Translate

onsdag 19 oktober 2022

UD:s Presstjänst om Ukrainas bombning av residenset för Sveriges konsul: ”Vi har ingen information”!

Det är den ryska dagstidningen Izvestia som publicerade videon i morse som ska föreställa den svenske honorärkonsuln Carl Sturéns residens i  staden Kakhovka i länet Cherson, utsatt för ukrainskt artilleri som avlossade amerikanska Himarsmissiler.


VIDEO:
Konsulns residens eller konsulatUD:s Presstjänst om Ukrainas bombning av residenset för Sveriges konsul: ”Vi har ingen information”!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-10-19 / Trots att det har gått tio timmar sedan videon [1] av den ryska dagstidningen Izvestia har publicerats från vad som presenterats som det bombade residenset för Sveriges konsul i staden Kakhovka i länet (oblast) Kherson, säger UD:s presstjänst, när jag ringer upp den strax innan midnatt, lokal tid i Sverige den 19-20 oktober att ”vi har ingen information”.

Det är presstjänstens ”Ellen”, som inte vill uppge sitt efternamn och som varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna från i morse om att Ukraina hade bombat residenset eller eventuellt konsulatet för Sveriges konsul i Cherson med Himarsmissiler, Made in USA. Affärsmannen Carl Sturén är Sveriges honorärkonsul i Kakhovka.

Att UD säger att det varken vill bekräfta eller dementera uppgifterna är den klassiska ”vi ligger lågt med dessa oerhört känsliga uppgifter”. När jag frågar ”Ellen” i det första telefonsamtalet om UD har varit i kontakt med Sveriges ambassad i Kiev, sa hon bara; ”vi återkommer”.

Politiskt känsligt

Bara det faktum Kievregimen bombar ett civilt hus, vilket Kiev gör Non-Stop mot den rysktalande befolkningen i Donbass sedan statskuppen i februari 2014, är allvarligt. Sedan februari i år har dessa urskillningslösa bombningar av skolor, daghem, sjukhus och bostadsområden intensifieras. Men det märks knappast i svenska medier och än mindre i några icke-existerande pressmeddelande från UD:s chef, Ann Linde. UD har bestämt sig att Putin är banditen som leder krigshundarna från Moskva mot den oskyldige Zelinski.

Men att samma regim som tar emot svenska vapen också bombar den svenske honorärkonsulns villa är naturligtvis en delikat nyhet, både för Linde & UD som för Zelinskiregimen i Kiev. Att det dessutom verkställs med USA-missilen av märket Himars gör inte den diplomatiska och politiska heta potatisen mer smakfull för de skyldiga och inblandade.

Svenska medier: kyrkogårdstystnad

De få sökningar jag har gjort på Svenska medier och temat om den ukrainska bombningen av residenset för Sveriges konsul, visar samma resultat som från UD:s Presstjänst; det råder kyrkogårdstystnad hos svenska medier. Varför denna följdsamhet? Naturligtvis är det omöjligt att hålla denna nyhet bakom lås och bom eller arkiverad i en USB i all evighet.

Det är samma mystik som med sprängningen av 50 METER av NORDSTREAM. Magdalena Andersson hemlighetsstämplade utredningen innan den ens var klar. Andersson var helt kategoriskt när hon inte ens papper ville se experter och ingenjörer från det företag som byggde gasledningen, Gazprom.

Vad är det som Magdalena Andersson och Säpo vill dölja från sprängningen av Nordstream. Det är helt uppenbart att de tre länderna Sverige, Danmark och Tyskland vägrar att ens informera sina respektive folkvalda parlament. I Tyskland får inte ens parlamentets säkerhetskommission information om vad utredarna har fått upp.Däremot går det bra att frilansande dykare som erbjuder sina tjänster till kvällstidningen Expressen gör storkovan när de dyker ner på 80 meters djup och filmar mindre än två minuter av den gasledning som sprängdes med motsvarande explosiva ämnen som orsakade 2,3 på Richterskalan, en liten jordbävning.


Anderssons och Lindes pinsamma arv

Nä, Andersson & Linde, det här börjar lika rena rama cirkusen. ALLA, absolut ALLA vet VEM som ligger bakom sprängningen av Nordstream och VARFÖR den sprängdes.

Det kvinnliga radarparet ska ihågkommas som de som mörkade Nordstream på uppdrag av mäktiga krafter i världen.

Om förlisningen av Estonia orsakade en kaskad av spekulationer och utskrivna böcker, kommer med all sannolikhet det statsterroristiska attentatet mot en gasledning att dra hela världens främsta experter på temat till platsen utanför Bornholm där Natos och USA:s marina krigsfartyg frekventerar allt oftare. Nu är det ju också beslutat att Nato & USA ska hålla 30 krigsfartyg i Östersjön permanent.

Dörrmattepolitiken fortsätter naturligtvis med ett lika följsamt marionettgabinett som det avgående.

[1] https://t.me/wofnon/18258

 Från den andra sidan av ukrainakontrollerat område beskjuter ukrainskt artilleri kärnkraftverket Zaporizhzhya NPP och har vid ett tiotal tillfällen skickat kommandogrupper över floden Dnepr för att med militärt våld inta Europas största kärnkraftverk.

Ukrainskt kommando försökte inta kärnkraftverket!

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-10-19 / Himarsraketer som bombade sönder affärsmannen och honorärkonsul Carl Sturéns villa vid Dneprfloden, bombade också staden Energodars kommunhus vid kärnkraftverket Zaporizhzhya NPP!

Missiler från samma amerikanska raketsystem, som påstås vara precisionsstyrt, slog ner i staden Energodar där Europas största kärnkraftverk är beläget. Missilerna slog ut kommunhuset och intilliggande boningshus för civila.

 

Saldot av USA:s Himarraketer, Energodars utbombade kommunhus, avlossade av ukrainskt artilleri från andra sidan floden Dnepr. På gångavstånd ligger Europas största kärnkraftverk.

IGÅR KVÄLL OCH I GRYNINGEN försökte två kompanier av ukrainska infanterisoldater på 37 båtar att landstiga och inta kärnkraftverket, men slogs tillbaka av de ryska styrkorna vid floden Dnepr.

Det Internationella Atomenergiorganet IAEA:s generaldirektör Rafael Grossi har vädjat till bägge parter att inte strida i kärnkraftverkets närhet.

Men det är den ukrainska sidan som sedan juli i år har genomfört oräkneliga systematiska attacker, såväl mot kärnkraftverket som staden Energodar.

Men Zelinski säger att det är ”externa ryssar” som bombar sina egna vapenbröder. Och nu får vi med all sannolikhet veta av Kiev att ”det är ryska styrkor som bombat den svenske konsulns residens i Kakhovka”.

För att bevisa det behövs inget.

VIDEO:
När Zelinski bombar sönder och sammans Energodars kommunhus