Translate

fredag 10 juni 2022

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3] Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?


Mikael Skillt (infällda bilden) och enheter ur den nazistiska Azovbataljonen, till vilken Skillt tillhör sedan 2014.LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]

Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?

Av Dick Emanuelsson

 

År 2014 sa den svenske nazisten Mikael Skillt till BBC:s reporter Dina Newman, att han kämpar för den ukrainska regeringen eftersom han tror på ”vita människors överlevnad”. Han var då medlem i den nazistiska Azovbataljonen.

– Jag skulle vara en idiot om jag sa att jag inte vill se vita människor överleva. Efter andra världskriget skrev vinnarna sin historia. De bestämde att det alltid är en dålig sak att säga att man är vit och vara stolt över det, svarade Skillt BBC-reportern [4].

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html


Till Svenska Dagbladet sa samme Skillt samma år ungefär samma politiska rappakalja. Då, för åtta år sedan var det är tydligen inte politiskt passande. Magnus Ranstorp, som titulerar sig ”terroristforskare” tog sig brösttoner och ansåg att de svenska fascisterna, det handlade det året om fyra i Ukraina borde ”utredas för terrorbrott eller krigsbrott”.

”När Svenska Dagbladet talade med honom tidigare i juli, berättade han att hans mål med stridandet var ”Ett vitt Ukraina”. Efteråt reagerade Försvarsmakten, inte på grund av den anmärkningsvärda politiska karaktären i uttalandet utan på grund av att han uppgett ”att han strider i svensk uniform”.


Den 2 april 2022 andas till och med Säpo farhågor för de svenskar som deltar i kriget på Kievregimens sida. På bilden ett partihögkvarter för den nazistiska Azovbataljonen i staden Urzuf.


Spanien 1936 är inte Ukraina 2022

1936 tog sig svenska frivilliga sig på hemliga vägar till Spanien för att med geväret i hand försvara den spanska demokratin och Republiken. 173 av de nästan 700 frivilliga, den förkrossande majoriteten från Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund och parti, men även ett antal socialdemokrater och syndikalister samt några partilösa begravdes i spansk jord, älskade, än i dag av det spanska folket.

Nu, 2022 har ”Ukrainas sak [också] blivit vår”, och Sveriges riksdagspartier, inklusive vänsterpartiet, beslutade att skicka vapen till Ukraina. Moderatledaren vill också krydda på med kravet på att vi ska öppna gränserna för ”vita kristna”, som polackerna säger om flyktingarna från Ukraina för att göra skillnad på flyktingarna från resten av den fattiga världen.

I början av kriget i Ukraina 2022 gjorde pressrapporter gällande att precis som 1939-1940, då ”Finlands sak är vår”, vill hundratals svenskar gå in i kriget som frivilliga i ett Ukraina.

Vem har avrest som frivillig till Ukraina? Det talas det i dag tystare om.

Jan Samuelsson reporter på TT, citerade sin källa 24 mars som trodde att 678 frivilliga svenskar påstods strida i Ukraina:

– Det har varit mer offensiv än defensiv, så pass mycket att ryssarna har börjat gräva ned sig, säger ukrainafrivillige Philip Brännvall optimistiskt om striderna, och uppskattar att cirka 500 ryssar har dödats i insatser med svenskt deltagande [5].

Det är dock siffror som UD reducerar drastiskt, pinsamt medvetna om det föga intelligenta i att påstå att svenskar är inblandade i krig där människor dödas.

Utrikesdepartementet uppskattar att runt 50 personer har skrivit upp sig på den så kallade `svensklistan´ i Kiev. Det är dock frivilligt. UD baserar sin bedömning på andra uppgifter än enbart listan [6]. 

Legosoldatsexperten Jesper

Träningslägret för utländska legosoldater i Javoriv, tre mil från Lviv i västra Ukraina bombades den 13 mars 2022. Där befann sig Jesper Söder, själv framställd som en litterär ”Outstanding Man” bland de utländska legosoldaterna och de ”frivilliga” svenskarna i Ukraina! Reportern Boris Benulic på Morgonposten blir inte klok på hur han ska sammanfatta Söder; ”Mytoman”, som många av hans baktalare säger eller en verklig ”Svensk Rambo”?

Hur som helst drog Söder snabbt till Ukraina vid månadsskiftet februari-mars men kom snabbt tillbaka till lugna Sverige bara efter två veckor. Han befann sig på det träningsläger i Javoriv, sex mil från gränsen till Polen varifrån han reste tillbaka till Sverige. Det hade nog vem som helst gjort efter att 200 av Söders ”vapenbröder”, som aldrig hann hålla i ett vapen, dödades vid bombningen. Ryssarna hade varnat de ”internationella äventyrarna” att inte utmana döden.


Video: En rysk officer visar upp certifikat, bland annat från flera svenskar efter avslutad "kurs" för legosoldater just på träningslägret Javoriv. Men där finns inte Jesper Söder. Se videon på bloggen eller i följande länk på Vimeo: https://vimeo.com/719227103I dessa satelliters tidevarv där allt skannas med knivskarp skärpa påstod Söder till Morgonpostens reporter att ”det fanns ryska spioner på basen” och att hans information om att basen skulle bombas, hade han fått av sin förtrogne, en ukrainsk arméöverste, kvällen innan.

”På mitt skrivbord ligger en bunt dokument som de som åker som frivilliga till Javoriv får av den ukrainska armén innan de beger sig hemifrån. Bland dokumenten finns en flersidig och noggrann beskrivning av basen i Javoriv, och där finns till och med GPS-koordinaterna utsatta. Alla byggnader och deras funktioner är utmärkta, mycket av materialet finns också på Natos hemsida, eftersom basen är ett internationellt träningscenter där befäl från bland annat USA och Kanada genom åren tränat ukrainska soldater”, skriver Boris Benulic [7].

Och ger nådaskottet mot Söders svammel:

”Kvar finns endast Jesper och 16 livrädda människor som bara vill hem – det är åtminstone så Jesper beskriver dem. I ett inlägg på Facebook 18 mars berättar han att det totalt är 54 personer han räddat. De han måste avse är de som fanns på bussen som lämnade lägret:

`Ingen av oss ombord på bussen är skadade. Men flera är väldigt chockade och traumatiserade och behöver professionell hjälp. Men så fort vi kommit fram till vår destination och fått duscha och byta kläder, så ska jag själv prata med var och en av killarna, säger han´.

Expert på närstrid och skjutvapen … samt psykolog”.


En hård journalistisk granskning av en av de "frivilliga. . ."


SVT:s ”sjukvårdsbiträden”

”Sten” och ”Johan” är två ”frivilliga” i Ukraina, klädda i militär mundering och beväpnade med AK-gevär men framställda som ”ukrainian hospitallers”, enheter i en ukrainsk sjukvårdsbataljon.

I den två minuter långa intervjun [8] radar dessa krigsbeväpnade sjukvårdsbiträden upp den sedvanliga raden av anklagelser mot de ryska styrkorna som handlar om att dessa ”sparkar in dörrarna i ukrainarnas bostäder, rånar dem på allt av värde”, har genomfört den påstådda ”massakern i staden Bucha”, som Ukraina vägrar en internationell oberoende kommission att undersöka.


Allt detta får stå oemotsagt i reportaget. Reportern, Carl Fridh Kleberg frågar dem inte ens om de två svenska legosoldaterna har varit på platsen Bucha eller i Mariupol.  För där det finns hundratals vittnesmål om motsatsen vad dessa anonyma svenskar säger.

Men eftersom den ”andra sidan” via andra medier inte tillåts publicera en sekund av dessa vittnesmål kan Svensson inte kunna bilda sig en seriös uppfattning om sanningen.

För just i Mariupol berättar de överlevande människorna om hur deras ytterdörrar i lägenheterna sparkades in av de ukrainska styrkorna om de inte öppnade. På de tre högsta våningarna i stadens höghus installerade sig den nazistiska Azovbataljonens prickskyttar och hänvisade människorna till källarna. Om de under dagen vill inhämta frisk luft besköts de av ”de sina” från sina lägenheter.

När dessa prickskyttar kände att ”jorden brände under fötterna” tände de eld på lägenheten när de retirerade. Det kan heller inte vara en statshemlighet att de förde med sig hundratals civila in i underjorden av stålverket Azovstal som kunde evakueras i mitten av maj.

Där finns också vittnesmålen från de överlevande i ”Biblioteket”, som sedan statskuppen i Kiev i februari 2014 var tortyrcentret på Mariupols flygplats. Varför publicerar inte SVT dessa vittnesmål som berättar om hur ”böckerna”, det vill säga offren i ”Biblioteket” torterades och plågades i månader av den fascistiska Azovbataljonen och den ukrainska säkerhetstjänstens militära gren.

Men i SVT framställs dessa f.d. armé-anställda svenskar som humanitära hurtfriska sjukvårdsbiträden som absolut INTE deltar i striderna.

Till skillnad på de i dag nertystade svenska nazisterna som Mikael Skillt eller Philip Brännvall som i dag inte intervjuas. De faller liksom inte in i ramen för svenska UD:s och mediernas deklarerade ”Linje” i Ukrainafrågan.

Hur aningslös får man bli på de svenska redaktionerna i dag?

Den brittiske legosoldaten Aiden Eslin egen presentation av sig själv i de sociala nätverken så som här, Twitter. Inför domstolen sa han att han aldrig hade deltagit i strider. Hmmm. . .


Storbritannien

Mary Elisabeth `Liz´ Truss, Boris Johnsons utrikesminister sa i en intervju i brittiska Channel Four, att ”om de (legosoldaterna) vill stödja den kampen (Ukraina) så stöder JAG dem”! [9].

Mot detta pompösa uttalande sa i dag, den 9 juni, säger den i Folkrepubliken Donetsk dödsdömde Aiden Eslin att han har övergivits av såväl `Liz´ Truss, Boris Johnson som av Kievregimens Zelinsky [10]. Hans landsman Sean Pinner, också dömd till döden, säger och vädjar om samma sak.

I samma Channel Four intervjuades en annan brittisk legosoldat vid namn Curtis (förnamn saknas). Han har militär erfarenhet som före detta marinofficer. Han berättade hur han åkte till Ukraina och vad som kom ut av det.  Enligt Curtis fanns det många ”äventyrare”, före detta militärer från marinen, infanteri, specialstyrkor och till och med från flyget. De allra flesta är över 30 år, men det fanns också 20-åriga ungdomar som nog hade inspirerats av mer av dataspel som ”Call of Duty” och som bestämt sig för att prova sig fram i ett riktigt krig.

Den brittiska legosoldaten säger att även personer med erfarenhet av andra väpnade konflikter var maktlösa inför vad de såg i Ukraina: den absoluta bristen på utbildning för legosoldater innan de skickades till fronten och kaos i den ukrainska arméns led.

– Även killar med erfarenhet från Afghanistan och Irak var inte redo för kriget som pågår i Ukraina, sammanfattade Curtis.


Video: Curtis och Ben Atkin i Chanel Four samt Mary Elisabeth `Liz´ Truss, Boris Johnsons utrikesminister:På väg hem, ”ljuva hem”

The Washington Post har också noterat att legosoldater från USA och andra stater i Ukraina är på väg hem. Bakgrunden är en tydlig diskrepans mellan förväntan och verklighet. Den yngsta medlemmen av den internationella legionen, 18-årige skotten Ben Atkin, återvände hem från Ukraina och intervjuades också i Channel Four. Efter att knappt ha slutfört kadettutbildningen anlände den unge mannen till den ukrainska staden Lviv, 50 kilometer från gränsen till Polen i nordvästra Ukraina, i början av mars. En dag senare skickades han till Donetsk, till den verkliga FRONTEN.

– Vi fick veta att vi skulle utbildas i vapenhantering, vi skulle få skottsäkra västar och att vi huvudsakligen skulle vara anställda inom den civila sektorn. När vi kom till en av den Internationella Främlingslegionens baser fick vi veta att vi var tvungna att lämna över våra pass, vårt tremånaderskontrakt kommer med största sannolikhet att vara i tre år. Vi hade inte ens skjutvapenträning, erkände Atkin.


De första dödsdomarna

Aiden Eslin, INNAN han greps av Donetskrepublikens och de ryska styrkorna. Han deltog i terrorn mot civilbefolkningen i Donbass sedan 2018 och i dag, den 9 juni 2022, dömdes han till döden för "Brott mot mänskligheten"! Hans dom kan överklagas inom en månad.
Legosoldaterna går under

Igor Konashénkov är det ryska försvarsdepartementets språkrör. Den 1 juni sammanfattade han temat ”Legosoldater i Ukraina” med att konstatera att av de cirka 6600 utländska personerna (från 63 länder) som hade hörsammat Zelinskis vädjan i slutet av februari om att ansluta sig till Ukrainas ”Internationella Främlingslegion”, återstår det i dag uppskattningsvis bara hälften, 3500.

– Hundratals legosoldater har likviderats av de ryska långskjutande precisionsvapnen strax efter att de anlänt till de platser där de fick eller skulle få träning. Men majoriteten av legosoldaterna eliminerades på slagfältet på grund av sin dåliga militära kunskap och bristen på erfarenhet av verkliga strider, uppgav Konashénkov och tillade:

– Till detta kommer de ukrainska väpnade styrkornas befälhavare och Nationalgardet, vilket inrymmer legosoldater, i ett försök att minska förlusterna av de egna soldaterna INTE ger de utländska legosoldaterna ett beskydd. De senare har i förhör (i rysk fångenskap) uppgett att de var de första att offras. På grund av denna mörkläggning av Kiev, har förlusterna och frånvaron av döda kroppar så vet INTE de anhöriga till dessa legosoldater om de lever eller om de är döda. Inför det (svåra) militära scenariot, vägrar Kiev att låta de utländska legosoldaterna lämna Ukraina.

Konashénkov avrundade med att påminna väst och de utländska legosoldaterna, att enligt den Internationella Humanitära Rätten är legosoldaterna inte soldater och kommer därför att ställas inför rätta enligt den vanliga brottsbalken. I de två Folkrepublikerna Donetsk och Luhansk är dödsstraffet det högsta straff som utverkas för legosoldater.

200 legosoldater beräknas ha dödats när två högprecisionsraketer slog ned på det militära träningslägret i Javoriv, sex mil till Polen, i nordvästra Ukraina. Här har Natos, främst brittiska och USA:s militära rådgivare instruerat den ukrainska armén under flera år. Nu skulle det ha tagits över den ukrainska "Främlingslegionen". Hundratals återvände till sina hemländer efter att minst tre liknande center har slagits ut.Noter:

[4] Ukraine conflict: 'White power' warrior from Sweden
https://www.bbc.com/news/world-europe-28329329

[5] 678 frivilliga svenskar strider i Ukraina
https://www.svd.se/a/y4M04E/678-frivilliga-svenskar-strider-i-ukraina

[6] UD: Omkring 100 svenskar tros vara kvar i Ukraina
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/28kQ2G/100-svenskar-kvar-i-ukraina-enligt-utrikesdepartementet

[7] Jesper Söder, hjälte eller bluff? Av Boris Benulic, Morgonposten 
https://morgonposten.se/2022/04/03/granskning-jesper-soder-var-tids-hjalte-ar-han-en-stridsmaskin/

[8] Svensk frivillig i Ukraina: ”Det är klart man ska hjälpa till”
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svensk-frivillig-i-ukraina-det-ar-klart-man-ska-hjalpa-till

[9] British mercenaries in ukraine: ”As long as you understand that you will be used as cannon fodder.”
https://www.bitchute.com/video/nIEWi4aKN39x/

[10] Briton Aiden Eslin, believes that he was abandoned by both Kyiv and London
https://youtu.be/v5eqNE6jBYE