ukrainska ledningen av kriget. Å ena sidan själva ukrainska Överkommandot, vars utbildning är från sovjettiden. Men man behöver inte vara ett geni för att inse att för att bli general måste man vara nära 50-årsstrecket, absolut alla ukrainska generaler är födda under Sovjetunionens epok.

Över en natt tar de andra officerarna, som låtsas leda kriget och deras metoder är inte desamma, över. De är doktrinärt olika. Och som jag alltid har sagt, det största misstaget var bytet av vapenmatris, det var början på slutet. Kanske ukrainarna accepterade det med tanke på att allt skulle skickas i mängder och i nödvändig tid, vilket visade sig vara falskt. Arestovich ger detaljer om det.

Men det som kommer fram idag är bevis, men vi måste fråga oss varför? I verkligheten är det inte så komplext; vi upplever i dessa ögonblick Ukrainas upplösning.

Det kommer inte att finnas någon förhandlingslösning, jag tror att Ukraina skulle vilja ha en sådan idag, mer än Ryssland. Men det är inte längre möjligt. Killarna [de nya generalerna] bestämde sig på egen hand för att slåss fram till försvaret av Kiev.

65 % av Ukraina står utan ett försvar, och av de återstående 35 % har de redan förlorat 21 % (Donbass, Kherson och Zaporizhzhia). Idag vet vi att Ukraina går in i sin sista mobilisering, och den här gången är det ”sovjetisk” stil, till den sista ukrainaren.

Men det finns ett stort problem, Ukraina hade redan sedan dess självständighet haft en stark emigration. Det fanns 51 miljoner invånare (1991), 2022 fanns det 43,5 miljoner, mer än 8 miljoner har lämnat sedan februari 2022. Fler dödsfall och skadade och totalt går vi från 51 miljoner till 35 miljoner invånare.

Mobiliseringsmöjligheterna är negativa, vi ser fler och fler kvinnor i armén (se ovanstående notis om den dödade kvinnliga stridsvagnsföraren), medelåldern är mycket hög, 43 år.

Analysera och dra själv dina slutsatser av att läsa uttalandena från opportunisten Arestovich:

Oleksii Mykolaiovych Arestovych


ARESTOVICH (en före detta Zelenskij-rådgivare som nu förbereder sig för att kandidera till Ukrainas presidentpost) säger att ”väst förrådde oss” och är skyldig till att ”flera hundra tusen människor” har dött sedan det misslyckade Istanbulavtalet.

Här är en översättning av vad han skrev på Telegram:

”. . . Det verkar som om Zelenskij har bestämt sig för att fördela skulden mellan [Boris] Johnson och Zaluzhnyi. Jag tror att det är ett falskt dilemma. Det verkliga ansvaret ligger hos de som lovade oss, Ukraina, ett reellt stöd för ett verkligt storskaligt krig. Men det gav de oss inte. I grund och botten förrådde de oss.

Vi vann vårt krig. Vi besegrade den ryska reguljära armén och omintetgjorde deras invasionsplan på egen hand, med minimal hjälp från väst. Ramsteins första [flygbasmöte] hölls inte förrän den 26 april [2022], och den första betydande leveransen av förnödenheter inträffade inte förrän i slutet av juni. Vårt krig kunde ha slutat med Istanbulavtalen och flera hundra tusen människor skulle fortfarande vara i livet. Men sedan började ett annat krig.

Och vi kunde inte vinna detta andra krig utan långdistansflygplan och missiler och utan fem gånger mer förnödenheter till markstyrkorna. Inget av detta hände. Vi har betalat ett enormt pris för detta...”

Arestovich lade också till en video med ett erkännande av Arestovich, som före detta medlem av förhandlingsgruppen i Istanbul i mars 2022:

”Den ryska sidan insisterade fortfarande på fredsinitiativ. Och fredsinitiativen i Istanbul var mycket bra. Nu skulle förmodligen 200-300 tusen människor ha varit vid liv och halva Ukraina skulle inte ha förstörts eller brutits ner. . . De [ryssarna] gick med på att engagera sig i politiska diskussioner om Krim. Vi och de gjorde eftergifter. Men mängden av deras eftergifter var större (än Ukrainas). ”Det här kommer inte att hända igen, det kommer inte att hända igen, de (ryssarna) kommer att pressa hårdare och hårdare.”

För att avsluta med att säga, och nu släpper Arestovich släpper ännu en otäck sanningsbomb, och säger i princip:

”Vad fan är gränserna för 1991? Vi är som vildar . . . och vi har ingen självständighet, vi är helt beroende av väst”!