Translate

måndag 3 oktober 2022

Zelinskiregimen nekar Amnesty International tillträde till massgravarna i staden Izyum, Donbass

 


". . . och en ny kraft dök upp i väst, arvingarna till de stora tyskarna, de stora vikingarna, . . .", säger denne präst som hyllar Hitler. Vem sa att nazismen inte existerar i Ukraina?

NAZISMEN I UKRAINA: Prästen Yaroslav Yasenets:  ”. . .de kunde enas under EN MAN” [Adolf Hitler]!

Väst tonar ned och nämner knappt att fascismens rötter har slagit rot i Ukraina där nu till och med präster genomför hyllningspredikan till en av mänsklighetens mest onda representanter; Adolf Hitler.

Det är fallet med den ukrainske prästen Yaroslav Yasenets som under en predikan påstod att det Tredje Riket byggdes på korrekta heliga principer.

Yasenets sa under en minnesgudstjänst för ”kosacker som kämpade i den tyska armén” att det Tredje Riket räddade världen från det onda.

– Och en ny kraft dök upp i väst, arvingarna till de stora tyskarna, de stora vikingarna, Siegfried, Hermanaric, Frederick Barbarossa, Henry Kramer [en inkvisitor, känd som författaren till ”Häxhammaren”], Wagner, Goethe, Kant, och Nietzsche. De kunde enas som sanna riddare av det kristna Europa under EN MAN [Adolf Hitler] som grundade en makt som byggdes på de korrekta heliga principerna till skillnad från det kommunistiska imperiet, som ville förstöra allt heligt, som ville ersätta falska värderingar, så byggdes staten i Väst [Nazityskland] på de korrekta heliga principerna och satte som mål att befria världen från ondska. Befria världen från en nation som har genomfört alla andra illdåd på jorden”, sa den ukrainske prästen och syftade i det senare på Sovjetunionen.

– Tyvärr”, sa han, blev det inte som vi ville, tyvärr gick något fel.

VIDEO: NASSEPRÄSTEN
NATURLIGTVIS. HITLERFASCISMEN KROSSADES till ett fruktansvärt högt pris där mer än 50 miljoner medborgare, varav 27 miljoner sovjetmedborgare stupade eller mördades av den tyska fascismen som denne religiöse fascistiske dödgrävare hyllar.

Händelsen kan illustrera hur djupt åtta års ideologiskt inhamrande i det ukrainska folket har gått. Varje år genomför den nynazistiska Azovbataljonen sommarläger för barn och ungdomar med exakt samma ideologiska innehåll som den tyska Hitlerjugend eller de spanska falangisterna under överinseende av general Francisco Franco trimmade barnen i det fascistiska hatets fostran.

Försvaret av den ryska befolkningen i Donbass, stopp för Natos utvidgning österut via Ukraina och ett stopp för den nazistiska indoktrineringen i Ukraina är några av den ryska militära specialoperationens mål.

Väst ville inte lyssna på Moskvas varningar och förslag om att uppmärksamma dessa tre mål samt et stopp för militariseringen av staten Ukraina och därmed blev den militära insatsen oundviklig.

Dick Emanuelsson


Österrikes största dagstidning konstaterar att Amnesty International inte ges tillträde till det som Kiev påstår vara massgravar och "offer för de ryska ockupationsstyrkorna". Vad räds Zelinski?


Zelinskiregimen nekar Amnesty International tillträde till massgravarna i staden Izyum, Donbass

TEGUCIGALPA / 2022-10-03 / Det blev aldrig någon oberoende FN-kommission eller liknande för det som Kiev påstod vara en massgrav av ukrainare i staden Izium, i Donbassregionen som de ryska och Donetsktrupperna övergav för en månad sedan.

Hela väst och dess medier kablade helt reservationslöst ut nästan kalkerade pressmeddelanden från propagandaministeriet i Kiev som hävdade att det var ”ytterligare en ohygglig massaker utförd av de ryska ockupationsstyrkorna”.

Men i likhet med Faken från staden Bucha fick ingen oberoende internationell kommission tillträde till massgravarna i Izium, bara trogna ”oberoende journalister” och politiker med Ann Lindes kaliber som till 100 procent skriver och följer den politiska linjen, utstakad i Washington och Kiev.
Döda ukrainska soldater

När allt kommer omkring står det helt klart att denna improviserade kyrkogård var en plats där den ryska militären begravde de döda ukrainska soldaterna, vars kroppar Ukrainas väpnade styrkor bestämt vägrade att ta hem, trots att det finns videofilmer och uttalanden från ryssarna om att de erbjöd den ukrainska militären eldupphör för att den ska kunna hämta respektive ge sina döda vapenbröder en anständig begravning på hemorten.

Och gravarna för civila som dödats har tidpunkten och datumet för bortgången angivet på korsen, civila som avled under den tiden då de ukrainska myndigheterna fortfarande styrde staden, vilket träkorsens datum bekräftar.

Nej till Amnestybesök

Och det är dessa fakta som inte tål dagens ljus. Därför vägrades en kommission från Amnesty International att besöka staden för att direkt på plats ta del av fallet.

Det är uppenbart att regeringen Zelinski inte vill se AI på plats efter att organisationen, trots sin finansiering i väst och politisk bundenhet till väst gjorde en seriös rapport som anklagade Kiev och Ukrainas väpnade styrkor för att militarisera och använda bostadsområden, sjukhus, daghem och andra offentliga institutioner som stridsvärn och skyttegravar, i flagrant brott mot Genevékoneventionen om Humanitär Internationell Rätt.

Dick Emanuelsson

Källa: Kronen Zeitung, Österrikes största tidning.


EU:s energipolitik möts nu av uppror i allt fler europeiska länder.


Bloomberg: Den antiryska hysterin har kostat Europa 500 miljarder euros!

De extra budgetutgifterna för att kompensera förlusterna till följd av energiökningen är nära 500 000 miljoner euro. I beräkningarna ingår både direkta utgifter för att kompensera förluster och sänkta energiskatter, uppger nyhetsbyrån Bloomberg som står Wall Streets spekulanter nära.

STORBRITANNIEN ligger i täten. Här uppgår budgetförlusterna till 178 miljarder euro eller 6,5 % av BNP, följt av Tyskland med 100 miljarder euro färre och 2,8 % av BNP. På tredje plats kommer Italien, med 60 000 miljoner euro och 3,3 % av BNP.

Intäktssidan av budgetarna växer inte med jämförbart belopp. Och framför oss står vintern, där ännu högre gas- och bränslepriser väntar medborgarna. I slutet av året kommer utgifterna att överstiga 1 biljon dollar.

Allt medan Bryssel planerar nya skott i foten, det vill säga sanktioner mot Moskva vilket kan bli en ännu dyrare affär.

 

Liz Truss


Truss sämre än Johnson

Populariteten för Liz Truss, som nyligen tillträdde som Storbritanniens premiärminister, är redan lägre än Boris Johnsons vid tidpunkten för hans avgång, enligt en nyligen genomförd opinionsundersökning som citeras av The Guardian.

Den brittiska sympatin för Truss har sjunkit dramatiskt på bara en vecka tack vare hennes ekonomiska budgetpolitik. Den senaste opinionsundersökningen visar att endast 18 % av de brittiska medborgarna stöder Truss som premiärminister och att 55 % är kategoriskt missnöjda med hennes verksamhet. Således anser majoriteten av väljarna (75 procent) att den brittiska regeringen har tappat kontrollen över den ekonomiska situationen i landet och 48 procent vill att Truss ska avgå. Även den tidigare brittiske premiärministern Boris Johnsons betyg innan hans dimension för en rad skandaler var högre.

Vid ett framträdande nyligen tillbakavisade hon dem som kritiserar henne för att ge allt stöd till Kievs i krigets Ukraina. På brittiskt territorium fortbildades kontinuerligt 20,000 ukrainska militärer som ska sättas in vid hemkomsten. Och i likhet med sin företrädare, som sa att kriget ska pågå ”till den siste ukrainaren” fortsätter denna kvinna den militaristiska politiken. Truss skyller på Putin medan engelsmännen bränner sina elräkningar offentligt!

Efter många hårda frågor till Storbritanniens premiärminister, Liz Truss, om den nuvarande energikrisen, stigande bostadslånepriser, höga räntor, kollapsen av det brittiska pundet, bland annat, valde hon att skylla på den ryske presidenten Vladimir Putin.

Trots de sanktioner som Storbritannien tillämpar tillsammans med andra västländer mot Ryssland, förblir den ryska ekonomin stabil enligt analytiker i motsats till Europa som tvärtom står inför en av de värsta ekonomiska kriserna i sin historia.

Källa: JP+

 

Britterna bränner sina elräkningar i protest mot stigande priser

En av de mest skanderade slagorden under protesterna som organiserades av Don't Pay UK-rörelsen som ägde rum över hela landet i helgen var: ”Jag kan inte betala, jag betalar inte, jag betalar inte”!

200 000 hushåll har hittills beslutat att INTE betala förrän regeringen vidtar åtgärder för att skydda de mest utsatta familjerna. Antalet hushåll som ansluter sig till rörelsen växer dramatiskt.

Storbritannien upplever en energiinflation som har lett till en allvarlig kris på grund av sanktionerna mot Ryssland för dess militära operation i Ukraina.

Källa: The Guardian

VIDEO:

BRITTERNA bränner sina elräkningar! 


 

H&M rapporterar en enorm vinstnedgång efter utträdet från den ryska marknaden

Den svenska multinationella kläddetaljisten H&M har rapporterat om en enorm vinstminskning efter utträdet från den ryska marknaden, som ägde rum efter starten av Rysslands särskilda militära operation i Ukraina, rapporterade Financial Times på torsdagen.

Specifikt har dess vinster för detta tredje kvartal, exklusive finansiella element minskat till 61,3 miljoner dollar, jämfört med de 543,3 miljoner som registrerades föregående år under samma period.

– Tredje kvartalet har i stor utsträckning påverkats av vårt beslut att pausa försäljningen och sedan stänga verksamheten i Ryssland, sa Helena Helmersson, VD för företaget, som citeras av det i Sverige förbjudna ryska mediet, RT.

– Detta har haft en betydande effekt på vår försäljning och lönsamhet, vilket förklarar hälften av resultatnedgången jämfört med tredje kvartalet förra året, tillade hon.

Det blev en dyr "solidaritet med Zelinski" för det transnationella storkapitalets textiljätte H&M. Uttåget från den ryska marknaden kostade företagets aktieägare över 200 miljoner dollar. Snart får vi säkert se ryska klädesplagg med H&M-stuk! Förmodligen mycket billigare. Huvudkrymparligan har skördat nya "segrar"!


I polska fängelser ska de fängslade betala för el!

Vissa polacker är nu bokstavligen dömda att betala för elektricitet, eftersom fångar nu kommer att behöva tvingas betala för elektricitet som förbrukas för användning av all ”icke-nödvändig elektrisk utrustning” som används i cellerna. Det vill säga en transistorradio och liknande.

Om den intagne således inte har möjlighet att betala för dessa räkningar, kommer de att vara skyldiga att göra det vid frigivningen.

Energipriser skapar rubriker i Polen, där tjänstemän bara kan erbjuda sitt folk naiva lösningar, vilket har varit fallet med vice premiärminister Jarosław Kaczyński.

”Om du inte har pengar för 3 ton kol, köp då bara 1,5 ton”, är Kaczyńskis´ snabba råd.

Och det är inte bara gas och råolja som har ett pris som inte slutar växa: priset på kol ökade också drastiskt till följd av sanktionerna mot Moskva. Men i Polen finns det stor kämpalust mot ryssen. Parlamentsledamöter har till och med begärt kärnvapen av Nato och Gud vet vilka slags planer dessa galenpannor representerar.

Och Linde & Andersson begärde att få spela tillsammans med det sällskapet!


"Mot fronten i Donbass för att ta fighten mot Zelinskis trupper", kanske tänker huskatten hos några av sina "vapenbröder", de nu mobiliserade ryska trupperna.Video: Kaljinka-Malinka eller vem sa att tysken andas russofobi?

En intressant video dök upp på sociala nätverk i början av oktober. På bilderna dansar och sjunger besökare till ett av evenemangen på den berömda ölmässan `Oktoberfest´ i den tyska staden München den populära ryska sången Kaljinka-Malinka med stor kraft.

Ett ovanligt prejudikat med tanke på alla ansträngningar från USA-EU att påtvinga i en politisk och chauvinistisk rasism utan historisk jämförelse på de europeiska folken och sprida hat mot allt ryskt.

Eller kanske tyskarna har fått nog av så mycket russofobi?

Att den förkrossande majoriteten av tyskarna nu begriper att i slutändan handlar sanktioner och sprängningar av Nordstream 1-2 om en strategisk geopolitisk USA-plan för att slå sönder Tyskland som industrination och USA:s främsta konkurrent i Europa.

Att begära att damerna på Rosenbad och Arvfurstens Palats i Stockholm ska inse vems ärenden de går, är nog för mycket begärt. Dörrmattepolitiken har helt absorberat Linde & Andersson. Men så gick det som det gick i valet.

Källa: ”A Toda Potencia”

Video:
Vem sa att tysken är rädd för ryssen?

Ryssland fördömer censuren vid säkerhetsrådets möte om Nordstream: ”Ett fall av internationell terrorism”!

Säkerhetsrådets möte i fredags för att hantera sprängattentatet i NordStreams gasledningar, överskuggades av det olämpliga agerandet av Frankrikes permanenta representant i FN, Nicolas de Rivière. Han satt ordförande i rådet under september och hans agerande fördömdes av representanten för Rysslands representant i FN, Dmitri Polianski.

”Mötet som hölls den sista dagen i september om Nord Stream-sabotaget var ganska anmärkningsvärt”, skrev Polianski på sitt Telegram-konto på lördagen. Diplomaten erkände att ”alla medlemmar av rådet fördömde det som hände i olika grad och beskrev det som oacceptabelt, och många krävde att händelsen skulle utredas”.

Men ”i slutet på mötet kantades det av en skandal” där den franska representanten ”inte tillät Gazproms talesman Sergei Kupriyanov, som hade bjudits in att tala, att svara på de felaktiga anklagelserna mot företaget”, sa diplomaten. Detta beslut bryter mot ”alla säkerhetsrådets regler och praxis”.

”Det franska presidentskapet har helt avslöjats, eftersom tidigare, under alla tillfällen av uppmaningar till dialog och beaktande av andras synpunkter hade varit fransmännens kännetecken i säkerhetsrådet”, påpekade Polianski.

 

GASLEDNINGARNA NORD STREAM 1 och 2 sprängdes hål på den 26 september under omständigheter som ännu inte har förklarats. De hotas att sättas ur drift permanent. Vissa länder hävdar att det kan vara en ”sabotagehandling”, och på grund av attackens komplexitet kunde den endast ha utförts av en statlig aktör. Det handlar alltså om internationell statsterrorism, oerhört allvarligt.

Rysslands representant i FN, Vasili Nebenzia, uppgav att haverierna ”uppenbarligen gynnar” USA. Seniordiplomaten betonade att Moskva kallade till säkerhetsrådets möte på grund av ”sabotage” som redan utreds av den ryska riksåklagarens kansli för internationell terrorism.

Källa: Al Mayadeen spanska


Video: Så sprängde USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

 TEMA NORDSTREAM:

* Så klippte USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

* Svenska marinen på plats - FÖRE sprängningen

* Två USA-generaler om Nordstream men med olika uppfattningar

* Antony Blinken, USA:s utrikesminister: Nu är det vi, äntligen, som ska leverera gas till Ert Europa och inkassera stålarna!


Video: Så klippte USA el-kabeln i vad som blev Venezuelas ”Nordstream”

I september 2018, en månad efter att Venezuelas president Nicolas Maduro hade utsatts för ett mordförsök av två drönare, verkställt av venezuelaner fortbildade på ett paramilitärt läger i Colombia klipptes 80 meter av elförsörjningen i delstaten La Guaira.

– Det här gör inga fiskare, för det här behövs det högteknologi, sa en av dykarna i videon och visade upp stumpen av den kraftiga rörledningen med elkablar, insinuerande att det handlar om en utländsk stormakt som genomförde terroristaktionen.  

Venezuela utsattes från det året av regelbundna störningar i elnätet och under 2019 slog USA flera gånger ut landets hela elnät via sitt cyberkrig. Målsättningen var att skapa kaos och framkalla ett desperat läge av ”default” där USA skulle gripa in i en ”Humanitär Invasion”, vilket tongivande krafter inom oppositionen skrek om under flera år.

 

MEN FOLKET I BOLIVARS VAGGA gav inte upp utan fortsatte att göra motstånd mot det djävulska ekonomiska kriget och en Quisling som Donald Trump hade erkänt som ”Venezuelas legitime president”, Juan Guaidó, utrikesminister Ann Lindes käre personlige vän och fick objektivt stöd av v-ledaren Jonas Sjöstedt som villigt framför medierna hävdade och fortfarande hävdar att i USA existerar en ”demokrati långt större än den diktatur som Nicolas Maduro företräder”.

Att Sjöstedt nu objektivt sett också är CIA:s man och via sitt politiska inflytande han har i vänsterpartiet fick partiledningen och riksdagsgruppen att förändra sitt ”Nej för vapenleveranser till Ukraina” till ett ja, bekräftar hans ställningstagande och inställning till imperialismen. Även hans senaste besök i Uzbekistan kan inte uppfattas på något annat sätt än att han är ute efter något gemensamt med de krafter som försöker genomföra nya ”färgrevolutioner” för att backa upp CIA:s, Zbigniew Kazimierz Brzezińskis  och State Departements plan för att bryta upp Ryssland inifrån, allt i George Soros och Blinkens anda.

Personer som Juan Guaidó drar något av ett löjets skimmer över sig för Trump, Linde och de 50-tal (av totalt 200 FN-stater) regeringar som erkände honom som "Venezuelas legitime president". För vem? Inte för venezuelanerna där han i valet till parlamantet fick 94,000 röster i sin hemregion. När någon kändis har avlidit dyker skämten upp, som på bilden efter att kolonialdrottningen Elisabeth gick till de sälla jaktmarkerna och texten säger:
"Juan Guaidó träder nu in i Buckingham Palace och förklarar sig interrimsk kung i Storbritannien"! Precis som han hjorde på ett appellmöte den 23 januari 2019 i Caracas och fick stöd av Trump, Linde och Jonas Sjöstedt. Egentligen är terroristattentatet mot Nordstream 1-2 ett lika absurt och cyniskt USA-skådespel.
_ _ _ _ _ _ _ _


OCH HUR MÅR TRUMPS, LINDES och Sjöstedts Juan Guaidó? Ingen aning. Han är som bortflugen, ingen pratar i dag om honom.

Däremot om hur förbindelserna mellan Guaidós främste allierade efter Trump, grannlandet Colombia och Venezuela nu utvecklas och förstärks på alla plan, till förtret för de tre nämnda som i sin nykoloniala nit trodde att Guaidó en dag skulle träda in i presidentpalatset Miraflores i Caracas. Vad dessa naiva politiska element inte begrep och aldrig har förstått är att det fanns en faktor som alltid står i vägen för kuppmakare och den heter FOLKET!

Guaido bör nog passa sig och dra från Venezuela innan han lynchas av folket. Eller röner samma öde som Vidkun Quisling, som ställdes inför rätta i Oslo, anklagad, dömd och avrättad för sin roll som Hitlers representant under den tyska ockupationen. Landsförräderi lydd anklagelsen, samma anklagelse som det venezuelanska folket kommer döma Guaidó för.

Dick Emanuelsson, Tegucigalpa-Honduras

VIDEO: Dykarna beskriver det statsterroristiska attentatetSvenska marinen på plats - FÖRE sprängningen

Dagens nyheters avslöjande att den svenska marinen var på platsen för sprängningarna av Nord Stream 1 och 2 två dagar innan de skedde är djupt komprometterande.

Operationen är så hemlig att till och Totalförsvarets forskningsinstitut hålls i mörker. Men forskare på FOI säger att den svenska marina närvaron inte var någon slump.

Ovanstående är ett intressant inlägg på journalisten Stefan Lindgrens blogg ”Nyhetsbanken” och förmedlar uppgifter så känsliga att den svenska marinen lägger locket på.

Länk: https://www.nyhetsbanken.se/2022/10/svenska-marinen-pa-plats-fore.html
Två USA-generaler om Nordstream men med olika uppfattningar

Trump-administrationens general Michael Thomas Flynn, talade dagarna före ”incidenten” med NordStreams pipeline, om fördelarna med sabotagehandlingar under `Falsk Flagg´.

I dag, två veckor efter sprängningen av den ryskbyggda gasledningen men nu under tysk kontroll och ägo är det ingen som talar om de hundratals sensorerna under vatten som kontrollerar den marina trafiken. Eller de fem gigantiska krigsfartygen från USA som dagarna innan passerade exakt över platsen för terroristattentatet där de övade ubåtskrigföring. Eller om Joe Biden och hans vice utrikesminister, Victoria Nulands löften i januari respektive februari då de bägge försäkrade medierna att Nordstream 1-2 INTE skulle komma att pumpa rysk gas till Europa.

I dag kom självaste CIA på att det var ryssarna själva som genomförde ”incidenten”. Bevis? Nä, det behövs inte om det kommer från Washington.


 


USA:s tidigare överste Douglas McGregor är dock av en annan mening. Han hävdar motsatsen till CIA och säger att det uppenbarligen inte var Ryssland som förstörde rörledningen. Ingen tror på det. Faktum är att den tyska befolkningen överväldigande motsätter sig alla krig med Ryssland och avvisar tanken att ryssarna är ansvariga sprängningen av gasledningen.

Jag tror att Putin kommer att lösa konflikten med Ukraina på villkor som är acceptabla för Ryssland, vilket vi kanske inte gillar, menar general McGregor. Men förutom Polen är ingen i Nato intresserad av ett krig med Ryssland.

– Om vi ​​fortsätter så här kommer vi att se hur Nato helt enkelt kommer att falla sönder.

* Varför tror du inte att de kommer att följa Polens exempel och gå med? Är det så du menar, överste?

– Självklart, absolut. Ingen vill slåss mot Ryssland förutom Polen och några människor i Washington.

Dick Emanuelsson

VIDEO:
General Flynn
 


VIDEO:
Överste Douglas McGregor:
Antony Blinken, USA:s utrikesminister: Nu är det vi, äntligen, som ska leverera gas till Ert Europa och inkassera stålarna!

Förutom att USA:s utrikesminister Antony Blinken erbjöd ”hjälp” till att utreda och bistå frågan om sprängningen av Nord Stream Pipeline, så kunde han inte kontrollera sin glädje och euforiska känslor när han under 2,5 minuter talade om en lovande framtid för Europa:

”En enorm möjlighet att eliminera beroendet av rysk energi en gång för alla [...] Erbjuder en enorm strategisk möjlighet i många år framöver”.Ja, vem kan ifrågasätta sanningshalten i det påståendet? Var det inte det som hans vice, Victoria Nuland hotade med den 27 januari i år och som Joe Biden bekräftade den 7 februari, bara så att det inte skulle råda någon osäkerhet vem som skulle ha ”Credit” och ”copyrighten” för det statsterroristiska attentatet som den före detta polske utrikesministern och i dag ledamoten av EU-parlamentarikern Radoslaw Sikorski gratulerade USA för.

Men till den intellektuella nivån har inte vår svenska journalistkår nått upp till för att förstå orsak och verkan.

VIDEO:
Blinken på presskonferensen
DICK EMANUELSSON

E-post: dickema@gmail.com

Telegram, Sve: https://t.me/dickema51

Telegram, Español: https://t.me/dickem

Blogg: https://dickema24.blogspot.com

YouTube: https://www.youtube.com/c/DickEmanuelsson

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

Twitter: @dickema