Translate

fredag 3 juni 2022

Ukrainas ”Fakeombudsman” avsatt av parlamentet!

Ukrainas Folkombudsman, Lyudmila Denisova befann sig på varmare breddgrader när civila och de sjuka ukrainska soldaterna i stålverket Azovstals underjord behövde hennes hjälp för att organisera "humanitära korridorer" i samarbete med de ryska styrkorna. Men Denisova befann sig på "varmare breddgrader", uppgav parlamentet som sparkade vad som många ukrainare betraktar som en "Fakeombudsman".

 Ukrainas ”Fakeombudsman” avsatt av parlamentet!

Kritiserad för att ha anklagat den ryska militären för sexuellt våld mot civila utan bevis.

Verkhovna Rada, Ukrainas parlament, ​​röstade tisdagen den 31 maj 2022 för att avskeda landets Folkombudsman, Lyudmila Denisova, ögonblick efter att ha uttryckt sin misstroende.

Ledamoten Yaroslav Zhelezniak skrev på sitt Telegram-konto att beslutet stöddes av 234 av 450 parlamentsledamöter.

Innan omröstningen berörde lagstiftarna Denisovas verksamhet. Enligt Pavel Frolov, en ställföreträdare från regeringspartiet Folkets Tjänare har Denisova sedan början av konflikten ”knappast fullgjort sina funktioner med att organisera humanitära korridorer, försvara och utbyta fångar, motsätta sig utvisningen av människor och barn från de ockuperade områdena och andra aktiviteter för att försvara de mänskliga rättigheterna”. Han uppgav också på sin Facebook-profil att landets vice premiärminister, Irina Vereschuk, såg sig tvungen att ta över dessa uppgifter.

Dessutom anklagade Frolov Denisova för att fokusera sitt arbete på media och att förse dem med ”rikliga detaljer om 'onaturligt begångna sexualbrott' och 'barnvåldtäkter' i de ockuperade områdena som hon inte kunde bekräfta med bevis”. Enligt hans åsikt skadade dessa handlingar ”bara” Ukraina och avledde medias uppmärksamhet från landets verkliga behov.

På samma sätt kritiserade ställföreträdaren att Folkombudsmannen tillbringade mycket tid utomlands, men inte i Ryssland eller Vitryssland, där hon kunde ha hjälpt ukrainska fångar, utan i ”varma och lugna” regioner i Europa.

Angående hennes avskedande sa Denisova på måndagen att denna åtgärd skulle vara ”ett brott” mot landets konstitution, dess lagar, såväl som ”reglerna i internationell rätt”.

 

Denisovas påstådda ”avskyvärda” fall

Som Folkombudsman fördömde Lyudmila Denisova upprepade gånger påstådda fall av sexuellt våld, som, enligt henne, begåtts av den ryska militären mot ukrainska civila. ”Ryssland använder systematiskt våldtäkt och andra former av sexuellt våld som krigstaktik, överallt och med iögonfallande brutalitet”, skrev hon på sin Telegram-kanal förra veckan.

Många anklagelser från Denisova gällde påstådda sexualbrott mot minderåriga, till och med så unga som flera månader gamla, som begicks inför sina mödrar. Enligt hans ord våldtogs en 11-årig pojke i 10 timmar, medan hans mamma, bunden till en stol, var tvungen att titta på honom. Vid ett annat tillfälle sa kommissarien att en gravid 16-årig flicka och hennes 78-åriga mormor våldtogs samtidigt, varefter den unga kvinnan förlorade sin son. Hon hävdade också att den ryska militären också använde olika föremål för att begå sina brott, till exempel ett ljus eller en tesked.

Trots att hon inte presenterade några bevis publicerades några av hennes uttalanden, inklusive av internationella medier som The Guardian, BBC och CNN.

I dag känner sig dessa medier förmodligen en aning ”brända” när till och med Denisovas egna politiskt förtrogna har tagit allt förtroende från henne och karaktäriserar som en ”Fakeombudsman”.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

Källa, Swissinfo.ch:
Rada Suprema destituye a defensora de pueblo ucraniana por falta de confianza

https://www.swissinfo.ch/spa/ucrania-guerra_rada-suprema-destituye-a-defensora-de-pueblo-ucraniana-por-falta-de-confianza/47637232

 

 


Europol hyser oro för väst´ vapen till Ukraina

Europols direktör, belgiskan Catherine De Bolle

 


Europol hyser oro för väst´ vapen till Ukraina

I en intervju med Die Welt am Sonntag uttrycker Europols direktör, belgiskan Catherine De Bolle, sin oro över ett eventuellt intåg av vapen i Europa på grund av kriget i Ukraina. Portalen RedVoltaire (Frankrike) hävdar att två tredjedelar av amerikanska och europeiska vapen avsedda för Ukraina inte når sin destination, utan stannar i Kosovo och Albanien och tjänar sedan till att återupprusta IS i Sahel*.

Utan att ge sig ut i en sådan `förrädisk´ terräng påpekar kommissionär de Bolle att kriminella grupper under tre decennier har använt vapen från de jugoslaviska konflikterna i Europa. Hon tillkännager därför inrättandet av en internationell arbetsgrupp med ansvar för att övervaka var de vapen som är avsedda för Ukraina finns och eventuella terroristers inträde i Europeiska Unionen.

Det är första gången som Europol har intresserat sig inte bara för jihadisterna, utan också för de ukrainska Banderisterna.

 

* SAHEL-delen av Afrika omfattar från väst till öst delar av norra Senegal, södra Mauretanien, centrala Mali, norra Burkina Faso, yttersta söder om Algeriet, Niger, yttersta norra delen av Nigeria, Kamerun och Centralafrikanska republiken, centrala Tchad, centrala och södra Sudan, den yttersta norra delen av Sydsudan, Eritrea och Etiopien.

 


Det ökade våldet i SVERIGE och risken att västs vapensändningar till Ukraina kommer att översvämma den illegala vapenmarknaden i Europa

 

"SVART MARKNAD: Interpol fruktar att vapen levererade till Ukraina i slutändan hamnar på den illegala vapenmarknaden".


Det ökade våldet i SVERIGE och risken att västs vapensändningar till Ukraina kommer att översvämma den illegala vapenmarknaden

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-06-03 / Interpols generalsekreterare uppger att priset på den svarta vapenmarknaden i Europa är högt men ”särskilt i de Skandinaviska länderna” varför det är troligt att det blir Europa som översvämmas av nya och tyngre vapen efter krigets slut.


Jürgen Stock
Jürgen Stock, generalsekreterare för Interpol sedan november 2014, uttryckte i en intervju med nyhetsbyrån Anglo-American Press Association sin oro över en eventuell ökning av den illegala vapenhandeln från Ukraina när konflikten upphör.

Det troliga målet för dessa vapen, anser Stock, är Europa. Det avgörande motivet är att den svarta marknaden på denna kontinent erbjuder betydligt högre priser för vapenförsäljningen, ”särskilt i de skandinaviska länderna”, underströk Stock [1].

Emellertid, intresset från de brottsliga nätverken för vapenhandlarna är att ”de opererar på global nivå, genom vilken dessa vapen kommersialiseras på alla kontinenter”.

”Inklusive de vapen som (Ukrainas) armé använder kommer att finnas tillgängliga på den kriminella marknaden”, varnade Interpols generalsekreterare.


Leveransen av Robot 17 gör att Sveriges regering eskalerar sina motsättningar till Ryssland. Var och en kan dra egna slutsatser om en svensk robot sänker ett ryskt krigsfartyg.


Mer vapen från Sverige

Men den svenska regeringen, som befinner sig mitt i en förtroendekris just på grund av det växande väpnade våldet i Sverige, hyser inga farhågor om att de två tidigare vapenleveranserna till Zelinskyregimen kan komma på villovägar, trots Interpolchefens varningar och trots att han är djupt medveten om den maffia och organiserade brottslighet som opererar med Kiev som bas mot Europa och världen.

Igår, den 2 juni, 2022, offentliggjorde regeringen via sin försvarsminister att den lägger ett nytt förslag till riksdagen. Socialdemokraterna vill att Sverige ska sända en tredje leverans med vapen till regimen i Kiev. Denna gång är det avsevärt mer och tyngre och mer avancerade vapen det handlar om.

I ”paketet” ingår sjömålsroboten Robot 17, Automatgevär 90 med ammunition samt 5000 fler pansarskott. Totalt  kommer dessa vapen att kosta Sveriges skattebetalare en miljard kronor och förslaget lämnas nu till riksdagen.


`Automatgevär 90´  är ett dyrt precisionsvapen för prickskyttar som kan sitta upp till 1300 meter och skjuta. FOTO: FÖRSVARSMAKTEN.


Slå ut ryska krigsfartyg

Sjömålsroboten Robot 17 ”används av enheter inom Amfibieregementet för att försvåra för en motståndare att ta sig in med fartyg i den svenska skärgården eller hamnar. Roboten har en mycket god precision och kan verka från land och från fartyg mot andra mål, både på vattnet och på land”, skriver Försvarsmakten [2].

I verkligheten är det en USA-produkt som ”svenniserats” en aning. Också här inordnas nu Sverige i USA:s militärindustriella komplex.

Att s-regeringen presenterade ”paketet” till Ukraina samma dag som Stockholms hamn intogs av en armada av krigsfartyg från USA, som vi vet innehar och förfogar över kärnvapenmissiler kanske bara är följdriktigt.

För samtidigt förpassas det svenska folket till att bli åskådare och inte domare när Sverige nu ska bli medlem av krigsalliansen Nato och begrava den svenska alliansfriheten. Att Robot 17 nu ska slå ut ryska krigsfartyg utanför Odessa eller Krimhalvön kanske ska ses som ytterligare en markering mot Ryssen och en underkastelse till Pentagon från svensk sida.


Våldet i Sverige


En miljard kronor till Kiev. Hur många investeringar i förorter hade vi kunnat göra för den summan? För att satsa på idrottsklubbar, på skolan, på fritids eller för att få in ungdomar på arbetsmarknaden? Eller behövs inte dessa investeringar?

”Läget är nattsvart i våldsspiraler som skenar okontrollerat i flera svenska städer – nu senast med två dödsskjutningar på en skolgård i Örebro. En situation som är utom kontroll där polisen ser ut att ha tappat greppet” [3].

Det skrev Expressen den 30 maj, 2022, tre dagar innan Peter Holmqvist´ presentation av de nya vapensändningarna till Kiev.

Polisens undersökningar och registreringar för årets första fem månader ger oss följande skrämmande statistik på hur det grövre våldet dramatiskt har ökat i landet och där handeldvapen allt mer används:

Skjutningar: 168, Antal avlidna: 31, Antal skadade: 42.

Det är Sverige, juni 2022.

 

Noter:

[1] La Interpol teme que las armas suministradas a Ucrania terminen en el mercado negro, donde se comercializarán «en todos los continentes»
https://titulares.ar/la-interpol-teme-que-las-armas-suministradas-a-ucrania-terminen-en-el-mercado-negro-donde-se-comercializaran-en-todos-los-continentes-mundo/

[2] Robot 17
https://www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakta/materiel-och-teknik/vapen/robot-17/

[3] Dödsskjutningar I Sverige
https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/dodsskjutningar-i-sverige--2022-hela-morka-listan/'

[4] Polisen
https://polisen.se/contentassets/430a80f929814107abdd4e648116b8d5/skjutningar-2022.pdf