Translate

onsdag 15 juni 2022

Ukraina saboterar evakuering av civila och öppnar eld mot den humanitära korridoren i Severodonetsk!

 

RT-reportern Mauricio Ampuero befinner sig i Severodonetsk varifrån han rapporterar om hur ukrainska armén beskjuter vad som skulle bli platsen för den humanitära korridoren för de civila som är tagna som gisslan.Ukraina saboterar evakuering av civila och öppnar eld mot den humanitära korridoren i Severodonetsk!

I dag, den 15 juni, från klockan 08,00 skulle Kiev ha tillåtit 1000 civila gisslan att lämna industriområdet Azot i staden Severodonetsk. Men i stället inledde de 2500 soldaterna en omgruppering av sina styrkor och andra Kievstyrkor inledde en intensiv eldgivning vilket stoppade evakueringen i den humanitära korridoren som Folkrepubliken Luhansk och ryska styrkor hade accepterat igår efter att Zelinski hade gjort en sådan begäran.

En äldre man som lyckades ta sig ut ur fabriken ”av en slump” förklarade att de civila gisslan inte hade kännedom om möjligheten till evakuering, rapporterar RT:s reporter på plats. De betyder att Kievs begäran om en humanitär korridor i själva verket var, som den ryska militärledningen igår hade förvarnat om, ett trick för att fortsätta striderna med sin gisslan som insats.

Klicka i bilden för större format.


DE UKRAINSKA STYRKORNA har i onsdags saboterat evakueringen av de civila som fortfarande finns kvar i Azots kemiska fabrik i staden Severodonetsk (Donbass) genom att öppna eld mot den humanitära korridoren som öppnades i området, enligt en officer från Luhansk-folkets milis. Hans ord bekräftades av en överstelöjtnant i Folkrepubliken Luhansks styrkor, Andrei Marochko.

– Från och med klockan 11:00 öppnade ukrainska trupper granat- och stridsvagnseld i Severodonetsk. Evakuering av anläggningen är nu omöjlig, sa han och kallade situationen för ”katastrofal”.OFFICEREN UPPGAV ATT det finns rapporter om att de civila som hålls i fabrikens luftvärnsskydd inte har kunnat lämna den under fem dagar, inte ens för att få tillgång till vatten.

Marochko påpekade att, trots det faktum att den ukrainska militären hittills inte har visat sin beredvillighet att starta den humanitära operationen genom att hissa vita flaggor, som villkor för det tidigare aviserade tillståndet, kommer övervakningen av området att fortsätta tills klockan åtta på kvällen då den planerade tiden för en stängning av den humanitära korridoren verkställs.

Även från Luhansks Folkmilisen rapporterades att en person lyckades lämna anläggningen ”av en ren slump”. Enligt en tjänsteman handlar det om en gammal man som inte hade kännedom om öppnandet av den humanitära korridoren. Han hade bett den ukrainska militären att släppa ut honom för sina personliga tillhörigheter.

– Han sa att det fanns 70-75 personer där, mestadels lokala invånare, sa den militära talesmannen.

– ”Farfar” som gick var inte medveten om någonting gav oss en förklaring om att en före detta fabriksarbetare, direktören eller biträdande direktören var ansvarig för civilbefolkningen, fortsatte han och tillade att den gamle mannen uppgav att civilbefolkningen inte har information om evakueringen och att ingen förklarar något för dem.

Azot-anläggningen där 2500 ukrainska militärer har förskansat sig med hundratals civila som är tagna som gisslan.


DAGEN INNAN MEDDELADE det ryska försvarsdepartementet att den ukrainska sidan hade begärt att få organisera en humanitär korridor för att evakuera kvinnor, barn och äldre från Azot till staden Lisichansk, en stad som kontrolleras av Kiev På andra sidan floden). Byrån varnade dock för att de ukrainska väpnade styrkorna avser att dra tillbaka sina militära enheter från anläggningen under förevändning att hjälpa civila.

Staden Severodonetsk, med cirka 100 000 invånare, är nu en av konfliktens fokuspunkter, där Luhanskstyrkorna, med stöd av den ryska militären, redan kontrollerar stadens bostadskvarter. Nu fokuserar Luhansk folkmilis och ryska styrkor sina ansträngningar på industriområdet som är omringat.

Ukrainas president Vladimir Zelinski förklarade i torsdags att striderna om kontrollen över staden kan avgöra utgången av konflikten med ryska styrkor.

”Severodonetsk förblir epicentrum för konfrontationen i Donbass. Vi försvarar våra positioner och tillfogar fienden stora förluster”, sade han.

Källa: RT


I samma videoreportage (se nedan) besöker RT-reportern underjorden i Azovstal, som befriades den 14 maj, 2022. Där är det väl markerat att den nazistiska Azovbataljonen var den som bestämde med sina olika nazistiska ikoner registrerade i korridorer och salar.

Men där fanns också en hel del vapen, bland annat Wallenberggruppens "Pansarskott 86". Så var det väl inte tänkt, Ann Linde och S-regeringen, att ukrainska nazister skulle få ta del av svenska vapen?

Video: 

https://vimeo.com/720872633

Läs mer:
När kommer Ann Linde och Andersson protestera mot att Zelinski beordrar trupperna att bomba gravida kvinnor och daghem i Donetsk?


Klicka på bilden för större format

Lustigt, men de ukrainska nazisterna i Azovstal ägnade sin tid i underjorden med att kasta pil på Zelinski.


När kommer Ann Linde och Andersson protestera mot att Zelinski beordrar trupperna att bomba gravida kvinnor och daghem i Donetsk?

 

Till källaren på förlossningssjukhuset i Donetsk fördes de höggravida kvinnorna. Flera av dem berättar att läkarna genomförde kejsarsnitt i den provisoriska underjordiska salen, på grund av Kievregimens urskillningslösa militärt meningslösa bombningar. Bara civilbefolkningen drabbas, som den gjort under åtta års terror från Kiev, utan att den internationella opinionen lyft ett enda finger.
När kommer Ann Linde och Andersson protestera mot att Zelinski beordrar trupperna att bomba gravida kvinnor och daghem i Donetsk?

·       Gör kvinnorna i Vänsterpartiets riksdagsgrupp FN sällskap? En interpellation eller åtminstone en enkel fråga till Linde&Andersson om Zelinskis order att bomba gravida kvinnor och barn på daghem i Donetsk?


TEGUCIGALPA / 2022-06-14 / 2 500 ukrainska soldater är innestängda och omringade av Folkrepubliken Luhansk' och ryska styrkor i staden Severodonetsk' industriområde, närmare bestämt i den kemiska anläggningen AZOT.

Allt tyder på att kapitulationen från staden Mariupols stålverk, Azovstal nu upprepas vilket är ytterligare ett svårt militärt nederlag för Kiev. Det handlar om två militärt oerhört strategiska städer som på sikt kan avgöra hela Donbass' befrielse.

Den ryska militärledningen talar om att Kiev vill använda de hundratals civila, som befälet för de 2500 soldaterna tog som gisslan och mänskliga sköldar nu ska försöka använda dem för att få fri passage i de humanitära korridorer som Luhansk och Ryssland kommer öppna i morgon den 15 juni.


Azot-anläggningen i Severodonetsk. 2500 ukrainska militärer håller hundratals civila som gisslan och mänskliga sköldar, precis som i Azovstal, i staden Mariupol.


I DET FÖLJANDE VIDEOREPORTAGET från RT:s reporter i Severodonetsk rapporterar han även om de besinningslösa ukrainska bombningarna av Donetsks huvudstad under de senaste dagarna där marknader, torg, bostadshus och förlossningssjukhuset bombades med flera dödsoffer och ett 40-tal skadade som följd.

FN fördömde idag dessa urskillningslösa bombningar utan någon som helst militärstrategisk betydelse.

I reportaget berättar de gravida kvinnorna om hur läkarna tvingades göra kejsarsnitt nere i förlossningssjukhusets källare medan 30 år gamla uttjänade missiler slog in i sjukhuset.

När kommer Ann Linde och Andersson protestera? Får vi se kvinnorna i Vänsterpartiets riksdagsgrupp göra en gemensam interpellation eller åtminstone en enkel fråga om vad den kvinnliga duon, ansvarig för Sveriges utrikespolitik tänker uttala till Zelinski som beordrar att bomba gravida kvinnor och barn på daghem?

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras


Video: AZOT-anläggningen i Severodonetsk och terrorn och bombningarna mot förlossningssjukhuset i Donetsk. Under åtta år har Kiev terroriserat civilbefolkningen. Vad har den svenska s-regeringen gjort?I källaren på förlossningssjukhuset i väntan på att flyglarmet ska upphöra och de höggravida kvinnorna kan återvända till sina salar i väntan på förlossningen.


Sanktionsbluffen: Höjden av hyckleri och cynism:
USA köper ryskt spannmål via ”Tredje man”!

🌾Washington uppmanar enligt uppgift ”tyst” jordbruks- och rederiföretag att öka inköpen och transporterna av ryskt gödsel efter rädsla för sanktioner mot Moskva har markant minskat utbudet, vilket i sin tur har utlöst en kraftig ökning av matpriserna runt om i världen, rapporterar Bloomberg, med hänvisning till personer med kännedom om temat.

Steget är en del av förhandlingar som involverar FN och strävar efter målet att återuppliva exporten av gödselmedel, spannmål och andra jordbruksprodukter från Ryssland och Ukraina, efter att de avbröts på grund av konflikten.

D.E.

Källa: RT