Translate

måndag 1 augusti 2022

Svenske legosoldaten Mathias Gustavsson inför rätta i Donetsk och riskerar dödsstraff

 

MATHIAS GUSTAVSSON, svensk legosoldat i tjänst hos det nazistiska Azov-regementet som kapitulerade i mitten av maj vid stålverket Azovstal, staden Mariupol. Han riskerar nu dödsstraff. Här från fängelset som Kiev bombade den 29 juli och `tystade´ vittnesmålen på 53 Azovfångar och skrämde livet på 75 andra som skadades allvarligt av USA-missilen med precisionssäkerhet. FOTO: RT.



Svenske legosoldaten Mathias Gustavsson inför rätta i Donetsk och riskerar dödsstraff

DICK EMANUELSSON / TEGUCIGALPA / 2022-08-01 / Högsta domstolen i Folkrepubliken Donetsk ställer nu de tilltalade Mathias Gustavsson (Sverige), Vekoslav Prebeg (Kroatien), John Harding, Hill Dylan och Hill Andrew från Storbritannien inför rätta. De riskerar att dömas till döden, som brittiska och marockanska legosoldater tidigare dömts till, uppger den initierade Telegramkanalen `Intel Slava Z´.

Mathias Gustavsson tillhörde den nazistiska Azovbataljonen som kapitulerade den 17 maj 2022 i staden Mariupol. Sedan dess är han fängslad och i egenskap av just legosoldat är han INTE betraktad som en krigsfånge enligt internationella FN-konventioner utan en vanlig brottsling, eller ”Krigshund” som det ryska försvarsministeriet karaktäriserade den döde svenske legosoldaten Edward Selander.

 

Ideologiska skäl

En legosoldat är en person som enrollerar sig för en stat av olika orsaker, främst pengar. I frågan om Azovbataljonen kan det också vara av ideologiska skäl. Många nazister har rest till Ukraina till och med innan den fascistiska statskuppen i februari 2014 och anslutit sig till de paramilitära nasse-bataljonerna som i dag av den ukrainska staten & regeringen har inlemmats i de ukrainska väpnade styrkorna.

I Folkrepubliken Donetsk existerar de, till skillnad mot Ryssland dödsstraff just med tanke på att östra Ukraina, Donbass inte accepterade störtandet av den förre presidenten och statskuppen 2014. Sedan dess har Donbass varit utsatt för åtta års krig som skördat över 14,000 människors liv, bland dem 140 barn.

 

Azovbataljonen och den hemliga politiska polisen

Kiev har medvetet placerat de olika nazistiska paramilitära bataljonerna i Donbass där de till och med fick kontrollen över den hemliga politiska polisen och regionens säkerhetsorgan. Och med personprofilerna i hand inledde de den politiska terrorn mot civilbefolkningen.

Vid staden Mariupols flygplats inrättades en tortyrkammare där många civila torterades, anklagade för att vara kollaboratörer till Folkrepubliken och Ryssland.

Därmed kommer domstolen i Donetsk se allvarligt på alla Azovmedlemmar, bland dem Gustavsson när rättegången inleds. Tidigare domar har slutat med dödsstraff för legosoldaterna.

Två brittiska dödsdömda legosoldater; Shaun Pinner och Aiden Aslin.


Kiev bombade fängelset och tystade Azovfångar

Den 29 juli bombade Zelinskys artilleri fängelset där Azovbataljonens medlemmar satt och de överlevande i likhet med sitter Gustavsson sitter häktade. 53 dödades av USA-missilen HIMARS och 75 skadades när bomben slog ner med en exakt precision. Också åtta fångvaktare dödades av missilen.

Motivet var utan tvekan att tysta de vittnesmål som Azovbataljonens medlemmar nu har börjat att lämna till rättsväsendet i Donetsk. Detta är naturligtvis mycket intresserat av att få ut så mycket information som möjligt om den nazistiska Azovbataljonens verksamhet och dess förbindelser med den politiska regimen i Kiev.

Med Himars-missilen tystades åtminstone 53 vittnesmål och med all säkerhet också många av de 75 skadade och de övriga, cirka 2000 Azovmilismännen som tillfångatogs när de kapitulerade den 17 maj 2022 vid stålverket Azovstal i staden Mariupol skrämdes.

Därför är det rätt pinsamt att Zelinsky påstår att det var ryssarna som skulle ha bombat redan befriat territorium, döda åtta av de egna fångvaktarna för att tysta ett antal Azovmedlemmar när det sammanlagt återstår cirka 2000 enheter till.

Ingen annan än Kievjuntan har intresse av att tysta dessa krigsfångar.

HIMARS-raketer "Made in USA" är precisionsvapen och stora fragment av missilen spreds i fängelset där Zelinski tystade minst 53 av sina egna Azovnassar.

Det av Kiev sönderbombade fängelset.






LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html

 

KONTAKT:

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick

Telegram (sve): https://t.me/dickema51

Telegram (esp): https://t.me/dickem