Translate

söndag 1 oktober 2023

Moskva svarar på Blinkens uttalande om Babi Yar-massakern utanför Kiev 1941 2) Zelenskij döper en armébataljon efter en ukrainsk fasacistledare som sammanträffade med Hitler två gånger

 Moskva svarar på Blinkens uttalande om Babi Yar-massakern utanför Kiev 1941

·     ”Jag undrar vad han skulle säga (Blinkens styvfar som upplevde de tyska nazistiska koncentrationslägren och hyllade Sovjetunionens kamp mot nazismen) i dag om sin styvsons lögner”?

Blinken sa inte ett ord till protest när det kanadensiska parlamentet jublande applåderade en nazistisk veteran från SS-Waffen förra veckan.

Blinken nämner inte med ett ord av protest att Kievregimen har förintat över 20 miljoner boktitlar med ryska eller ukrainsk-ryska författare.

Eller att monument över de som gav sina liv mot Hitlerfascismen rivs över hela Ukraina medan fascistledare som Stephan Bandera ses som ”Ukrainas nationella befriare”!

Cynismen i Washington, Bryssel och Rosenbad frodas.


Av RT

Språkröret för det ryska utrikesministeriet, María Zajárova, beskrev [1] som en ”lögn” uttalandet av USA:s utrikesminister Antony Blinken nyligen om att ”sovjeterna begravde” minnet av Babi-tragedin, det vill säga har försökt mörka blodbadet. Yar var en massaker mot judar utförda av Hitlers trupper i utkanten av Kiev 1941.

 ”Antony Blinken tillät sig själv att ljuga om en av de mest skrämmande tragedierna under andra världskriget: skjutningen av civila i sovjetiska Kiev den 29 och 30 september 1941 i Babi Yar-ravinen”, skriver Zakharova på sin Telegramkanal.

”Den mest uppenbara lögnen”

”Den amerikanska utrikesministerns mest uppenbara lögn sammanfattas i en fras, monstruös i sin okunnighet och cynism: 'Sovjeterna begravde (det vill säga tystade) denna historia'”, skriver språkröret och påpekar att ”inget annat land i världen har ”ställt nazismen till svars lika systematiskt för förintelsens brott som Sovjetunionen”.

I denna mening erinrade Zakharova om att de sovjetiska myndigheterna 1945 beordrade skapandet av ett monument på platsen för massakern som invigdes den 2 juli 1976. På samma plats skapades en park som senare fick sitt namn efter Babi Yar National Historical and Memorial Reserve.

Monumentet som sovjetrepubliken Ukraina uppförde 1976 över den tyska fascismens massaker av 34 000 judar.


Talesmannen nämnde också författaren Anatoly Kuznetsov, filmregissören Mark Donskoi och kompositören Dmitri Shostakovich som några av de sovjetiska skaparna som dedikerade sina verk för att högtidlighålla denna tragedi.

Parallellt uttryckte Zajárova att USA:s utrikesminister ”inte fann ord för att fördöma hyllningen till en ukrainsk nazist i det kanadensiska parlamentet”, nyligen.

På samma sätt ifrågasatte hon den amerikanska tjänstemannen för att ha stött finansieringen av ”den nazistiska regimen i Kiev” och beordrat (sina allierade, bland dem Sverige) att rösta nej i FN:s generalförsamling i en resolution som fördömde nynazism, rasism och främlingsfientlighet.

”Profetiska” ord från Blinkens styvfar

 Blinkens styvfar, SAMUEL PISAR, som ”upplevde flera dödsläger, inklusive Auschwitz och Dachau, lyckades överleva och för resten av sitt liv mindes han tacksamt Sovjetunionens roll och sovjetiska soldaters bidrag till segern över nazismen”, sa Blinkens styvfar. Zajárova.

Talesmannen mindes också Samuels ”profetiska” ord i en intervju 2010 för RIA Novosti:

– Vi, de överlevande från Förintelsen som genomlevde Auschwitz, försvinner en efter en. Mycket snart kommer vi, de direkta vittnena till denna katastrof, att ha försvunnit. Och historien kommer att tala med den opersonliga rösten av romanförfattare, forskare, historiker. . . i bästa fall. Kommer du ihåg Yevtushenkos dikt; ”Det finns inga monument på Babi Yar”? Shostakovich skrev sin 13:e symfoni med titeln ”Babi Yar”. I värsta fall är det demagogernas röst, förfalskarna, de som säger att Förintelsen aldrig har funnits”, citerade talespersonen Pisar.

”Jag undrar vad han skulle säga i dag om sin styvsons lögner”, tillade det ryska utrikesministeriets talesperson.”Vitkalka Kiev-regimen”

Rysslands biträdande permanenta representant i FN, Dmitri Polianski, kommenterade också USA:s utrikesministers uttalande och kallade hans inlägg på sociala medier ”bortom alla elementära föreställningar om anständighet”.

– Tydligen finns det ursäkter för nazistiska kollaboratörer, inte bara i Kanada utan också i USA. Jag växte upp i Sovjetunionen och vi kände alla till [Babi Yar-massakern]. I mitt land, `begravdes´ nazisternas brott aldrig, till skillnad från ditt land”, svarade Polianski på Blinkens inlägg. Tjänstemannen skrev också på sin Telegram-kanal att försöket att använda Babi Yar-tragedin för att ”vittvätta Kiev-regimen” är ”avskyvärt”.

Eduardo Vior, statsvetare, journalist och doktor i samhällsvetenskap och sociologi, påpekade för sin del att västvärlden började skriva om historien så fort andra världskriget tog slut. USA:s och dess allierades politik, enligt Vior, bygger på godtycke, eftersom den definierar vem som är nazist och vem som inte är beroende av deras sympatier.

• I september 1941 utförde nazisterna massmord på civila, mestadels judar, i Babi Yar, en ravin som ligger i utkanten av Kiev.

• Under den 29 och 30 september 1941 mördades omkring 34 000 människor, inklusive tiotusentals judar, zigenare och krigsfångar.

• Det yngsta offret för massakern var tre dagar gammalt. Massmorden upphörde i november 1943, när nazisterna fördrevs från Kiev av Röda Armén.
Kina kallar USA för ett ”lögnens imperium”

”Fakta har gång på gång bevisat att USA är ett `Lögnens Imperium´, från början till slut, sa talespersonen [2]. Han nämnde några exempel som ”[CIA:s] Operation Mockingbird, som mutade och manipulerade media i propagandasyfte under kalla krigets era”. Eller lögnen från USA:s förre utrikesminister Colin Powell som i februari 2003 visade inför FN en burk med någon typ av vitt pulver, vilket säkerställde att det var ett obestridligt bevis på Iraks förmodade massförstörelsevapen, som fungerade som en förvändning för att invadera det arabiska landet.

[1] https://t.me/rtnoticias/53112

[2] https://t.me/rtnoticias/53131

 

Zelenskij döper en bataljon efter en fasacistledare som träffade Hitler två gånger

·       Varför läser du detta i RT och inte  i DN?

UKRAINAS PRESIDENT VLADIMIR ZELENSKY undertecknade ett dekret som namnger den 131:a Spaningsbataljonen av de ukrainska landstyrkorna efter Jevgenij Konovalets, grundaren och förste ledaren för Organisationen av Ukrainska Nationalister (OUN) som samarbetade med nazisterna under andra världskriget. Efter att nazisterna kom till makten 1933 höll Konovalets själv två möten med Adolf Hitler.


Den ukrainska nationalismens och fascismens förgrundsgestalt, Jevgenij Konovalets.


Konovalets, född 1891 i det tidigare österrikisk-ungerska imperiets territorium, är en av arkitekterna bakom den ukrainska nationalistiska rörelsen på 1920-1930-talen.

Även om de första kontakterna mellan OUN och Tyskland går tillbaka till 1920-talet, omvandlades de till en mer systematisk nivå i början av 1930-talet, inklusive band med den tyska militära underrättelsetjänsten Abwehr, efter att nazisterna kom till makten 1933. Konovalets höll själv två möten med Adolf Hitler, enligt det officiella organet för det ryska försvarsministeriet.

 

KONOVALETS ELIMINERADES den 23 maj 1938 i den holländska staden Rotterdam av den sovjetiske agenten Pável Sudoplátov i en operation som tagen ur en spionagemanual.  Med kännedom om nationalistens kärlek till godis gav Sudoplátov, som vid operationen redan infiltrerat hans krets, honom en chokladask i vilken en sprängladdning kamouflerats som exploderade minuter senare.

Den militära grenen av OUN, den Ukrainska Upprorsarmén (UPA,) anses vara huvudansvarig för massakern i Volhynia sommaren 1943, där omkring 100,000 polacker mördades.  I Polen beskriver de denna etniska massaker som folkmord och har upprepade gånger uppmanat Kiev att offentligt erkänna sin skuld.

* * Den ukrainske presidenten, som nyligen var inblandad i en skandal över ovationerna som den ukrainske nazistveteranen Yaroslav Hunka fick i Kanadas parlament, deltog 29 september i ett evenemang för att hylla offren för den judiska massakern på Babi Yar, verkställd av Hitlers trupper i utkanten av Kiev hösten 1941 där 34,000 judar mördades.

Och nu döper han en del av sin armé efter en ukrainsk fascist, trogen den tyska hitlerfascismen.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/53144?single

Efter statskuppen 2014 i Kiev, har den ukrainska nationalismen och fascismen tagit över större delen av den ukrainska statsapparaten och injekterat fascismen som en del av den ukrainska samhällskroppen.