Translate

söndag 23 juli 2023

Video: Tysk legosoldat vittnar om tortyr och avrättningar av ryska krigsfångar

 

Den tyske legosoldaten Jonas Kratzenberg lägger korten på bordet och vittnar. Han säger inte varför, men han gör det från sin egen bostad eller arbetsplats i Tyskland varför ingen kan hävda att "han gör det under press av ryska fångväktare".
Tysk legosoldat vittnar om tortyr och avrättningar av ryska krigsfångar

Under nästan hela kriget har massor av bilder och videofilmer publicerats på de olika Telegramkanalerna om vad den före detta tyske legosoldaten nu vittnar om; tortyr och avrättningar av ryska krigsfångar. Men det har konsekvent förnekats eller förtigits av svenska medier.

Den totalt ensidiga pressbevakningen av kriget i Ukraina kommer att vara ett utmärkt men dramatiskt och tragiskt studiematerial när sans och förnuft har återgått på landets redaktioner och medier. Ett tema som journaliststudenterna skulle kunna använda för att konfrontera västmediernas bevakning är fallet med den till Tyskland återvändande legosoldaten Jonas Kratzenberg.

Han berättar i en tre timmar lång intervju [1] den 24 april, 2023 att hans farfar deltog i andra världskriget och att han själv har haft en gammal ”förkärlek till militären, till vapen, utrustning, kamratskapet och uniformen”. Han tog värvning och lät sig enrolleras i den tyska armén i krigets Afghanistan under tre månader men skadades varför han tvingades resa hem till Tyskland där han senare ansöker och accepteras till en officersutbildning.

 

VARFÖR RESTE HAN TILL UKRAINA?

”Två komponenter”, som han säger i intervjun, varav den första var av ”idealistiska och moraliska skäl”, som han säkert delade och delar med många godtrogna som har rest inte för att de är fascister utan för att de trodde de gjorde en ”god sak”. Han anser att ”Ryssland är en fara för Europa, särskilt om det vinner kriget. Därför var kriget en chans för mig mot rysk aggression”, en bild som kablats ut massivt av medier och politiker.

Han stred i de ukrainska leden i månader och beskriver i den följande bifogade videon om tortyren som ryska krigsfångar utsätts för av ukrainska soldater och hur han bevittnade avrättningen av tre av dem.

– Det var det mest normala, att posera med dem på bilder, förödmjuka dem, sätta en pistol på bröstet och tvinga dem att skrika nazistiska slagord som ”Slava Ukraini”, det normaliserades.

– Också att misshandla fångar bara ”för att” . . . En misshandlades, lades på knä och fick honom att tigga om sitt liv och högg honom sedan i låret.

– De tog 3 krigsfångar i den närliggande skogen... och man kunde precis höra skotten, och de kom tillbaka utan fångar. Det var vad jag såg.

 

VIDEO: 


KOMMER DU ATT LÄSA OM DET i Dagens Nyheter? Eller kommer Elin Jönsson att leta upp någon av Kratzenbergs vapenbröder och rapportera till sina lyssnare-tittare?

Kommer Säpochefen Charlotte von Essen att ta initiativ till att utreda anklagelser om att svenska legosoldater har deltagit i liknande brott mot de mänskliga rättigheterna?Nä, förmodligen inte. Sveriges medier, journalister och den hemliga politiska säkerhetspolisen är idag helt konfigurerade till att tolka och rapportera om vad Biden, Zelinski och Paasikivi förtäljer. Allt annat går utanför den Manual som NATO har överlämnat till sina svenska underordnade och det tillåts inte.

Dick Emanuelsson

[1] https://www.youtube.com/live/Exmb--Oa-l0?feature=share

Källa: https://t.me/InfoDefenseEn/3183

 


Ukrainska fascister som tillber Valhalla?

 

Söta pojkar, eller "frihetshjältar" som de nu beskrivs i svenska och vissa västmedier. Tydligen drömmer de sig till fornnordiska dagar, kanske har det gemensamma med svenska nassar om ett återerövrande av Poltava med en "Modern Karl XII" i spetsen?Ukrainska fascister som tillber Valhalla?

Är det till dessa ”pojkar” svenska nassar reser och fortbildar sig i vapnets kunskap? Är det dessa som svenska journalister och politiker anser vara ”frihetshjältar”?

Igår skadades Vasiliy Gritsenko, alias Vasily Chuchupak från Kiev, en av de fyra bästa Gonor Bandtis. Hans vänstra ben ser illa ut. Det var förmodligen på Artyomovsk' (Bachmut) frontlinjer, rapporterar portalen 'TrackAMerc', som specialiserar sig på att jaga utländska legosoldater och ukrainska fascister.

Än har vi inte sett någon rapport från Säpo om den nazistiska trafiken Sverige-Ukraina. Eller anser Biträdande säkerhetspolischef Charlotte von Essen att det är inget att oroas över? Hennes vice, också han med ett lite aristokratiskt efternamn, Magnus Krumlinde, värdigt en hyresgäst på Öfre Östermalm har vi heller inte hört något från.
 VIDEO:
En sårad ukrainsk fascist, 
Vasiliy Gritsenko, alias Vasily Chuchupak hade tur denna gången.

Källa: 'TrackAMerc'

https://t.me/TrackAsMerc/6125?single