Translate

onsdag 5 oktober 2022

17 miljarder kronor till Zelinski PER MÅNAD och Biden vill att i dag fattiga EU ska bidra med liknande belopp!Oj oj, tänk om Zelinski skulle vara socialbidragstagare i Farsta!

Kiev beskriver som oacceptabelt förseningarna i det ekonomiska stöd som utlovats av EU inom ramen för dess konflikt med Ryssland, i det ögonblick då blocket undertecknade ytterligare ett samförståndsavtal för att ge Ukraina 5 000 miljoner euro i långfristiga lån.

”Vår finansminister är under extremt hög press när han skickar dessa checkar till militären, till pensionsfonderna. [...] Vi måste ha de här pengarna i hans händer. Så något som en vecka eller flera veckors försening är helt enkelt inte acceptabelt”, säger den ukrainske presidentens rådgivare för ekonomiska frågor, Oleg Ustenko.

Kan man tänka sig.

Och vad hade hänt om något land i Afrika som Sida stöder med finansiella medel hade uttryckt sig så?

Och vad hade då Sverigedemokraterna sagt?

Källa: RT på spanska


17 miljarder kronor till Zelinski PER MÅNAD och Biden vill att i dag fattiga EU ska bidra med liknande belopp!

Joe Biden-administrationen pressar EU att ”göra mer” för att stödja i synnerhet Ukraina för att bidra till det månatliga ekonomiska stödet till Kiev, rapporterade Wall Street-portalen Bloomberg och hänvisar till personer som är bekanta med saken.

”USA är villiga att stödja Ukrainas finanser med 1,5 miljarder dollar i månaden i bistånd” under konflikten med Ryssland ”.

Och pressar sina europeiska allierade att åta sig liknande belopp, skriver byrån.

Men finns dessa stålar?

Källa: RT på spanska 


EU är USA:s gisslan?Sverige, Danmark och Norge blockerar översynen av Nordstreams gasledning

Operatören av den ryska gasledningen Nord Stream fördömde idag att Sverige, Danmark och Norge hindrar översynen av denna infrastruktur trots att gasläckan från de skadade rören redan har upphört.

”Trycket i de två rören i Nord Stream-rörledningen stabiliserades måndagen den 3 oktober. Från och med idag kan företaget Nord Stream AG inte granska de skadade delarna av gasledningen eftersom de tillstånd som begärts i förväg inte har getts”, säger företaget i ett uttalande.

Nord Stream AG, operatören av Nord Stream, kommenterade inte gasledningen Nord Stream 2, eftersom företaget som ansvarar för förvaltningen av den, Nord Stream 2 AG, är under tillfällig extern administration efter att ha registrerat ett insolvensförfarande. Enligt företaget uppgav de svenska myndigheterna att den planerade statliga utredningen i Östersjöregionen där de skadade rörledningarna är belägna beslutade att införa ett ”förbud mot navigering, ankring, dykarbete, användning av ubåtar, geofysiskt kartläggningsarbete, inträde i andra”.

Varför godkänner de inte de mest drabbade, vad döljer de? undrar RT i sin publikation.

Källa: RT på spanskaDanmark vägrade diskutera Nordstream i FN:s säkerhetsråd trots att terroristattentatet ägde rum vid Bornholm!

Vem ger order till den danska regeringen? Det kan man med fog fråga sig efter att Maria Zakharova, det ryska försvarsministeriets taleskvinna anklagat myndigheterna i Danmark för att sätta munkavle på sin representant i attentatet mot Nordstream 1-2 i FN-debatten.

– Först och främst instruerade utrikesministern i detta land, Jeppe Kofod, sina representanter i New York att vägra delta i ett extra möte i FN:s säkerhetsråd kallat av Ryssland den 30 september, för att situationen skulle diskuteras i detalj.

– För det andra, i en intervju, förklarade Kofod denna brist på inblandning med det faktum att Ryssland påstås försöka ”sätta kursen för sabotagediskussionen . . . och avleda uppmärksamheten från händelserna” i Ukraina. Den danske ministern gick så långt att han anklagade den ryska sidan för att ”spridit falsk information om västvärldens påstådda inblandning i sprängningen av gasledningar” (!). Dessutom tillkännagav han (den danska) regeringens beslutsamhet att avvisa Rysslands deltagande i utredningen av sabotaget och identifieringen av de ansvariga. Ja, herr Kofod, låt oss ta reda på det, säger Zakharova och fortsätter:

1. Ryssland citerade endast fakta och direkta citat från uttalanden på högsta nivå, vilket anspeglar på intresset hos olika främmande stater, i första hand USA, för att sabotera gasledningar. Endast direkta tal, citat och datum.

2. I allmänhet började Ryssland säga något om det först EFTER att ledamoten av Polens Europaparlament, tidigare utrikesminister Radoslaw Sikorski, på sina sociala konton omedelbart efter upptäckten av konsekvenserna av explosionerna, offentligt tackade USA för vad hände i ryska gasledningar.

3. Polen är, liksom Danmark, medlem i NATO:s militära block, vars styrkor till fullo kontrollerar det maritima område genom vilket gasledningarna går. Natos marinövningar hålls också regelbundet där. Och bara några dagar efter pipeline-sabotaget beundrade chefen för USA:s försvarsdepartement, L. Austin, (https://twitter.com/secdef/status/1575293526270562304) de innovativa kapaciteterna hos amerikanernas undervattensdrönare.

4. I detta sammanhang, redan i själva USA, hörs röster från experter och företrädare för etablissemanget för den troliga inblandningen av underrättelsetjänsterna i detta land i det sabotage som begåtts. Till exempel menade tidigare senator Richard Black:

Tysklands förbundskansler Scholtz verkar visa mycket liten lojalitet eller tillgivenhet för det tyska folket och är obekymrad över hotet mot den finansiella stabiliteten han står inför.(...) tillät CIA eller kom överens med CIA att förstöra tyska gasledningar. Och samtidigt tror jag inte att USA skulle ha gjort det utan deras samtycke.”

Går det förresten att fråga Danmark ”vilken kurs” Köpenhamn tog för att ta reda på sanningen om det så kallade fallet med Skripal? Och hur är det med Storbritannien, USA och alla andra NATO-medlemmar som den första veckan efter händelsen hittade den skyldige i Ryssland och straffade dem genom att utvisa ryska diplomater? Sa han åtminstone något då om grundlösheten i Theresa Mays uttalanden i parlamentet i denna fråga?

Nej, ditt land gick bara med på det.

Kofods ståndpunkt kritiserades för övrigt typiskt sett av framstående danska internationella jurister som påpekade att det inte finns några regler i folkrätten som gör att Ryssland, som ägare av gasledningar, kan uteslutas från utredningen.

Källa: @Dolar_kaput


USA och Storbritannien har kapaciteten av att ha genomfört
den statsterroristiska aktionen mot Nordstream 1-2.


Pipeline Terror är 9/11 av Raging Twenties

Hela schackbrädet är på väg att radikalt förändras innan den bistra vinterns ankomst.

Skriver Pepe Escobar.

Källa: @PressTV

Sprängningen av rörledningen Nordstream 1-2 är liktydigt med händelserna den 11 september 2001 i New York.Rörledningsbombningens imperium:

Kan inte ens bomba en rörledning riktigt

Bekräftat av Gazprom: Linje B i Nord Stream 2 skadades INTE av pipelineterrorn förra veckan.

Nord Stream ÄR ett teknikunder. Även linje A på NS2 och båda strängarna i Nord Stream var bara PUNKTERADE. Rören är enormt starka.

Allt det är en del av min kommande krönika.

”Gazprom arbetar med att minska trycket i linje B i Nord Stream 2-rörledningen för att minska potentiella miljörisker från eventuella gasläckor. Om beslutet att starta gasleveranser via Nord Stream 2 sträng B fattas, kommer naturgas att pumpas in i rörledningen”.

Det öppnar ett helt nytt kapitel. Allt kommer att hänga på att den tyska regeringen tvingas av general Vinter att växa ett par, agera på deras nationella intressen och skruva på imperiet.

Dick Emanuelsson

 

Ubåtshysterin för 40 år sedan och dagens ukrainahysteri

 

Carl Bildt, på väg mot uppdragsgivaren i Washington för att överlämna hemlig information från Ubåtskommissionens möten. Landsförräderi heter det också.


Ubåtshysterin för 40 år sedan och dagens ukrainahysteri

TEGUCIGALPA / 2022-10-05 / Ibland blir jag full i skratt när jag läser dessa ”ångerfulla” personer som i dag skryter om att de föreläste för imperialismens agenturer om ”sovjetiska ubåtar i svensk skärgård” [1]. Men nu, 30-40 år SENARE kommer fram till riktigheten vad den då bespottade dagstidningen Norrskensflamman skrev om under 1980-talet.

Där uppmärksammade vi bland annat det otroliga besöket i det hemligaste av hemligt för den svenska marinen i Stockholm; den inne i berget hemliga Musköbasen, där USAs försvarsminister (1982-1987) Caspar Weinberger fotograferades av den selektivt inbjudna pressen när han gick ombord på en ubåt eller fregatt i det urholkade bombsäkra berget.

Caspar Weinberger


Bombade oljecisterner och minerade hamnar i Nicaragua

Det är samme Weinberger som 1983 var ansvarig för bombningen av tre nicaraguanska hamnar; Puerto Corinto, Puerto Sandino och Bluefield där oljecisterner slogs ut och riskerade döda 20,000 invånare i Corinto. Weinberger, mot all internationell rätt minerade dessa tre hamnar 1983 för att svälta det nicaraguanska folket till underkastelse.

USA:s mål var att sandinisterna skulle överlämna makten till Weinberger & Reagans `Contras´, psykopatiska mördare som CIA och argentinska militära rådgivare från den argentinska militärdiktaturen Jorge Videla hade utbildat på honduranskt territorium.

50,000 civila nicaraguaner mördades av denna legoknektsstyrka och materiella världen för 38 miljarder dollar slogs sönder för en fattig stat. Då var det med samma mål som Trump och Biden hade respektive har i det ekonomiska kriget mot Venezuela, Kuba och Nicaragua 2022. USA dömdes betala 650 miljoner dollar i krigsskadestånd, ett domslut utfärdat av den Internationella Domstolen i Haag men valde i stället att upphäva sitt medlemskap och vägrar tills dags dato att betala en enda dollar.

Weinbergers Iran-Contras-Gateaffär

Weinberger var också ytterst ansvarig i egenskap av försvarsminister för den så kallade Iran-Contras-Gateaffären. Den handlade om att Weinberger på hemliga vägar sålde vapen till det embargerade Iran vars vinster från vapenförsärsäljningen finansierade vapnen som gick till ”Contras” i Nicaragua. Överstelöjtnant Oliver North i det Nationella Säkerhetsrådet fick bära hundhuvudet för de hemliga vapenflygningarna som slutade med att CIA-agenten Eugene Hasenfus sköts ned av den nicaraguanska unga arméns ”cachorros” (valpar), som de kallades på den tiden kärleksfullt av befolkningen.

Men i Stockholms hemligaste av hemligt togs denne internationelle förbrytare och terrorist emot där alla dörrar till det förbjudna öppnades.

 

CIA-agenten Eugene Hasenfus, USA:s andra nederlag på den amerikanska kontinenten efter Kuba 1959. 

Bildts hemliga ubåtsrapporter till USA

Att Weinberger och Vita Husets chef också var dåtidens högerledare Carl Bildts uppdragsgivare står utom allt tvivel. Den så kallade Ubåtskommissionen bildades den 21 oktober 1982. Efter varje möte hade Bildt, som var en av de ”förtrogna” redan flygbiljetten bokad och hämtad och tog det första planet till Washington där han överlämnade alla hemliga detaljer vad som sades på kommissionens möte i Stockholm. Det var inte bara Palme som var irriterad över Bildts flagranta landsförräderi, också den av högern hatade Lennart Bodström, utrikesminister mellan 1982-1985 stod i skottgluggen och anklagades nästan för ”Moskvasympatier”.

Mordet på Palme, en kulmen

Det var i denna antisovjetiska, antikommunistiska och krigsaktivistiska atmosfär i Sverige som den psykologiska krigföringen slutligen kröntes med mordet på Olof Palme den 28 februari 1986.

Tre veckor senare skulle han resa till Moskva i det första besöket på många år. Palme deltog i den så kallade ”Arbatov-kommissionen” som hade som mål att förvandla Europa till en fredens kontinent och skapa nedrustning i stället för upprustning. Vid den tidpunkten gick Weinberger & Reagan, på uppdrag av det militärindustriella komplexet i USA i spetsen för utplacering av de så kallade ”Eurorobotarna” över hela Västeuropa.

Planer fanns också för att placera ut de så kallade ”neutronbomberna”, som hade funktionen som atombomben med skillnaden att den dödade ”mjukvaran”, människor men bevarade fastigheter och själva staden och länder. Det hela skulle krönas med ”Stjärnornas krig”.

Dåtidens maoister, såväl i Stockholm som Göteborg (de två strömningarna Kfml-Kfml:r) skriver idag INTE om hur de organiserade bussresor till Finland där de togs emot av maximalt tio existerande maoister i Finland där de allvarligt lovade försvara Finlands självständighet mot ”socialimperialismen” som var och är granne. Fattades bara orden ”Gloria över Finland”! Patetiskt så det förslog.
”Ska äta upp min hatt”!

Norrskensflamman, det vill säga den autentiska, fick utstå mycket spott och spe. Men stod fast och fick rätt, även om det dröjde några år. Så länge det inte fanns det minsta bevis för sovjetiska ubåtar på svenskt territorialvatten, däremot en obegriplig Natoverksamhet som aldrig kom upp till ytan, så borde medier och ansvariga politiker inte peka finger österut, var vår redaktionella politiska linje.

Etablissemanget drog bara ett löjets tecken över sig i likhet med den USA-vänliga marinens amiraler och höga officerare. Dessa placerade ut massor av värnpliktiga bland kustjägarna på kobbar och skär. Varje anspelning till våg av minkar eller annat i vattnet uppfattades som ”sovjetiskt intrång i det känsligaste av Stockholms skärgård”.

Hamnarbetarförbundets dåvarande ordförande på den tiden, Gunnar Norberg, principfast kommunist sa, när han fick frågan från medierna om sovjetiska ubåtar i svenska hamnar: ”Om ni får upp EN, så ska jag äta upp min hatt offentligt ”. Han gick till sista vilan 2002 utan att ha ens bekymrat sig för att konsumera sin hatt”!


Så förvandlas offret till bödel, i DN:s regi, samma tidning
som på 1950-talet förespråkade både NATO-medlemskap
som en egen svensk atombomb. Då var det Folkpartiets Herbert
Tingsten som var ideolog och i dag är det socialdemokraterna.
Cirkeln är sluten.


Ukrainahysteri och Natoverksamhet

I dag råder det en hysteri i frågan om Ukraina-Ryssland som faktiskt överträffar hetsen från ubåtshysterin. Människor verkar inte ens mottagliga för debatt.

USA:s krigsfartyg frekventerar Nordstream 1-2 några dagar innan det statsterroristiska attentatet mot gasledningen. USA:s president och hans vice utrikesminister, ansvarig för Ukraina sedan den fascistiska statskuppen i Kiev i februari 2014, Victoria Nuland sa bägge i början av året att världen kan glömma att Nordstream ska leverera gas till Europa. Nato men även Sverige (i sin ekonomiska zon) har placerat ut massor av sensorer som ska kontrollera marintrafiken. Trots detta lägger de ansvariga för undersökningen locket på för fortsatta utredningar. Ryssland, som har byggt ledningen får inte tillträde till området och i FN:s säkerhetsråd stoppar den franske ordförande Gazproms högste ansvarig från att ges ordet i frågan av företagets bygge.

Det är en farlig väg man har slagit in på. Kanske vi snart får ta el av nyheten om att Öresundsbron har sprängts och rasat ner i djupet. Och alla skyller då på Ryssland med liknande bevis som på Ubåtshysterins 80-tal.

Dick Emanuelsson
Reporter på Norrskensflamman 1984-2016

[1] https://www.globalpolitics.se/u-2-avsnittet-under-vatten/