Translate

onsdag 31 augusti 2022

Ukra-kortisar-Video: Zelinski & USA värvar afghanska piloter?!

 

Av det ukrainska stridsflyget återstår det inte mycket och därmed inte heller av det antal av stridspiloter som Ukraina förfogade innan kriget. Nu har Sputnik källor inom Pentagon som talar om att USA värvar sina före detta afghanska piloter. Snart får vi kanske se värvade colombianska piloter, de har 50 års erfarenhet.Zelinski & USA värvar afghanska piloter?!

Varje afghansk pilot som åker till Ukraina kommer att vara på ett "självmordsuppdrag"

Den 29 augusti berättade en diplomatisk-militär källa för den ryska nyhetsbyrån Sputnik att Pentagon planerar att rekrytera före detta militärpiloter från Afghanistan för att ”täppa hål” i det ukrainska flygvapnet efter att det decimerats av Ryssland.

Den ursprungliga planen är enligt källan att utbilda piloterna i Kalifornien och skicka dem till Ukraina via Polen. Sputnik pratade med flera militära experter för att förstå vad som väntar dessa före detta afghanska piloter och anledningarna till varför Washington vänder sig till dem.

Den tidigare underrättelseofficeren i den amerikanska marinkårens och FN-vapeninspektören Scott Ritter tror att om det som sägs är sant är det en "fantasifull" idé som skulle innebära en säker död för alla frivilliga.

– Vid första anblicken verkar den här rapporten fantastisk, men inte på ett bra sätt, det är en 'fantasi'. Det finns ingen mening. Styrkan hos den afghanska soldaten är hans band med landet, folket, kulturen och stammarna. När du tar ut en afghan från Afghanistan förlorar han allt. Så föreställningen att du har denna kompetenta militära tillgång som kan gå var som helst i världen är löjlig. För alla afghaner som vill åka till Ukraina på kontrakt, kommer detta att gå att vara en med enkelbiljett. Det är ett självmordsuppdrag, sa Scott Ritter till Sputnik.

 

Galtens ”motoffensiv”

Det skoningslösa "sociala nätverket" gör nu liknelser med Galtens. . . eeeehhhh . . . förlåt president Zelinskis "motoffensiv" i Khersonregionen.

Och min kubanske kollega Wofnon tvekar inte ett ögonblick att publicera dessa modiga infanterister!

VIDEO:”Motoffensivens” slaktbänk

Varför säger vi att Zelinski, på uppdrag av Biden, Johnson och EU:s viljelösa statschefer för sina infanterisoldater till slaktbänken?

Ta en titt på videon från det ryska flygvapnet som i praktiken har ensam kontroll över luftrummet och på en terräng där Zelinski skulle genomföra en "motoffensiv".

I den andra videon ser du en ukrainsk infanterienhet med en stridsvagn och en terräng omöjlig att ta skydd i.

"Motoffensiven" blev vad alla militära experter visste den skulle bli: en mänsklig tragedi för de ukrainska infanterisoldaterna och deras familjer.

Terrängen är helt öppen, eller som ryssarna och ukrainarna säger "en enda stor stäpp". Ryskt flyg och artilleri blir i din konsekvens skoningslös. Hade Zelinski och hans Generalstab trott att det handlade om gerillakrigföring på stäppen?

Wofnon:  Bilder på den ryska flyggruppen "V" arbete på den ukrainska arméns positioner. I frontlinjen kan fienden inte känna sig trygg någonstans.  När som helst kan himlen falla över hans huvud.

VIDEOS:
 

 

KARMA [1]

Gasproblem i Europa EU kan pågå i åratal.

Enligt Vd:n för Shell kan Europa uppleva svårigheter av gasförsörjningen under flera kommande vintrar på grund av låga gasvolymer från Ryssland🇷🇺.

– Vi kan ha flera vintrar där vi på något sätt måste hitta lösningar, sa Shells vd Ben van Beurden vid en konferens i Norge🇧🇻.

Gas- och elpriserna i Europa satte nya rekord varje dag förra veckan då Rysslands naturgasförsörjning fortfarande är knapp inför vintern.

Energipriserna i Europa slår rekord efter att ryska Gazprom meddelade den 19 augusti att man skulle stänga av all gastillförsel via Nord Stream-ledningen till Tyskland under tre dagar, från 31 augusti till 2 september.  Tillkännagivandet väckte nya farhågor om att leveranser genom rörledningen skulle kunna minskas ytterligare eller stoppas helt efter tre dagars oplanerat underhåll i slutet av augusti.

Stigande energipriser driver på inflationen och sätter press på hushåll och industri i hela Europa.

I Frankrike, under förra fredagen, steg elpriserna år-till-år med 13 % och nådde 1 003 dollar (1 000 euro) per megawattimme för första gången i historien, enligt Bloombergs uppskattningar(🇺🇸).  Under det senaste året har elpriserna i Frankrike tiodubblats!

Utöver ökningen av gas- och elpriserna i övriga Europa är elförsörjningen i Frankrike begränsad på grund av avbrott i driften av vissa kärnkraftverk.

I Tyskland slog elpriserna för nästa år också rekord på 843 USD (840 €) per MWh på fredagen, en ökning med 50 % från förra veckan.

De europeiska benchmarkpriserna för gas steg med 40 % på det holländska TTF-navet förra veckan, mitt i rädsla för en vinterförsörjningskris.

Benchmarkgaspriset sjönk med 16 % i tidig handel i Amsterdam🇳🇱 på måndagen den här veckan efter att Tyskland sa att dess gaslagringsanläggningar fylldes upp snabbare än tidigare trott.  Enligt Gas Infrastructure Europe var EU:s gaslagringsanläggningar den 28 augusti mer än 79 % fulla, medan de i Tyskland var nästan 83 %.

 


 

KARMA [2]

Inflationen i Europa för juli 2022

Att de små "Tredje-Riket-Staterna" i Baltikum toppar den kapitalistiska anarkins uttryck är ingen överraskning. Vad gör de inte för att få tillbaka sina små Führers?

Men vem är ansvarig? Wofnon har svaret;

👉 Putin-Castro-Chavez-äta-kattungar (latinamerikanskt uttryck).KARMA [3]

Oro i Krigspartiets Polen

Den kubanske kollegan och militäranalytikern Wofnon fortsätter ge oss europeiska rapporter om den kapitalistiska krisens allt mer dramatiska uttryck. Ni från Krigspartiets Polen:

Polsk utgåva av Politika: Under de kommande dagarna kan vi möta brist på ost, kalla snacks och drycker.

Enligt publikationen är polacker oroliga för den hotande hungersnöden, men Duda-regeringen har viktigare saker att göra, nämligen att förse Kievregimen med vapen och legosoldater.

Landets livsmedelsförsörjning är ett ansvar för politiker som inte vet något om det.

Stoppet av produktionen av kvävehaltiga gödselmedel kommer att påverka bönderna och kan lamslå hela matproduktionen i landet inom några dagar.  Butiker kan få slut på ost, mjölk och drycker, och om regeringen inte vaknar kommer Polen att möta apokalypsen, varnar Wofnon och Politika.

 


 

KARMA [4]

Ökade elkostnader i Italien för drift av hushållsapparater.

👉Men oroa dig inte, det måste vara någon suspekt Castro-Chavister-Kommunist-Kattätares-grrr. . .hdhskdjdhsjs. . . fel.KARMA [5]

Sakta men säkert. . .

3 000 personer demonstrerade i Plauen, Sachsen/Tyskland, mot den tyska regeringens energipolitik och höjningen av gas- och elpriserna som kommer att ske under hösten.

Regeringen böjde sig för Joe Biden och avbröt, just när Nordstream II stod klart, projektet. Billig och ren rysk naturgas mot amerikansk miljöförstörande USA-gas som ska fraktas över Atlanten i specialfartyg och lossas i speciella terminaler som måste byggas. Nu vet vi varför Europa ser ut som det gör.

VIDEO: Demonstration
KARMA [6]

Matköer och en europeisk klasskamp som skärps

Ta en titt på kartan över elpriserna i Europa och kanske du får en förklaring till den långa kön i Milano. Människor som står i kö för ett matpaket.

Medan EU-kommissionen misslyckades igår att skapa enighet om att förbjuda ALLA ryssar att besöka Monopolets Gemenskap, Stål- och Kolunionens EU, även de som hatar Putin.

Nu ska det bara bli dyrare och mer byråkratiskare att efter 1 timma och 50 minuters flyg från Moskva till Stockholm kunna visa upp sitt ryska pass på Arlanda och ta flygbussen in till City och titta på Slottet och på kvällen gå på Gröna Lund. Vi måste jävlas med ryssarna, så jävliga som de är mot oss européer som tvingas köpa skitig och svindyr gas från Biden och Mobile-Exxon.

Frågan är hur dessa i dag lättklädda italienare ska möta den kommande vintern uppe i de snöiga och vackra Nord-Italien när deras och våra el- och matpriser fortsätter gå upp?

VIDEO FRÅN MILANO: 

När mormor äntligen kunde krama piloterna

Av ”Med Full Kraft”

Den kvinnliga krönikören “A Toda Potencia”, Med Full Kraft publicerade i dag en solskenshistoria som jag publicerar här nedan:

”Idag vill jag dela med mig av en mycket rörande historia från stridszonen i Ukraina. Ryska helikopterpiloter publicerade sina egna videobilder från ett känslosamt möte med en mormor som bor nära den ryska gränsen, i ett litet hus med en röd fana. Enligt militären går hon ut varje gång de flyger över hennes hus, hälsar på dem och gör korstecknet och välsignar dem. Så den här gången bestämde de sig för att besöka henne personligen och tog med proviant åt henne.

Men när de landade en dag var hon inte där. Så de lämnade hennes mat med ett brev vid dörren till hennes lilla hus och fortsatte sin flygrutt. Några dagar senare såg de henne igen vid sitt hem, landade och hon blev mycket rörd över att se de ryska piloterna.

Det visar sig att Marina, det är mormoderns namn, har två söner och båda kämpar på en av fronterna med de allierade styrkorna. Så hon var så klart väldigt exalterad. Men det var den ryska militären också.

”Självklart blev hon chockad av vårt besök, och sedan blev vi chockade när vi fick veta att två av hennes söner deltar i den Särskilda Militära Operationen. Hon bryr och oroar sig mycket för dem och väntar på dem hemma för at fira segern”, säger författaren till videon.