Translate

lördag 29 oktober 2022

NYHETSBREVET: Kievs trollfabrik i aktion, . . .Ett dåligt ukrainskt fotbollslag som vill ”tjuva” sig till Irans plats i Fotbolls-VM

 Kievs trollfabrik i aktion

Två korta videos som illustrerar hur Kievs trollfabrik opererar, naturligtvis med assistens av professionella britter och USA-kollegor. På plats, i Kiev.

Nyligen kom en intressant svensk rapport om hur de mest framträdande medierna har bevakat och beskrivit kriget i Ukraina. Även om den är relativt ytlig finns det ändå flera intressanta inslag i den. Den kommer som bifogad fil.

På videofilmerna ser vi hur Zelinski förfogar över en komplett studio som också flyttar ut på gatan för att beskriva ”de ohyggliga ryska bombningarna och de civila offren”, med bästa upplösning i HD och ”4K”. Annat än en billig Nokia köpt på Amazon.com eller Price Runner.

VIDEO:

När "civila ukrainare flyr undan de ryska bombningarna"

 

Ett tandlöst FN till som blickar ner när USA ger order?

FN säger nu att de inte har någon kapacitet eller mandat att undersöka biolabb i Ukraina. Detta blev svaret på Rysslands begäran att inleda en utredning av USA:s militära och biologiska aktiviteter i Ukraina.

Det är samma svar från IAEA, det Internationella Atomenergiorganet kring VEM som bombar vem i kärnkraftverket Zaporozhie, det största i Europa. I Kiev säger komikern att ”externa ryssar bombar” interna ryssar, det vill säga de som kontrollerar och beskyddar kärnkraftverket från det ukrainska artilleriet som beskjuter Zaporozhie från staden Nikopol, på andra sidan floden Dnepr något hundratal meter bort.

Samma icke-svar representerar Sverige, Tyskland och Danmark som hemlighetsstämplar sin utredning om VEM som sprängde Nordstream 1-2. FN kniper käft, EU-kommissionen ska vi inte tala om.

Östra Ukraina, Donbass, nu de två folkrepublikerna Donetsk och Luhansk, som under åtta år vägrade erkänna statskuppsregimen i Kiev och därför under samma tid utsattes och utsätts för Non-Stopbombningar som har krävt, innan den 24 februari 2022 över 14,000 människoliv. Vad har FN sagt och gjort?

Sedan den 24 februari 2022 har Kievregimen överöst de två nämnda provinserna med gröna antipersonella landminor, Lepestok. Han i Kiev, som alla statsöverhuvud i USA, EU och Japan lyssnar påstår, precis som i fallet med kärnkraftverket Zaporozhie att det är ryssar som bombar ryssar med dessa minor som inte syns på gräsmattan och har splittrat sönder många barns fötter. Men FN:s kommission för mänskliga rättigheter är som musslor. För att inte tala om västmedierna.

Hyckleriet och dubbelmoralen slår nya rekord i det så kallade ”väst”.

D.E.

 


Ett dåligt ukrainskt fotbollslag som vill ”tjuva” sig  till Irans plats i Fotbolls-VM

För några dagar sedan bad fotbollslaget ”Shakhtar Donetsk” FIFA att stryka Iran från VM i Qatar 2022 för ”landets direkta deltagande i attackerna mot ukrainare”.

För en utomstående med lite kännedom om Donbass och Donetsk, kanske det verkar märkligt att laget, om det representerar Donetsk ber FIFA att avvisa Iran för att landet anklagas av Zelinski i Kiev för att ha levererat iranska drönare, de så kallade ”Geran-2” till de ryska trupperna.

Men det återstår inget av `Donetsk´ i fotbollslaget ”Shakhtar Donetsk”. Laget har, enligt Wikipedia nu sin förläggning i den ukrainska fascismens och Stepan Banderas högborg staden Lviv, några mil till den polska gränsen i västra Ukraina. Sitt huvudkontor och träningsanläggningar har det i Kiev.

Dessutom, om vi ska vara lite ärliga; vem levererar till vem i kriget? Zelinski tar inte bara emot mängder av vapen från de tre imperialistiska blocken, som bokstavligen har blod färgat på sin historia; USA och dess två filialer EU och Japan.

Dessa ukrainare beter sig i dag knappast med måttfullhet eller ett minimum av blygsamhet. Zelinski kritiserar öppet den nye engelske premiärministern knappt innan denne har presenterat sitt nya regeringsprogram. För komikern i Kiev menar att han kommer på obestånd med alla löpande räkningar för vatten och el för att inte tala om behovet av nya och allt mer avancerade vapensystem. Annat var det med ”Lady Tuss”, som till och med vid något tillfälle sa att kärnvapen inte borde uteslutas i korståget mot Moskva.

”Shakhtar Donetsk” kräver därför följdriktigt att FIFA måste kasta ut iranierna för att detta ukrainska lag ska inta iraniernas ”lediga plats”.

Varför inte ge dem titeln ”Champion” på en gång, precis som EU-etablissemanget gav det ukrainska gänget i Eurovisionsschlagerfestivalen? (Tacka vet jag Sillstryparen från 1975 som sjöng mot den spanska fascismens general Franco medan ABBA svassade för honom, se video).

När kommer USA och Storbritannien att avföras från internationella turneringar? Gäller inte samma princip för dessa stater med deras miljoner mord på irakier, afghaner, syrier, libyer, folkmordskrig i Vietnam, Laos och Kambodja och stöd till diverse latinamerikanska militärkamarillor?

 

Fotbollslaget ”Shakhtar Donetsk” som i konsekvensens namn borde heta fotbollslaget ”Shakhtar Lliv”. Donetsk representerar det inte. Men peta Iran vill det.

 

På vilken sida står du?

Den frågan är värd att ställa i dessa dagar då masspsykosen råder.

På den övre bilden colombianen ALEXIS CASTILLO, som lämnade exilen i Spanien 2015 för att ansluta sig till försvaret av Donbass (Donetsk och Luhansk) mot de fascistiska paramilitära grupperna som efter statskuppen i februari 2014 inlemmades i Ukrainas väpnade styrkor och placerades just i Ukraina, som vägrade erkänna fascistjuntan i Kiev och spred terror och död.

Under åtta år stred han oegennyttigt och lyckades göra motstånd mot den nya Natoarmé som vice utrikesminister Victoria Nuland (USA) och hennes uppdragsgivare Barack Obama och Pentagon hade byggt upp.

Den ideologiska röda tråden i den nya ukrainska statspolitiken blev den ukrainske fascistledaren och folkmördaren Stepan Banderas, som postumt återupprättades.

Statyer och minnesmonumentet restes över hela Ukraina, med undantag för det östra Ukraina, som låg under kontroll av de författningstrogna, de som krävde att Kiev skulle respektera och uppfylla Minskavtalet 2015 och 2016. Men Kiev lydde Nato och skulle inta Donbass i början av mars 2022.

Överst: Alexis Castillo, colombiansk hjälte i Donbass medan fascisten från Azovbataljonen nedan är en av tusen som ingen kommer att minnas.


Alexis Castillo, som hade slagit rot i Donbass, gift sig och fått en dotter stred vid frontlinjen som Ukraina försökte forcera och han sårades allvarligt den 22 april och igår nåddes vi av dödsbudet.

Till skillnad mot nazisten på bilden under Castillo, kommer Alexis att ihågkommas som en av dessa revolutionärer som aldrig kan dö. Från hela världen kommer det kondoleanstelegram och memos på nätet som hyllar denne enkle colombian.

De fascister som strömmat till Ukraina från hela världen för att formas ideologiskt och militärt förtjänar bara ödet som en legosoldat är värd. Politiska och mentala dvärgar som med hatet tror sig kunna skapa en renässans för sin politiske Gudfader från Tyskland i det förra seklet.

Det intressanta att notera den 29 oktober 2022 är USA:s välkomnande av fascistorganisationer som nazisten på bilden representerar, Azovbataljonen i USA:s kongress, State Departement (USA:s UD) och juvelen i den ukrainska delegationens resa till USA, Pentagon.

Som Alexis uttrycker på bilden:

På vilken sida står du?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Alexis Castillo.