Translate

onsdag 17 maj 2023

En färre av USA:s legosoldater i Ukraina och en dollar i fritt fall

 

"En pensionerad amerikansk soldat har dödats i Bachmut, där han volontärarbetade", skriver Dagens Nyheter om en professionell "Grön Basker", avskydda för sin grymhet i Vietnam och Irak. Men i "liberala" DN är det en samarit som beskrivs. Legosoldater som tillfångatas brukar annars ALLA påstå att de är "ambulansförare".En färre av USA:s legosoldater i Ukraina

I Bakhmut (Artyomovsk) likviderades Nicholas Maymeren legosoldat från USA och en före detta av de i Vietnam och andra platser i världen hatade ”grön basker”.

Men det är inte det som gurun från Försvarshögskolan, Joakim Paasikivi

basunerar ut i SvT och andra medier, ännu mindre att USA:s luftvärnssystem Patriot står sig slätt mot de ryska missilerna.

Detta har orsakat en regelrätt panik inom Pentagon och NATO, enligt uppgifter som läckt ut och citeras av CNN och Reuters.

I förrgår brassade ukrainska Patriotoperatörer iväg missiler för 130 miljoner dollar på drygt två minuter i Kiev, enligt uppgifter. Spektaklet slutade med att det komplicerade datoriserade Patriotsystemets avfyrningsramp slogs ut av ryska bomber eller drönare.

USA-generalerna analyserar nu om det går att reparera. Ukraina förfogar över två ramper.

Har Paasikivi talat om ”Slaget mot Patriot”!?

Än mindre att det ryska luftvärnets S-400 är överlägset Patriot. Därför har bland annat Indien, Turkiet med flera länder köpt det ryska systemet, vilket fått Vita Huset att hota med sanktioner, i vanlig ordning.

Men det bekräftar också att Joe Bidens demokrater är det militärindustriella komplexets främsta allierade.

https://t.me/wofnon/29616
[MATEMATIK -1]

Maria Zajarova, talesperson för det ryska utrikesministeriet:

”EU betalade Kievregimen 26 miljarder euros för 63 miljoner ton ukrainska jordbruksprodukter, men lyckades sälja tillbaka 23 miljoner ton av sina egna produkter - genom solidaritetskorridorer - till ett totalt värde av 48 miljarder euros”.

”Elementär matematik berättar för oss vem som verkligen kämpar och vem som drar nytta av den eskalerande konflikten”, tillade hon.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/47159


[MATEMATIK -2]

”Vi avfyrar inte ens så många missiler som ukrainarna varje gång påstår sig ha skjutit ner”!

Så reagerade den ryske försvarsministern Sergej Shoigu på Ukrainas påståenden om att dess luftförsvarssystem sköt ned sex ryska Kinzhal-hypersoniska missiler.

– Antalet av dessa 'ukrainska nedskjutningar' är tre gånger högre än det antal vi avfyrar, tillade han.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/47165
Khmelnitsky-brittiskt radioaktivt stoft [1]

De brittiska missilerna med utarmat uran sprängdes i luften och nu sprids radioaktivt stoft i västra Ukraina!

Panikrapporter sprids i ukrainska sociala nätverk om att under detonationen av en ammunitionsdepå i staden Khmelnytsky, har en stor andel av brittisk stridsvagnsammunition med utarmat uran, som nyligen levererades till Ukraina tillsammans med Storm Shadowmissiler, också sprängts.

Som ett resultat av en enorm explosion kunde partiklar av utarmat uran spridas på territoriet i Khmelnytsky-regionen, vilket, med hänsyn till erfarenheterna från Jugoslavien och Irak, kan leda till ett cancerutbrott på medellång tid, skriver Telegramkrönikören Intel Slava Z.

Det finns redan rapporter om att gammastrålningen påstås ha ökat i Khmelnitsky. Låt oss vänta på verklig bekräftelse.

Källa: https://t.me/intelslava/47714

VIDEO:

Ögonblicket för morgonmissilattacken på Ternopils
järnvägsreparations- och mekaniska anläggning.Khmelnitsky-brittiskt radioaktivt stoft [2]

Nio miljarder kronor utbombat men nu sprids brittiskt utarmat radioaktivt stoft i luften (två miljarder mer än SD:s vallöfte om en sju miljarder till tandvården):

Enligt ukrainska myndigheter rapporterar de en ökning av strålningsbakgrunden vid staden Khmelnitsky efter en missilattack i lördags av det ryska flygvapnet, rapporterar den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Enligt obekräftade rapporter kan västerländsk ammunition, inklusive ammunition med utarmat uran, som påstås ha förvarats på den förstörda platsen ha förstörts.

Den uppdaterade Nato/ukrainska ekonomiska förlustsiffran är cirka 900 miljoner dollar, drygt 9,3 miljarder svenska kronor, enligt ukrainska TG-kanaler.

Källa: https://t.me/wofnon/29536
Krigspartiet Storbritannien eskalerar kriget och skickar kryssningsmissiler till Kiev!

Låt oss först citera den legendariske poeten och författaren OSCAR WILDE, som träffsäkert klär av den fisförnäma brittiska aristokratin och den gamla kolonialmakten, ränder och ADN, som fortfarande sitter kvar i ryggraden på detta klassamhälles främsta representanter:

”England producerar tre bra saker; te, whisky och mina böcker. Men till saken hör att te kommer från Kina, whiskyn är skotsk och jag är irländare. Med andra ord; de bra saker England har, har de stulit från andra länder”!

Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace har bekräftat att London har levererat långdistansmissiler, 'Storm Shadow' till Kiev.

– Användningen av Storm Shadow-missiler kommer att göra det möjligt för Ukraina att pressa tillbaka ryska styrkor från ukrainskt suveränt territorium, sade Wallace.

Enligt försvarsministern är räckvidden för de missiler som överförs till Kiev 250–300 km, medan deras maximala räckvidd kan gå upp till 560 km. Därmed tvingas de ryska styrkorna inte bara försvara Donbass utan inta motsvarande territorium vilket gör att huvudstaden Kiev snart kommer att känna av de konkreta konsekvenserna av kriget.

USA har hittills vägrat leverera motsvarande missiler till Kiev just med tanke på att de kommer att eskalera kriget när allt fler i världen vill se en fredlig förhandlingslösning.

Men London känner att den gamla koloniala kammen växer och i likhet med Polen och de tre baltstaterna vill gå i fullskaligt krig mot Moskva.

Uttalande från det ryska utrikesministeriet i samband med Storbritanniens beslut att överföra missilsystemet Storm Shadow till Ukraina:

Moskva betraktar detta beslut som ytterligare ett extremt fientligt steg av London, som syftar till att ytterligare blåsa upp Ukraina med vapen och leda till en allvarlig upptrappning av situationen i zonen för den särskilda operationen.

Allt ansvar för konsekvenserna av Londons destruktiva verksamhet vilar helt på upphovsmännen och förövarna av detta hänsynslösa steg.

Den ryska sidan förbehåller sig rätten att vidta alla nödvändiga åtgärder för att neutralisera hot som kan uppstå från Ukrainas användning av brittiska kryssningsmissiler.

 


 

PATRIOT [1]

En usel luftvärnsrobot?

I förrgår slogs vapendepåer med brittiskt utarmat uran ut för 900 miljoner dollar, idag 'Patrioter' (USA) för 150 miljoner dollar!

Mer än 150 miljoner dollar (1,6 miljarder svenska kronor) i Patriot-missiler, spenderade på knappt 3 minuter. Vid minut 2 och 14 sekunder slogs luftvärnsbatteriet Patriot ut av en rysk missil🇷🇺.

Medan USA - kongressens ledamöter har mardrömmar om datumet ”1 juni, 2023”, då USA deklareras default eller höjer taket för nya lån för att betala statsskulden, som övriga världen hittills har betalat när dollarpressarna har ”fixat saken”, slår ryska missiler dagligen ut vapendepåer och andra vapenkomplex för MILJARDER.

Men världen finner sig inte längre, än mindre när dollarn dessutom används som vapen och utpressning via sanktioner.

Men till kriget finns det alltid medel och det militärindustriella komplexet gnuggar händerna.

D.E.

Källa: https://t.me/wofnon/29599PATRIOT [2]

Den finsk-tyska bloggaren Kim Dotcom anklagar de ukrainskaluftvärnsoperatörerna för inkompetens!

Kim Dotcom anklagade på sin Twittersida operatörerna som ansvarade för det ukrainska luftförsvaret natten mot den 16 maj för inkompetens.

”30 amerikanska PatrSEot PAC-missiler skjuter upp miljoner dollar per raket. Det är 150 miljoner dollar förlorade på 2 minuter. Och i slutändan förstördes till råga på allt avfyrningsramperna av ryska missiler...”, skriver bloggaren indignerat.

Källa: https://t.me/wofnon/29600

 


Kina anklagar Pentagon för att ha utvecklat planer för biologiska vapen exklusivt för raser

”Pentagon har utvecklat planer för att besegra motståndare med genetiskt modifierade vapen.”

Rapporten säger att vapnet är kapabelt att selektivt träffa asiater, européer och araber.

Det är värt att komma ihåg att stater har cirka 336 biologiska laboratorier runt om i världen (26 i Ukraina).

Det skulle vara märkligt om detta budskap går i genom de västerländska medierna.

Källa: Kinas utrikesministerium

 

 

FREDSTREVARE [1]:

Medan 'Väst' eskalerar kriget intensifierar världen initiativ för fred

Igår berättade vi om hur Ungern ser positivt på det kinesiska fredsinitiativet. I dag är det en hel kontinent, Afrika som ger nya impulser för att bidra till en politisk förhandlingslösning. Brittisk stridsvagnsammunition med utarmat utan eller 50 F-16-plan som Zelinski kräver av 'Väst' är ingen framtid.

RT:

Den sydafrikanske presidenten uppgav att han hade talat med Putin och Zelinski å Afrikas vägnar och att de gått med på att acceptera afrikanska ledares uppdrag att lansera ett fredsinitiativ.

– Mina samtal med de två ledarna visade att de båda är villiga att välkomna de afrikanska ledarna och att ha samtal om hur denna konflikt kan avslutas”, säger Cyril Ramaphosa.

Kiev vill ta emot upp till 50 F-16-jaktplan från väst för att bilda tre eller fyra skvadroner: Politico.

Som Yuriy Sak, en rådgivare till den ukrainske försvarsministern, sa till media, har Kievs styrkor för närvarande ”ingenting att stoppa” ryska flygplan med guidade bomber.

Även om Storbritannien, Italien, Frankrike och Tyskland inte kan erbjuda Ukraina F-16-stridsflygplan, har dessa länder ”en viktig röst i den internationella koalitionen” och Kiev vill att de ”hejar på” allierade som USA och Turkiet.

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/47123

 


 

EKONOMI-SANKTIONER [1]

Bloomberg: Rysslands oljeexport till sjöss fortsätter att växa: 4-veckors genomsnitt i volymer slår rekord igen.

Medan EU-kommissionen har beslutat om att inte köpa rysk olja och gas från pipelines.

Frågan är om dom själva vet vad de egentligen beslutar om. . .

Källa: https://t.me/wofnon/29581

 


 

EKONOMI [1]

Kina börjar ”stänga kranen” på importerad USA-majs till förmån för Brasilien och Sydafrika, två medlemmar i BRICS.

Under de senaste veckorna har importörer i det asiatiska landet brutit beställningar på 832 000 ton USA-majs, enligt uppgifter från USA:s jordbruksdepartement.

En av anledningarna är den låga inhemska efterfrågan på spannmålen inom boskapsfoder, samt att vissa lokala grisfoderproducenter ersätter majs med vete.

– Efterfrågan på majs är riktigt låg, säger Wang Xiaoyang, analytiker på Sinolink Futures i Henan, en stor majsproducerande provins, till Bloomberg Nyhetsbyrå.

– Foderproducenter använder mycket vete för att ersätta majs när priserna fortsätter att falla, tillade han.

Ytterligare ett slag mot en ekonomi redan i kris i USA.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/47068

 

USA:s ekonomi i fritt fall? [1]

Dollarn tappar mark snabbare och snabbare

”Som du kan se i diagrammet har världens centralbanker gradvis gått bort från dollarn under det senaste decenniet, men sedan Washington förvandlade sin valuta till ett ekonomiskt vapen har denna trend accelererat dramatiskt”, skriver den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva.

Dessutom kan vi se den japanska yenen och euron stiger istället, medan tillväxten av den kinesiska yenen följer en stabil bana.

Uppenbarligen kommer av-dollariseringen inte äga rum omedelbart, men processen har redan inletts och nu är det bara en tidsfråga.

Vem vet, kanske kommer den växande bankkrisen i USA att påskynda denna process ännu mer, frågar sig Prokofieva.

Källa: Anna Prokofieva

https://t.me/atodapotencia/3880

 


USA:s ekonomi i fritt fall?  [2]

USA:s ekonomi är redan i recession, hävdar experter!

– Lågkonjunkturen är ett faktum, inte i morgon, inte nästa vecka, utan idag.

722 amerikanska banker🇺🇸 rapporterade orealiserade förluster på mer än 50 % av kapitalet, skriver RT som citerar den berömda aktieanalytikern Albert Edwards.

Han hävdar att företagens vinster kommer att ha en ”lång, lång väg att gå” i framtiden. Så börsen kommer sannolikt att falla eftersom aktiebeteendet är nära kopplat till förtjänster och företagsvinster.

Även om arbetslösheten går ner i USA är landets ekonomi redan i recession, säger Albert Edwards, en känd aktieanalytiker och strateg på den franska banken Societe Generale.

– Den mycket viktiga officiella amerikanska indikatorn talar om för oss att lågkonjunktur är ett faktum, inte i morgon, inte nästa vecka, utan idag, sa han och syftade på Conference Boards ledande amerikanska ekonomiska index, som nu ligger på nivåer som överensstämmer med starten. av tidigare lågkonjunkturer.

Han betonade att även om de senaste uppgifterna från Bureau of Labor Statistics indikerar att arbetslösheten i landet har sjunkit till 3,4 % och 253 000 nya jobb har skapats – vilket överträffar förväntningarna på 180 000 – måste vi vänta med att granska uppgifterna.

– Hur kan ekonomin vara i en lågkonjunktur när lönesumman och bruttonationalprodukten fortsätter att växa och medan mycket annan data inte är stark? Det uppenbara svaret är, precis som i början av 2008 [när den globala finanskrisen slog till], revisioner, uppger experten.

Faktum är att revideringarna av uppgifterna för februari och mars visar på en försvagning av arbetsmarknaden: antalet jobb som skapades i februari reviderades nedåt, från 326 000 till 248 000, och i mars från 236 000 till 165 000.

Dessutom säger Edwards att företagens vinster, som förblir höga trots stigande kostnader, kommer att ha en ”lång, lång väg att gå” i framtiden. Han menar att företag som håller kostnaderna höga för att öka vinsterna skadar sig själva, eftersom detta driver på inflationen ytterligare.

– Investerare applåderar mikroföretagens 'girighet' eftersom intäkterna är goda, men de bredare konsekvenserna för inflation och räntor pekar på en djup lågkonjunktur, säger han till RT.

Som en konsekvens kommer aktiemarknaden sannolikt att falla, eftersom aktiernas beteende är nära kopplat till företagens vinster och vinster.

Det bör noteras att den amerikanska centralbanken (Fed) redan höjde räntorna den 3 maj med 0,25 % för att nå den högsta nivån på 16 år. Räntehöjningarna, som började i mars 2022, har redan ökat risken för lågkonjunktur, fördubblat bolåneräntorna, höjt kostnaderna för billån och kreditkort, såväl som för företag.

Dessutom har ränteuppgången bidragit till att tre stora amerikanska banker gjort konkurs och till instabilitet i banksektorn, eftersom bankerna som drabbades av misslyckandet hade köpt långfristiga obligationer som betalade låga räntor som snabbt tappade värde när Fed höjde räntorna.

Källa: https://t.me/rtnoticias/46762

 


 

EU:s 'gökunge':

Ungern stöder Kinas fredsplan för Ukraina

Enligt den ungerske utrikesministern Peter Szijjarto kan det fredsförslag för konflikten i Ukraina som lagts fram av Kina bli ”grunden” i förhandlingarna för att få ett slut på fientligheterna.


– Tyvärr är den krigförande retoriken mycket stark över hela världen, säger Szijjarto, förutom att han konstaterar att ansträngningar måste göras för att lösa meningsskiljaktigheterna mellan Moskva och Kiev.

Det ungerska utspelet förstärker Kinas roll och förslag till såväl en miniplattform till fredsförhandlingar som medlare i konflikten.

Szijjarto befinner sig för närvarande i Peking, ett besök som inte ses med blida ögon i Bryssel och Washington, för att inte tala om London, som i stället eskalerar kriget genom att skicka stridsvagnsammunition med utarmat URAN, som i lördags exploderade i en gigantisk explosion i en vapendepå, som enligt ukrainska uppgifter spred radioaktivt stoft över västra Ukraina.

Allt medan UD kniper och tyst underordnar sig NATO:s generaler.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras
Källa: RT på spanska
https://t.me/rtnoticias/47092

 

 


Den definitiva politiska begravningen av socialdemokratin . . .

Pedro Sanchez: Världen behöver en USA-president som Biden

I fredags besökte den spanske regeringspresidenten Pedro Sanchez, USA:s president Joe Biden i Washington. Tillsammans tog de upp en rad brådskande internationella frågor och analyserade läget för de bilaterala förbindelserna.

I ett gemensamt framträdande inför media, före förhandlingarna i Vita husets ovala kontor, framhöll chefen för den spanska verkställande makten graden av närmande mellan de två länderna:

”Vi är allierade, vi är vänner.”

När Sanchez talade till USA:s president framhöll han inför journalisterna:

– Hans (Biden) engagemang för demokratiska värderingar är ett exempel för alla. Jag tror att vi i Spanien och USA har gemensamma värderingar och våra bilaterala relationer är utmärkta. Vi är allierade, vi är vänner”.

Jo, jo. Den spanska socialdemokratin är inte särskilt annorlunda än den svenska, anno 2023. Under de senaste 20 åren har de olika USA-presidenterna blivit ansvariga för dödandet av uppskattningsvis elva miljoner människors liv i de krig USA har bedrivit.

Vad var det Olof Palme uttryckte efter att USA:s bombflyg hade sprängt det av SIDA byggda sjukhuset i Hanoi, i Vietnam dagen innan julafton 1972:

– Man bör kalla saker och ting vid deras rätta namn och det som pågår idag i Vietnam, det är en form av tortyr. Det man nu gör, det är att plåga människor. Plåga en nation för att förödmjuka den, tvinga den till underkastelse under maktspråk. Och därför är bombningarna ett illdåd. Och av det har vi många exempel i den moderna historien. Och de är i allmänhet förbundna med ett namn: Guernica, Oradour, Babij Jar, Katyń, Lidice, Sharpeville, Treblinka. Där har våldet triumferat. Men eftervärldens dom har fallit hård över dem som burit ansvaret. Nu fogas ett nytt namn till raden: Hanoi, julen 1972” [1].

Eller hans ord den 28 september 1975 vid den socialdemokratiska partikongressen då Palme kritiserade den spanska Francodiktaturen och myntade uttrycket: ”DESSA SATANS MÖRDARE”!

Det politiska modet hos Olof Palme gjorde honom till ett hatat objekt hos den politiska högern och i Vita Huset. Mördarna av Palme återfinns just i de kretsarna.


Diktatorn och general Francisco Francos sista beslut innan han avled i november var att avrätta fem spanska antifascister. Det var då skillnad på politiska principer och politiskt nationell suveränitet och oberoende och nu.

Idag är det ett pinsamt skådespel att lyssna på dagens spanska som svenska socialdemokrater som politiska dörrmattor för en stat som utpekas som ansvarig för folkmordskrig.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] Wikipedia: https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Olof_Palmes_tal

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/46997”86 rysktalande medan bara 14 talar ukrainska i. . . Kiev!

De flesta människor i Kiev talar ryska i sina dagliga liv. Är det möjligt, undrar du, Kiev är ju huvudstad i Ukraina!?

Men Kiev är en rysktalande stad, hävdar den före detta oberoende rådgivaren till Ukrainas president, Alexei Arestovich i följande intervju i den bifogade videon.

Han ger exemplet med experimentet som en snabbköpskassörska som han känner gjorde. Hon räknade hur många som talade med henne på ryska i slutet av dagen.

”86 rysktalande medan bara 14 talar ukrainska i. . . Kiev!

Men i Sverige bedriver landets mäktigaste och mest inflytelserika dagstidning, Dagens Nyheter en häxjakt på allt ryskt och framför allt ryska invandrare och deras föreningar som medlemmar i ABF. Motiv och mål? Att ABF bryter alla kontakter med allt vad det innebär för en förening.

Och att det kommer att få effekt, tvivlar åtminstone inte jag på. Se bara hur ABF agerade när ett antal SVENSKAR hade bokat en av ABF:s lokaler på Sveavägen 41 i Stockholm för en föreläsning om en bok om kriget i Ukraina med en föreläsare från Schweiz, bokningen hävdes.

Det påminner mig om hur den colombianska ambassaden på Östermalmsgatan 44 och dess arbetsgivare, det colombianska Utrikesdepartementet under åren 1995–2010 bedrev en intensiv hatkampanj för att UD i Stockholm skulle tvinga ABF och andra myndigheter att avbryta allt stöd och förbindelser till de colombianska politiska flyktingarnas förening i Sverige, Föreningen Jaime Pardo Leal. Varför? För att föreningen hade en radiostation som sände via Internet och hade skapat en blygsam nyhetsbyrå som beskrev Statsterrorismen och dess aktörer i Colombia.

Men inte ens UD under Carl Bildts regi backade för Bogota.

I stället avslöjades ambassadens 1:e sekreterare, Ernesto Yamhure som en paramilitär ideolog, avlönad av de paramilitära dödsskvadronernas chef, Carlos Castaño för hans arbete som spökskrivare till Castaño.

Yamhure avslöjades också på var gärning när han fotograferade de politiska flyktingarna under en demonstration den 25 juli 2005 i Stockholm som uppmärksammades i Aftonbladet. Efter avslöjandet var hans diplomatiska karriär avslutad.

Vad Dagens Nyheter sysslar med idag är synnerligen allvarligt och borde vara en väckarklocka för mer än svensk idag som hyser demokratiska värderingar.

Vad blir nästa steg i masshysterins och ryssfobins epok?

D.E.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/46995

Video med spansk undertext:
Alexei Arestovich 

IMPERIALISM [1]

NELSON MANDELA:

Bomberna som fälldes över Hiroshima och Nagasaki var inte i första hand ämnat att döda japaner utan för att markera terräng mot Sovjetunionen”, sa Nelson Mandela som underströk att USA ALDRIG har brytt sig om mänskliga rättigheter.

Hur kommenterar Hanna Gunnarsson (v) detta inför sina ”kamrater” i det Försvarspolitiska utskottet i Riksdagen, samma utskott som ska förbereda ett kommande svenskt medlemskap i Nato, som Gunnarsson med parti inte längre ska ta strid emot.

 

HYCKLERI [1]

Så tar USA betalt för varje ukrainsk flykting i USA, och de är inte många jämfört med Europa:

”Idag ska jag avslöja lögnen i USA:s program för att hjälpa ukrainska flyktingar i det nordamerikanska landet. I april förra året lanserade Washington president Bidens ”oöverträffade” program för att välkomna ukrainare som flyr från fientligheter, ”Enhet för Ukraina”, eller U4U”, skriver krigskorrespondenten Anna Prokofieva i en formidabel krönika som avslöjar den cyniska dubbelmoralen i Vita Huset, klassisk för USA:s utrikespolitik.

Eller som han sa, den 6:e USA-presidenten John Quincy Adam;

”USA har ingen permanent vänskap, däremot permanenta intressen”.

Enligt detta program tillåter USA ukrainska medborgare och deras närmaste familjemedlemmar att komma och bo i landet i två år medan det ”humanitära lösenordet” är i kraft. Under loppet av ett år har, enligt amerikanska tjänstemän, mer än 125,000 ukrainska medborgare och deras närmaste familjemedlemmar släppts in: mer än 300,000 människor har fått humanitärt bistånd.

Programmet är inte enkelt, och ukrainare som deltar i U4U måste ha en sponsor i USA som går med på att stödja dem ekonomiskt under vistelsen.

Men vad amerikanska tjänstemän inte berättar när de pratar om sina prestationer, är att sponsorerna inte har något ansvar och kan göra vad de vill med ukrainarna. Det är därför 1 av 10 ukrainare som flyttade till USA under detta program har blivit offer för bedrägeri, våld, påtvingad prostitution och olaglig verksamhet.

Men det mest intressanta är att den amerikanska regeringen gör dessa betalningar med pengarna... som ges till staten Ukraina som ett LÅN.

Kommer ni ihåg hur hela världen gladdes åt det rekordstora amerikanska militära hjälppaketet: ett lån på 40 miljarder dollar till Ukraina? Men hur många märkte att 900 miljoner dollar av det lånet gick till att ge socialt stöd till ukrainska flyktingar? Det vill säga, dessa pengar stannade i USA, det presenterades som enormt humanitärt bistånd, men i slutändan är det en tjänst som Ukraina kommer att få betala med ränta, för.

Detta är USA:s ”oegennyttiga” hjälp på bekostnad av pengarna från ukrainska skattebetalare som stannade i Ukraina.

 


 

USA:s allvarliga misstag med Georgien

Ilska och förtvivlan råder i maktens korridorer i Washington över det definitiva misslyckandet med deras strategi att förvandla Georgien, en gränsstat mot Ryssland, till ytterligare en spjutspets/krigsfront mot Moskva, skriver den ryske krönikören Victor Ternovsky.

Den ryssofobiske marionettpresidenten Mikhail Saakashvili, som tog makten i Tbilisi 2003 genom en kupp, uppbackad och finansierad av USAID, fängslades nyligen av Georgiens folk.

Det är ett folk som förespråkar att fortsätta stärka banden med ett Ryssland som blivit dess främsta handelspartner. Inte konstigt att Georgien är motståndare till sanktionerna mot Moskva.

Kreml å sin sida har precis avbrutit visumsystemet med grannlandet och återupprättat den direkta flygförbindelsen.

Och det föll inte i god jord i Vita Huset. Den hysteriska reaktionen från Washington, som utfärdade hårda hot mot Tbilisi om de inte bryter med Moskva, ändrade inte Tbilisis ståndpunkt. Varför? För att Georgien är ett suveränt land och inte en vasallstat till USA, som de kanske tror i Washington.

https://youtube.com/shorts/AQkaVo7v8HM?feature=share

Victor Ternovsky 


 

DET RASISTISKA USA:

En USA-senator säger att utan hans land skulle mexikanerna äta ”kattmat ur burk”!

John Neely Kennedy
Den republikanska senatorn John Neely Kennedy gjorde ovanstående kommentar under ett framträdande i senaten av Anne Milgram, chef för United States Drug Enforcement Administration (DEA), för att diskutera åtgärder som vidtas för att minska den illegala införseln från Mexiko av fentanyl, drogen som dödar hundra tusen amerikaner om året genom överdos.

-- Om Mexikos president [Andrés Manuel] Lopez Obrador bjöd in USA-militären eller säkerhetsstyrkorna till Mexiko för att arbeta där med sina mexikanska kollegor, skulle vi kunna stoppa kartellerna. Är det inte rätt?”, frågade den republikanska senatorn upprepade gånger.

Han uppmanade Milgram och president Joe Biden att kontakta den mexikanske presidenten för att ”föreslå honom ett avtal han inte kan stå emot” så att USA-militären får tillträde till Mexiko. ”Varför gör de inte det?” insisterade han.

”Vår ekonomi är 23 biljoner dollar. Mexikos är 1,3 biljoner. Vår är 18 gånger större. Vi köper 400 000 miljoner varje år från Mexiko,” sa han och uttalade att ”utan folket i USA skulle mexikanerna bildligt talat äta kattmat ur burk och bo i ett tält på en bakgård.”

Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard svarar på de förolämpningar som den republikanske senatorn John Kennedy lanserade mot Mexiko: ”Han är en okunnig, rasistisk man”!

I den bifogade videon frågar tevemannen varför USA:s DEA eller FBI aldrig griper någon hög 'Capo' från kartellerna i USA?

VIDEO:Berättigad fråga.

Noam Chomsky konstaterade för ett decennium sedan att det är varken de colombianska kartellerna och än mindre den colombianske bonden som sår fröna till kokabusken som tjänar de stora vinsterna. I stället är det, som Chomsky hävdade, att 90 procent av vinsterna från det colombianska kokainet stannar i USA:s finansiella system. Drogmarknaden i USA är enorm, där finns en gigantisk efterfråga på grund av att det finns uppskattningsvis 50 miljoner drogmissbrukare.

Den marknaden är för viktig för det spekulativa finanskapitalet och klipparna på Wall Street för att någon utomstående ska förklara för dem att de måste göra slut på den efterfrågan, inte börja i fel ända och angripa colombianska eller mexikanska myndigheter.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: RT på spanska och El País, mexikoredaktion

VIDEO:
MISSBRUKARNA av fentanyl, drogen som dödar hundra tusen amerikaner om året genom överdos.  

SvT-Säpo på kommande Uppdrag . . .

USA kommer att använda artificiell intelligens för att bekämpa ”desinformation från Ryssland”

USA:s utrikesminister Antony Blinken försäkrar att hans land kommer att börja använda artificiell intelligens för att samla in ”rysk desinformation”.

Var det inte det dataprogrammet som 'Uppdrag Gransknings' frilansande Säporeportrar använde när de registrerade 152 nordbor, anklagade för ”rysk desinformation”?

Kanske det behövs ett lyft av intelligens på såväl Säpo som på redaktionen hos SvT?

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/46918

 

 

USA:s ekonomi i fritt fall [4]

”En inställelse av USA:s betalning av statsskulden skulle vara en gåva till Kina, Ryssland och andra rivaler”

Karine Jean-Pierre, Vita Husets presstaleskvinna kommenterade vid en presskonferens inför Bidens möte med ledarna för de två partierna i de bägge kamrarna i kongressen, i frågan om att höja landets skuldtak, att budskapet som USA skickar världen tre veckor innan en potentiell betalningsinställelse, är en osäkerhet som andra krafter vill utnyttja.

Jean-Pierre citerade AVRIL HAINES, chef för National Intelligence (USA:s underrättelsetjänst), som inför kongressen sa:

”Både Ryssland och Kina kommer att försöka dra fördel av en betalningsinställelse för att få bekräftat kaoset i USA, som inte kan fungera som en demokrati. En betalningsinställelse skulle skapa global osäkerhet om värdet av USA-dollarn och USA:s institutioner och ledarskap som leder till volatilitet på valuta-, finans- och råvarumarknaderna som sätter dollarpriserna.”

Som vanligt ligger inte ansvaret på Vita Huset och den Ekonomiska Modellen med dollarn som printas ut i det federala tryckeriet utan på en ”extern faktor”.

Men folken i världen har fått nog av att betala underskottet i USA:s budget och den astronomiska statsskulden som dessutom har ökat efter Bidens 60 miljarder dollar han har pytsat ut till Natos krig i Ukraina.

Apropå Vita Husets presstaleskvinna är det samma Karine Jean-Pierre, som den 9 maj, på Segerdagen över den tyska fascismen på fullt allvar hävdade att det var USA, som först i maj 1944 gick in i kriget som besegrade den tyska Hitlerarmén.

Intelligensen och den historiska kunskapen flödar hos denna kvinna som förmodligen studerade världens historia på kvällskurser i X-Box-historia där USA ALLTID vinner.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/46904