Translate

söndag 9 oktober 2022

Egen video visar att ukrainsk militär begår massmord mot civila i de återerövrade områdena

 

Videon som beskriver hur nazisterna rullar ner sina offer för en brant kan ses på Azovnazistens Telegramkanal men också nedan: https://t.me/MaksymZhorin/3779Det här lär sig svenska nazister hos Azovbataljonen:

Egen video visar att ukrainsk militär begår massmord mot civila i de återerövrade områdena


Vad säger UD, Ann Linde och Amnesty International?

 

”En ukrainsk nazist, MAKSIM ZHORIN, före detta befäl i den nynazistiska
Azovbataljonen publicerade i dag, söndag den 9 oktober 2022 på sin Telegram-kanal en video med ett brutalt innehåll som beskriver just vad jag tidigare i dag publicerade; nazisternas mord på civila i staden Kupiansk, som enligt nazisterna var kollaboratörer med de ryska trupperna.

 

Fascisten avslutar med att uttala sitt hot också mot ALLA andra civila om att gå samma väg till mötes som kvinnan som kastas ned i vad som skulle komma att bli en massgrav.

 

Hans avslutningsord:

 

”Kupyansk, Charkiv-regionen, är fortfarande ockuperad. Civila, det kommer fler utdelningar”! vilket i klartext betyder mord på alla som inte underordnar sig fascisterna.

 

Maksim Zhorin:

”Videon togs från den nedrullandes (det kvinnliga offrets) telefon”.

@MaksymZhorin

 

Hans egen personbeskrivning på Telegram:

 

”Maksym Zhorins blogg. I kriget som volontär sedan 2014, före detta befälhavare för AZOV-regementet. Nu - en officer av SSO (The Special Operations Forces, övers.anm.). Jag talar om det verkliga läget vid fronten och de ukrainska nationalisternas aktiviteter under kriget”.

Kontakt: @ShtabZhorina_bot 👊🏻

 

Vad säger den svenska regeringen, UD och Säpo om hur svenskar, som Mikael Skillt eller Mathias Gustavsson reser ner och enrollerar sig i Azovbataljonen som nu anklagas och där enskilda medlemmar som Maksym Zhorin öppet erkänner och publicerar videofilmer på massakrer på civilbefolkningen?

 

Vad säger den svenska riksdagens politiska partier om att svenska vapen sätts i händerna på de nämnda mördarna?

 

Källa från nazisten Maksim Zhorins Telegramkanal: https://t.me/MaksymZhorin/3779

 

Dick Emanuelsson

 
Videon som ska ses av den ukrainska befolkningen som en varning för att inte samarbeta med de ryska trupperna, eller i de samhällen, byar och städer som kan komma att befrias från Kiev i framtiden. OBS, känsliga personer bör inte se den.

 


Ukrainas ÖB med nazistarmband

 

I dag publicerade det också ett foto på VALERY ZALUZHNY och hans armband med det nazistiska klassiska hakkorset väl detaljerat.

 

Men vem är denne man?

Låt oss gå till Wikipedia:

 

”Valerij Fedorovytj Zaluzjnyj (ukrainska: Валерій Федорович Залужний), född 1973, är en ukrainsk generallöjtnant och ÖVERBEFÄLHAVARE (ÖB) i Ukrainas försvarsmakt. Han blev Ukrainas försvarschef i juli 2021 och samtidigt medlem av Nationella säkerhets- och försvarsrådet” [1].

 

Bilden publicerades på den ukrainska generalens officiella Twitter-konto. Om den är sannenlig eller ett Photoshopmontage, vågar jag inte svära på. Men bilden finns inte längre på ÖB:ns Twitterkonto.


KLICKA på bilden för STÖRRE FORMAT.

Naturligtvis kommer han att dementera alla påståenden om att han går och bär på det tyska nazistpartiets symboler under Hitlerperioden då den ukrainske nazisten och kollaboratören med tyskarna var Stepan Banderas, ansvarig för morden på 800,000 judar, kommunister och andra, såväl i Ukraina som i Polen.

 

Och i Ukraina kryllar det av nazister och det är dit som all världens nazister vallfärdar för att hämta inspiration och formeras ideologiskt och militärt i nazistregementen som Azovbataljonen, Kraken eller Dinar, strategiskt och politiskt utplacerade i östra Ukraina där 90 procent av invånarna röstade MOT de EU- och Natoinfluerade partierna innan statskuppen 2014.

 

[1] https://sv.wikipedia.org/wiki/Valerij_Zaluzjnyj

 

Dick Emanuelsson

Från Stockholm lade USA:s ambassad sig i om framtiden för Nord Stream:

 En vacklande motoffensiv och Natos strategiska mål

Den ukrainska motoffensiven är på väg att ebba ut, trots en enorm tillförsel av vapen, legosoldater från främst Polen och Storbritannien och en militär reserv, som nu också ska inkludera kvinnor.

Zelinski har satsat allt på ett kort för att visa väst att han är kapabel att stå emot ryssen. Och han har bråttom, för i Europa blir det allt fler som genomskådar Planen hos USA:s krigsstrateger som handlar om att försvaga och underordna Europa mer än vad det redan är respektive avindustrialisera kontinenten.

Europa är samtidigt en kontinent med historiska traditioner av organiserad kamp där folken i dag inte har något annat alternativ än att ta strid mot en totalt huvudlös politik som inte ens bestäms i Bryssel utan i Washington.

Europas näst största armé har halverats, enligt ryska uppgifter som bekräftas av oberoende militära källor ibland annat USA. Och det är kanske först nu, anser den kubanske militären och militäranalytikern Wofnon, som Ryssland inleder det verkliga kriget mot Nato, vars tidigare instruktörer av den ukrainska armén sedan 2014, nu leder den ukrainska generalstaben, inte bara i Kiev utan också ute på den 100 mil långa frontlinjen där de har tagit över allt mer av det militära ledarskapet, vilket bekräftades i erövringen av 6000-10,000 kvadratkilometer av de uppskattningsvis 140,000 kvadratkilometer som de ryska trupperna, i allians med de två folkrepublikerna Donetsk och Luhansk har befriat sedan den 24 februari i år.

Och nu går offensiven vidare, för att befria resten av Zaporozhye- och Khersonregionen, de fyra regioner i östra Ukraina som i en folkomröstning beslutade att ansluta sig till den Ryska Federationen.

Målet är också att inta staden Odessa, vilket innebär att Kiev står utan en utfart i Svarta Havet. Då kan fredsförhandlingarna inledas. Om Nato tillåter det. För USA:s strategiska mål är att slå sönder den Ryska Federationen och Nato är beredd att använda Zelinski till den sista ukrainaren.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

 


 

Från Stockholm lade USA:s ambassad sig i om framtiden för Nord Stream:

”Hot mot vår nationella säkerhet och våra utrikespolitiska intressen”

  • Vems ”nationella säkerhet” om Nordstream återfinns på andra sidan planeten?
  • Vilka ”utrikespolitiska intressen” handlar det om, bäste Williams S. Martin, talesperson på USA:s ambassad i Stockholm som via ett mejl till SVT den 18 januari 2020 [1], det vill säga för snart tre år sedan gjorde det helt att USA såg projektet Nordstream 1-2 som ett strategiskt ryskt projekt som måste stoppas i första hand med sanktioner mot byggarna.

SVT påminde oss om ambassadens ståndpunkt den 23 februari i år, det vill säga en dag INNAN Ryssland gick in i Ukraina och sju månader INNAN Nordstream utsattes för ett statsterroristiskt attentat.

USA:s president Donald Trump undertecknade 20 december 2019 en lag om sanktioner mot företag som deltar i att bygga gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland till Tyskland, skrev SVT. Mediet hade tydligen inte fått möjlighet att intervjua någon på ambassaden utan fick en skriftlig kommentar från ambassadens pressekreterare Williams S. Martin.


USA-ambassaden på Djurgården i Stockholm

Vilka svenska företag?

Frågan är om svenska företag berörs. SVT har ställt frågan till USA:s ambassad i Stockholm.

”Vi kan inte gå in på detaljer vad gäller diskussioner med specifika företag, men vi kan säga att vi för samtal. För att förtydliga – företag kan välja att fortsätta arbeta på rörledningen Nord Stream 2, men denna lagstiftning klargör att de måste göra ett val. Om de väljer att utöva sanktionsbelagd verksamhet ger de upp sin åtkomst till USA:s ekonomi”, svarade Martin till SVT Nyheter.


I klartext: Har du eller ditt företag beröring, direkt eller indirekt med USA, dess olika företag eller myndigheter så har du två alternativ: fortsätta jobba på Nordstream eller glömma all framtida beröring och kontakter med USA.

Pressekreteraren fortsatte:

”Vi föredrar att inte ta till sanktioner. USA har arbetat i nära förbindelse med våra europeiska allierade och partner för att skapa konsensus kring frågan om energisäkerhet, med insikten om att nya projekt bör främja europeisk energisäkerhet, inte motarbeta den”.

Billig miljövänlig rysk gas mot smutsig dyr USA-gas

Martin skrev att ”när Ryssland försöker använda sin dominerande ställning på Europas gasmarknad för att dela Europa politiskt, destabilisera Ukraina, och motverka investeringar i projekt som skulle kunna föra med sig verklig mångfald på energiområdet i länder som helt eller nästan helt förlitar sig på Ryssland för att uppfylla sina energibehov, måste USA agera för att bemöta hotet mot vår nationella säkerhet och våra utrikespolitiska intressen”.

USA-ambassadens Martin lägger inte fram ett enda bevis för att Moskva skulle ”motverka investeringar i projekt som skulle kunna föra med sig verklig mångfald på energiområdet”. Och hur billig och till skillnad mot USA:s miljösmutsiga gas ren rysk gas skulle vara ”hotet mot vår (USA:s) nationella säkerhet och våra utrikespolitiska intressen”, är också helt absurt. 

Naturligtvis har (eller hade) Ryssland en ” dominerande ställning på Europas gasmarknad” eftersom USA:s multinationella oljebolag INTE kan konkurrera med den billiga ryska gasen som dessutom finns inom ett nära geografiskt område och som transporteras i pipelines, över och under jord och vatten och inte smutsar ner våra hav med en armada av specialfartyg som transporterar USA:s dyra och smutsiga gas.

SVT fick via nyhetsbyrån Tass en kommentar från det ryska utrikesdepartementet:

– Oavsett pågående press kommer Nord Stream 2 att avslutas. För klarsynta européer är fördelarna med att skapa en ytterligare (Nordstream 2) gasexportrutt tydliga.Lagen om sanktioner

I SVT:s faktaruta om USA:s sanktioner, citerar teveföretaget lagen om National Defense Authorization Act (NDAA, Lagen om anslag till det nationella försvaret) för budgetåret 2020, inklusive Protecting Europe’s Energy Security Act (PEESA, Lagen om skydd av Europas energisäkerhet) från 2019.

Och den lyder:

”Berörda parter måste säkerställa att fartyg som arbetar med Nord Stream 2 ”omedelbart upphör med all byggverksamhet” och inleder ”en nedtrappning för att visa god vilja” i enlighet med direktiv från Office of Foreign Assets Control (OFAC, Myndigheten för kontroll av utländska tillgångar.)

Det gäller även ”berörda parter som avsiktligt sålt, hyrt ut eller tillhandahållit fartyg för arbetet med att lägga ut rörledning på 30 meters djup eller mer för Nord Stream 2”. Parter som inte följer dessa direktiv kommer att beläggas med sanktioner i enlighet med PEESA”, svarade USA:s ambassad i Stockholm.

Den logiska frågan gemene man ställer sig är:

Med vilken moralisk eller juridisk rätt kan en stat på andra sidan jordklotet bestraffa juridiska och fysiska personer enbart för att ett projekt i våra regioner inte faller Vita Huset på läppen?


Skillnad på Trump och Biden?

Det var alltså den republikanska regeringen Trumps agerande för att stoppa projektet Nordstream, ett företag under kontroll av den tyska, inte den ryska regeringen. Det blev sanktioner 2020. Men inga fysiska ingripanden vilket däremot ägde rum den 26-27 september 2022.

Den 27 januari respektive den 7 februari i år, uttalade Bidens vice utrikesminister Victoria Nuland respektive Joe Biden att om Ryssland går in i Ukraina kommer Nordstream att stoppas.

  • ”Men hur ska ni göra det om Nordstream står under tysk kontroll”, frågade en journalist Biden.

– Var inte orolig, vi kommer att göra det, svarade Biden. Samma hot uttalade Nuland månaden innan.

Och i förra månaden stoppades pumpandet av rysk gas under vattnet i Östersjön till Tyskland när terroristerna ”punkterade” med sprängmedel på 80 meters djup Nordstream på Natokontrollerat område.

Och nu har ”Nato utrett Nato” i frågan om terroristaktionen, sammanfattade den brasilianske journalisten och geostrategiska experten Pepe Escobar informationen om att Danmark och NATO-aspiranten Sverige hade avslutat ”utredningen” om attentatet och vem som kunde ligga bakom. Byggarna, Gazprom fick inte ens tillträde till platsen för aktionen. Och ”vem” som hade utfört attentatet kunde i danskar eller svenska klarlägga.

Man kan bli full i skratt för ett mindre skämt.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-s-stockholmsambassad-om-nord-stream-2-hot-mot-var-nationella-sakerhet-och-vara-utrikespolitiska-intressen

 


 

Svåra förluster bland utländska legosoldater i Zaporozhyeregionen

”Idag var det en sorti av utländska legosoldater i riktning mot Zaporozhye, som bland annat inkluderade enheter med en bakgrund i USA:s specialstyrkor.

De var så självsäkra att de bestämde sig för att genomföra spaning i strid med denna stjärneskader. Men de tog inte hänsyn till närvaron av våra enheter i denna zon, som kan upprätthålla hemligheter i luften, och led förluster. Men några av dessa bastarder lyckades fly och publicerade skärmdumpar av videon från go-pro-kameran från en av de döda legosoldaterna, som bokstavligen tappade huvudet. Videon kommer troligen att läggas upp imorgon”, sammanfattade avsändaren på den ryska Telegramkanalen `Intel Slava Z´.

 

Legosoldater från USA och Tyskland innan och efter spaningsuppdraget.
”Vi jagade dem och avrättade dem som om de vore svin”

”Vi jagade dem och avrättade dem som svin”, berättade en ukrainsk soldat för brittiska medier som Daily Mail om den häxjakt de har startat mot de krafter som de anklagar för att ha samarbetat med den ryska militären efter att denna hade dragit sig tillbaka från delar av Donetsk och Luhansk.

Men medierna i väst är ofta fulla av stereotypiska motsatser, om att det är den ryska militären som avrättat och massakrerat civila.

Men medier som Daily Mail talar nu öppet om avrättningarna och morden på de så kallade ”kollaboratörerna” som begås av den ukrainska militären. För att vara exakt, 29 har redan dödats och det fanns 13 andra försök som slutade med skador, enligt listan som detta media erhållit, som uppenbarligen inte är uttömmande.

Även om ”Daily Mail” talar om påstådda brutaliteter begångna av ryska soldater och deras lokala ”kollaboratörer”, räcker det med att lyssna på de civila på dessa platser för att veta att för den ukrainska militären är det tillräckligt som bevis för att ha samarbetat att ha tagit emot humanitärt bistånd ur händerna på ryska soldater.

Ett annat exempel är fallet, registrerat av den ukrainska militären själv när chefen för ett idrottscenter arresterades för det enkla faktum att han fortsatte att utföra sitt arbete för de lokala invånarnas bästa när staden stod under rysk kontroll.

Det fanns också flera vittnesmål om personer som hamnat på så kallade samarbetslistor för att de hjälpt till att distribuera mat till civila eller för att ha gått på rysktalande dagis.

Men brittisk media fördömer inte de uppenbara brott som begås utan någon rättegång eller utredning mot civila vilket har förvandlats till en riktig häxjakt i de territorier som den ryska militären drog sig tillbaka ifrån. Jag blir inte det minsta förvånad om samma 'Daily Mail' om ett par månader skriver att alla anklagelser visade sig vara en fars.

Som fallet med tänderna med guld som påstås ha dragits ut av den ryska militären när det faktiskt visade sig vara en insamling av en lokal tandläkare, som förklaras i den tyska media ”Bild”. Till allt detta bör läggas de terroristmetoder som Kievregimen använde för att skrämma befolkningen i de befriade regionerna och till och med utföra politiska mord i andra länder.

Källa: A Toda Potencia


VIDEO:
Soldater från den 25:e Brigaden av Ukrainas väpnade styrkor uppger att befälhavarna beordrade dem att skjuta alla när de (de ukrainska soldaterna) intog och gick in i byarna/samhällena. Soldaterna beslöt att rapportera detta först efter att de stannat vid frontlinjen och beordrats att de sårade skulle avrättas för att inte genomföra en evakuering.
 

Brittisk journalist valobservatör vid folkomröstningen i östra Ukraina


– Det var förmodligen mer demokratiskt än de flesta västerländska folkomröstningar jag har sett, säger den brittiska journalisten Vanessa Beeley om folkomröstningarna i fyra regioner i Ukraina som genomfördes i mitten av september.

Beeley var en av 100 internationella observatörer från 40 länder som deltog i folkomröstningarna i östra Ukraina. Hon hävdar att varken hon eller hennes kollegor fann några oegentligheter i omröstningen.

Journalisten berättade också mycket oroande historier om att många observatörer som deltog utsattes för påtryckningar och till och med trakasserades av myndigheterna i de stater de kom ifrån.

– Om du utmanar den dominerande västcentrerade och NATO-centrerade agendan riskerar du att bli sanktionerad, faktiskt, och uppsatt på Natos ”Svarta lista”, konstaterade Vanessa Beeley.

VIDEO:

Den brittiska journalisten Vanessa Beeley om folkomröstningarna i fyra regioner i östra Ukraina:Från en polsk tidskrift. Jo, även i Polen finns det, även om det är svårt att tro det tänkande människor.


OPEC i ”rysk tjänst”?

Den 6 oktober beslutade OPEC att reducera oljeproduktionen med två miljoner fat per dag, eller två procent av den totala volymen för OPEC.

Nyheten slog ned som en blixt från en klar himmel för Vita Huset som omedelbart anklagade OPEC+ (The Organization of the Petroleum Exporting Countries) för att ha ”anslutit sig till Rysslands kampanj där energin används som vapen”.

– Det är tydligt att OPEC+ ansluter sig till Ryssland med dagens tillkännagivande, sa Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre och kallade gruppens beslut ett ”misstag”.

Om det var ett blixtnedslag i Vita Huset upplevdes det som närmast ett dråpslag i Bryssel. Vita Huset bryr sig minimalt om Europa utan är mer oroligt för den egna opinionen eftersom det kan orsaka en betydande ökning av bensinpriset i USA. Och för jänken är bensinen mer viktigare än den egna familjen och när den nu höjs än en gång kan det betyda politiska problem för Biden & Co.

Så Vita Husets mediala tjänare, som Hadley Gamble, en CNBC-journalist, försökte på den efterföljande presskonferensen att ansätta den unge klipske saudiske energiministern, prins Abdulaziz bin Salman med just anklagelsen om att gå i Moskvas ledband och ”använda energi som ett vapen”.

– En mycket provocerande fråga som jag med glädje besvarar, Hadley, och ställde motfrågan: ”visa mig vari stridshandlingen är och består i! Punkt slut!”, svarade prinsen och klippte USA-journalisten som blev blodröd i ansiktet.

Samme bin Salman spikade också Reuters reporter mot väggen på presskonferensen för att sprida falsk information. Reportern hade fått en intervju på en halvtimme en månad tidigare på OPEC-mötet i Dubai. Men Reuter publicerade direkt motsatta svar som prinsen hade uppgett för reportern. Och i stället för att svara på ungefär samma fråga som CNBC-journalisten Hadley Gamble hade ställt, tog en indignerad saudisk energiminister tillfället i akt och avslöjade hur världens största nyhetsbyrå direkt förfalskar uppgifter i sina publikationer.


Källa: RT på spanska 
”Finland kan drabbas av ett totalt strömavbrott”

Så uttrycker sig professorn vid Aalto-universitetet, Peter Lund till det finska nätverket MTV Uutiset. Enligt honom är regleringen av konsumtionen faktiskt det enda genomförbara alternativet efter förlusten av rysk gas i Europa. För även om det är möjligt att hitta den nödvändiga gasen existerar inte infrastrukturen för att ta emot den.

Till exempel i Tyskland finns nyckeln genom att minska gasförbrukningen, inte nödvändigtvis att öka gasvolymerna för att importera gasen från annat håll. Ännu har inte all gasimport till Europa stoppats. Om detta skulle hända, säger Lund, skulle det vara katastrofalt för Europa.

DÄRFÖR ÄR EN AV DE ÅTGÄRDER som europeiska regeringar skulle kunna vidta för att upprätthålla balansen, att genomföra DAGLIGA STRÖMAVBROTT i vissa stadsdelar, eftersom förbrukningen ökar över produktionsnivån, frekvensen av det elektriska nätet kommer att minska och nätet kommer att bli obalanserat. I värsta fall kan detta leda till fel på hela elsystemet: ett totalt strömavbrott. Enligt Lund blir det då ingen el någonstans i landet.

– Det är det värsta scenariot. För att undvika detta måste vi vidta drastiska åtgärder. När kraftsystemet går ner helt, måste det byggas om anläggning för anläggning tills förbrukning och produktion återgår till det normala. Det är en stor operation och en sådan situation bör till varje pris undvikas. De kan lika gärna ta till levande ljus som på brittiska pubar. Men jag tvivlar på att levande ljus kanske kan är bra, mer än att bli full. Hur säger man ”Vintern är nära” på finska?

Källa: @ATodaPotencia


Vintervideo:

Det europeiska perspektivet i vinter

 


Disponibla: 70 000 tjetjenska krigare

Generalen och ledaren för det tjetjenska folket, Ramzan Akhmadovich Kadyrov uppgav i förrgår att 70 000 tjetjenska krigare är redo, om nödvändigt, att ansluta sig till de 10,000 tjetjenerna som strider just nu i Ukraina.

Framför 20,000 stridisar från den väpnade elitenheten deltog de i den festliga händelsen med anledning av Vladimir Putins födelsedag.

– Med en röst från tjugo tusen tjetjener gratulerar vi Vladimir Putin på hans födelsedag, och säkrar detta ögonblick med vårt gloriösa stridsrop: AKHMAT-KRAFT”!

Källa: (https://t.me/wofnon)IMPONERANDE VIDEO:
Beväpnade tjetjener redo att delta i
försvaret av de befriade områdena i östra Ukraina