Translate

måndag 26 september 2022

Ukra-notiser: Zelinskis strategi: ”Håll positionerna och förlora kriget”

 

Medias och flera politiska personligheters beskrivning och förvandling av ukrainska nazistiska krigsförbrytare 2014-2022 är märkbar. Vita Husets hyresgäster går i spetsen för denna omvandling.



Från den ukrainska till ryska armén

”Mer än 2 000 mobiliserade på Krim och Sevastopol, som tidigare tjänstgjorde i den ukrainska armén, svor i dag eden till Ryska Federationen”, uppgav den biträdande befälhavaren för Svartahavsflottan för politiskt-militärt arbete, konteramiral Vyacheslav Rodionov.

Källa: @Irinamar_Z


Dagens Fakenews: Polsk tågbrand 2010 blev innebrända ryska mobiliserade september 2022!

LÖGN: Ett antal mobiliserade soldater från Ryssland avled i Folkrepubliken

`Faken´ i ukrainsk press.

Luhansk till följd av en brand i tågvagnar, enligt ukrainska Telegram-kanaler.

SANNING: Denna information är falsk, skriver kollegan Irina vars syfte är att skrämma ryssarna och sprida panik bland de mobiliserade och anhöriga. Bilden, som illustrerar publikationen om en brand som påstås ha krävt människors liv, visar en incident som inträffade i Polen år 2010. Då fattade tankar med bensin i staden Belstok eld, vilket orsakade en stor brand.

I verkligheten befinner sig de mobiliserade i Ryssland och än mindre i Donbass. De kommer att genomgå träning och stridskoordinering, och först då kommer de att skickas till sina tjänstgörningsorter. Dessutom kommer många av dem inte att ens komma in på Ukrainas territorium, eftersom deras huvuduppgift är att kontrollera de befriade territorierna och den 100 mil långa stridslinjen.

Källa: @Irinamar_Z

Originaltexten och källan från 2010, tågbranden i Polen.



Valresultatet när en dag av folkomröstning kvarstår; Ukraina eller Ryssland?

Efter resultatet av fyra dagars omröstning i folkomröstningen om anslutning till Ryska Federationen:

  • Det högsta deltagandet registrerades i RPD, Folkrepubliken Donetsk: 86,89%
  • I RPL, Folkrepubliken Luhansk - 83,61 %
  • I Zaporozhye-regionen - 66,43%.
  • I Kherson-regionen - 63,58 %.

Folkomröstningen avslutas på tisdag, den 27 september

Källa: @Irinamar_Z 🇷🇺

 Det högsta deltagandet registrerades i RPD: 86,89 %


VIDEO:
Portugisiske reportern och den internationelle valobservatören Bruno Amaral de Carvahalo



Internationella valobservatörer på plats

Mer än 100 observatörer från 40 länder i folkomröstningarna för anslutningen till Ryssland är på plats i Donbass. En av dem är Patrick Baab, från Tyskland, som sa:

”Vi besökte fem vallokaler i Luhansk: i en skola, på en teater, på en buss och två utanför. De tre vallokalerna inomhus följde alla internationella principer om frihet och röstsekretess.”

Baab besökte även andra vallokaler i staden Mariupol, som ligger i Folkrepubliken Donetsk, som inte kontrolleras helt av Ryssland och som har varit under attack av den ukrainska armén, särskilt de senaste dagarna. Observatören förklarade varför det inte förekom någon röstning utomhus i denna stad:

”Statliga tjänstemän uppgav att, på grund av säkerhetskrav, måste vallokaler vara mobila på många ställen. Detta är den enda överträdelsen [av internationella regler].”

En annan observatör, venezuelanen Janlisbert Velasco, förnekade att människor tvingas rösta under pistolhot och uppgav att även om omröstningen är konfidentiell, väljer en del att offentliggöra den:

”Många invånare säger att de har väntat på den här folkomröstningen i 8 år och nu är de villiga att rösta öppet.

Eliseo Bertolazzi, från Italien, förklarade:

”Jag såg inga kränkningar av medborgerliga rättigheter. Jag såg frihet [tillgång till observatörer] och jag tog bilder. Ingen förbjöd oss ​​att fotografera. Enligt min åsikt är [folkomröstningen] legitim.”

I måndags var jag i staden Makeevka under folkomröstningen och det här är vad jag såg, säger den portugisiske journalisten och internationella observatören Bruno Amaral de Carvahalo i följande video från valet i Folkrepubliken Donetsk.

Källa: TASS


Zelinskis strategi: ”Håll positionerna och förlora kriget”


Den amerikanska konservativa dagstidningen The American Conservative skriver att Zelenskys strategi att försvara territorier till varje pris har förvandlats till en katastrof för Ukraina.

”Ryssland kontrollerar redan det territorium som producerar 95 procent av Ukrainas BNP. Och det finns ingen anledning att avancera längre västerut. Moskva behöver inte ha bråttom. De ukrainska styrkorna förblöder efter varje framryckning. Så varför rusa?

Moskva kan vänta (ut Kiev). Kina, Saudiarabien och Indien köper rysk olja för rubel. Sanktionerna drabbade USA:s europeiska allierade, inte Ryssland. Och den kommande vintern kommer säkerligen att förändra det europeiska politiska landskapet mer än något annat, oavsett vad Moskva gör.”

Källa: @Irinamar_Z

 

Ukrainsk flygplats utslagen

Raketer som beskjutit Europas största kärnkraftverk dagligen sedan början av juli, kommer att få svårt att ersättas efter att de ukrainska myndigheterna i staden Kryvyi Rih rapporterar om en missilattack av den ryska försvarsmakten mot stadens flygplats.

”Flygplatsinfrastrukturen har förstörts, ytterligare användning av flygfältet och utrustningen är omöjlig. Ingen skadades under attacken”, säger regionens chef i ett uttalande.

Flygplatsen har varit en viktig strategisk logistisk punkt i staden med närmare 700,000 invånare. Den ukrainska armén leveranser av artilleripjäser som från staden Nikopol, 109 kilometer från Kryvyi Rih beskjuter kärnkraftverket i staden Enorgodar på andra sidan floden Dnepr, kommer nu för en överskådlig tid ha problem med tillförsel av nya artillepjäser.


 

Det krävs mycket energi för att framställa järn och stål.

USA vinner på energikrisen i Europa, enligt Wall Street Journal

Tidningen rapporterar att europeiska företag inom gödsel, stål och andra industriella materiel flyttar till det nordamerikanska landet eftersom Europa inte kan leverera till konkurrenskraftiga priser.

Det vill säga; ”där arbetskraften och produktionskostnaderna är billigare där slår vi kapitalister oss ner, sedan får de politiska moralisterna inom fackföreningarna säga vad de vill”!

Det är det transnationella storkapitalets sensmoral.

Media nämner som exempel det holländska kemiföretaget OCI NV, som öppnade en ammoniakfabrik i Texas. Och det luxemburgska stålföretaget ArcelorMittal, som planerar att göra en liknande åtgärd snart.

Situationen beror till stor del på EU:s ”skjuta sig själv i foten-politik” och dess vägran att fortsätta köpa rysk gas. De energialternativ som hittills har hittats erbjuder inte överkomliga priser. Energikrisen kan allvarligt skada kontinentens industriella struktur och massarbetslösheten som på 1930-talet är inget främmande fenomen, snarare en kommande realitet.

Källa: @elOJOen

 

Gasen upp 280 procent!

Kaoset på gasmarknaden, som har pressat upp priserna med 280 % i Europa i år och utlöst en ökning med mer än 100 % i USA, skylls på ett antal faktorer, allt från låga lagringsnivåer till höga priser på kol.

Men i slutändan handlar det om Europas sanktioner och underkastelse till Vita Husets krav om ett stopp för Nordstream 1-2 för billig och ren naturgas under Östersjön.

I stället köper nu ”miljömedvetna” EU smutsig processerad gas från USA som transporteras under flera veckor till Europa där nu både kärnkraft, kol och fracking ska få ett nytt Klondyke.