Translate

tisdag 16 augusti 2022

Legosoldatsvensken Mathias Gustavsson med digert brottsregister i Sverige stred för nazistbatljonen Azov sedan 2014

 

Mathias Gustavsson lämnade Sverige och rättvisan 2014 och slog sig ned i Ukraina där han välkomnades av den nazistiska Azovbataljonen. Han har sedan dess med all sannolikhet deltagit i värvandet av utländska krigare i Azovbataljonens tjänst. När han greps ledde han trupper för Azov, uppger han själv i en Twittervideo. Azovbataljonens terrorunder åtta år i Donbass är välkänd, utom för människorna bakom den Politiska Censurens Järnridå i Europa.Legosoldatsvensken Mathias Gustavsson med digert brottsregister i Sverige stred för nazistbatljonen Azov sedan 2014

I dag publicerade till slut ett svenskt medium, Samnytt [1], vem den i Donbass svenske legosoldaten Mathias Gustavsson är som åklagaren vill se avrättad

Det är inget vackert personporträtt Samnytt lägger fram för offentligheten. Gustavsson är registrerad av den svenska rättvisan sedan 1996, är straffad, har suttit i fängelse och är dömd för våldsbrott mot inte mindre än tre olika kvinnor. Dömd för misshandel, olaga hot, sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak och hemfridsbrott mot de tre kvinnorna.

På hans ”politiska belastningsregister” tillhör han den politiska strömningen som de svenska nassarna kallar för ”nationalister”. Och som sådan fann han en hemvist i Ukraina efter att hans politiska fränder där genomfört den fascistiska statskuppen i februari 2014.

Att både UD och svenska Säpo inte har lyckats eller velat offentliggöra Gustavssons namn och bakgrund, trots att det nu gått exakt tre månader sedan han tillfångatogs när den ukrainska fascismens avantgarde, Azovbataljonen kapitulerade den 17 maj, 2022 vid stålverket Azovstal, förvånar egentligen inte. Det skulle ”inte se bra ut” så här inför valet och s-regeringens ansökan om NATO-medlemskap.

 

”Mikola Swed” avslöjas

Igår, måndagen den 15 augusti 2022, ställdes Gustavsson och fyra andra legosoldater inför rätta; tre britter och en kroat just i egenskap av legosoldater. Gustavsson, kroaten och en britt vill åklagaren se dömda till döden medan de två andra britterna kräver han ska ha långa fängelsestraff.

Att Gustavsson nu är avslöjad för att ha deltagit i Azovbataljonen under åtta års tid, sedan statskuppen på Maidan, då den ukrainska demokratins institutioner störtades i en USA-stödd statskupp, är nu också helt bekräftat. Både hans vänner i och utanför Ukraina hyllar den svenske legosoldaten. Samnytt karaktäriserar detta hyllande till att Gustavsson är en ”Posterboy” efter att hans alias, ”Mikola Swed” framträtt i en intervju gjord av Azovbataljonens propagandaorgan [2].

Medan legosoldaterna föraktas i Donbass för att utgöra spjutspetsen i det folkmord som pågått sedan 2014 mot de två regionerna för deras vägran att erkänna statskuppen 2014, och stöder dödsdomarna mot legosoldaterna, betraktar väst alltmer dessa obskyra personer som ”offer för skenrättegångar”, som liberala Dagens Nyheter citerade överstelöjtnant Joakim Paasikivi i söndags. Samma medier betraktade år 2014 många av de svenska fascisterna som åkte ner till Ukraina som ”terrorister” och krävde att de skulle ställas inför rätta vid hemkomst för brott mot svensk lagstiftning.

Michael Skillt och "Mikola Swed", Mathias Gustavsson.


Under åtta år har en markant politisk förskjutning ägt rum till att nästan glorifiera dessa ”frivilliga” som ”frihetshjältar” snarare än krigare i fascismens tjänst.

Så här skriver Samnytts reporter Mattias Albinsson:

”Svensken har flera gånger lyfts fram i (Azov)bataljonens propaganda där han går under namnet ”Mikola”. I en av intervju från 2017 [3], som Azov själva publicerat, berättar han att han reste till Ukraina för att ansluta sig till den ukrainska sidan i maj 2014”.

 

Brottsregistret i Sverige

Om Gustavsson är en hjälte i de ukrainska fascisternas ögon, ses han som mindre attraherande för han tidigare kvinnliga bekantskapskrets. Om övriga svenska medier kommer publicera hans brottsregister återstår att se. Redan nu ser vi i kommentarsfältet att Samnytt betraktas som ”ett Kreml-Putin-organ”.

Albinsson har lyckats gräva i det svenska brottsregistret och sommaren 2014 lämnade Gustavsson Sverige och anlände i Ukraina. ”Han jagades då av polisen i Sverige anklagad för överträdelse av kontaktförbud mot en före detta flickvän – ett brott som kan ge upp till två års fängelse”.

Samnytt konstaterar att ”Gustavsson har flera gånger suttit i fängelse och är dömd för våldsbrott mot inte mindre än tre olika kvinnor som han tidigare haft relationer med. Han har ett gediget belastningsregister som sträcker sig tillbaka till 1996. Han är bland annat dömd för misshandel, olaga hot, sexuellt ofredande, övergrepp i rättssak och hemfridsbrott mot de tre kvinnorna. En av kvinnorna har han en son tillsammans med. Både kvinnan och pojken lever idag med skyddade personuppgifter på grund av hotbilden från pappan. Målet gällande överträdelse av kontakförbud skrivs av i november 2017 efter att polisen misslyckats med att delge Mathias Gustavsson”.

Och i likhet med fullblodsfascister från olika länder i världen på flykt från det egna landets rättvisa, styr Gustavsson kosan mot Ukraina där Azovbataljonen tar emot honom med öppna armar.”Okänt land”

Några månader senare, ”den 10 januari 2015 inleder Skatteverket en bosättningskontroll av Mathias Gustavsson. Två dagar senare får de tag på honom, och han berättar då att han flyttat från Sverige men att det är oklart vilket land han kommer flytta till. Skatteverket registrerar till slut svensken som utvandrad till `okänd land´.”

Igår uppgav Gustavssons beundrare i Sverige i ”Fria Ukraina” att det är Gustavsson som är personen bakom pseudonymen ”Mikola” i Azovbataljonen [4].

 

Nationalistisk bakgrund

Mattias Albinsson har hittat den svenske legosoldatens politiska tillhåll i Sverige i de ”nationalistiska kretsarna”:

”På Flashback har han skrivit tusentals inlägg om att han ogillar invandrare, röstar på Sverigedemokraterna och att han deltog i partiets demonstrationer under 90-talet. Han har även skapat ett flertal diskussionstrådar under forumdelen ”Nationalsocialism, fascism och nationalism” [5].

Gustavsson ska också ha drömt om ett ukrainskt medborgarskap. ”Under 2016 twittrar han om att gifta sig med en ukrainsk kvinna och bilda familj, så han kan bli medborgare. Hans familjedrömmar återkommer även i intervjuer han ger för Azovbataljonens propagandakanaler”, skriver Albinsson.

Men denna dröm gick tydligen i uppfyllelse förra året efter att ha mutat sig till det.

Dick Emanuelsson

 

[1] Han är Ukraina-svensken som riskerar dödsstraff
https://samnytt.se/han-ar-ukraina-svensken-som-riskerar-dodsstraff/

[2] https://web.archive.org/web/20170421013204/http://azov.press/ukr/shlyah-voina-mikola

[3] https://web.archive.org/web/20170421013204/http:/azov.press/ukr/shlyah-voina-mikola
[
4] https://twitter.com/FriaUkraina/status/1559292850541662214

[5] https://www.flashback.org/f34

 

Läs mer:

lördag 6 augusti 2022
Buren den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson ska sitta i under rättegången där han riskerar dödsstraff
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/buren-den-svenske-legosoldaten-mathias.html

måndag 1 augusti 2022
Svenske legosoldaten Mathias Gustavsson inför rätta i Donetsk och riskerar dödsstraff
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/svenske-legosoldaten-mathias-gustavsson.html


LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html

tisdag 9 augusti 2022

Video: Amerikanska legosoldater säger att deras kamrater dog och de ukrainska soldaterna plundrade deras lik!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/08/video-amerikanska-legosoldater-sager.html


Telegram (svenska): https://t.me/dickema51

Telegram (español): https://t.me/dickem

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

Facebook: https://www.facebook.com/dick.emanuelsson.3

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick