Translate

torsdag 1 september 2022

UKRA-KORTISAR: ”Lavrov är värd mer än 27 europeiska utrikes-fjärtar”! 

De omskakande omständigheterna inför det Internationella Atomenergiorganets (IAEA)besök

IAEA-chef från Zaporizhia: Jag såg 'vad jag behövde se.' 'Vi kommer att försöka etablera en permanent närvaro av byrån vid anläggningen', säger Rafael Grossi, generaldirektör för Internationella atomenergiorganet (IAEA). Perfekt, eftersom du har sett det du behöver se, då kan du säkert gå. IAEA-chef från Zaporizhia: Jag såg 'vad jag behövde se.' Direktören för Internationella atomenergiorganet (IAEA) sa på torsdagen att han redan hade sett 'vad han behövde se' under en inspektion vid kärnkraftverket Zaporizhia i Ukraina, som regelbundet har bombats i veckor.

”Under dessa få timmar kunde vi samla in mycket information. Jag såg det viktigaste som jag var tvungen att se”, sa Rafael Grossi till ryska medier som följde med delegationen av IAEA-experter till fabriken, ockuperad av ryska styrkor i södra Ukraina.

IAEA:s ankomst till fabriken kommer efter att Ukraina har anklagat ryska styrkor för att inleda flygangrepp längs den rutt som fastställts av FN-organets expertgrupp. Faktum är att borgmästaren i Energodar, Dimitro Orlov, har försäkrat att det har förekommit 'konstant bombning' sedan tidigt på morgonen (video). Jag placerar videon för att indikera att alla soldater som du ser där, i entouraget och vid ingången till Centralen, är ryssar, och att borgmästaren inte har varit borgmästare på 6 månader, och han bor inte ens där. Hur skjuter ryssarna mot ryssarna, antingen vid högkvarteret eller mot en delegation som Ryssland begärt i säkerhetsrådet?

IAEA-uppdrag visade att en av de ukrainska granaten avfyrades mot kärnkraftverket i Zaporozhie - missade lagringsanläggningen för använt kärnbränsle med meter

En explosion hörs precis under demonstrationen av projektilen (0:15) Ytterligare en video, som visar den otvetydiga riktningen för bombningen, som utförs av UKRAINIAN.


 VIDEO: Den ukrainska artelligranaten som slog ned några meter från lager för det utbrända kärnbränslet förevisades för delegationen från IAEA

Från staden Nikopol, kontrollerad av Kiev beskjuts kärnkraftverksområdet numera dagligen, och flera gånger om dagen. I morse (torsdag) försökte en kommandostyrka på 60 män från de ukrainska specialstyrkorna att landstiga för att inta kärnkraftverket. Och Damen i Arvfurstens Palats i Stockholm kniper.

 

Trodde Zelinski att han förfogade över en "Trojansk Häst"?

Bilder på en av de två brinnande pråmarna utanför staden Energodars vid Dneprs strand, på vilken den ukrainska armén 🇺🇦 försökte landstiga i morse för att inta kärnkraftverket Zaporozhye ☢.

👉De flesta av soldaterna från de ukrainska specialstyrkorna sköts ner av ryssarna.

En av de två pråmarna som transporterade manskap och militärt materiel. De 60 militärerna som dödades, med undantag för tre, färdades i snabbgående motorbåtar.Ukrainsk sadism

En lokal ukrainsk restaurangägare erbjuder en meny som om maten vore en rysk soldat.

Denna cateringtjänst (om den fortfarande kan klassificeras som sådan) hävdar att uniformen var riktig och att den hade tillhört en medlem av den ryska armén som hade stupat i strid. Likaså placerade han köttet på ett sätt som efterliknade de olika delarna av ett lik.

Det är inte första gången som grymhet och avsky har gått hand i hand med extrema fascistgrupper i Ukraina. En annan anläggning som drivs av extremister sålde "cupcakes" med ansiktena på ryska mödrar som hade förlorat sina barn i den militära operationen i Ukraina med följande budskap: ”Saftiga mödrar för 200 orcher”.

Kanske skulle ett samtal till Åklagarmyndigheten för hatbrott (och för övrigt till en hälsoinspektör) inte skada, skriver Telegramkrönikören Irina på sin Telegramkanal.

Undrar vad ”Svenska Kvinnor för Fred” anser om liknande hatuttryck? Vad "feministen på UD" anser det vet vi.

Gazprom till fransmännen: Betala fakturan eller ingen mer gas!

Det ryska statliga gasbolaget Gazprom har stängt av gasleveranserna till det franska energibolaget Engie sedan i torsdags, vilket motiverar sitt beslut med att bolaget inte har betalat de belopp som ska betalas för leveransen i juli. Gazprom hade redan i veckan minskat gasflödet till företaget. Engie själv försäkrade att orsaken var en 'oenighet mellan parterna om tillämpningen av vissa kontrakt.'

Gazproms utbud har minskat avsevärt sedan krigets början i Ukraina, i slutet av förra februari, med ett senaste månadsflöde på cirka 1,5 TWh, jämfört med Engies totala årliga leveranser i Europa på över 400 TWh. 'I slutet av den 30 augusti har Gazprom Export inte fått alla betalningar för gasen som levererades till det franska företaget Engie i juli enligt de nuvarande kontrakten', har det ryska företaget indikerat.

Europeiska kommissionen rapporterade att hela EU har sina gasreserver på 76,92 % kapacitet. Frankrike är ett av länderna med de bästa nivåerna, med upp till 90 % kapacitet, jämfört med 82 % i Spanien eller 80 % i Tyskland.

Att ha 3/4 av reservationerna redan sparade, varför så mycket trauma och ett skyhögt pris?

 

De 27 europeiska ”utrikes-fjärtarnas” visumkrig

Lavrov har betonat att Ryssland inte behöver isolera sig eller 'kollektivt straffa medborgarna i europeiska länder'.

På onsdagen enades EU:s utrikesministrar om att upphäva viseringslättnadsavtalet med Ryssland som vedergällning för kriget i Ukraina, så att ryska medborgare kommer att möta större restriktioner för att komma in i det territoriet.

Detta är ett absolut bevis på att den ryske utrikesministern är värd mer än de 27 europeiska utrikes-fjärtar och Borrell, som är chefen för dessa Okunniga i Tjänst.


Ursula Gertrud von der Leyen, slår ett slag tillsammans med sina kollegor inom kommissionen för att metangasen från Rosa och andra kossor inte ska förstärka klimatförändringen. CARAMBA, vilket politiskt stickspår i dessa turbulenta tider när hennes 27 "Utrikes-fjärtar" i EU sysslar med konsulära angelägenheter i stället för att skapa fred på planeten. Och DET är inte Rosas skuld!


 

Ytterligare en ”ambulansförare” (läs legosoldat) färre

”En legosoldat mindre, hjältarna ber inte om pengar för att repatriera en kropp”, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon [1].

En britt som reste till Ukraina som frivillig läkare efter den ryska invasionen har dött i kriget, bekräftade brittiska UD och hans familj, som har startat en insamlingskampanj för att hemföra hans kropp.

Craig Mackintosh, ursprungligen från Thetford, i östra England, dödades den 24 augusti 'in action', sa hans syster Lorna på GoFundMe-plattformen, utan att utveckla omständigheterna kring hans död. En talesman för det brittiska utrikesdepartementet sa till AFP på torsdagen att han 'hjälper familjen ... och är i kontakt med lokala myndigheter.'

– Snälla hjälp oss att ta hem den här krigshjälten', skrev hans syster till offret när hon startade insamlingen tidigare i veckan.

– Vår bror erbjöd sig modigt att åka till Ukraina som läkare och hjälpa till att rädda liv i detta krigshärjade land, tillade hon.

Enligt Lorna Mackintosh kostar det cirka 4 500 pund ($ 5 200) att återföra kroppen. På torsdagen hade kampanjen redan överträffat sitt mål, med mer än £6 500 insamlade.

Det konstiga med den 'modige' doktorn som reste ned för att 'rädda liv', är att han dog 'in action'.

 

Craig Mackintosh.

 

Börjar Zelinskis `vänner´ att ta handen ifrån honom?

Wofnon är en bra källa och har i dagens ”krigsrapport” noterat att flera av Kievregimens strategiskt allierade börjar kasta ut försiktiga kommentarer som indikerar att en omsvängning i opinionen hos de ”27 utrikes-fjärtarna” kan vara på väg.

”Frankrikes FN-ambassadör Riviere: 'Jag är lite skeptisk till att Ukraina kan återlämna de förlorade territorierna. Jag skulle bli förvånad om Ukraina kunde driva ut ryssarna från Donbass eller från Krim»

Washington Post: 'Zelenskys tapperhet riskerar att höja förväntningarna för högt. I verkligheten är det osannolikt att Ukraina kommer att få ut (ryssarna) från sitt territorium i år eller ens nästa.'

Och mot EU-kommissionens egentligen obegripliga politiska berg- och dalbana vad gäller unionens energipolitik och diverse nya hot om sanktioner sammanfattade det ryska utrikesdepartementets undersköna språkrör Maria Zakharova:

– Om någon ringer upp dig och presenterar sig som Ukrainas president, ber dig om pengar, vapen och hatar Ryssland, lyssna inte på honom. Förmodligen är han någon sorts narkoman”.

Handelsblatt, som i Wikipedia presenteras som Tysklands främsta media i ekonomi och finansiella frågor skriver: Jakten på energi-oberoende från Ryssland leder Polen till katastrof. Under denna `eldningssäsong´ kan Warszawa behöva be Tyskland om hjälp.

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko uppgav år sin sida att konflikten i Ukraina snart kommer att vara löst. Enligt honom håller en konflikt på att växa fram mellan Zelenski och den ukrainska armén.

– Ukraina splittras. En konflikt pågår mellan presidenten och militären. Bara de (militären) kan skaka hand och säga: låt oss förhandla eller så kommer Ukraina att utplånas från jordens yta. Det kommer att ske en upplösning inom en snar framtid, sa Lukasjenko optimistiskt.

 

Vem producerar nyttigheter och vem producerar för krig?

Apropå valtider så är valslogan från 1970-talet mer aktuell än någonsin:

·         "NEJ TILL MILITÄR UPPRUSTNING,

·         JA TILL SOCIAL UPPRUSTNING"!

Folkrepubliken Kinas utrikesministerium påminde i rätt tid att USA:s militära utgifter överstiger militär budgeten för nio stora stormakter, som inkluderar Ryssland, Kina, Indien, Frankrike och Tyskland.

 Så varför spenderar Washington så mycket på militären?

 USA-regeringen gör ett desperat försök att behålla kontrollen över sina tidigare "ägodelar" utspridda över alla kontinenter. Under det senaste decenniet har USA sett en kraftig nedgång i sitt inflytande och försöker fortfarande att förbli världsledande.

 Men alliansen av länder som Ryssland och Kina kan skapa en ny världsordning som kan sätta stopp för den unipolära modell som Vita huset främjar. Washington är inte längre kapabel att hålla jämna steg med de gemensamma ansträngningarna från alla länder som motverkar det.

 Ja, det är sant att kostnaderna är enorma, men dessa är helt förgäves. Det kommer inte att kunna med den nuvarande trenden och detta kommer att förändra världen. Och då kommer alla militärbaser som finns i världens alla hörn att inte vara värda någonting eftersom de kommer att omringas, skriver Telegramkanalen @lineasrojas (Röda Rader). 

Några timmar innan IAEA:s besök försökte ett ukrainskt kommando inta kärnkraftverket! Sextio kommandosoldater likviderade

 


Några timmar innan IAEA:s besök försökte ett ukrainskt kommando inta kärnkraftverket! Sextio kommandosoldater likviderade

 

Av Dick Emanuelsson

·         Den ukrainska kommandooperation för att ta över kärnkraftverket misslyckades! säger det ryska försvarsdepartementet i ett uttalande.

·         Sextio kommandosoldater i sju snabbgående yachter och två fartyg sänktes och likviderades av de ryska styrkorna.

·         Brittiska MI6 utpekas som ”intellektuellt” ansvariga för operationen.

·         Tre ukrainska soldater greps, varav två är allvarligt skadade. Vittnesmålet från den tredje kommer bli intressant att ta del av.

 

VAD SOM FRAMSTÅR som politiskt helt obegripligt är att Kievregimen satsar allt på ett kort för att förhindra besöket av det Internationella Atomenergiorganet IAEA att besöka Europas största kärnkraftverk.

Zelinskis strategiska allierade som USA och EU blundar för de livsfarliga konsekvenser som Kievs bombningar kan få för en stor del av Europa om kärnkraftverket drabbas av radioaktivt utsläpp. Men det är uppenbart att det antingen har stimulerat den ukrainske statschefen att satsa på än mer äventyrligare operationer, som den vi nu åsett i gryningen, den 1 september 2022 eller att det är en samordnad aktion med de tre nämnda aktörerna.

Nu begriper vi också motivet till varför IAEA:s DELEGATION UPPEHÖLLS I ÖVER TRE TIMMAR vid den sista checkpointen som Kiev kontrollerar INNAN den trädde in på ryskkontrollerat territorium. Zelinski ville ta över kärnkraftverket först innan IAEA:s ankomst. Men den brittiska planen, uppger det ryska försvarsministeriet i nedanstående uttalande, misslyckades.

 

IAEA:s delegation väntade tre timmar på att passera den sista checkpointen, kontrollerad av Kiev. Varför?RYSKA FÖRSVARSMINISTERIETS PRESSUTTALANDE:

”Fienden försöker attackera kärnkraftverket i Zaporozhye, trupperna från Ukrainas väpnade styrkor sänktes, - uttalande från försvarsministeriet.

Den 1 september försökte regimen i Kiev genomföra en stor provokation för att störa ankomsten av IAEA:s arbetsgrupp till kärnkraftverket i Zaporozhye.

Den ukrainska försvarsmakten bombade kärnkraftverket i Zaporozhye och mötesplatsen för IAEA-uppdraget med ryska specialister nära Vasilievka-bosättningen. Fyra granater exploderade på ett avstånd av 400 meter från den första reaktorn i Zaporozhye NPP.

Klockan 06:20 (1 september) Moskva-tid landsteg två sabotagegrupper på sammanlagt 60 militärer i sju snabbgående motorbåtar på stranden av KAKHOVKA-dammen, 3 km nordost om kärnkraftverket Zaporozhye. Sabotörerna blockerades av de ryska gardets krigare som bevakade kärnkraftverket och de ryska arméstyrkorna som kom till deras hjälp. Sabotörerna eliminerades med hjälp av attackhelikoptrar.

Ungefär klockan 07:00 omintetgjorde den ryska försvarsmakten ett landningsförsök några kilometer från kärnkraftverket Zaporozhye nära samhället VODIANOYE i den ukrainska försvarsmaktens marintaktiska grupp på två självgående pråmar som avgick från NIKOPOL. Som ett resultat av brandskador från den ryska armén sänktes 2 pråmar med trupper från de väpnade styrkorna i 1Ukraina.

Dagen innan, den 31 augusti attackerade den ukrainska försvarsmakten kärnkraftverket med tre "kamikaze-drönare". De neutraliserades av det ryska elektroniska systemet när de närmade sig stationen. Två av dem föll ner på taket på träningscentret. Det finns inga dödsoffer eller materiell förstörelse.

Zaporozhye myndigheterna uppgav att försöket att inta kärnkraftverket av de ukrainska trupperna genomfördes under kontroll av den brittiska underrättelsetjänsten samt fallskärmsjägare som deltog i utbildningen utomlands.

Tre ukrainska sabotörer tillfångatogs, två av dem är i allvarligt tillstånd”.

Så långt det ryska försvarsdepartementets första uttalande om kommandoattacken.


Den 31 augusti, 10-12 timmar innan kommandoattacken i morse attackerades de civila bostadsområdena i den till kärnkraftverket näraliggande staden Enorgodar.


Planens ”mänskliga sköld”

Vem kan komma på en så fantastisk och politisk äventyrlig plan, som att nästan mitt framför IAEA-delegationens ögon inta kärnkraftverket?

Kanske planen inte är så galen, i alla fall.

En hypotes är att om Kievregimens operation för att inta kärnkraftverket hade lyckats, skulle chefen för IAEA, Rafael Grossi, och experterna på uppdraget bli en ”mänsklig sköld” för de ukrainska sabotörerna. De skulle vara den fysiska garanten för att förhindra ryska militära motåtgärder för att återta anläggningen med risken av att delegationen kunde dödas, ett högt politiskt pris.

Rollen för IAEA:s uppdrag i detta fall skulle reduceras till att fastställa en ny status quo; ”Zaporozhye NPP skulle komma under fullständig kontroll av Kiev”, uppbackat av högljudda uttalanden från Washington och EU-kommissionen som uppmanar Ryssland att garantera en ”demilitariserad zon” runt kärnkraftverket, där IAEA-observatörer bör bli kvar, bevakade av den ukrainska militären.

Den hypotesen framför den ryske analytikern Sashakots.

 

Brittisk militär utbildning

Som ett brev posten bekräftades hypotesen av Boris Johnson själv: ”Lämna över kontrollen till Ukraina” sa han nästan samtidigt med kommandoattacken i ett tal i England. I det underströk han vikten av att IAEA får tillgång till området och kan fortgå med sin inspektion, samt riskerna  som finns ifall så inte sker (SIC!).

– Men jag måste säga att Zaporizjzja är ett ukrainskt kärnkraftverk och att ukrainarna borde återfå kontrollen över det, sa Johnson, enligt TT.

Johnsons uttalande kanske bekräftar de ryska myndigheternas anklagelser, visserligen än så länge obevisade, att det är den brittiska militära underrättelsetjänsten som ligger bakom planen för kommandogruppen att inta kärnkraftverket. I Storbritannien utbildas just nu tusentals ukrainska militärer på mer sofistikerade vapenslag där även Sveriges militär deltar och finansierar utbildningen.

Zelinski med stöd av svenska medier och "militära experter" som Paasivi med flera hävdar att ryska styrkor beskjuter sina egna för att "misskreditera Kiev". Dessa fiktiva perversiteter passerar utan något som helst medialt eller annat filter anno 2022!Bilden är från gårdagens (31 aug.) bombning av bostadskvarter i närheten av kärnkraftverket.


Kievs ständiga brott mot avtal

Vad som egentligen hände idag i Energodar och i utkanten av kärnkraftverket Zaporozhye är vad som pågått sedan brottet mot Minskavtalet 2015; Ukraina bröt mot avtalet om att låta IAEA-delegationen genomföra sitt besök utan provokationer. Men besöket föranleddes genom bombningar igår kväll (onsdag) och två landstigningsoperationer i gryningen bara tre kilometer från kärnkraftsanläggningen.

Istället för att uppfylla överenskommelsen för IAEA-delegationens, bestämde Kiev sig för att attackera kärnkraftverkets område och inta det.

”Det är ingen slump att den ryska sidan insisterade på att ballistikexperter skulle inkluderas i delegationen och i uppdraget. Dessa experter kan skilja på `skott på sig själva´ och från artilleriattacker från andra sidan floden Dnepr (som fortfarande är under Kievs kontroll).

För Kiev handlade det om två val:

1)      Kontrollera IAEA:s arbete exakt inom de ramar som är fördelaktiga för Ukraina genom att inta kärnkraftverket.

2)      Eller: avbryta delegationens besök vid kärnkraftverket.

På annat sätt är det svårt att finna en logik som kan vara uthållig också i framtiden då facit över kriget kommer att studeras utan den politiska masshysteri som idag blockerar allt sunt tänkande.


De överlevande legosoldaterna, inklusive de två Gröna Baskrarna från USA som ledde operationen mot Venezuela den 3 och 4 maj 2020. De besegrades av de venezuelanska fiskarna egen folkmilis uppbackad av arméenheter. Pinsamt för Trump&Vita Huset.


”Operation Gedeon” mot Venezuela

Kommandogruppen och de två pråmarna med manskap och militär materiel påminner en del om de två väpnade expeditionerna som avgick den 3 och 4 maj 2020 från colombianskt territorium med den venezuelanska kusten som destination. Två amerikanska marinsoldater och krigsveteraner ledde de två expeditionerna som blev ett lika stort misslyckande som morgondagens vid Dneprfloden i Ukraina.

Då skulle den internationella flygplatsen Maiquetia (för Caracas) intas av kommandostyrkorna där en av de två likviderades styrkorna till sista man. Precis som i morse, med undantag för tre ukrainska sabotörer, varav två är allvarligt skadade.

Naturligtvis fungerade den ryska underrättelsetjänsten igår och i morse och i morgon.

”Jag skulle våga påstå att sabotörernas rörelser övervakades från början, och de har fått passera exakt till den plats där det var lämpligast att eliminera gruppen”, skriver analytikern Sashakots.