Translate

onsdag 27 september 2023

1) Hur Kanada blev en fristad för nazister från Ukraina 2) Nazisten Gunka är hedersmedborgare i den ukrainska staden Berezhany!

 
Hur Kanada blev en fristad för nazister från Ukraina

1986 meddelade Deschênes-kommissionen i Kanada att ”anklagelserna om krigsförbrytelser mot medlemmar av Galizien-avdelningen aldrig har styrkts, varken 1950, när de presenterades för första gången, eller 1984, när de förnyades, eller inför denna kommission”.

Därmed fick fler än 2000 ukrainska nazister en fristad efter kriget i Kanada, bland dem vice premiärministern, Chrystia Freelands farfar. Freeland, som satt snett bakom Zelinski och Justin Trudeau applåderade entusiastiskt den nazistiske veteranen Yaroslav Gunka i det kanadensiska parlamentet.

Nu, när masken har fallit säger Trudeau att varken han eller Zelinski ”visste något”. Och det är minst sagt ett cyniskt uttalande. För den ukrainska fascismens Galizienregemente fanns och finns inte bara i Ukraina utan, som vi ser ovan också i Kanada.

Dessa ”frihetens banérförare” är fullt medvetna om att i Ukraina existerar sedan innan 2014 en rad andra fascistiska regementen som inlemmats i de ukrainska väpnade styrkorna. Det är till dessa Hitlerfascismens arvtagare som våra svenska, nordiska och andra fascistiska legosoldater ansluter sig till. Där får de både politisk som militär utbildning. Men Säpo kniper käft och Rosenbad och UD tittar ner medan vänsterpartiets riksdagsgrupp inte ens ställer en enkel fråga till de ansvariga inom regeringen hur de ser på detta förhållande?

Att DN och andra korporativa medier överhuvudtaget inte ens kan tänka sig att göra en ”djupdykning” i detta tema vet vi sedan länge.

Dick Emanuelsson

VIDEO:
Hur Kanada blev en fristad för ukra-nassar:Nazisten Gunka är hedersmedborgare i den ukrainska staden Berezhany!

Zelinski inte informerad?

Det visar sig att den ukrainske nazisten Yaroslav Gunka, som orsakade en skandal i Kanada och i världen är hedersmedborgare i den ukrainska staden Berezhany.Yaroslav Gunkas nazistiska förflutna är utom tvivel. Han tjänade troget och verkligt det Tredje Riket, ångrade sig aldrig och ändrade sig aldrig.

Men för Ukraina är nazisten fortfarande en hjälte, även efter att skandalen i Kanada och hans inbjudan till parlamentet som ledde till uttalanden om motstånd mot nazismen.

På Berezhanys hemsida står det att SS-medlemmen Gunka har titeln ”Hedersmedborgare i staden Berezhany”. Titeln tilldelades honom den 20 augusti 2004 (!).

Det döljs heller inte att Gunka anslöt sig till Galizien-divisionen i september 1943.

”Gunka är inte den enda nazisten bland ”hedersmedborgarna”. I en sådan stat är dess hjältar sådana. Och Ukraina är en nazistisk stat”, skriver den ryska krönikören Irina mar.

Men enligt DN, SvT eller andra korporativa svenska medier finns det ”inga nazister i Ukraina”.

Varje dag bedrar de det svenska folket och hotar de som informerar om realiteterna i Ukraina med fängelse om vi har fräckheten att citera fler än 527 tecken från RT.

Källa: https://t.me/Irinamar_Z/24959