Translate

måndag 8 augusti 2022

”Syftet med Zelinskis missilattack av Europas största kärnkraftverk var och är att skapa panik”

 

Det är med dessa missiler av typ MLRS ”Uragan” av 155 mm kaliber som Zelinskiregimen har genomfört tre bombningar av Europas största kärnkraftverk. Kan dessa terroristattacker gå det internationella samfundet förbi ostraffat! Men hos Europas politiker blir hjärnkapaciteten varje dag allt mindre och i stället anklagas Moskva för att antingen bomba detta kärnkraftverk under rysk kontroll eller att det finns militär styrkor vid kärnkraftverket som bombar ukrainska mål! Hur ska annars missilerna skjutas ner om det inte finns ett luftvärnsbatteri på plats?”Syftet med Zelinskis missilattack av Europas största kärnkraftverk var och är att skapa panik”

Ryssland välkomnar IAEA, Internationella atomenergiorganet att inspektera anläggningen

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-08-08 / Attackerna mot kärnkraftverket Zaporozhie hotar orsaka katastrofala konsekvenser, varnar Moskva och uppmanar IAEA, det Internationella atomenergiorganet att skapa en internationell oberoende kommssion för att på plats ta del av resultaten från Zelinskis bombningar. Såväl FN som IAEA är av samma uppfattning medan Kiev styrs från Washington.

Det ryska försvarsdepartementets talesman Igor Konashenkov uppgav på en presskonferens i söndags att ”Zelinski-regimen genomförde den 7 augusti ytterligare en kärn-terroristattack vid kärnkraftverket i Zaporozhie med målet att orsaka en mänsklig katastrof i provinserna Kherson och Zaporizhzhya. Klockan 12,40 öppnade den ukrainska artilleribrigaden No. 44 eld från samhället Marganets vid stranden av kraftverksdammen Kajoka. Som resultat av bombningarna skadades en högspänningskabel som distribuerade elektricitet till flera regioner”.

Mauricio Ampuero är RT:s reporter i Donbass och är på plats.

Han säger att inför hoten mot dessa installationer understryker Ryssland att de värnar om säkerheten av dessa installationer medan Kievregimen påstår att där förfogar Ryssland över militära styrkor och installationer varifrån ukrainska styrkor attackeras, vad Ampuero anser vara desinformation som stöds av europeiska politiker.


VIDEO:
Reportage av RT:s reporter i Donbass, Mauricio Ampuero på plats vid kärnkraftverket. På spanska:
Kan drabba hela Europa och Svarta Havet

Naturligtvis finns de militära ryska styrkor på plats, hur ska de annars kunna försvara och garantera säkerheten över det största kärnkraftverket i Europa som Kiev i praktisk handling har visat att de inte bryr sig det minsta om och är beredda att bomba med katastrofala följder.

Putins talesman Dmitri Peskov sa i dag måndags den 8 augusti 2022, att attacker från den ukrainska krigsmakten mot kärnkraftverket Zaporozhye kan få ”katastrofala konsekvenser för ett stort territorium”, inklusive Europa.

Talesmannen uppgav att bombningarna mot anläggningen är ”en potentiell och extremt farlig aktivitet”, samtidigt som han uttryckte förhoppningen att de länder som har ”absolut inflytande över det ukrainska ledarskapet” kommer att använda det för att utesluta denna typ av attack i framtiden.

Men från Kiev kommer det ännu mer oroande signaler om att Zelinskis armé kommer fortsätta utsätta kärnkraftverket för fler attacker.”Vi uppmanar IAEA att komma”!

Samtidigt uppmanar myndigheterna i Zaporozhye och kärnkrafteverket de internationella myndigheterna att omedelbart genomföra en inspektion av skadorna och själva anläggningen.

Yevgueni Balitiski är tillförordnad chef för kärnkraftsanläggningen i Zaporozhye och säger till RT:s reporter Mauricio Ampuero:

– Vi uppmanar IAEA, det Internationella Atomenergiorganet att direkt på plats ta del av situationen och de händelser som ägt rum. Att de undersöker i vilket tillstånd anläggningen befinner sig i och hur den ryska armén beskyddar den. Men också hur det ryska luftvärnet skjuter ner missiler, vems dessa är och varifrån missilerna kommer.

 

Bombar Ryssland sig själv?

Mauricio Ampuero säger att de europeiska politikerna hävdar att dessa attacker genomförs av Ryssland trots att anläggningen är under kontroll av. . .  Ryssland! (SIC!).

Det är i princip samma anklagelse vad gäller bombningen av fängelset i Donetsk för tio dagar sedan där Ryssland anklagades för att ha bombat och dödat 53 nazistiska Azovsoldater och skadat 75, trots att fängelset står under kontroll av. . . . Ryssland och Folkrepubliken Donetsk.

– Därför uppmanar Moskva dessa länder att upphöra med stödet för Kievs mycket farliga attacker. Även FN har uppmärksammat den reella faran med dessa attacker i likhet med det Internationella atomenergiorganet, IAEA och de säger sig vara beredda att arbeta för att undanröja detta hot.

 

FN: ”Självmordsattacker”!

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres säger å sin sida:

– Varje attack mot ett kärnkraftverk är en självmordsattack och jag hoppas att dessa attacker upphör! Jag hoppas också att det Internationella atomenergiorganet, IAEA får tillträde till anläggningen och kan uppfylla sin roll.

Och det är en önskan som också är de provisoriska myndigheternas i Zaporozhye.

Men allt hänger på om Zelinskis uppdragsgivare i Washington ger honom fullmakt att inställa beskjutningen med MLRS-Uragan-missiler. Tjugo stycken av dessa 155 mm missiler, med en räckvidd upp till 70 kilometer, slog ner i kärnkraftverket i lördags!
“Gas som strömmade ut fattade eld”

Experten i dessa frågor, Andrey Martyanov svarade på frågorna som en oroad allmänhet ställer sig.

·         Hur farliga var attackerna i lördags?

– Missilerna som avfyrades igår träffade det öppna ställverket som ansvarar för kraftöverföringen från kärnkraftverket till samhällena Zaporozhye, Melitopol och Nikopol. På grund av fluktuationerna och `stötarna´ stoppades anläggningen i Kraftenheten nr. 3. Anläggningspersonalen var tvungen att minska kraften hos Kraftenheten nr. 4. Missilerna skadade också vattenledningar, vilket fick gas som strömmade genom dem att fatta eld.

Martyanov hävdar att Ukrainas väpnade styrkor riktade medvetet missilerna mot den nya delen av det externa ställverket, genom vilket elektriciteten går till samhället Kakhovka. Det är genom detta som de planerar att ansluta Zaporizhzhya till det ryska kraftnätet och hela Donbass.

– Dagens bombning drabbade lagringsanläggningen för använt kärnbränsle (SNF). Fragmenten från MLRS-missilen skadade inte containrarna men träffade taket på lasttraktorgaraget.

 

·         Vad planerar myndigheterna i Kiev att uppnå med detta?

– Syftet med missilattacken var och är att skapa panik bland invånarna i Energodar med hot om en provocerad miljökatastrof. I Kiev vill de på konstgjord väg provocera fram en massflykt av befolkningen från de befriade territorierna i Zaporozhye och ifrågasätta legitimiteten för den framtida folkomröstningen (om en anslutning av provinsen till Ryssland, övers. anm.).

– För de ukrainska myndigheterna betraktas dessa människor inte längre som ”sitt folk” eftersom de fortsätter i regionen med risk för sina egna liv och utan att tveka för de uppgifter de tilldelats.

Martyanov uppger att Zaporozhye kärnkraftverk bland annat försörjer de ukrainska territorierna. Att stoppa anläggningen kommer innebära strömavbrott också i de länder som kontrolleras av Kiev. Den ukrainska försvarsmakten kan inte förstå detta varför beskjutningen av kärnkraftverket genomförs medvetet.

·         Vad betyder allt detta för Ryssland?

– Naturligtvis väcker attackerna mot Energodar och Zaporizhzhya NPP återigen frågan om behovet av att utradera de ukrainska artillerisystemen i Nikopol och förstöra anfallsförmågan hos de ukrainska väpnade styrkorna i söder som helhet. Två punkter ska dock uppmärksammas:

1)      Den riktade bombningen av kärnkraftverket i Zaporozhye sätter äntligen stopp för tvister om liknande attacker mot energiinfrastruktur i de territorier som kontrolleras av Ukrainas väpnade styrkor.

2)      Nej, det betyder inte att det i morgon kommer att vara nödvändigt att attackera TPP:er (Värmekraftverk) och transformatorstationer med kryssningsmissiler: i de flesta situationer har detta ingen verklig praktisk betydelse. Men från och med nu, i händelse av militär nödvändighet, har Ryska federationens väpnade styrkor, ur moralisk synvinkel, fria händer att förstöra sådana mål.

– Därför är det nu tillrådligt att ”inaktivera” broarna över floden Dnepr, inte bara av militära skäl, utan också för att slutligen beröva det ukrainska kommandot en känsla av straffrihet.

Fuente: http://www.elespiadigital.com/index.php/noticias/historico-de-noticias/38492-2022-08-07-22-02-12