Translate

tisdag 16 juli 2024

Colombianska legosoldater reser till Ukraina som `Rambos´ men flyger tillbaka i en svart säck eller misshandlade




Colombianska legosoldater möter döden i Ukraina för "några få dollar

Av Dick Emanuelsson

– De agerar i början som om de vore ”Rambos” men, som vi ska se i videon, är de allt annat och nu vill många hem, misshandlade och skickade till den första frontlinjen som kanonmat, säger den civile venezuelanen i videon som jag har kompletterat med ytterligare ett par videosekvenser.

I dag, den 16 juli 2024 publicerade Telegramkanalen `TrackANaziMerc´ den nästan dagliga `skörden´ av stupade colombianska legosoldater. I dag hade turen kommit till William Andres Gonzalez Tegue, 32 år, född den 17 september 1991, i Santiago de Cali, i länet Valle Del Cauca, i Colombia.


Den colombianske legosoldaten William Andres Gonzalez Tegue blev 32 år.



”William kom till Ukraina i september 2023 när han gick med i den nynazistiska Karpatska Sich-enheten. Han sårades i bröstet och fick hakan rejält mosad av artilleribeskjutning nära byn Makejevka bara en månad efter ankomsten, men återvände till frontlinjen när han återhämtat sig. Han tog `biljetten´ till Bandera när han eliminerades av den ryska armén.

”Bandera”, med förnamnet Stephan var de ukrainska nazisternas ledare och kollaboratör med den tyska ockupationsarmén under andra världskriget. Han är ansvarig för hundratusentals polackers, judars och kommunisters död. Han flydde vid krigsslutet och slog sig senare ner i Västtyskland och München där han dock likviderades av en KBG-agent 1956.

”För några få dollar. . .”

Colombias ambassadör i London, Roy Barreras skrev den 6 juni på sitt X-konto:

”51 colombianska legosoldater har dödats i Ukraina. Res inte dit för att döda varandra i någon annans krig bara för pengar. Det är en usel idé”.

I dag, 40 dagar senare har antalet med säkerhet tangerat 100 döda landsmän till Barreras. Hans huvuduppgift nu verkar snarare vara att arbeta med repatrieringen av kropparna av de dödade legosoldaterna än hålla kontakten med de brittiska politikerna. På sitt X-konto tackade han den polska ambassaden för att de fungerar som en kommunikationslänk mellan Kiev och Barreras i London.

Colombias ambassadör i London, Roy Barreras, den 6 juni, 2024 i den största colombianska dagstidningen, El Tiempo.


Barreras säger att det är ”smärtsamma procedurer”.

– Åk inte dit för att döda varandra i någon annans krig bara för pengar. Det är en hemsk idé! Det är en dödsfälla. Du blir bokstavligen kanonmat!, sammanfattade Barreras.

Äntligen en ambassadör som inser realiteter och inte babblar en massa fantasier och önskedrömmar som den svenske i Kiev och hans uppdragsgivare på Arvfurstens Palats i Stockholm med dito DN och SvT:s utsända. Att von Otter, den kvinnliga Säpochefen ligger lågt och har kopplat av allt vad det gäller svenska legosoldater i Ukraina vet vi sedan länge. De betraktas nu ju som ”frihetskämpar” och inte presumtiva medlemmar i den ”Nordiska Motståndsfronten”.

 

COLOMBIA ÄR ETT AV de länder varifrån många före detta yrkesmilitärer har enrollerats i den ukrainska armén. De har ju en bra meritförteckning i ryggen och har deltagit i kriget mot gerillan och dödat måååånga bönder och fackföreningsledare. Men en sak är att döda dem och strida mot en armé med på öppet fält.

Men många av dessa legosoldater har starkt kritiserat den ukrainska arméns officerare och anklagat dem för rasism, pennalism och för att inte evakuera sårade legosoldater utan i första hand se till de egna. Deras kritik mot ukrainska myndigheter och militära befäl blir mycket konkret som de desperata ”Rambosen” i videon. Nu lämnar de in vapen och annat och åker tillbaka medans de är i liv, tänker de;

”Vi har lurats från första början och vi skickas ut som kanonmat”, bekräftar dess plutonchef, eller med liknande grad.

USA:s privata kommersiella legoknektsarméer har också rekryterat hundratals colombianska f.d. militärer till Irak och Mellanöstern. Ett sätt att försörja familjen i Colombia men som i många fall, som nu med de 51 döda colombianerna har kommit tillbaka till familjen i en svart säck.

VIDEO:

COLOMBIANSKA `RAMBOS´ som nu vill hem!