Translate

lördag 8 juli 2023

Video: USA 2023: Idag är det okey med klusterbomber, men inte 2022!

Då och nu. USA fortsätter att bryta flagrant mot internationella konventioner. Nu i vackert sällskap med den gamla kolonialmakten Storbritannien som levererar ammunition med utarmat uran. Vem betalar fakturan?USA 2023: Idag är det okey med klusterbomber, men inte 2022!

Det som för ett år sedan var ett krigsbrott är i dag en militär nödvändighet för Vita Huset och Pentagon. För det behövs i USA:s krig mot Ryssland.

VIDEO:

Vita Husets presskonferens den

28 februari 2022 och den 7 juli 2023Experter från det amerikanska försvarsdepartementet har uppskattat att andelen av missilen som INTE exploderar över fienden utan blir kvar på marken som potentiella minor, bekommer inte de nämnda, det blir civilbefolkningen, bland dem bönderna som nu ska skörda som blir de civila offren i ett område på cirka 22500 kvadratmeter.

Också här blir det ett ”krig till den siste ukrainaren”.

Cynismen och desperationen över att de ukrainska trupperna är decimerade och på många frontavsnitt är utmattade, de vägrar strida och säger att de bara fungerar som mänskliga minröjare i den redan från början misslyckade motoffensiven', är tydligen så stor att Washington är beredd att skicka internationellt förbjudna klustervapen till Kiev.

Det betyder att Bidenadministrationen sätter sig över det som 120 stater i Oslo-överenskommelsen [1] kom överens om.

För nu ska klusterbomberna regna över Donbass som Kiev har bombat sedan 2014 då befolkningen vägrade acceptera statskuppen i februari 2014.

Det blir ett komplement till de brittiska vapenleveranserna till Kiev av ammunition med utarmat URAN.

Som sagt, ”krig till den siste ukrainaren”.

Och i Sverige står UD och militären med mössan i handen och säger ”Amen” till de utsända emissarierna från USA.

Sverige ska ju bli medlem i NATO.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

[1] Oslo-överenskommelsen: Konventionen om klusterammunition
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Konventionen_om_klusterammunition