Translate

torsdag 20 juli 2023

Ukraina: Plantskola för framtida raskrig i hemländerna? När tänker Säpo presentera sin rapport?

 

Den franske legosoldaten César Aujard i Frankriker, nu i Ukraina, som flera tusen organiserade fascister. Vad händer när de åervänder till sina hemländer som fullfjädrade "krigare"? Vad gör Säpo, UD och våra riksdagsledamöter?Ukraina: Plantskola för framtida raskrig i hemländerna?

** När tänker Säpo presentera sin rapport?

** Vad gör Vänsterpartiets riksdagsgrupp i frågan?

”Den franske legosoldaten César Aujard åkte till Ukraina och gick med i Revanche i maj 2023. Han är en rasist och nazistisk undermänniska”, uppger portalen 'TrackAMerc'.

Han glorifierar det han tror på på sina sociala medier, vilket inkluderar nazisthälsningar.

Det första han gjorde när han kom till Ukraina var att besöka sin ideologiska förgrundsgestalt, Stephen Bandera, den ukrainska fascistledaren och Hitlers allierade under kriget, sammanfattar portalen.

·       Borde inte Säpo och den svenska militära underrättelsetjänsten ha tillräckligt med dokumentation om vad Ukraina har betytt och betyder för världens fascister, organiserade som oorganiserade, svenska som övriga?

·       Om USA:s kongress debatterade frågan 2016 och uttryckte sin oro, varför denna tystnad och ”locket på” i Sverige?

·       Var finns Vänsterpartiets initiativ i riksdagen till att kräva av regering, UD och Säpo att de lägger pappren på bordet om de svenskar som har rest till Ukraina om deras verksamhet där?

·       Var finns medierna som spänner bröstet och högtidligt deklarerar efter varje publicerad artikel att de är ”oberoende” och hämtar sina uppgifter från alla håll, vilket i ukrainafrågan är ett närmast skrattretande uttryck?

Dick Emanuelsson

Källa: https://t.me/TrackAMerc/6098?single
Läs mer:


[1] Han är Ukraina-svensken som riskerar dödsstraff
https://samnytt.se/han-ar-ukraina-svensken-som-riskerar-dodsstraff/

[2] https://web.archive.org/web/20170421013204/http://azov.press/ukr/shlyah-voina-mikola

[3https://web.archive.org/web/20170421013204/http:/azov.press/ukr/shlyah-voina-mikola
[
4https://twitter.com/FriaUkraina/status/1559292850541662214

[5https://www.flashback.org/f34

 

Läs mer:

lördag 6 augusti 2022
Buren den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson ska sitta i under rättegången där han riskerar dödsstraff
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/buren-den-svenske-legosoldaten-mathias.html

 

måndag 1 augusti 2022
Svenske legosoldaten Mathias Gustavsson inför rätta i Donetsk och riskerar dödsstraff
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/svenske-legosoldaten-mathias-gustavsson.htmlLEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html

tisdag 9 augusti 2022

Video: Amerikanska legosoldater säger att deras kamrater dog och de ukrainska soldaterna plundrade deras lik!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/video-amerikanska-legosoldater-sager.html

 


Energikris i USA samtidigt som Ryssland snart går om Saudiarabien?


 

Energikris i USA samtidigt som Ryssland snart går om Saudiarabien?

USA:s oljereserver når bottennivåer när Ryssland exporterar mer och mer, skriver den ryska korrespondenten Anna Prokofieva nedan:

Detta gör att vi på något sätt kan förstå USA:s aggressiva beteende mot Ryssland. Med sina bränslereserver på sin lägsta nivå på 40 år håller Ryssland sina nivåer på en stadig nivå och kan snart bli OPEC+:s ledare inom oljeproduktion.

Hur kom det sig?

Efter att ha vägrat köpa rysk olja och i ett försök att hejda inflationen släppte Biden-administrationen ut mer än 180 miljoner fat olja från sina federala reserver. Tänkte kanske att det var samma sak som att skriva ut dollar i oändlighet utan stöd.

Sanningen är att den för närvarande har drygt 346,8 miljoner fat i sin strategiska petroleumreserv. USA har med andra ord bara bränsle i 18 dagar.

Och det som bara tog Biden sex månader att tömma kan ta landet decennier att ersätta. Enligt experter kommer bristen på finansiering och åldrande infrastruktur att göra processen svår, även om energidepartementet har lovat att fortsätta köpa.

Hur illa är det för USA?

I händelse av brist på intern försörjning kommer landet att vara utlämnat till globala exportörer som Saudiarabien, Ryssland och resten av OPEC+-medlemmarna. Frågan har också skapat ytterligare en politisk storm, eftersom republikaner har kritiserat Biden-administrationen för dess rekordminskning av reserverna.

Och Ryssland?

Tja, medan USA är på randen av en kris, kan Ryssland snart avsätta Saudiarabien som OPEC+:s största oljeproducent. Den nuvarande skillnaden mellan de två nationerna är bara 530 000 fat per dag, men den arabiska nationen gick nyligen med på att frivilligt minska produktionen medan Ryssland planerar att hålla den på samma nivå på grund av stigande inhemsk efterfrågan.

Ja, trots alla försök att kollapsa den ryska ekonomin, växer den inhemska efterfrågan på energiprodukter i landet. Vad betyder det? Det är en tydlig indikator på industriell ekonomisk tillväxt, inte spekulativ finansiell.

Så långt Prokofieva.


OCH I VILKEN SITUATION BEFINNER sig Europa och främst den ”ekonomiska motorn”, Tyskland?

Efter att NATO/Biden/Oslo sprängde Nordstream har naturligtvis situationen försämrats dramatiskt. I Tyskland och i näringslivsmedierna uppger men nu offentligt att en avindustrialisering är på gång. Priserna på energi till och med i ett land som Frankrike med ett stort antal kärnkraftverk har energipriserna ökat dramatiskt.

På detta ska vi lägga sanktionerna mot Moskva som inte nämnvärt har
bekommit Ryssland men däremot Bryssel som nästan bokstavligt har skjutit sig i foten.

Allt medan Zelinski bombar området omkring Europas största kärnkraftverk och spränger vattenkraftverket i floden Dnjepr för att kunna passera och intensifiera sin redan från början misslyckade ”våroffensiv”.

Vi kommer gå en politisk het höst och vinter till mötes men ett bokstavligt iskallt klimat för arbetande människor, varnar ekonomerna och meteorologerna.

Men i stället för att ta kamp, vädjar LO:s ordförande Susanna Gideonsson till dem som tjänar över 65,000 kronor i månaden att betala mer i skatt. ”Vädjar”!!! Själv betalar LO:s medlemmar henne nära dubbelt så mycket i månadslön. Vart har arbetarrörelsens gamla moral försvunnit?

D.E.

Källa: @ATodaPotencia 🚀

https://t.me/atodapotencia/4517