Translate

lördag 6 augusti 2022

Buren den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson ska sitta i under rättegången där han riskerar dödsstraff


MATHIAS GUSTAVSSON, legosoldat i tjänst hos det nazistiska Azov-regementet som kapitulerade i mitten av maj vid stålverket Azovstal, staden Mariupol. Han riskerar nu dödsstraff. Wikipedia beskriver Azovbataljonen som "nynazistisk, rasistisk, antikommunistisk, antisemitisk". Men Dagens Nyheter och övriga svenska och europeiska medier har gradvist tonat ner den ideologiska basen och i stället "naturaliserat" denna fascistiska rörelse i likhet med vad som skedde under Hitlers tillträde i början av 1930-talet och ett decennium framöver. FOTO: RT.

 



Buren den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson ska sitta i under rättegången där han riskerar dödsstraff

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-08-06 / Om en dryg vecka inleds rättegången mot den nazistiska Azovbataljonen som den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson tillhör.

Det uppger Telegramkanalen ”Irina” och skriver att burarna där de tillfångatagna ska placeras under rättegången nu förbereds (se bild).

Sammanlagt sitter över 2000 Azovsoldater fängslade och kommer att rannsakas i omgångar. De kapitulerade den 17 maj efter att ha förskansat sig under 82 dagar i underjorden i stålverket Azovstal.

 

MEN DET ÄR INTE BARA DE UKRAINSKA FASCISTERNA som ställs inför rätta. Deras utländska vapenbröder, bland dem svensken och legosoldaten Mathias Gustavsson, som tillhör Azovbataljonen kommer ställas inför rätta i ”mitten av augusti”.

”I juni tillkännagavs att rättegången mot ukrainska krigsförbrytare kommer att äga rum i Mariupol under andra halvan av augusti och kommer att ingå i en serie öppna rättegångar som äger rum på Folkrepubliken Donetsks (DPR) territorium mot ukrainska nazister från Azov och Ukrainas väpnade styrkor, samt utländska legosoldater”, skriver Irina.

Hur många svenska legosoldater opererar under Azovbatajonen eller de tre-fyra andra nazistiska regementena som ingår i den ukrainska armén är svårt att få en exakt siffra på.

Men Wikipedia ger oss en fingervisning om hur medier och politiska maktcentra var djupt skeptiska mot Azavbataljonen efter statskuppen 2014 i Kiev:

”Dock finns det ingen riktigt tillförlitlig statistik över antalet svenskar som befinner sig i strid. Det kan röra sig om uppemot hundratalet individer, vilket enligt Säpos uttalande i augusti antagligen inte är för högt räknat. Den 22 november 2014 uppgav Säpos chef Anders Thornberg att ett 30-tal individer från svenska extremhögern har rest till Ukraina för att delta i nationalisternas kamp mot Ryssland” [1].

Under mellanrubriken ”Motsägelsefulla internationella reaktioner”, konstaterar samma Wikipedia följande:

”Militärsamarbeten: 2015 USA och Kanada meddelar, att Azov-Bataljonens medlemmar inte får ta del av den utbildning som man vill ge den ukrainska armén, på grund av enhetens nynazistiska kontakter. 2016 lättade dock USA på stoppet från 2015, efter påtryckningar från Pentagon (SIC!).

Facebook/ Meta: 2019 meddelade Facebook, att man ville utesluta bataljonen från sin plattform. Man ställde enheten på samma skyddsnivå som Ku Klux Klan eller terrororganisationen IS. Blockeringen skulle även innefatta användare som lovordade enheten och dess insatser.

Den 24 februari 2022, samma dag som Ryssland inledde sin invasion av Ukraina, meddelade Meta att man skulle komma att göra ett litet undantag och tillåta att Azov-bataljonen beröms på Facebook för sina insatser” (¡SIC!).

Denna gradvisa förvandling av fullblodsnazister till vanliga enkla ”soldater”, som Dagens Nyheters Clas Swahn beskriver Azovbataljonens medlemmar augusti 2022, är en bekräftelse på hur hela mainstreammedia har accepterat och till och med hyllar den paramilitära dödsskvadron som terroriserade Donbass´ befolkning under åtta år.

Nu ska den sitta i ”Buren” under rättegången då fascisterna ska rannsakas och dess offer sedan 2014 ska framträda och ge sina vittnesmål.

Läs mer:

LEGOSOLDATER I UKRAINA (1-3)

1:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [1-2]
Hundra danskar i Ukraina ”hjälper oss att döda fienden”, säger Ukrainas ambassadör i Köpenhamn!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-1-3-hundra.html

2:a delen:

LEGOSOLDATER I UKRAINA [2-3]:
Spanien 1936, Donbass 2014-2022. Från Asturien och Murcia till Donbass
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-2-3-spanien-1936.html

LEGOSOLDATER I UKRAINA [3-3]
Varför reser Sveriges och Europas nazister till Kiev?
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/06/legosoldater-i-ukraina-3-3-varfor-reser.html

 

 

KONTAKT:

E-post: dickema@gmail.com

Blog: https://dickema24.blogspot.com/?m=0

YouTube: https://youtube.com/c/DickEmanuelsson

Vimeo: https://vimeo.com/dickmirian

Twitter: @EmanuelssonDick

Telegram (sve): https://t.me/dickema51

Telegram (esp): https://t.me/dickem