Translate

onsdag 6 april 2022

Ukraina: De 300 liken i staden Bucha, en bluff?

  

När den ukrainska polisen anlände den 1 april 2022 till den lilla staden Bucha, den tredje dagen efter det ryska uttåget fotograferade polisen inte ett enda lik på stadens gator. I videon [https://vimeo.com/696814162], som är ännu mer komplett registreras samma sak; det fanns INGA LIK.De 300 liken i staden Bucha, en bluff?

AV DICK EMANUELSSON

TEGUCIGALPA / 2022-04-06 / Världen är skakad efter att ukrainsk säkerhetspolis och Zelinsky publicerade en video den 3 april som under en (1) minut påstås föreställa offren från ”en hänsynslös massaker på obeväpnade civila invånare”. Men är det möjligt att ”mörka” en liknande massiv massaker av trupper som fyra dagar TIDIGARE hade lämnat staden?

 

Massaker i Colombia

I Colombia ägde en massaker rum samma dag, den 30 mars där armén gick in i den lilla staden Puerto Leguízamo, längst ner i södra Colombia. Staden gränsar till Ecuador, omgiven av djungel i länet Putumayo och armén massakrerade elva civila på en fest som hade utannonserats på föreningens Facebooksida. Men armén visste bättre och anklagade de döda för att vara ”gerillasoldater”. Folk rasar och kallar massakern en ”Falso positivo”.

Omedelbart blev nyheten känd i huvudstaden Bogota, via Internet.

Nyheten om massakern i den lilla staden Puerto Leguízamo blev en nyhet omedelbart i Colombia, trots att den ligger långt in i djungeln i södra Colombia, vid gränsen mot Ecuador. Varför dröjde det fyra dagar i Ukraina?


I Bucha fungerade också internet och telefoni.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov:

– Särskilt oroande är det faktum att ingen av de kroppar vars bilder släpptes av Kiev verkade lida av rigor mortis, saknade den karakteristiska färglösheten hos ett lik och inte var färgad med koagulerat blod”, kommenterade Lavrov.

Jag har bevakat Colombia och Honduras sedan 1980 och sett många massakrer. Blodet från kropparna bokstavligen flyter och bildar små laguner och stinker efter några timmar. Kropparna i Bucha redovisar inga som helst spår av blod på marken. Hur är det möjligt?

Lavrov:

– Allt detta bekräftar otvetydigt att Buchas foton och videor är ytterligare en produktion av Kievregimen för västerländska medier, vilket var fallet med Mariupols förlossningssjukhus, som Zelinsky anklagade ryska trupper för att ha bombat den 9 mars. I själva verket var det ukrainska trupper och Azov-bataljonen som var ansvariga för den inte sprängningen av sjukhuset.

 

Varför teg Borgmästaren eller var han ovetande?

”Sajten War On Fakes [1], som har avslöjat de största bluffarna, Fakenews och andra psykologiska och informativa operationer som genomförts på det ukrainska slagfältet, gör en kronologi från den 30 mars till idag för att verifiera om de ukrainska anklagelserna gör några känsla”, skriver den venezuelanska portalen Misión Verdad, citerad av den chilenska portalen Revista de Frente och punktar:

         Ryssarna drog från Bucha den 30 mars med det egentliga målet för sin ”Militära Specialoperation”; Donbass. (Fñrsvarsdepartementets presskommuniké [2]

         I Bucha hade ryssarna distribuerat 452 ton livsmedel i samarbete med delar av civilbefolkningen som påträddes en vit armbindel. All telefoni och internet fungerade och civilbefolkningen kunde röra sig helt fritt, resa ända till gränsen till Vitryssland.

         Dagen efter det ryska uttåget, den 31 mars talade en euforisk borgmästare, Anatoly Fedoruk [3] om storheten i den ukrainska armén men nämnde inte med ett ord om några dödade civilpersoner. Med ett glatt leende på läpparna förklarade borgmästaren: ”31 mars kommer att gå till historien om vår Comunity och hela det territoriella samhället som dagen för befrielsen från de ryska orcherna, ryska ockupanter av våra bosättningar”.

Borgmästaren Anatoly Fedoruk är glad. Borde han vara det om han visste att det fanns drygt 300 lik på hans gator i staden?


         Tappade borgmästaren ”tråden” i talet och glömde ”massakern”? Eller dolde någon överjordisk kraft alla dessa över 300 kroppar som den 3 april plötsligt dök upp på en öppen gata i Bucha?

         New York Times rapporterade [4] att mellan den 1 och 2 april kom resterna av styrkorna från den nazistiska Azovbataljonen, som är en del av de ukrainska militärstyrkorna, och gick in i Bucha.

         Den 2 april publicerade den ukrainska polisen ett pressmeddelande om Bucha. Det finns inga rapporter om massaker eller kroppar. Det finns inga lik i videon eller på bilderna. I videofilmen på 7 minuter och 30 sekunder tas tittaren med på en bokstavlig stadsrundtur i den lilla staden med 30,000 invånare. INTE ETT LIK PÅ GATORNA! [5]

         Också den ukrainska säkerhetspolisen anlände till Bucha den 2 april, d.v.s. dagen INNAN de identitetslösa för ansiktet dolda liken plötsligt låg där på gatorna?

 

War On Fakes:

”Dessutom var den första enheten av de ukrainska väpnade styrkorna som gick in i Bucha specialstyrkorna från Ukrainas Nationalgarde (i vilket Azov-bataljonen ingår). Nationalgardets officiella kanal publicerade en video, filmad av soldaterna själva där vi kan se att den ukrainska militären lugnt passerar genom stadens gator där det inte finns några ”berg av lik” på dessa gator.”

Den logiska frågan som vi ställer oss efter att ha sett videorna: ”Varifrån kom liken på Buchas gator, och vilka är dessa döda människor som ingen ”upptäckte förrän den 3 april?” i den lilla staden med knappt 30,000 invånare?

Portalen War On Fakes ger sin uppfattning:

”Svaret kan ligga i videon av det ukrainska Territoriella Försvaret, som tydligt anger frågan:

’Kan vi skjuta dem om de inte har blå (ukrainsk) armbindel?’, ställdes frågan som följs av en positiv bekräftelse.

Videon postades ursprungligen av Territorial Defense Leader, Sergey 'Botsman' Korotkikh. I den spanska länken kan du hitta videon återpublicerad eftersom alias 'Botsman' tog bort den från sin kanal.

 

Liken bär vit armbindel

”I videorna som distribueras av den ukrainska sidan har nästan alla lik en vit armbindel. Detta är ett särskiljande tecken på Ryska federationens försvarsministerium och civilbefolkningen”, säger portalen War On Fakes.

Portalen 'Intel Slava Z' visar i sina publicerade videos att kring liken som ligger på några gator i Bucha återfinns de matransoner som ryssarna ger till befolkningen i Ukraina som humanitär hjälp. På samma kanal står det:

«Ukrainas väpnade styrkor sköt mot människor utan att ta hänsyn till om de hade vapen eller inte. Huvudsaken är att de bär vit armbindel, vilket betyder att detta är en fiende. Internationella journalister, öppna ögonen! Det var inte de ryska trupperna som mördade de civila i Bucha. Det var den nazistiska regimen ni har stöttat.”

Mannen har en vit armbindel på armen vilket betyder att han kanske har deltagit i distributionen av delar av de 452 ton livsmedel som de ryska trupperna överlämnade till stadens 30,000 invånare och som de ukrainska styrkoirna och myndigheterna uppfattar som "samarbetsmän med den ryska ockupationsarmén".


Fullmäktigeledamotens vittnesmål

Och som ytterligare en bekräftelse på svagheterna i Väst' anklagelser via en undermålig video på en minut dräper War On Fakes till med följande vittnesmål:

”Dessutom erkände Katerina Ukraintseva [6], en ledamot av Buchas kommunalfullmäktige och en frivillig i stadens Hemvärn i en intervju med mediet 'Meduza' (en rysk- och engelskspråkig oberoende nyhetswebbplats, baserad i Lettland, enligt Wikipedia) att ryska trupper INTE sköt i hennes närvaro.

I samma intervju bekräftar hon att den ukrainska militären bär skulden för den största skadan:

– Om den ukrainska försvarsmakten hade svarat på den ryska armén med all sin eldkraft, skulle staden ha blivit fullständigt förstörd.

 

Skillnad på blod och blod?

         Varför ville inte Zelinsky att rättsläkare skulle titta på kropparna?

         Varför ville inte Storbritannien ha en debatt i säkerhetsrådet på Rysslands initiativ.

         Vad är det de räds, de, som i likhet med Ann Linde anser att en video på en (1) minut är tillräckliga bevis, i likhet med riksdagsledamoten Ali Esbati (v) för att peka ut de ryska trupperna, som hade lämnat staden fyra dagar tidigare som den ansvarige för massakern?

Förmodligen är det följande förklaring:

 

Den ryska militärtaktiken lurade Kiev

Varför koncentrerade ryssarna inledningsvis (efter invasionen den 24 februari) en 40 kilometer lång karavan med lastbilar och tusentals militärer i Kievs utkanter?

Svar: För att den ukrainska armén skulle koncentrera större delen av sina styrkor där i tron att ryssarna skulle inta huvudstaden, vilket aldrig har varit målet.

 

DET VERKLIGA MÅLET var att befria DONBASS, det vill säga Folkrepublikerna Donetsk och Lugansk. I Donbass har den ukrainska armén sin största truppkoncentration med över 60,000 soldater och planerade, i samarbete med USA:s och Storbritanniens militära rådgivare, ”en slutlig offensiv mot Donbass” i början av mars.

Men den ryska ”Militära Specialoperationen” föregick Kievs och USA:s ”slutliga offensiv”, en plan och ett krig som hade inletts för åtta sedan.

Kiev drog samman trupper kring huvudstaden och de ryska truppernas Norra Front har dragits tillbaka och förflyttats mot Donbass där nu offensiven mot den ukrainska armén intensifieras och där deserteringar och kapitulationer tilltar på den ukrainska sidan.

Och det är begripligt, för den ukrainska armén är innestängd från alla håll i en slags 'lunga'. Den har brist på allt, ammunition, logistik, inget flygunderstöd eftersom Kievs flyg i praktiken slogs ut redan i inledningen av kriget.

Vad vi kommer se den närmaste tiden är förmodligen ett av de största militära slagen sedan andra världskriget, om väst insisterar i att torpedera fredsförhandlingarna i Turkiet, vilket, enligt Lavrov var målet med ”provokationen i Bucha”.

 

Censurens Järnridå

Det värsta en journalist och reporter kan göra är att vara kategorisk. Det värsta han vet är att ”bränna sig”, det vill säga påstå och skriva något som senare motbevisas.

Reporterns uppgift, i likhet med en kriminalpolis är att samla in alla slags relevanta uppgifter som kan bilda ett mönster och ge oss en fingervisning, indicier eller rent av bevis i vilken riktning utredningen bör ta, utan för den skull själv ta ställning.

Men i fallet Bucha har ansvariga personer, såväl i Ukraina som bland medier och politiska krafter i väst brutit mot alla konstens regler för en seriös utredning av händelserna i Bucha.

Det är samma nej-sägare som inte vill tillsätta, på Kinas initiativ en internationell oberoende expertkommission om Pentagons och Hunter Bidens 26 biolaboratorier i Ukraina. Vad räds de?

I stället dyker 300 lik med vit armbindel upp i Bucha, en stad i Kievregionen med 30,000 invånare där alla känner varandra, det vill säga människor som samarbetat med de ryska trupperna, kanske i distribution av livsmedel. ALL UPPMÄRKSAMHET riktas mot Bucha och en video på en minut.

Ovanstående är bara delar av ett större pussel som väst inte vill diskutera eller ens ifrågasätta.

Än värre för medborgarna eftersom Censurens Järnridå har dragits ner i Europa och USA.

Här i Honduras, på USAs ”Bakgård” har vi hela världens tevekanaler, totalt 128, inklusive RT, Telesur, Cubavision, iranska Hispan-TV, kinesiska CCC, hela Latinamerikas kanaler, alla slags miserabla kommersiella USA-skräp&kanaler, etc.

Och här råder ingen paranoid stämning som i Sverige till och med skulle få Joseph McCharty att rodna och kippa efter andan.

För informationen och utbudet är inte likriktat som i Sverige, Tyskland eller Storbritannien där myndigheterna nu uppmanar folk att samla ved och förbereda sig på kyliga nätter.


Källa: Revista de Frente (Chile)

https://www.revistadefrente.cl/que-paso-en-bucha-escenas-de-una-masacre-escenificada-por-mision-verdad/ 

 


Noter:

[1] War on Fakes
https://waronfakes.com/bucha/

[2
https://z.mil.ru/spec_mil_oper/news/more.htm?id=12415372@egNews


[3] Borgmästaren i Bucha,
Anatoly Fedoruk
https://t.me/vityzeva/52988

[4] New York Times
https://www.nytimes.com/live/2022/04/02/world/ukraine-russia-war#scenes-of-desperation-and-death-as-the-russians-retreat-from-suburbs-outside-kyiv

[5] Den ukrainska polisens uttalande den 1 april:
https://vimeo.com/696814162

[6] Katerina Ukraintseva, fullmäktigeledamot i Bucha
https://meduza.io/feature/2022/04/03/kto%20-to-pered-death-ehal-na-velocipede-kto-to-gulyal-paroy