Translate

tisdag 22 augusti 2023

DU betalar Wallenbergfamiljens och storkapitalets ökade rekordvinster!

Opublicerade VIDEO-bilder:
Så här kommer ryssarna över CHIPSEN till sina MISSILER.
Jag gör självkritik, Joakim Paasikivi/DN, du hade rätt, ryssarna tagna på var gärning! Nu återstår att avslöja de ”iranska tjuvarna av stoppljusens sensorer” i Sverige.DU betalar Wallenbergfamiljens och storkapitalets ökade rekordvinster!

Bluffen svensken går på med LO:s och Nooshis stilla samtycke: prisökningarna betalar du, men vinsten går till Wallenbergs och andra monopolkapitalisters börs!


KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT


Enligt en IMF/OECD-studie beror den främsta orsaken till inflationen i Europa från 2022 på ökningen av FÖRETAGENS VINSTER.

2022 ökade matpriserna i Sverige med 17 procent [1] och hittills i år har de ökat med drygt elva procent samtidigt som pensioner och löner i praktiken står still och förlorar kraftigt i köpkraft respektive i reallöner.

Allt medan ”Gänget från Harpsund” tar selfies med Natos verktyg från Kiev som skriker efter mer vapen och ett LO, som mer än någonsin tidigare verkar ha lagt sig definitivt inför mot vad som borde vara den antagonistiska naturliga klassfienden; det svenska storkapitalet.

 

FOTO: Regeringskansliets presstjänst.


”HARPSUNDSGÄNGET” ÄR EN ANSKRÄMLIG politisk samling som, till skillnad mot aktörerna vid Saltsjöbadsavtalet 1938 nu dessutom har fått påfyllning av ett idag politiskt tandlöst Vänsterpartiet som då, 1938 gjorde motstånd då LO-ledningen undertecknade huvudavtalet med Svenska Arbetsgivarföreningen.

Detta avväpnande den organiserade arbetarklassen med strejkförbud och klasslagar riktade mot arbetarklassens intensifierade aktioner under 1930-talets svältpolitik, lagar som sedan dess har klavbundit den svenska arbetarrörelsen.

Gruvarbetar- och hamnarbetarstrejken 1969-70 slog hål på den socialdemokratiska klassamarbets- och klassförsoningens myter. Konflikterna exploderade på den svenska arbetsmarknaden under ett decennium, ett uppdämt behov av att slå tillbaka Arbetsgivarföreningens nyliberala offensiv mot de arbetande.

Curt Nicolin, ASEA:s och SAF:s dåvarande osedvanlig osympatisk ordförande inledde 1975 den ideologiska offensiven med parollen som i klartext sa:

”Sköt dig själv och skit i andra”!

Offensiven kom nästan att bli oemotsagd av LO.

 DÅ VAR VPK:s och PARTIMEDLEMMARNAS PAROLL, för de som befann sig i produktionen; ”Höj lönerna på profitens bekostnad”!, samt att ”Gör fackföreningarna till kamporganisationer”!

Idag existerar inte det partiet. Landsorganisationen har betalda funktionärer som tjänar tio gånger mer än en genomsnittlig fattigpensionär.

Idag ser vi en enhällig, arbetarfientlig och krigsaktivistisk riksdag som utan det minsta motstånd har förrått det svenska folket och i strid mot den svenska grundlagen har kuppat i genom en anslutning till USA-imperialismens krigsallians NATO.

En riksdag som objektivt sett rustar sig för och förespråkar krig i Europa, som med Dadgostars bifall beslutar, inte om förslag om politiska fredsförhandlingar och ett slut på kriget, utan aktivt verkar för nya vapenleveranser och miljardanslag till Kiev, samtidigt som den svenska folkmajoriteten inte klarar sig fram till månadsskiftet.

Och nu kommer svart på vitt från FMI, OECD med flera internationella finansorgan;

DET EUROPEISKA STORKAPITALETS främsta profitörer skär guld med täljkniv. För dem var, respektive är varken pandemin eller kriget i Ukraina ett hinder för att inkassera nya högre profiter som de arbetande på den 'Gamla kontinenten' ska betala via skyhöga prisökningar, framför allt på mat.

Vapenprofitörerna, som Wallenberggruppen står naturligtvis i en alldeles särskild klass.

Allt medan en ivrig Dadgostar Nooshi nästan 'slukar' Zelinski vid selfien på Harpsund.

  • När ska hennes partimedlemmar säga ifrån?
  • När ska den svenska arbetarklassen säga ifrån och konfrontera högerns svältpolitik?
  • Europas folk är i rörelse medan klassförsoningen skördar nya segrar på Harpsund.
  • Ni kommer att ihågkommas!

Dick Emanuelsson
Medlem i Vpk 1970-1977, metallarbetare 1967-1984.
Reporter 1984 ---.

[1] Februari 2023 – de högsta prisökningarna Matpriskollen har varit med om!

https://matpriskollen.se/2023/03/februari-2023/