Translate

tisdag 25 oktober 2022

NYHETSBREVET: Den ryska armén avancerar i Donbass, Tyska vapen till ukrainska nazister som inte får illustreras i Tyskland

Det blågula fältet är vad som blir kvar av statsbildningen "Ukraina", enligt polska bedömare.


Det går alldeles utmärkt att skicka tyska vapen till ukrainska nazister men inte visa bilderna i tysk press över dessa vapenmottagare.

Tyska vapen till ukrainska nazister som inte får illustreras i Tyskland

USA-journalisten LINDSEY SNELL lade upp bilder som visar ukrainska Azov-krigare som gör nazisthälsningen. I Tyskland raderades inlägget på Twitter eftersom det påstås ha brutit mot lokala lagar som förbjuder nazistiska symboler, i likhet med Facebook där du dessutom blir blockerad under 30 dagar.

Lindsay är förvånad i detta avseende: den tyska regeringen kan finansiera Azov-nazister och beväpna dem med tyska avancerade vapen. Men det är förbjudet att visa den tyska allmänheten vart dess pengar tar vägen! Sådant anser hon är det moderna Europas hyckleri. 

 

REUTERS, 4 maj 2022: Enligt västvärlden har Ryssland fått slut på ammunition i 7 månader! Känns löpsedlarna och 1:a-sidesrubrikerna igen från DN, SVT, Svd, Aftonbladet och Expressen?


 

Den ryska armén avancerar i Donbass

Några subjektiva betraktelser av svensk och europeisk mediabevakning

Mellan vem står kriget?
DEN SENASTE TIDEN, efter att de ukrainska väpnade styrkorna hade satt in sin motoffensiv, har rapporteringen i medierna varit lika ensidiga och likriktade som det totala utbudet av nyheter i det censurerade Europa.

Det här farligt, både för den allmänna opinionen som för de egna medierna och främst dess journalister. För lögnen och manipulationen har, som det latinamerikanska ordspråket säger ”korta ben”.


MEDIERNAS GURU FRÅN Försvarshögskolan säger att Kiev har återtagit ett område lika stort som Gotland. Det är möjligt. Men vad bevisar det och i ett perspektiv av vad de ryska trupperna har intagit sedan den 24 februari? Hade han sagt ett område som Grönland hade saken varit av en helt annan dignitet. Under de tre senaste veckorna har den ukrainska armén stått praktiskt taget still.

Det andra argumentet är att ryssarna är på väg att lämna Cherson, huvudstaden i länet med samma namn. Det är en kvalificerad lögn.

Ryska trupper hälsas välkomna i Donbass, där det verkliga kriget står, östra Ukraina som övergavs av det internationella samfundet efter statskuppen i Kiev 2014, som de åtta miljonerna Donbassborna vägrade erkänna och därför har fått utstå nonstop-bombningar under åtta år.


Medierna rapporterar om att de ryska trupperna har lidit otroliga förluster. Naturligtvis har de registrerat förluster. Det är inte vilken armé som helst som de har emot sig utan Europas näst största som med reserver uppgår till 900,000 personer varav många ukrainska soldater är modiga och duktiga i att strida.

Men vad medierna förtiger hermetiskt är att denna ”motoffensiv” har kostat ohyggligt många ukrainska soldaters liv. Och en stor del av reserverna är unga och gamla utan militär erfarenhet.

Jag vet inte om den svenska totalitära censuren förbjuder befolkningen att prenumerera på Telegramkanalen där det finns såväl ukrainska som ryska krönikörer. Det är en outtömlig källa som förvandlar censuren i EU till ett löjeväckande beslut, fullständigt betydelselöst. I Telegram publiceras det hundratals videofilmer, fotografier, reportage och artiklar från stridsfronten som står i total bjärt kontrast till SVT:s och eventuellt andra mediers ”korrespondenter” som reser från i Kiev där de står under regimens övervakande öga.

 

Ukrainska stiupade soldater som den ukrainska armén lämnar bakom sig i Chersonregionen.

OCH ”DEN RYSKA ARMÉN avancerar i Donbass, i områdena Artemovsk, Kleshcheevka, Novomikhailovka, Maryinka, Nevelskoye, Pervomayskoye och Avdeevka”, kan vi läsa idag.

Medan medierna påstår att ryssarna lämnar Cherson, rapporterar den lokala allmänheten om massiva överföringar av ryska trupper till territoriet i Cherson-regionen. ”Mycket soldater och mycket utrustning. Trupperna utposteras både på floden Dneprs högra som vänstra strand”, är en ögonvittnesskildring, vilket motsäger de publicerade önskedrömmarna hos DN:s Winiarski som ”bevakar” konflikten från DN-skrapan på Marieberg på Kungsholmen.

Vad vi också kan se på de ukrainska Telegramkanalerna är desperata fruar och mödrar till försvunna ukrainska soldater från den 93:e Mekaniserade Brigaden som spelade in en video i hopp om att de ukrainska myndigheterna skulle berätta för dem var deras släktingar är nu”.

 

En stupad ukrainsk soldat

DERAS SITUATION OCH FALL illustrerar tragedin hos många familjer och deras anhöriga som representerar den ”ukrainska kanonmaten”, de tusentals ukrainska stupade soldaterna, som av sina befäl lämnas kvar på slättlandet, lätta offer för det ryska artilleriet. För här finns ingen colombiansk djungel. Hundratals av dessa begravdes av de ryska soldaterna efter att de hade erövrat staden Izium.

När den ukrainska armén återtog staden förvandlades den humanitära åtgärden av ryssarna, att gräva ner de stupade soldaterna, till ”en massaker av civila”, trots att ett kors hade upprättats vid varje grav med datum om när den stupade hade begravts.

Att Amnesty International inte fick tillgång till begravningsplatsen är inte förvånande efter att organisationen brännmärktes för sin förra rapport, om hur den ukrainska armén använder den ukrainska civilbefolkningen som ”mänskliga sköldar” i bostadsområden i strider med ryssarna.

 

När rapporterar Winiarskis DN eller Svt om de ukrainska krigsfångarna?

OCH MOTOFFENSIVERNA OCH dess attacker, beordrade från Kiev för att uppnå resultat för Bidens Demokraterna i valet i november är ibland rena rama självmordsattacker. Nio av tio ukrainska attacker mot den ryska försvarslinjen slutar med att den ukrainska militären i ”oordning tvingas retirera till sin ursprungliga försvarslinje. Men kvar ligger ibland 10-200 ukrainska kroppar. Erfarna f.d. USA-militärer utan personlig bindning längre till Pentagon säger att det är militär strategisk galenskap.

Så, Winiarski & Co, låt oss se om 3-6 månader hur tiden förlöpte vid Cherson och den 100 mil långa försvarslinjen, från söder i Svarta Havet till gränsen mot Vitryssland.

Av denna sträcka är 48 mil mycket avancerade ukrainska skyttegravar, rena rama fortifikationer som Kiev byggde under åtta års militär förberedelse, inte för att uppfylla sina åtaganden i Minskavtalet 2015, som skulle de Donbass autonomi med rätt att tala det ryska språket och en chans för freden, utan en tid och förberedelse inför den militära ockupationen av Donbass från Kievs sida.

Dick EmanuelssonRyska administrationen öppnar kraftverksslussarna för att föregå en ukrainsk provokation mot Kakhovka-dammen

Ryska myndigheter i Ukrainas Cherson-region har börjat släppa ut vatten från Nova Kakhovka-dammen för att sänka vattennivån och på så sätt minimera den katastrof som skulle orsakas av ett intrång på grund av en attack mot infrastruktur.


VIDEO:
De ryska myndigheterna har sedan två dagar öppnat slussarna på vattenkraftverket för att undvika en naturkatastrof i händelse av att den ukrainska regimen verkställer en sprängning av dammen. Nu har vattennivån sjunkit.

– Utsläppet av vatten har ökat under den senaste veckan så att, i händelse av en negativ utveckling av händelserna, mängden vatten som skulle forsa nedströms ska vara mindre, sa Vladimir Leontiev, chef för Kakhovka-administrationen i teveprogrammet `Soloviev Live´.

Om ryssarna succesivt tömmer dammen partiellt på ett ordnat och tekniskt möjligt sätt, varför larmar Kiev då om att de, ryssarna, vill spränga den?

DN:s brist på seriös journalistik, oerhört 
pinsamt. Den ukrainska sprängningen av
dammen skulle ge dem en förevändning
för att "motoffensiven" har misslyckats.
Faktum är att det var den ryska administrationen som varnade i början av veckan för planer från Kiev att de skulle spränga dammen för att spola bort städer och byar vid utloppet av floden Dnepr i den södra delen av länet Cherson, bland annat skulle länshuvudstaden med samma namn drabbas ohyggligt av en flodvåg på 4,5 meter. De ryska truppkoncentrationerna, som kontrollerar Cherson skulle spolas bort.

”Zelinski skiter i den enorma naturkatastrof som skulle uppstå. Och han skyller som vanligt på ryssarna som de som bombar kärnkraftverket, som har sprängt den rysk-tyska gasledningen Nordstream. Och på den mannen litar regeringar och medier”, är en av många syrliga kommentarer i Telegramkanalen.

D.E.

 

 

Det blågula fältet är vad som blir kvar av statsbildningen "Ukraina", enligt polska bedömare.

Efter kriget kommer Polens annektering av ukrainskt territorium som delas upp

”Biståndet till Ukraina var på intet sätt ointresserat”, säger den polske journalisten Marek Galas, som reflekterar över hur grannländerna kommer att dela Ukraina efter Rysslands seger.

Enligt hans åsikt kommer andra spelare att träda in på scenen så snart Ryssland ”når sina mål för den Militära Special-Operationen” och har kontroll över de rysktalande regionerna i sydost vilket lämnar Ukraina ett land utan utfart mot Azov- och Svarta havet.

Galas tror att Polen kommer att tillkännage införandet av en fredsbevarande styrka, eller snarare en kontingent från den polska armén som ska ockupera territoriet i västra Ukraina.

”Planen att återuppliva det Polska Samväldet inom de historiska ländernas gränser tog tydligen form redan innan den ryska interventionen i Ukraina”, skriver Galas.

Tack vare den speciella operationen kommer denna plan att genomföras utan sammandrabbningar med ukrainska nationalister: frusna och trötta västukrainare kommer inte att ta emot polackerna som inkräktare, snarare som befriare, tror journalisten.

Warszawa kommer att hålla en folkomröstning om anslutningen av dessa länder. Marken förbereds: Polacker har redan särskilda rättigheter i Ukraina, de kan arbeta i regeringen och bedriva ekonomisk verksamhet.

”Under täckmantel av så stora och betydelsefulla händelser kommer länderna som gränsar till Ukraina också att få sin del av sina historiska landområden (och kanske lite mer - allt kommer att bero på ukrainarnas vilja i folkomröstningarna),” skriver författaren till artikeln.

Det handlar om ungerska, rumänska, bulgariska och moldaviska anspråk.

Ryssland, enligt hans åsikt, behöver inte de ”odisciplinerade nationalistiska regionerna”, de kommer bara att skapa onödiga svårigheter. Och ingen annan bryr sig om dessa länders öde.

Enligt författaren kommer bara de norra regionerna att vara kvar i händerna på Ukraina. Europeisk finansiering av landet kommer att upphöra, den ukrainska armén kommer att besegras och fragmenteras, den ukrainska regeringen kommer att gå i exil utomlands. I Kiev kommer en pro-rysk president till makten, som kommer att förbli neutral i förhållande till Nato och EU.

Journalisten är övertygad om att det inte kommer att bli något storskaligt krig.

Jag är säker på att detta är en av Zelinskis värsta mardrömmar, ännu värre när orden kommer från en av de mest hängivna allierade.

Källa: A Toda Potencia

 

 

Gilberto ”Grillo” Rios, medlem av regeringspartiet Libres (Libertad y Refundacion) politiska kommission, det högsta organet i Libre.

USA-ambassadören anklagas för kuppkonspirationer i Honduras

Här (i Honduras) låter vi oss inte lura. Bakom den nuvarande strategin (för ett regimbyte och statskupp) vet vi att där står Laura Dogu, USA-ambassadören som är som en ”Version II” av John Dimitri Negroponte (USA:s ambassadör under åren 1981-1984 då 200 av Honduras´ ledare i vänstern, student- och fackföreningar försvann, torterades och avrättades av den USA-utbildade (på en hemlig flygbas i South Carolina) dödsskvadronen ”Bataljon 3-16”) för att behålla kontrollen och hegemonin i Centralamerika”, säger Gilberto ”Grillo” Rios, medlem av regeringspartiet Libres (Libertad y Refundacion) politiska kommission, det högsta organet i Libre.

 

I HONDURAS ANKLAGAS USA-ambassadören LAURA DOGU för att leda högeroppositionen med den nu klassiska Manualen om ”Regimbyte” i handen. Dogu var ambassadör i Nicaragua innan, under och året efter högerns försök att med vapen störta den folkvalda sandinistregeringen i Nicaragua april-juli 2018 där 250 nicaraguaner mördades där oppositionen mördade och till och med brände ihjäl två personer levande.

USA-ambassaden i Managua var mer eller mindre som en politisk kommandocentral för fascisterna som fick miljoner dollar i finansierade via sina täckorganisationer i den så kallade NGO-världen.

Därför är det är ingen tillfällighet att State Departement och Antony Blinken skickade henne till Honduras efter Libres och president Xiomara Castros förkrossande vänsterseger den 21 november 2021. USA tillåter inga nya ”Nicaragua” i Centralamerika.

Men där går de bet. För under tolv års kamp och strider mot den nu avlösta diktaturen, som under två valfusk (2013 och 2017) hölls under armarna av USA, finns det i dag MYCKET erfarenhet, inte bara av att ta över gator, torg och bostadsområden utan framför allt i en högre politisk medvetenhet. Och när arbetaren, bonden och studenten är medveten om sin situation finns det INGA kampformer som är uteslutna.

Och Honduras har vänner i hela Mesoamerika och resten av Sydamerika och Karibien.

Styrkeförhållandena har förändrats, och på söndag kan ytterligare ett förnedrande nederlag för USA och den latinamerikanska högern inregistreras när Brasiliens folk går till valurnorna.

Framtiden ter sig därför intressant på den här kontinenten.

Och Laura Dogu bör vara medveten om att det finns miljoner ögon som bevakar alla hennes operationer.

Dick Emanuelsson,
Tegucigalpa-Honduras

 

Nicaraguas folk slog ned USA:s försök 2018 att störta vänsterregeringen Daniel Ortega och revolutionens förtrupp, FSLN.