Translate

onsdag 12 oktober 2022

USA-general: För 66 miljarder dollar `anställde´ USA Zelinskiregimen för kriget mot Ryssland!

Offer för`Civilisationens´ Vagga.
Kolonialism resp
ektive nykolonialism.Från `Civilisationens´ Vagga

Jag erkänner till exempel inte att ett stort fel har begåtts mot de röda indianerna i Amerika eller det svarta folket i Australien. Jag erkänner inte att ett fel har gjorts mot dessa människor av det faktum att en starkare ras, en ras av högre klass, en mer världsligt klok ras för att uttrycka det så, har kommit in och tagit deras plats”.

Sir Winston Churchill (1874-1965)

”Frihet för vad, för vem och i vilkens intresse”?Dagens nyhetsutskick är en omfattande samling av nyheter som spänner över flera olika politiska och ekonomiska områden, naturligtvis med kriget i Ukraina i centrum.

Men jag vill ändå slå ett slag för kampanjen och solidariteten för JULIAN ASSANGE, som det gamla koloniala Storbritanniens imperialistiska politiska elit har beslutat ska deporteras till nykolonialismens nya centrum, USA. Cynismen och dubbelmoralen i dessa två länder är oändlig och det är bara världsopinionen som kan rädda livet på kollegan Julian.

Skammens rodnad kanske inte kommer att breda ut sig på det socialdemokratiska radarparet Andersson & Linde. Men kanske på en och en annan svensk journalist och förbundsledning som bara antagit ett pliktskyldigt uttalande mot en eventuell deportering och ett 175-årigt fängelsestraff för Assange i USA.

Att avslöja krigsförbrytelser gör sig inte i dag, varken i Irak eller Ukraina där Kievs Nonstop-bombningar av Donbass har pågått under åtta år. Och under lika lång tid har DN:s Winiarski med följe tigit.

Nu förbereder EU-kommissionen ytterligare ett, nä, inte ett nytt sanktionspaket mot Ryssland, det står hela tiden på kommissionens dagordning, utan ett nytt beslut om att ytterligare strypa det återstående journalistiska utrymme för alternativa medier. Men om det återkommer vi.

Tegucigalpa 2022-10-12

Dick Emanuelsson

Svd och manipulationen i Kiev och en Zelinski i Hollywoodklass!

 

Svenska Dagbladets "1:a" igår, tisdag den 11 oktober.Svd, manipulationen i Kiev och en Zelinski i Hollywoodklass!

Ta en noggrann titt på den bifogade videon och studera sedan hur världens medier slog upp nyheten vad som på gränsen kan kallas en `Fake´. De återfinns på dagstidningarnas första sidor eller synopsen på tevenyheterna. En intressant illustration i hur en nyhet kan manipuleras eller hur en Fakenews skapas och vilka som, i fallet i Kiev, står bakom montaget.

Det handlar i det här fallet om damen som påstods ha skadats av ryska raketer som fälldes i måndags och tisdags runt om strategiska punkter i Ukraina. Men för att ha ”bombats” verkar damen vara synnerligen frisk och aktiv i hur hon kommer att gestalta sig i videon.

Så vital att hon lugnt och normalt ber om ett foto som ska tas för att skicka till en släkting hon har i Ryssland.

 

VIDEO 1: "Damen från Kiev"


I DEN ANDRA VIDEON, som också är ett uppdrag från Propagandaministeriet i Kiev, ser vi hur ett professionellt (UK-USA?) hologramföretag inom reklambranschen ska lyfta Ukrainas linslus, Volodymyr Zelinsky till skyarna. Frågan är om jobbet bekostas via militärbudgeten.

I fallet med kriget i Ukraina kommer detta, om det fortfarande finns seriösa lärare och ansvariga på världens journalistfakulteter, vara ett utmärkt studieexempel för studenterna att forska och gräva i.

 

VIDEO 1: Kievs linslus.


Där finns flera andra intressanta ”Fakes” från Ukraina så som ”Massakern i staden Bucha” där plötsligt flera hundra döda kroppar dök upp på gatorna i utkanten av staden 4-5 dagar EFTER att de ryska trupperna hade lämnat staden. Stadens ukrainske polischef och borgmästaren reste runt staden och i en video konstaterade de att allt var lugnt och frid tills Faken slog ner fyra dagar senare. En oberoende internationell undersökningskommission vägrades tillträde.

 

MASSGRAVARNA I STADEN IZIUM” med hundratals nedgrävda kroppar med träkors med inskription av datumet när de hade avlidit existerade INNAN de ryska trupperna hade intagit staden.

När dessa trupper intog staden stupade ett oräkneligt antal ukrainska soldater som de egna trupperna inte förde med sig när de lämnade staden. De begravdes av de ryska trupperna inför alternativet att ruttna i försommarsolen.

Amnesty International begärde tillträde till platsen men fick NEJ av Kiev. Däremot hade SVT:s Elin Jönsson tydligen Zelinskis förtroende och kunde komma till platsen där Kiev gav SIN version. Men proffessionella internationellt oberoende rättsläkare förvägras.

En annan fake är FÖRLOSSNINGSSJUKHUSET I MARIUPOL som kanske var den första faken under krigets inledning.


NEDANSTÅENDE faksimil är bara ett 

fragment av den uppsjö av publiceringar som Faken med damen i Kiev har fått i världen. Under de åtta åren som östra Ukraina, Donbass upplevde Non-Stop-Bombningarna av Kiev fanns det varken reklamföretag och än mindre världens korporativa medier som uippmöärksammade folkmordet som fördrev 2,5 miljoner rysktalande befolkning eller filmade begravningen för de 14,000, varav 150 var barn som dödades av statskuppsregimen i Kiev.