Translate

torsdag 29 september 2022

USA:s psykologiska krigföring för att skapa kärnvapenpanik
USA:s psykologiska krigföring för att skapa kärnvapenpanik

Först gick USAs ambassad i Moskva ut på sin webbsida i tisdags samtidigt som nyheten om att Nordstream 1-2 hade utsatts för ett terroristattentat och uppmanade sina medborgare att omedelbart lämna ryskt territorium, medan det var möjligt!

Nu följer smådrängarna lydigt efter:

·         Lettlands utrikesminister Edgars Rinkevics uppmanade medborgarna i hans land att inte besöka Ryssland, och de som för närvarande befinner sig i Ryska federationen att lämna det så snart som möjligt.

·         Polen uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland och avstå från att resa dit.

·         Estland uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland och avstå från att resa dit.

·         Rumänien och Bulgarien uppmanar sina medborgare att lämna Ryssland omedelbart.

·         Italienska ambassaden i Ryssland rekommenderar att landsmän lämnar landet om deras vistelse inte är brådskande.

Vad är det som är ”brådskande” för ovanstående regeringar? Hur uppfattar gemene man en sådan dramatisk uppmaning från det enda land och regering som utlöst ett atombombsanfall mot ett redan militärt besegrat land, USA?

Rysslands svar

Den ryske FN-ambassadören i Washington, Anatolij Antonov kommenterade ovanstående åtgärder till The National Interest:

– Det kollektiva väst använder Zelenskijregimen som en militär legosoldat mot Ryssland. Våra steg för att försvara fosterlandet kommer att vara beslutsamma och avgörande. USA:s uttalande om det legitima i attacker (med amerikanska Himarsraketer) mot Donbass-regionerna Luhansk (LPR) och Donetsk (DPR), Zaporozhye och Cherson närmar sig en farlig situation.

– Amerikanska tjänstemän skrämmer sin egen och världens allmänhet med ”inbillade kärnvapenhot” från Ryssland. Washington testar Rysslands styrka och driver situationen mot en sammandrabbning av de stora kärnvapenmakterna.

– Avtalen om missilförsvar och INF har sjunkit i glömska. Faktum är att DON upphörde att existera. START utvecklar sin egen resurs, som är långt ifrån fullt observerad av USA:s sida. USA har fel i att tro att Ryssland inte kommer att försvara Krim eller de territorier som kan bli en del av Ryska federationen efter folkomröstningen.


Torget Maidan i Kiev den 22 februari 2014. USA drev fram en fascistisk statskupp som slog sönder den bräckliga demokratin i Ukraina med fem miljarder dollar och "fortbildning" av USA:s allierade bland de nynazistiska grupperna. Östra Ukraina, Donbass vägrade erkänna kuppregimen och utsattes under åtta år för ett folkmord.

Terroristattentatet mot Nordstream 1-2: Tyskland och EU har mottagit en krigsförklaring

 

Är det ett polsk kommando direkt underställt USA:s militära underrättelsetjänst som ligger bakom terroristattentatet mot Nordstream 1-2, eventuellt med tyst bifall av danska krafter inom eller utom regeringen&militären? Den misstanken uttalar den brasilianske geoanalytikern och journalisten PEPE ESCOBAR i följande analys.


Aktörerna bakom terroristattentatet mot Nordstream 1-2:

I nedanstående genomgång av händelserna i och kring terroristattentatet mot Nordstream 1-2, går den brasilianske författaren, journalisten och geopolitisk analytikern PEPE ESCOBAR igenom de olika turerna och de misstänkta aktörerna bakom vad som kan ses som internationell statsterrorism. Det är en automatiserad översättning varför den engelska originaltexten är den som gäller som källa [1].

 

Tyskland och EU har överlämnats en krigsförklaring

Av Pepe Escobar *

Sabotaget av rörledningarna Nord Stream (NS) och Nord Stream 2 (NS2) i Östersjön har olycksbådande drivit fram ”Katastrofkapitalismen” till en helt ny, giftig nivå.

Detta avsnitt av Hybrid Industrial/Commercial War, i form av en terrorattack mot energiinfrastruktur i internationellt vatten, signalerar den absoluta kollapsen av internationell rätt, dränkt av en ”vår väg eller motorväg”, ”regelbaserad”, order.

Attacken på båda rörledningarna bestod av flera sprängladdningar som detonerade i separata grenar nära den danska ön Bornholm, men på internationellt vatten.  

Det var en sofistikerad operation, utförd i smyg i det grunda djupet av de danska sunden. Det skulle i princip utesluta ubåtar (fartyg som kommer in i Östersjön är begränsade till ett djupgående på 15 meter). När det gäller blivande ”osynliga” fartyg kunde dessa bara släntra runt med tillstånd från Köpenhamn – eftersom vattnet runt Bornholm är fullproppat med sensorer, vilket återspeglar rädsla för intrång av ryska ubåtar.  

Svenska seismologer registrerade två undervattensexplosioner på måndagen – en av dem uppskattas till 100 kg TNT. Ändå kan så mycket som 700 kg ha använts för att spränga tre separata pipelinenoder. En sådan mängd kunde omöjligt ha levererats på bara en resa med undervattensdrönare som för närvarande finns tillgängliga i grannländerna. 

Trycket på rörledningarna sjönk exponentiellt. Rören är nu fyllda med havsvatten.

Rören på både NS och NS2 går förstås att reparera, men knappast före General Winters ankomst. Frågan är om Gazprom – redan fokuserat på flera rejäla eurasiska kunder – skulle bry sig, särskilt med tanke på att Gazprom-fartyg skulle kunna utsättas för ett eventuellt Nato-marinangrepp i Östersjön.

Tyska tjänstemän har redan sagt att NS och NS2 ”potentiellt” kan vara ur drift ”för alltid”. EU:s ekonomi och EU-medborgare behövde starkt den gasförsörjningen. Ändå skulle inte EUokratin i Bryssel – som styr över nationalstaterna – följa efter, eftersom de själva har dikterats av Imperiet av kaos, lögner och plundring. Man kan hävda att denna eurooligarki en dag skulle ställas inför rätta för förräderi.

Som det ser ut är en strategisk oåterkallelighet redan självklar; befolkningen i flera EU-länder kommer att betala ett enormt pris och drabbas av allvarliga konsekvenser av denna attack, på kort, medellång och lång sikt.  

Cui bono? 

Sveriges statsminister Magdalena Andersson medgav att det var ”en fråga om sabotage”. Danmarks premiärminister Mette Frederiksen medgav att ”det inte var en olycka”. Berlin håller med skandinaverna.

Jämför det nu med den tidigare polske försvarsministern (2005-2007) Radek Sikorski, en ryssofob gift med den rabiata amerikanska ”analytikern” Anne Applebaum, som glatt twittrade ”Tack, USA”.

Det blir mer och mer nyfiken när vi vet att samtidigt som sabotaget öppnades Baltic Pipe från Norge till Polen delvis, en ”ny gasförsörjningskorridor” som betjänar ”den danska och polska marknaden”: faktiskt en mindre affär, med tanke på att deras sponsorer för månader sedan hade problem med att hitta gas, och nu blir det ännu svårare, med mycket högre kostnader.

NS2 hade redan attackerats – i det fria – under hela dess konstruktion. Redan i februari försökte polska fartyg aktivt förhindra att rörläggningsfartyget Fortuna avslutade NS2. Rören hölls på att läggas söder om – ni gissade rätt – Bornholm.


VIDEO:
POLSK PROVOKATION MOT DET RYSKA RÖRBYGGARFARTYGET!Nato har å sin sida varit mycket aktiv på avdelningen för undervattensdrönare . Amerikanerna har tillgång till långväga norska undervattensdrönare som kan modifieras med andra konstruktioner. Alternativt kunde professionella marinröjningsdykare ha anställts i sabotaget – även om tidvattenströmmar runt Bornholm är en allvarlig sak.

En marindron flöt upp vid Krimhalvön den 20 augusti (2022). Zelinskiregimen har sedan krigets inledning hotat att spränga bron till Krim och Rysslands Svarta Havsflotta. Dronen är ett mysterium och den sprängdes av säkerhetsskäl, misstänkt att inhysa sprängmedel varför den ryska militären valde att transportera ut i havet och spränga den i stället för att riskera `dissikera´ den.


The Big Picture avslöjar det kollektiva väst i absolut panik, med atlanticistiska ”eliter” som är villiga att ta till vad som helst – upprörande lögner, mord, terrorism, sabotage, allt ekonomiskt krig, stöd till nynazister – för att förhindra deras nedstigning till en geopolitisk och geoekonomisk avgrund. 

Att inaktivera NS och NS2 representerar den definitiva stängningen av alla möjligheter till ett avtal mellan Tyskland och Ryssland om gasförsörjning, med den extra fördelen att Tyskland förvisas till den låga statusen som absolut amerikansk vasall.

Så det för oss till nyckelfrågan om vilken västerländsk intelligensapparat som utformade sabotaget. Premiärkandidater är naturligtvis CIA och MI6 – med Polen satt upp som höstkillen och Danmark spelar en mycket tvivelaktig roll: det är omöjligt att Köpenhamn inte åtminstone ”briefades” om underrättelsen.

Förutseende som alltid, så tidigt som i april 2021 ställde ryssar frågor om Nord Streams militära säkerhet.

Den avgörande vektorn är att vi kan stå inför fallet med en EU/NATO-medlem som är inblandad i en sabotagehandling mot EU/NATO:s ekonomi nummer ett. Det är en casus belli. Utöver den skrämmande medelmåttigheten och fegheten hos den nuvarande administrationen i Berlin är det uppenbart att BND – tyska underrättelsetjänsten – såväl som den tyska flottan och informerade industrimän förr eller senare kommer att göra uträkningen.

Detta var långt ifrån en isolerad attack. Den 22 september gjordes ett försök mot Turkish Stream av Kiev-sabotörer. Dagen innan hittades marindrönare med engelskspråkiga ID på Krim, misstänkta för att vara en del av tomten. Lägg till det amerikanska helikoptrar som flyger över de framtida sabotagenoderna för veckor sedan; ett brittiskt ”forskningsfartyg” som  släntrar i danska vatten sedan mitten av september; och NATO twittrar om testning av ”nya obemannade system till sjöss” samma dag som sabotaget.

Visa mig (gas)pengarna

Den danske försvarsministern träffade brådskande Natos generalsekreterare i onsdags. Efter alla explosioner inträffade mycket nära Danmarks exklusiva ekonomiska zon (EEZ). Det kan i bästa fall kvalificeras som rå kabuki; exakt samma dag förde EU-kommissionen (EG), Natos de facto politiska kontor, fram sin varumärkesbesatthet: fler sanktioner mot Ryssland, inklusive taket för certifierat-att-misslyckas för oljepriser.

Samtidigt kommer EU:s energijättar att förlora stor tid på sabotaget.

Uppropet inkluderar tyska Wintershall Dea AG och PEG/E.ON; holländska NV Nederlandse Gasunie; och franska ENGIE. Sedan finns det de som finansierade NS2: Wintershall Dea igen samt Uniper; österrikisk OMV; ENGIE igen; och brittisk-holländska Shell. Wintershall Dea och ENGIE är båda delägare och borgenärer. Deras rykande aktieägare kommer att vilja ha seriösa svar från en seriös utredning.

Det blir värre: det finns inga spärrar längre på Pipeline Terror-fronten. Ryssland kommer att vara på röd beredskap inte bara för Turk Stream utan även Siberiens makt. Samma sak för kineserna och deras labyrint av rörledningar som anländer till Xinjiang.

Oavsett metod och aktörer som var med i slingan, är detta återbetalning – i förskott – för det oundvikliga kollektiva västerlaget i Ukraina. Och en grov varning till den globala södern att de kommer att göra det igen. Ändå föder åtgärder alltid reaktioner: från och med nu kan ”roliga saker” även hända med USA/UK rörledningar i internationellt vatten.

EU-oligarkin närmar sig en avancerad process av upplösning med blixtens hastighet. Deras möjlighet att åtminstone försöka en roll som en strategiskt autonom geopolitisk aktör är nu stängd.

Dessa EUROkrater står nu inför ett allvarligt problem. När det väl är klart vilka som är förövarna av sabotaget i Östersjön, och när de väl förstår alla livsförändrande socioekonomiska konsekvenser för pan-EU-medborgare, måste kabukin upphöra. Inklusive den redan pågående, oerhört löjliga subplotten att Ryssland sprängde sin egen pipeline när Gazprom helt enkelt kunde ha stängt av ventilerna för gott. 

Och än en gång blir det värre: Gazprom hotar att stämma det ukrainska energibolaget Naftofgaz för obetalda räkningar. Det skulle leda till slutet för rysk gas som transiterar Ukraina mot EU.  

Som om allt detta inte var tillräckligt allvarligt är Tyskland avtalsenligt skyldigt att köpa minst 40 miljarder kubikmeter rysk gas om året fram till 2030.

Säg bara nej? Det kan de inte: Gazprom har lagligen rätt att få betalt även utan att frakta gas. Det är andan i ett långsiktigt kontrakt. Och det händer redan: på grund av sanktioner får Berlin inte all gas som det behöver men måste ändå betala.

KLICKA FÖR STÖRRE BILD.
Klockan 19:57 den 21 september, det vill säga fem dagar INNAN terroristattentatet mot NordStream 1-2 registrerades denna marina fartygstrafik i AIS i Lund. Det handlar om fem stora krigsfartyg från USA som gick exakt över där Nordstream 1-2 är utlagt. En tillfällighet med detta celebra besök?


Alla djävlar är här

Nu är det smärtsamt tydligt att de kejserliga sammetshandskarna är av när det kommer till vasallerna. EU:s oberoende: verboten. Samarbete med Kina: verboten. Oberoende handelsförbindelser med Asien: verboten. Den enda platsen för EU är att vara ekonomiskt underkuvad USA: en tafflig remix från 1945-1955. Med en pervers nyliberal vändning: vi kommer att äga din industriella kapacitet, och du kommer att ha ingenting.

Sabotaget av NS och NS2 är inbyggt i den imperialistiska våta drömmen att bryta upp den eurasiska landmassan i tusen bitar för att förhindra en trans-Eurasien konsolidering mellan Tyskland (som representerar EU), Ryssland och Kina: 50 biljoner dollar i BNP, baserat på köpkraftsparitet (PPP) jämfört med USA:s 20 biljoner dollar. 

Vi måste gå tillbaka till Mackinder: kontroll över den eurasiska landmassan utgör kontroll över världen. Amerikanska eliter och deras trojanska hästar över hela Europa kommer att göra vad som krävs för att inte ge upp sin kontroll.

”American elites” omfattar i detta sammanhang den galna, Straussian nykonfektionerade ”intel community” och Big Energy, Big Pharma och Big Finance som betalar dem och som tjänar inte bara på Deep State's Forever War-strategi utan också vill göra ett dödande av den Davos-kokta Great Reset.

The Raging Twenties började med ett mord - på Gen Soleimani. Att spränga pipelines är en del av uppföljaren. Det kommer att finnas en motorväg till helvetet ända fram till 2030. Men för att låna från Shakespeare är helvetet definitivt tomt, och alla (atlanticistiska) djävlar är här.
 

* PEPE ESCOBAR är en oberoende geopolitisk analytiker och författare. Hans senaste bok är Raging Twenties. Han har blivit politiskt avstängd från Facebook och Twitter. Följ honom på Telegram.

[1] https://www.presstv.ir/Detail/2022/09/28/690009/Germany-EU-have-been-handed-over-declaration-of-war