Translate

måndag 10 juli 2023

Den militära reserven för Zelinski sinar, nu återstår det bara legosoldater att rekrytera!


SVENSKEN Oliver Eldermann-Mets från Eskilstuna, är en av de drygt 2000 återstående legosoldaterna i Ukraina, rapporterar den på legosoldater specialiserade portalen 'TrackAMerc'. Elderman påstår att han är  'Svensk Krigare' (Swedish Warriors'). Han tros ha tjänstgjort i Försvarsmakten i Sverige men blev senare bagare. Nu en legosoldat som dödar mot lön [3].

 


Den militära reserven för Zelinski sinar, nu återstår det bara legosoldater att rekrytera!

Över 42 procent av de närmare 12 000 legosoldaterna som anlände till Ukraina har likviderats. Det återstår 2029, bland dem eskilstunabon Oliver Eldermann-Mets. Ukraina börjar få slut på sina militära reserver och letar med ljus och lykta efter nya reserver att rekrytera runt om i världen.

Hur ställer sig regeringen, UD och den hemliga politiska polisen Säpo inför scenariot att Ukrainas ambassad ska intensifiera sin rekrytering av svenskar, inom företrädesvis svensk militär, men även bland svenska nynazister som sedan 2014 har rest ned till Kiev där de tas emot av sina politiska paramilitära gelikar som erbjuder dem militär träning.

”Efter enorma förluster vid fronten och i frånvaro av nya rekryter intensifierar regimen i Kiev sitt sökande efter legosoldater. Sedan den 24 februari 2022 har det ryska försvarsministeriet följt ödet för cirka 11,675 legosoldater, kontrakterade av Ukraina: 4845 är döda, 4801 bröt sitt kontrakt och lämnade landet och ytterligare 2 029 fortsätter att slåss i Kievs tjänst”, skriver den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva.

Ty den nya mobiliseringsvågen i Ukrainas städer har frustrerats: de militärt ansvariga som överlämnar en inkallelse till ukrainska män, får det allt svårare att tvångsrekrytera det nödvändiga antalet för att täcka sina enorma förluster vid fronten.

En legosoldat `Made in USA´ dödades för några veckor sedan i Kramatorsk;  En yankee och veteran från de i Vietnam och Latinamerika hatade marinkårsstyrkorna, de så kallade 'Gröna Baskrarna '; JAN FRANK TORTORICI. I över ett år kämpade han tillsammans med den Internationella Legionen [4].


al Qaedasoldater till Kiev

För att kompensera dessa intensifierar regimen rekryteringen av ny kanonmat, framför allt fattiga i länder i Asien, Latinamerika och Mellanöstern. Intresset hos ”hjältarna” i USA och Europa för ett äventyr i Ukraina har minskat avsevärt, sammanfattar Prokofieva.

Svaret på frågan ”varför” ska naturligtvis sökas i de dagliga krigsrapporterna som, oavsett överstelöjtnant Joakim Paasikivis och NATO-organet Dagens Nyheters friserade och önskade bilder och beskrivningar av diverse vår- eller motoffensiver, så kan gemene man inte längre manipuleras så enkelt som i början av kriget. ”Lögnen har som bekant korta ben”, som ordspråket lyder.

”Mer än 4 800 utländska legosoldater som kämpade tillsammans med Kiev dödades, kommenterar RT den nya rapporten [2]. De allra flesta av dem var från USA, Kanada och europeiska länder, rapporterar det ryska försvarsdepartementet”.

 

Överger sårade legosoldater

Försvarsministeriet noterade, att enligt information som erhållits under förhör av tillfångatagna ukrainska militärer, tar de ukrainska befälhavarna för styrkorna som verkar vid frontlinjen INTE ansvar för förlusterna bland legosoldaterna. I klartext beordras de utländskt bemannade enheterna först ut till ”köttkvarnen” och mot de ryska positionerna, men överges när motståndet är för svårt och förlusterna stora.

När de såras eller dödas blir deras evakuering en andrahandsfråga, och kanske inte ens det. Evakueringen organiseras först EFTER tillbakadragandet av den ukrainska militären. Det vill säga om omständigheterna tillåter det.

Föreställ dig själv att släpa på en tung sårad utländsk legosoldat som får 3000 euros i månaden medan den ukrainske soldaten kanske har infångats i den rysktalande staden Odessa och tvångsrekryterats till fronten efter tre veckors militär träning! Är han motiverad att rädda en polack eller svensk legosoldat när bomberna slår ner runtomkring?

Dessutom, enligt ministeriet, ”för att dölja de katastrofala förlusterna av militär personal” hos Kiev-trupperna, har de ukrainska myndigheterna under den senaste månaden inlett rekryteringen av utländska legosoldater i Argentina, Brasilien, Afghanistan, Irak och i de USA-kontrollerade områdena i Syrien. USA bidrar med förflyttning av jihadisterna från Syrien till Ukraina.

 

CIA förmedlar

”Försvarsministeriet betonade också att detta genomförs på basis av utländska ukrainska institutioner med hjälp av västerländska underrättelsetjänster, främst CIA och privata militära företag under deras kontroll”, tillägger RT.

”Utländska legosoldater används av Kievregimen som 'kanonmat'. Deras liv spelar ingen roll för någon i det ukrainska kommandot. Därför har de bara ett val: fly Ukraina eller dö”, sammanfattade ministeriets sitt uttalande som underströk att ryska styrkor kommer att fortsätta att likvidera utländska legosoldater, oavsett var de befinner sig på ukrainsk territorium”.

En signal till att varken pizzerior i Kramatorsk eller militära träningsläger i Lliv (vid polska gränsen) är undantagna.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] https://t.me/atodapotencia/4414

[2] https://t.me/rtnoticias/49381

[3] https://t.me/TrackAMerc/5980?single

[4] https://t.me/TrackAMerc/5999

LÄS MER:

tisdag 9 augusti 2022

Video: Amerikanska legosoldater säger att deras kamrater dog och de ukrainska soldaterna plundrade deras lik!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/video-amerikanska-legosoldater-sager.html

Legosoldatsvensken MATHIAS GUSTAVSSON med digert brottsregister i Sverige stred för nazistbatljonen Azov sedan 2014
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/legosoldatsvensken-mathias-gustavsson.html

 

LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:

SPANIEN 1936, DONBASS 2014-2022.
Från Asturien och Murcia till Donbass, men på civilbefolkningens sida MOT Kievregimen.

https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]

Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html

 

Vad gör Säpo?

De som tar värvning i den Internationella Legionen skriver sedan på ett kontrakt med den ukrainska armén, som betalar dem cirka 500 euro i månaden och upp till 3000 euro om de är vid fronten.

Mikael Skillt (infällda bilden) och enheter ur den nazistiska Azovbataljonen, till vilken Skillt tillhör sedan 2014. Är det förenligt enligt svensk lag, Säpo? Vilka kontakter har svenska regeringen och UD tagit med Zelinski?


Frågan som svenska medier bör ställa till den svenska hemliga politiska polisen Säpo är:

  1. hur många svenskar befinner sig i kriget?
  2. hur mycket får de i lön?
  3. hur och vem rekryterade dem till kriget?
  4. vad gör Säpo?
  5. hur bedömer Säkerhetspolisen de svenska legosoldaternas roll i Ukraina?
  6. hur tas de emot vid hemkomsten? Och. . .
  7. vilka rättsliga följder kan de räkna med?
  8. Finns risken att det skapas svenska paramilitära rasistiska grupper?

Jag bjuder mina svenska kollegor på ovanstående frågor. Ska bli intressant om någon vågar ställa frågorna.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras