Translate

lördag 13 augusti 2022

Femte gången Kärnkraftverket i Zaporozhye bombas, nu med brittiska raketer!

 

Den brittiska krigsmakten anklagas nu för att leda Zelinskis attacker mot kärnkraftverket med GMLRS-raketer.Femte gången Kärnkraftverket i Zaporozhye bombas, nu med brittiska raketer!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-08-12 / Idag bombades kärnkraftverket än en gång, brittiska militära rådgivare utpekas av ryssarna för att koordinera attackerna! Sverige ska börja tillverka vapen till Kiev!

Kärnkraftverket i Zaporozhye attackerades också idag, fredag den 12 augusti 2022 av det ukrainska artilleriet.

En av de ukrainska väpnade styrkornas granater föll bara 10 meter från lagringsplatsen för radioaktivt avfall efter den senaste beskjutningen.

Denna gång kunde det fastställas att det var utländska missiler. Myndigheterna i regionen publicerade bevis med fragment av en amerikansk GMLRS-raket som avlossats av Ukrainas väpnade styrkor vid Energodar, uppger den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti.

Detta tyder på att västvärldens inblandning i Zelenskijs kärnvapenterrorism är större än vad vi befarat men förklarar dess ”låga profil” i att vilja få till stånd en internationell oberoende kommission med uppgift att ta del av händelserna direkt på platsen.

Men också de manipulativa motsägelsefulla uttalandena om att ”ryssarna har minerat marken” och att de till och med själva skjuter på sig själva eftersom kärnkraftverket befinner sig under rysk kontroll. Bara en psykolog kan förklara bakgrunden till denna totalt oansvariga och huvudlösa förklaring.

”Britterna döljer att de styr bombningen av kärnkraftverket i Zaporozhye”, säger myndigheterna i regionen.

Det brittiska försvarsministeriet skickade sina instruktörer som koordinerar skyttarna för den ukrainska försvarsmakten, men officiellt i Storbritannien är dessa specialister ”på semester”.

Luftvärnsgruppen kring kärnkraftverket Zaporozhye har förstärkts mot bakgrund av ständiga bombningar från Ukraina.

 

USA-företaget Westinghouse placerade 156 containrar med avfall på kärnkraftverket Zaporozhyes område när det stod under Kievs kontroll. De motsvarar sammanlagt 3500 tunnor utbränt kärnbränsle som utgör en omedelbar fara vid bombningarna!


Sveriges vapensmedja i aktion!

Nu ska också Sverige visa framfötterna inför Zelinsky och ”kan börja tillverka vapen specifikt för Ukraina. Ministern för landets försvarsdepartement uteslöt inte en sådan möjlighet. Tidigare levererades endast vapen som redan fanns i lager från Sverige”, uppger kollegan ”Irina” på sin Telegramkanal.

¡VAYA CON DIOS!

Wallenberggruppens militärindustriella komplex skär guld med täljkniv dessa dagar!

Källa: RIA Novosti.

 

Det här är raketsystemet som sköt mot kärnkraftverket idag och de länder som använder det:

Wikipedia: GMLRS

Typ: Flera raketkastare

Ursprungsland och användare: Tyskland, USA, Frankrike, Italien

Källa: https://es.m.wikipedia.org/wiki/M270_MLRS


Delar av en av raketerna som luftvärnet vid kärnkraftverket sköt ned som identifieras med GMLRS-raketer.

GMLRS-raketsystemet.
Delar av en av raketerna som luftvärnet vid kärnkraftverket sköt ned som identifieras med GMLRS-raketer.

Vem är mest galen?
Mannen i Kiev eller männen i
Vita Huset och Pentagon?Nedanstående två artiklar kompletterar utförligt den politiska och militära bilden och ger svar på VARFÖR Kievregimen sätter hela Europas säkerhet på spel genom att beskjuta kontinentens största kärnkraftverk:

 

Är detta Ukrainas plan med beskjutningen av kärnkraftverket?

Anders Romelsjö (red Global Politics)

https://www.globalpolitics.se/ar-detta-ukrainas-plan-med-beskjutningen-av-karnkraftverket/

ROLF NILSSON skriver till mig: ”Den här videon avslöjar USA:s plan, att den ukrainska beskjutningen av kärnkraftverket syftar till att åstadkomma en demilitariserad zon omkring kärnkraftverket och där med ha in en fredsbevarande styrka och frysa Ryssland framtida erövring av sydkusten och resten av Donbass.

Smart plan enligt videon, de första 10 minuterna av de, resten handlar om baltstaterna och Kina.”

https://theduran.com/zaporozhye-demilitarised-zone-freeze-conflict-baltics-gone-mad-scholz-take-the-turbine-update-1/

Nyhetsbanken har publicerat ett uttalande av Rysslands FN-ambassadör. Ett utdrag ur detta följer ”Den ryske ständige representanten vid FN Vassily Nebenzija kallade Ukrainas försök att lägga skulden för beskjutningen av kärnkraftverket i Zaporozje på Ryssland för ”absurda”. Om den ryska militären lämnar kraftverket kan Ukraina ordna en ”monstruös provokation” där och orsaka en kärnkraftskatastrof, tror diplomaten. Dessutom påpekade han att motviljan i väst att erkänna att det är Ukrainas väpnade styrkor som angriper kraftverket orsakas av den ”carte blanche” som utfärdats till Kiev för ”alla brott”. Säkerhetsrådets möte hade blixtinkallats på rysk begäran. Den första att tala var generaldirektören för Internationella atomenergiorganet (IAEA) Rafael Grossi . Han konstaterade att situationen kan bli katastrofal när som helst och krävde ett slut på de fientligheter som hotade kärnkraftverket. ”I denna svåra timme, mörka timme, måste IAEA-missionen släppas in i Zaporozje så snart som möjligt,” tillade Grossi. Ansvaret för en eventuell katastrof vid Zaporozjes kärnkraftverk kommer att bäras av Ukrainas ”västerländska sponsorer”., förklarade Nebenzija. Anklagelserna från Kiev om att den ryska militären själv beskjuter stationen kallade diplomaten absurda, cyniska och vansinniga. ”Kraftverket kontrolleras av de ryska väpnade styrkorna. Elementär logik säger att vår militär inte har någon anledning att beskjuta vare sig stationen, staden eller sig själva, sa han.

Nebenzija tillade att Moskva räknar med ett besök av IAEA-delegationen i Energodar före slutet av denna månad, ”så snart som möjligt.” Dessutom uttryckte han hopp om att FN inte skulle störa kärnkraftsexperternas besök i kärnkraftverk. ”Kievs kriminella attacker mot kärntekniska infrastrukturanläggningar driver världen till randen av en kärnkraftskatastrof som i omfattning är jämförbar med den i Tjernobyl”, betonade Nebenzija. Han noterade att territorierna i de flesta regioner i Ukraina längs Dnepr, Donetsk och Lugansks folkrepubliker, Rysslands västra gränser och sydöstra Vitryssland, Moldavien, Bulgarien och Rumänien kommer att hotas av radioaktiv kontaminering.

Relaterat:
Ukraina bombar kärnkraftverket i Zaporozhye två gånger samma dag!
https://www.globalpolitics.se/ukraina-bombar-karnkraftverket-i-zaporozhye-tva-ganger-samma-dag/

 

 

Nato-stödda Kiev-regimen tar till Nato-stödda Kiev-regimen tar till kärnvapenterrorism

Av Strategic Culture Foundation

https://www.strategic-culture.org/news/2022/08/12/nato-backed-kiev-regime-resorts-to-nuclear-terrorism/

12 augusti 2022

Ett enkelt, brådskande test lockar: stoppa de militära attackerna mot Zaporozhye. Nu, vem är det som protesterar?

Europas största kärnkraftverk är under upprepade missilattacker av den Nato-stödda Kiev-regimen. Låt det skrämmande faktumet sjunka in för ett ögonblick. Kan man tänka sig något mer kriminellt och hänsynslöst vid denna tid?

Kom ihåg att just de regeringar (regimer) som verkligen är ansvariga för denna urusla situation är desamma som proklamerar "regelbaserad ordning" och "liberal demokrati". Uppenbarligen är deras retorik bara en sjuk fasad för totalitarism och laglöshet.

Det som pågår är kärnvapenterrorism av den nazistiska Kievregimen och dess västerländska sponsorer. Missilerna som träffar kärnkraftverket i Zaporozhye (ZNPP) levereras av USA och dess NATO-allierade. Kraftverket har varit utsatt för ihållande artilleri- eller drönareangrepp sedan förra veckan. En brand vid installationen har redan rapporterats även om den ryska militären och de ukrainska civila operatörerna vid Zaporozhye-fabriken lyckades släcka branden. ZNPP räknas innehålla hundratals ton anrikat uran och annat använt kärnbränsle. Beläget vid den mäktiga floden Dnepr i sydöstra Ukraina som rinner ut i Svarta havet, om ZNPP drabbas dödligt skulle skadan bli katastrofal för Europa och resten av världen. Den resulterande radioaktiva föroreningen skulle vida överstiga den från Tjernobyl eller Fukushima-katastrofen.

FN:s generalsekreterare Antonio Guterres och FN:s internationella kärnkraftsövervakningsorgan, IAEA, har båda fördömt attackerna mot Zaporozhye som "självmordsbenägna". De har vädjat om demilitarisering av området. FN är fega i sin återhållsamhet genom att inte specifikt fördöma den Nato-beväpnade Kievregimen. FN gömmer sig bakom cyniska påståenden om att det finns "motstridiga rapporter" om vem som är skyldig till beskjutningen av kärnkraftverket.

USA och dess ombud i Kiev skyller Ryssland för de militära attackerna. De visar vriden logik och säger att Ryssland utför attackerna för att smutskasta den ukrainska regimen. De hävdar också att Ryssland använder anläggningen som ett skydd för sina militära styrkor.

Ryska styrkor befäl över kärnkraftverket Zaporozhye i början av mars, dagar efter att de invaderade Ukraina den 24 februari. Rysslands militära operation tvingades fram av den obevekliga uppbyggnaden av Natos offensiva hot i grannlandet Ukraina sedan CIA-kuppen 2014. Säkra ZNPP var en högsta prioritet med tanke på den Nato-stödda Kievregimens kriminella hänsynslöshet. Nu gör Förenta staterna och dess Kiev catspaw absurt att Ryssland slår sina egna styrkor och territorium under dess kontroll, inklusive den livsviktiga ZNPP.

Banan för missiler som avfyras mot ZNPP visar tydligt att attackerna kommer från territoriet under kontroll av de ukrainska styrkorna och dess Nato-medbrottslingar. Den rationella misstanken är att de långdistansraketsystem med flera uppskjutningar som levereras och övervakas av USA, Storbritannien och Tyskland är inblandade.

Washington och dess NATO-allierade uppmanar Ryssland att avstå från kontrollen över kärnkraftverket och ge det tillbaka till Kievregimen.

Det befängda kravet avslöjar vilka kärnvapenterroristerna är. USA och dess Nato-axel är ansvariga för att hålla Europa och världen som gisslan med hotet om kärnkraftskatastrof.

Vi bör notera att allt som hävdas av Kievregimen och dess västerländska handläggare, inklusive hela nyhetsmedia som agerar som propagandakanaler, inte kan tas på största allvar. Den här veckan erkände Kievs marionettpresident Vladimir Zelensky genom sin medhjälpare Mikhail Podolyak att alla offentliga uttalanden är "informationskrigföring" som syftar till att lura Ryssland. De påstådda ryska massakrerna i Bucha och Mariupol, anklagelserna om massvåldtäkter av ryska soldater och anklagelserna om att bomba civila passar alla in i detta erkännande av lögner.

Uppståndelsen över en rapport från Amnesty International förra veckan som anklagade Kievregimen för att använda civila centra som sjukhus, skolor och hem som militära sköldar är bara toppen av ett mycket smutsigt isberg. Men det illustrerar den Nato-stödda Kievregimens fördärv och korruption.

De uppstigna anklagelserna om att Ryssland beskjuter kärnkraftverket i Zaporozhye som något slags propagandatrick förråder skulden att projicera på andra vad anklagarna själva är kapabla att göra.

Ryska styrkor har säkrat Europas största kärnkraftverk och har hittills avvärjt katastrof genom att skydda det. Det är Ryssland som kallat FN:s säkerhetsråd att sammanträda denna vecka i ett krismöte för att belysa den extrema faran. Moskva kräver demilitarisering och att IAEA:s inspektörer ska få tillträde till ZNPP för att rapportera omständigheterna. Det är Kievregimen och dess västerländska sponsorer som förhindrar dessa samtal. USA och dess Nato-axel levererar fler och fler långdistansmissiler till Ukraina och förtalar Ryssland med påståenden om "kärnvapenterrorism". Den amerikanska axeln ger i själva verket grönt ljus till Kievregimen att fortsätta sin brottsliga offensiv.

Den här veckan var det 77 år sedan USA:s atombombningar av Hiroshima och Nagasaki. Den skräcken utfördes som en kriminell handling av statlig terrorism. Amerikanska motiveringar för brotten den 6 och 9 augusti 1945 har alltid varit kända – om än inte allmänt kända på grund av västerländska medialögner – som grundlös propaganda. Den avsedda effekten av den amerikanska imperialistiska regimen var då att terrorisera resten av världen till att underkasta sig dess förmodade globala dominans.

Samma avskyvärda, laglösa logik visas igen med situationen i Ukraina över kärnkraftverket i Zaporozhye. USA använder sin Kiev proxy för att hålla världen som gisslan för sina imperialistiska mål.

Det psykopatiska spelandet av den amerikanska regimen är avskyvärt. Ryssland har varnat för att om dess territorium hotas kommer det att använda kärnvapen för att försvara sig. Kärnvapenkrig är en ökande risk. Om den USA-sponsrade Kiev-regimen gör ett dödligt slag mot Zaporozhye och orsakar otaliga radioaktiv kontaminering av Europa, Ryssland och resten av världen, vad förväntar sig amerikanerna att Moskva ska göra? Ändå förföljs denna galenskap av Washington.

Ett diplomatiskt slut på krisen över Zaporozhye som med det allmänna kriget i Ukraina motverkas av Natos militarism. Världens främsta kärnvapenterroristregim – i Washington – leker med elden och agerar som den perversa dödens gud igen och håller hela världen inför lösen för dess skadliga syften.

Ett enkelt, brådskande test lockar: stoppa de militära attackerna mot Zaporozhye. Nu, vem är det som protesterar?