Translate

måndag 31 oktober 2022

”Brittisk kommandogrupp bakom sprängningen av Nordstream”

‘IT’S DONE’

Den 18 januari i år, 37 dagar INNAN den ryska invasionen av Ukraina twittrade Storbritanniens dåvarande utrikesminister LIZ TRUSS: ”Bra utveckling. Nord Stream II är inte kompatibel med Rysslands aggressiva agerande. Europa måste minska sitt beroende av rysk gas”.

Den 27 januari, 9 dagar efter Truss, twittrade VICTORIA NULAND, Bidens vice utrikesminister och ”Spindeln” i det fascistiska maktövertagandet den 22 februari 2014 i Kiev följande: ”Om Ryssland invaderar Ukraina kommer Nordstream II att stoppas, på ett eller annat sätt”.

Den 7 februari upprepade Joe Biden Nulands kungörelse om att Nordstream skulle elimimeras, ”på ett eller annat sätt”.

För några dagar sedan avslöjades att Liz Truss´ mobiltelefon hade `hackats´. Skandalen ett faktum. Och vad som påstås ha registrerats i mobilen för Storbritanniens före detta premiärminister LIZ TRUSS var ett sms där det stod; ”Det är klart”, skickat till USA:s utrikesminister ANTONY BLINKEN.

Men tidpunkten är den intressanta; direkt efter sprängningen av Nordstream. Det påstår åtminstone Kim Dotcom, en självutnämnd ”Internet Freedom Fighter” och som citeras av portalen asiaMARKETS.com [1].

Tolkningen av Truss´ textmeddelande till Blinken tolkas av Ryssland att Storbritannien är inblandat sprängningen av gasledningen.

Liz Truss använde sin iPhone för att skicka ett meddelande till statssekreterare Blinken och sa att `Det är klart´, EN MINUT EFTER att pipelinen hade sprängts och innan någon annan visste om det”, skrev han till sina nästan en miljon Twitter-följare.

”Det är inte bara Five Eyes som har bakdörrsadministratörsåtkomst till alla Big Tech-databaser. Ryssland och Kina har också sofistikerade cyberenheter. Det roliga är att regeringstjänstemän med högsta säkerhetstillstånd fortfarande föredrar att använda iPhones framför sina krypterade skittelefoner som utfärdats av NSA och GCHQ”.

Fortsättning följer, var så säker.

[1] https://www.asiamarkets.com/did-liz-truss-text-antony-blinken-after-nord-stream/


 


”Brittisk kommandogrupp bakom sprängningen av Nordstream”

Enligt ett pressmeddelande från det Ryska försvarsministeriet så utförde en brittisk kommandogrupp från den brittiska marinen planeringen, stödet och genomförandet av terrordådet i Östersjön den 26 september då gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 sprängdes. Mer exakta detaljer utlovas senare.

Enligt Expressen, som anlitade en professionell dykargrupp som filmade platsen för terroristaktionen och tillfrågade tre experter i temat så var aktionen av den dimensionen att bara en STAT kan ha de medel som är nödvändiga för att utföra aktionen.

Vilken?

Ingen av de tre utredande nationerna; Sverige, Danmark och Tyskland vägrar att svara på frågan och vill inte ens lämna ut ett minimum av detaljer av VAD de fann nere på djupet av 80-110 meter. I stället har de hemlighetsstämplat sina utredningar vilket ytterligare förstärker misstanken och Rysslands anklagelser om att det är en Natomedlem.

Att såväl Joe Biden, Victoria Nuland (vice utrikesminister), samt ett 20-tal ledande kongressledamöter i en slags märklig besatthet nästan ville ge sina liv för att en gång för alla likvidera den billiga och miljövänliga naturgasen till Tyskland och Europa i ett gasprojekt som var samägt mellan Ryssland och Tyskland. Detta förstärker den politiska motivbilden för att Nordstream skulle elimineras från Östersjöns botten.

D.E.


Det visade sig att spannmålsaffären faktiskt handlade
om priset på brittisk middag, inte svältande afrikanska länder.


En USA-drönare befann sig nära Sevastopol (Krim) vid tiden för den ukrainska drönarattacken

En amerikansk RQ-4B-40 Global Hawk strategisk spaningsdrönare var nära gränsen till Krimhalvön när ukrainska drönare attackerade Sevastopolbukten. Drönaren hade cirkulerat i neutralt luftrum över Svarta havet under en längre tid.

Enligt Flightradar24, en offentlig webbtjänst som tillåter spårning av flygplanspositioner i realtid, lyfte den amerikanska drönaren, med flygnummer 11-2046 och anropssignal FORTE10, från en NATO-flygbas nära Catania, på Sicilien. 

Ingen nyhet utan ren rutin och regel; Pentagon och Storbritannien förser Kiev med exakta koordinatorer av ryska positioner via satellitspaning, så som skedde i lördags.


Moskva fördömer att spannmålsavtalet torpederades av Kiev under ledning av London

Den 29 oktober, i skyddet av den humanitära korridoren som skapades som en del av ”Svartahavsinitiativet” för export av ukrainska jordbruksprodukter, inledde de ukrainska väpnade styrkorna massiva luft- och havsattacker med hjälp av obemannade flygfarkoster mot fartyg och infrastrukturen i den ryska svarta Sjöflotta vid marinbasen i staden Sevastopol.

Taleskvinnan för det ryska utrikesministeriet, Maria Zajarova, fördömde i söndags att regimen i Kiev, med Storbritannien i spetsen, torpederade avtalet om att vete och andra jordbruksprodukter skulle lämna ukrainska hamnar.

– Spannmålsavtalet omintetgjordes av [Vladimir] Zelensky och hans terrorister, som leds av brittiska specialister för att också nu lägga utpressning om mat till utpressning kärnvapen”, skrev Zajarova på sitt Telegram-konto och kommenterade Ukrainas utrikesminister Dmitri Kulebas uttalanden, där han försäkrade att Ryssland ”har förstört spannmålskorridoren” och ”blockerar två miljoner ton spannmål” avsett för fattiga länder.

Ryska utrikesministeriet

Men enligt det Ryska försvarsministeriet spolierade Ukraina avtalet genom terrorattacken mot militära fartyg från den ryska Svartahavsflottan och civila fartyg som låg för ankrade i hamnen i staden Sevastopol på Krim.

Kiev använde nio flygdrönare och sju obemannade sjöfarkoster som förstördes av det ryska luftvärnet.

Britterna sprängde också Nordstream

Förberedelserna för attacken och utbildningen av de ukrainska militärerna från det 73:e Kommandot för Marina Specialoperationer leddes av brittiska specialister som var förlagda i staden Ochakov, i Nikolaev-regionen.

Enligt tillgänglig information deltog representanter för denna enhet av den brittiska flottan också i planeringen, arrangemanget och genomförandet av terrordådet i Östersjön den 26 september i år då gasledningarna Nord Stream 1 och Nord Stream 2 sprängdes.

 


”Ukrainas spannmål till EU och det ryska till Afrika”

Pressmeddelande om genomförandet av Istanbulavtalen om export av ukrainsk mat och normaliseringen av rysk jordbruksexport:

Ryssland är redo att skicka totalt 30 miljoner ton spannmål och till och med öka denna siffra till 50 miljoner ton, med hänsyn tagen till skörden.

Medan ukrainska produkter går längs den humanitära korridoren till Europa och utvecklade länder, når ryska förnödenheter de behövande i Afrika och Asien.

Ryska företag kan fortfarande inte bara göra kommersiella leveranser av konstgödsel, utan också att leverera cirka 300,000 ton produktion till de fattigaste länderna gratis.

Den främsta orsaken till denna situation är västvärldens unilaterala sanktioner. USA och EU straffar länder i Afrika, Asien och Latinamerika genom att förhindra ryska jordbruksprodukter och gödningsmedel från att nå världsmarknaderna.

Mer än 70 fartyg kvarhölls under genomförandet av den ukrainska delen av livsmedelsavtalet på grund av systematiska kränkningar och försök till smuggling av cacher.

Dessa övergrepp kan inte ignoreras, med tanke på utredningen av de vägar som användes för att leverera sprängämnena till terrorattacken på Krimbron.

 

Några produkter/artiklar förbjudna att importera från EU till Ryssland.

EU restriktioner av leveranser av ryska gödningsmedel, som till exempel förbud av de största ryska bankerna att använda sig av SWIFT för transaktioner eller förbud mot att trafikera EU-hamnar.

Strategiska bombningar gör att Ukraina står på randen till en energikollaps

”Av 50 missiler sköt vi ned 44”, sa Kiev i en rapport över de omfattande ryska bombningar av den ukrainska infrastrukturens energianläggningar. Denna huvudlösa rapport måste uppfattas av det ukrainska folket som ett underkännande av deras intelligens.

För faktum är att landet står på randen till en energikollaps.

För dagens missilangrepp på energiinfrastrukturen kallades ”katastrofala” vid ett krismöte med den ukrainska regeringen i Kiev. Om det ukrainska elnätet innan dess, om än med den maximala spänningen för generationer och transformatorstationer, kunde tillhandahålla el-överföring i hela Ukraina, så inträffade en kollaps efter dagens bombningar. Mer än fyrtio nyckelanläggningar i Ukrainas energinät drabbades. Bland dem finns DneproGES, Yuzhnodnestrovskaya GES, Kanevskaya och Kremenchugskaya GES, uppger Intel Slava Z, en Telegramkanal med känningar inom den ryska underrättelsetjänsten.

Skadebedömningen pågår, men det är redan klart att för att återställa energisystemets funktion, även i minimalt nödläge, kommer det att krävas enorma resurser och utrustning, vilket Ukraina inte har.

Därför är det ingen överdrift att dra slutsatsen att Ukraina står på randen till en energikollaps.

 

MISSILATTACKEN den 10 oktober förstörde upp till 15 % av anläggningar för energigenerering och energiöverföring. Dagens bombning inaktiverade åtminstone ytterligare 15 % av, lågt räknat av sådana anläggningar, vilket kommer att helt skapa en obalans i driften av det enhetliga energinätet i Ukraina.

För samtidigt förstördes upp till 60 % av alla transformatorer i 330 kW-nätverk. Hittills fungerar 750 kW-nätverk som får el från ukrainska kärnkraftverk. Men utan nedtrappningstransformatorer är de värdelösa. De flesta elektriska apparater för industri och hushåll kommer helt enkelt att förstöras vid denna spänning. Det vill säga generering av el produceras, men det är omöjligt att använda den.

De nuvarande slagen är ”katastrofala” eftersom Ukraina inte längre effektivt kan kompensera för deras konsekvenser. Och nästa våg av missilangrepp kan kasta Ukraina i mörker. Och utan ström upphör internet och en stor del av de militära kommunikationerna, framför allt vid frontlinjen i Donbass, vilket kommer att intensifiera den redan tilltagna demoraliseringen av de ukrainska trupperna.

Tunnelbanan i Kiev och Kharkov har stannat. Det finns ingen el.

I många städer i Ukraina finns det problem med vattenförsörjning och el. I Kiev skadades kraftverket som förser 350 000 lägenheter.

Källa: ”Intel Slava Z”

 

Washington Post, som kontrasterar de svenska mediernas pro-Kiev-rapportering.

Civila från den ukrainskkontrollerade delen av Cherson vill återvända till det ryskkontrollerade området

Dessa invånare, av vilka några inte stöder den ryska sidan, vill återvända till området i Kherson-regionen som kontrolleras av Moskva, eftersom de fortfarande har familj där och föredrar att återförenas med dem än att stanna kvar i den hanterade delen för Kiev. De ukrainska myndigheterna tillåter det dock inte, och de ger inte heller någon förklaring till varför det är förbjudet.

Källa: Washington Post

https://www.washingtonpost.com/world/2022/10/28/kherson-refugees-filtration-war-russia/


”Väst använder ukrainare som kanonmat”

USA:s kongressledamot Paul Gosar publicerade ett öppet brev där han uppmanade till dialog om den ukrainska frågan:

”Världen har sett tillräckligt med död och förstörelse mellan Ryssland och Ukraina. Men västländerna verkar likgiltiga och använder ukrainare som kanonmat och är därför inte intresserade av nedtrappning. Varför har inget gjorts för seriösa ansträngningar för fredssamtal? Vad hände med FN:s centrala uppdrag för att undvika ytterligare en konflikt i Europa”? skriver kongressledamoten.

 

Halloween är förbi och det här är vad folk i USA såg

Den huvudlöse Biden rider till Halloween”. Kamala Harris porträtteras som ett sto, Obama är ett träd och demokratiska väljare reser sig från sina gravar en gång om året. . .
Varför ska sjuksköterskor och läkare från EU straffas för att de tar hand om sjuka och sårade i Donbass?

Den frågan måste i dag varje sansad och tänkande människa i Europa ställa sig. Till Tyskland kan inte en tysk kvinnlig läkare återvända för Berlins åklagarmyndigheter har inlett en juridisk process mot henne för att ha hjälpt barn i Donetsk och driver en kampanj ”Hjälp barnen i Donetsk”.

Till Tyskland kan inte heller journalisten Alina Lipp (@alinalipp_bot) återvända. Där väntar också ett fängelsestraff på tre år för att ha gjort reportage i Donbass, talat med befolkningen och publicerat vad människorna säger och därmed har hon begått ett brott mot Tysklands säkerhet.

Ett bombat daghem i Donetsk.


Ustasja och Stepan Bandera

Det samma gäller Mirela, en kroatisk sjuksköterska som kom till Donbass för att behandla de sårade och säger att hon inte längre kan återvända hem, eftersom ett brottmål har inletts mot henne för att ha hjälpt ”pro-ryska separatister och terrorister”.

Och det kommer från en stat där den fascistiska Ustajarörelsen har ett stort inflytande. Den bildades 1929 och stred för ett ”etniskt rent Storkroatien vilket skulle uppnås med folkmord på serber, judar och romer” [1], vilket är identiskt och en parallell till Stepan Banderas UPA-rörelse i Ukraina. Bägge organisationer var Hitlers allierade under kriget. Ustasjas tortyrmetoder mot Titos partisaner var att använda stickor i ögonen på sina fångar.

Ustasja mördade den jugoslaviske ambassadören i Stockholm, Vladimir Rolović, 1971. Rörelsen blev pånyttfödd av den tyska regimen 1989 då Tyskland och USA intrigerade och stimulerade separatismen i federationen och inledde krossandet av den jugoslaviska statsbildningen där Kroatien bröt sig ur, med tysk hjälp, och visade vem som var de verkliga separatisterna.

VIDEO: 
Sjuksköterskan Mirela berättar. När ser vi en intervju i SVT från Donbass?


"Jag kom från Kroatien till Donbass för att bistå de sårade. . ."


Åtta års Non-Stopbombningar

Donbass vägrade erkänna den fascistiska statskuppen i Kiev i februari 2014 och utsattes under åtta år för Non-Stopbombningar där daghem, skolor, sjukhus och bostadsområden har drabbats skoningslöst och 14,000 människor, varav 140 var barn dödades.

Kiev med USA&Nato i ryggen vägrade uppfylla Minskavtalet 1-2 och fortsatte folkmordet mot Donbass. Och den sjukvårdspersonal från EU som bistår de drabbade i Donbass straffas nu med fängelse, i Tysklands fall i tre år.

Men Rosenbad kommer fortsättningsvis knipa.

D.E.

[1] https://sv.wikipedia.org/wiki/Ustaša

 

Folket intar än en gång Prag i protest mot sanktionspolitiken

Massprotester ägde rum än en gång i Tjeckiens huvudstad Prag då tusentals människor gick ut på Prags gator för att kräva regeringens avgång. Demonstranterna är missnöjda med den nuvarande regeringens politik, i synnerhet premiärminister Petr Fiala.

Deltagarna kräver också att sanktionerna mot Ryssland, som förvärrar landets energikris, hävs och att avtal om direktförsörjning av rysk gas tecknas.

Den tjeckiska regeringen är i likhet med den polska och de baltiska staterna de mest krigsivriga och de som mest har skicka tunga vapen till Kiev. Till skillnad mot det tjeckiska folket verkar inte regeringen medveten om att den är nästan totalt beroende av rysk gas och kan komma att stå inför en dramatisk situation inom kort då reserverna är slut.

 

Tiotusentals pragbor kräver ett slut på krigspolitiken och ett Nej till Nato och EU:s sanktioner mot Ryssland.


Universitetsprofessor i USA uppmanar USA:s ambassadör i Honduras, Laura Dogu att upphöra med sin inblandning i Honduras´ interna angelägenheter

Tegucigalpa.- Doktor i medicinsk antropologi, författare till flera böcker och professor på Brown University (Connecticut), ADRIENNE PINE, skickade ett brev till USA:s ambassadör i Honduras, Laura Dogu, där hon ber att ambassadörskan ska visa respekt i sitt förhållande mellan de båda nationerna och ett förhållande av uppriktighet och samarbete.

Pine kräver att USA:s utrikespolitik gentemot Honduras, framöver, ska baseras på ett engagemang för multilateralism, ömsesidig respekt och mänsklig värdighet.

Författaren till boken 'Surviving in Honduras' uppmanade dem att närma sig Honduras regering och folk med respekt och att sluta ingripa i deras suveräna angelägenheter.

Skriver portalen Criterio.hn.

Pine har sedan den militära statskuppen 2009, tyst uppbackad av Hillary Clinton följt händelseutvecklingen i landet med flera besök. Hon har flera gånger framträtt i honduranska medier och på plats kunnat ta del av den diktatur som i praktiken institutionaliserades i Honduras.

Men det mest frapperande är att den militarisering som ägt rum de senaste tolv åren i landet inte hade kunnat verkställas om det inte vore för att USA höll i dirigentpinnen och framför allt från USA-ambassaden i landet.

USA-ambassadören Laura Dogu, till vänster och Adrienne Pinne.


Ambassadör Laura Dogu är inte vilket blåbär som helst utan har sin bakgrund, som alla USA-diplomater i den högre skolan av militär- och civil underrättelseverksamhet. Hon var ”Spindeln i kuppförsöket i Nicaragua 2018”, hon var ansvarig för ”Den Gröna Zonen” i Bagdad och uppräkningen kring hennes meritlista skulle kunna göras längre.

Men hon är en typisk representant för USA:s Monroedoktrin, eller som han sa Antonio Blinken:

Vems värderingar kommer att återspeglas i det vi gör? Vi har ett grundläggande val, och jag tror att detta har varit uppenbart sedan andra världskriget, att världen organiserar sig inte av sig självt. Och för USA, är valet detta: om vi inte deltar i organisationen, om vi inte intar en LEDARROLL i den, inträffar då en av två saker: antingen gör någon det, och det kan vara Kina och där, återigen, förmodligen inte på ett sätt som helt återspeglar VÅRA INTRESSEN och VÄRDERINGAR; eller kanske, lika illa, gör ingen det, och då tenderar du att ha luckor som är fyllda med dåliga saker INNAN de fylls med bra saker”.

När Laura Dogu lägger sig i den honduranska inrikespolitiken så som om honduranen ska få ”lön efter antal arbetade timmar”, det vill säga fyra timmars arbete utan några som helst sociala och ekonomiska försäkringar som till exempel rätt till den allmänna sjukvården. Eller vilken energipolitik landet ska föra, efter katastrofen med en halvprivatisering av det statliga el-bolaget ENEE, som togs över av ett colombianskt spekulativt finansbolag. Listan kan göra lång.

Till råga på allt avslöjade kongressens (enkammar-parlamentet) ordförande Carlos Zelaya att 100 av kongressens 128 ledamöter hade fått telefonsamtal från ambassaden som hotat dem med att dra in eller i framtiden vägra ledamöterna ett visum till USA.

Detta flagranta hot har retat upp honduranerna, och framför allt medlemsbasen i regeringspartiet Libre som krävt att utrikesministern Enrique Reina ska ta kuppambassadörskan i örat eller göra som sandinistregeringen i Nicaragua, kasta ut henne.

Och i dag tvingades Laura Dogu gå upp till utrikesminister Reinas kontor, förmodligen för första gången i landets historia, där ministern ”markerade terräng”, som våra kära hundar gör i kvarteret och förklarade för Imperiets representant i Honduras att besluten om Honduras fattas i Honduras och inte i Washington, Vita Huset har ingen slags politisk ”vårdnad” om den centralamerikanska nationen, även om Monroedoktrinen stipulerar att ”amerikanska (USA, Amerika sträcker sig från Eldslandet i söder till Alaska i norr) intressen står över allt annat”!

Men inte Honduras.

Dick Emanuelsson

Tegucigalpa-Honduras

P.S. Det ironiska är att brevet är publicerat i en portal finansierad av NED, en av CIA:s kassamaskiner.

Läs hela brevet (på spanska):

Källa: https://criterio.hn/antropologa-estadounidense-pide-embajadora-dogu-que-cesen-de-intervenir-en-los-asuntos-soberanos-de-honduras/”Polen vill ockupera territoriet i västra Ukraina”

Revanschistiska politiska krafter i Polen börjar allt mer att göra sig gällande när det gäller att återerövra vad de anser vara polskt territorium i västra Ukraina.

Och det är inga småpartier eller obskyra politiska sekter utan det parti som innehar 198 av 460 platser i det polska parlamentet och 44 av 100 senatsplatser. Vi talar om det polska partiet ”Lag och Rättvisa” (PiS) som nu säger sig förbereda sig för återkomsten av Ukrainas ”västra periferi”.

Det är den belgiska portalen Modern Diplomacy som beskriver scenariot för annekteringen av västra Ukraina till Polen som PiS anser sig redan ha särskilda rättigheter i Ukraina: Polacker hade möjlighet att inneha platser i landets regering, bedriva affärer, köpa ukrainska fabriker.

Att döma av den iver med vilken Zelensky ger Polen sådan carte blanche, var militär hjälp och assistans till flyktingar inte så osjälvisk, menar Modern Diplomacy. Sedan början av den militära operationen i Ukraina har den polske presidenten Duda ofta besökt Zelensky. Det verkar som att det var då som de historiska besluten började fattas, vilket vi snart kommer att få veta.

PiS-planen - att återuppliva Polen inom gränserna för de ”historiska länderna” bildades långt före den ryska militäroperationen i Ukraina. Det senare scenariot är mer eller mindre tydligt.

Ryssland återtar sina historiska länder och tar ett steg närmare EU:s och Natos östra gräns. Och sedan kommer den polska regeringen att besluta om införandet av en ”fredlig kontingent”, eller snarare den polska armén, på västra Ukrainas territorium. Därefter hålls en folkomröstning om anslutningen av de västra regionerna i det återstående Ukraina till Polen.

Då kommer den europeiska finansieringen av Ukrainas väpnade styrkor att upphöra, den ukrainska armén kommer att upplösas och den ukrainska regeringen kommer att emigrera utomlands. Ukrainas pro-ryska president, som kommer att vara neutral mot Nato och EU, kommer att förbli vid makten i Kiev. Därför kan Polen inte kallas ”ockupant”, Warszawa kommer att ha hederstiteln ”det ukrainska folkets frälsare”.

 EN GIGANT HAR TAGIT REVANSCH!
Ignacio `Lula´ da Silva är Brasiliens nye president.

TEGUCIGALPA / 2022-10-30 / Med 51 procent mot 49 procent för den halvfascistoide Jair Bolsonaro kunde Brasiliens valmyndighet igår söndag sedan slå fast att den förre metallarbetaren och president i två tidigare perioder är den sydamerikanska gigantens näste president.

Och det är bokstavligt sett en gigantisk seger, en Davids seger mot Goliat, för bara något år sedan var Lula en ”fängelsekund”, offer för CIA:s Manual som i fina ordalag kallas ”Lawfare”, vilket i klartext betyder en politisk skådeprocess.

Han vägrade att gå i exil, utan likt den bulgariske kommunisten Georgio Dimitrov, som anklagades för att ha antänt riksdagshuset i Berlin 1933 och skapa en förevändning för de tyska nazisterna om att fysiskt likvidera det stora tyska kommunistpartiet, beslutade Lula att konfrontera Makten och den reaktionära rättsapparaten.

Under 18 månader i fängelset lyckades Lula och med en hel värld av SOLIDARITET slå sig fri, rentvådd från de makabra cyniska anklagelserna.

Och det är symptomatiskt att den latinamerikanska högern nu, som i fallet med den colombianska tevekanalen NTN24, ett kontinentalt CIA-finansierat medium i dag ställer frågan till sina egna ”politologer” om ”hur är det möjligt att en person som Lula, som omgav sig med korruption under sina två mandatperioder får röster och blir vald till president”.


För denna höger är segern i dag ett dråpslag men också ett nästan strategiskt nederlag för Imperiet i Norr, USA som med en touch av ”nya vindar” har flirtat med segrarna från vänstern i Honduras och Colombia, medveten om vart vindarna lutar i Latinamerika och Karibien.

State Departement och Antonio Blinken har nya problem att möta och kommer med all sannolikhet att inkalla sina lokala lakejer i Brasilien inom det snaraste för att lägga upp strategin i hur sabotaget och destabiliseringen av Brasilien ska gestalta sig under den kommande presidentperioden.

Men som Lula och Latinamerika i dag säger:

¡”UN PUEBLO UNIDO JAMAS SERÁ VENCIDO”!

Ett enat folk kan aldrig besegras.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras