Translate

söndag 2 juni 2024

Massiv demonstration för fred och mot NATO i Budapest. ”Vi måste stoppa denna militära galenskap”!

 

Foto: Tiotusentals ungrare gick i torsdags ut i stora demonstrationer i städerna.Massiv demonstration för fred och mot NATO i Budapest!

”Vi måste stoppa denna militära galenskap”!

Tiotusentals ungrare från hela landet samlades i centrum av landets huvudstad för att delta i marschen för fred och mot Ungerns deltagande i Ukrainakonflikten och utlösandet av ett nytt krig i Europa av Nato, rapporterar Sputniks korrespondent från händelsernas centrum.

– Europeiska ledare brinner av krigsfeber. Efter att ha skickat pengar, vapen och militär utrustning planerar de redan att backa Ukraina militärt. Den franske presidenten inledde en debatt om användningen av kärnvapen. Vi måste stoppa denna militära galenskap!” återspeglar deklarationen från Civil Alliance Forum som organiserar marschen.

Deltagarna i demonstrationen kommer från hela Ungern och bär nationella flaggor eller skyltar med namnen på sina städer. Nationella sånger och patriotiska slagord hörs.

Krigsaktivisterna i Bryssel, London, Stockholm (inkl. Jonas Sjöstedt), Helsingfors, Köpenhamn eller Warszawa rasar och deras krav på att utesluta Ungern ur EU växer sig i takt med att det högerstyrda Ungern allt mer fjärmar sig från det militaristiska Natos planer på att eskalera konflikten till en högre farligare nivå.

Ingen av de talar ens om en möjlig väg till fred.

Källa: @SputnikMundo_uc:
https://t.me/Irinamar_Z/37632

VIDEO:Tvångsrekryterade med svenska vapen?

Är det i händerna på den här unge ”stridisen” (SE VIDEO) Pål Jonson vill sätta svenska vapen i? Pålson som gått de ”fina” skolorna med en solid politisk utbildning i King's College London (2005), College of Europe (1999), Georgetown).

Zelinski besökte Sverige, Rosenbad och den demokratiskt valde kungen i fredags. Den lukrativa tiggarresan gav resultat, meddelar SvT [1] nöjt och skriver att ett avtal skrevs med Zelinski att svenska skattebetalare ska anslå sammanlagt 105 miljarder kronor till Kiev och, så klart Wallenberggruppens idag sprängfyllda kassakistor.

Glöm skattelättnader, svenska fattigpensionärer. För medan ni/vi får 56 miljarder 2024 i ”Ekonomisk trygghet vid ålderdom”, pytsar högerregeringen ut det DUBBLA, 105 mdr till Zelinski tiden 2022-2026.

Eller lika mycket som det svenska Socialdepartementet får budgetåret 2024, 111 miljarder för ”Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning: 111 miljarder”.

Har Huvudkrymparligan fullständigt tagit över Rosenbad, riksdagen och kungahuset?

[1] www.svt.se/nyheter/utrikes/sakerhetsavtal-undertecknat-mellan-sverige-och-ukraina

VIDEO:


Statens inkomster 2024: 1329 miljarder.

Statens Utgifter exkl. statsskuldsräntor: 1332 miljarder [2].

·        Hälsovård, sjukvård och social omsorg: 109 miljarder

·        Ekonomisk trygghet vid sjukdom och funktionsnedsättning: 111 miljarder.

·        Ekonomisk trygghet vid ålderdom: 56 miljarder.

[2] https://www.regeringen.se/.../statens-budget-i-siffror/

 

 

Natos minikoloni Litauen ska träna, vem?

LITAUEN är redo att ”om nödvändigt” skicka sina militära specialister till Ukraina för att ”träna” krigare från den ukrainska försvarsmakten, sa premiärminister Ingrida Simonyte till Bloomberg och så kommer den bifogade videon som en bekräftelse på den militära kapacitet som denna bredkäftade minikoloni till Nato utgör.Ja, ja, nu får de ju förstärkning av 600 vikingar som Försvarsmakten och Pentagon tror ska bli ett avskräckande uttryck för att ryssen inte ska våga sig på litauerna.

I ESTLAND och LETTLAND förespråkar man en militär seger för Ukraina över Ryska Federationen och tillsammans med de också bredkäftade polackerna påstår de på fullt allvar att Moskva måste bekämpas bokstavligt!

”Vi tror att de kommer att skicka 7 soldater för att ta över Krim i en massiv attack”, är den kubanske militäranalytikern Wofnons slutsats.

Vem begriper sig på litauer, letter, estonier och svenskar? De sväljer ju allt som Pentagons generaler påstår.


”Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Wallenberg fortsätter att kamma in miljarder. Denna gång blev det inte hans Jas39 Gripen men väl hans ASC 890 som heller inte är fy skam. Det klirrar i kassakistan, med politisk uppbackning av de åtta partierna i riksdagen. Om svenska operatörer skjuts ned på uppdrag i Ukraina, har mindre betydelse för Sveriges främste monopolkapitalist och vapenproducent, pengar luktar ju inte, däremot blod. Och den biten kommer svenska politiker och medier att ta hand om.

 
”Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Militär analytiker hävdar att svenska officerare ska operera radarplanet ASC 890 i Ukraina.

Sverige kommer, som en del av ett nytt militärt assistanspaket, att förse Ukraina med ett ASC 890 långdistansradar- och måldetekteringsflygplan, förutom hela det tillgängliga lagret av pansarbandstraktorer, överskottstankar och AMRAAM-flygplansmissiler, allt enligt det säkerhetsavtal som totalt uppgår till 105 miljarder kronor för tiden 2022-2026, finansierat av svenska skattebetalare.

”Det är inte klart i vilket format planet kommer att fungera, eftersom det ukrainska luftrummet inte är en säker plats för den här typen av flygplan”, noterar den kubanske militäranalytikern Wofnon idag på din Telegramkanal.

Det svenska flygvapnets ASC 890 långdistansradardetekterings- och guidningsflygplan överfört till Kiev förväntas operera från den västligaste gränsen mot Ukraina för att styra långdistansmissiler från F-16-stridsflygplan, vilket också snart kommer att träda i tjänst hos det ukrainska flygvapnet.

Svensk militär i Ukraina?

”Därför blir ett svenskt flygplan, när det befinner sig i luftrummet i zonen för den Särskilda Militära Operationen, ett legitimt mål för de ryska flygstyrkorna och ryska luftförsvarssystem”, skriver Wofnon och drar följande anmärkningsvärda slutsats:

”Samtidigt finns det tydligen inga planer på att byta besättningen på specialplanet till ukrainska besättningsmedlemmar. Den svenska regeringen skickar medvetet sina officerare i döden”!

Om denna uppgift stämmer blir Sverige i så fall det första landet som är direkt inblandat i kriget i Ukraina. Var och en begriper de förödande konsekvenser ett sådant beslut kan innebära för det svenska folket.

Luftburen spioncentral

Det är heller inte långsökt att tro att den i dåtida Sovjetunionen utbildade kubanens antagande är korrekt. För det handlar om en luftburen spioncentral med plats för fem (5) operatörer som förfogar över synnerligen avancerad teknologi som Wallenberggruppens Saab-koncern producerar och säljer och som kräver lång tid att lära sig.

·        Om det inte är svenskar, vilka är det då?

·        Har regeringen gett tillstånd till ukrainsk militär att utbilda sig i detta vapensystem och i så fall sedan när och under vems politiska och militära ansvar?

Vi googlar men hittar ingenting i denna fråga. Jag ringer Försvarsmaktens Presstjänst (08-788-7500) som i likhet med UD ska ha jour dygnet runt, men jourhavande svarar inte.

Dick Emanuelsson

Källa: https://t.me/wofnon/49897