Translate

söndag 12 mars 2023

Är det nu USA:s och NATO:s provokationer inleds från nordiskt territorium?

 
Spionplanets rutt.

Är det nu USA:s och NATO:s provokationer inleds från nordiskt territorium?

SvT rapporterade i morse [1] att ”Amerikanskt bombplan flög över Finska viken”.

Ni som har åldern inne minns säkert vad det var för slags plan. I Vietnam lade det ut bombmattor efter bombmattor och genomsnittsbombningarna låg på 4000 ton per dygn. Det kalkyleras att flera miljoner vietnameser dödades i USA:s från folkmordskrig.

Dessa B-52:or ”flög över Finska viken i lördags kväll, rapporterar finländska medier. Det väcker uppmärksamhet – ett sådant plan har aldrig tidigare siktats i finländskt luftrum, skriver nyhetsbyrån STT”, som citeras av SvT.

”Jätteplanet kom från Polen och flög mot den ryska ön Hogland – men vände strax innan och flög sedan mot de baltiska länderna. Ön är belägen omkring 40 kilometer från Finlands kust”.

I Sverige har vi oraklet Joakim Paasikivi och Finland svarar nu med sin NATO-propagandist, Henri Vanhanen, forskare vid Utrikespolitiska institutet.

Han menar att flygningen demonstrerar Natos engagemang för regionens säkerhet.

– Med flygningen demonstrerar man för Ryssland att här är vi, pigga och vakna, säger han till STT med en sällan skådad hurtighet.

Jo, det behöver nog både Finland och Sverige vara. För efter knäfallet för krigsalliansen och ansökningar om medlemskap har de bägge regeringarna och riksdagarna automatiskt placerat de största städerna i respektive länder på Moskvas karta över NYA BOMBMÅL där de snabbaste missilerna i världen, är omöjliga att skjuta ned.

Som ytterligare ett bevis på dessa krigsaktivisters aktivitet deltog den finska premiärministern Sanna Marin i en hyllning i Kiev med anledning av begravningen i lördags av den Högra Sektorns befälhavare med pompösa smeknamnet ”da Vinci”, samma nynazistiska gruppering som var ansvarig för morden på 48 antifascister i Odessa den 2 maj 2014, en rysktalande stad som Kievjuntan från Majdan inte kontrollerade.

Medan det nynazistiska Azovregementet fick i uppdrag av Kiev att ta över den antifascistiska staden Mariupol tog den Högra Sektorn kontroll över Odessa och inledde terrorn i allians med den ukrainska armén.

Och Sanna Marin och juden Zelinski ser da Vinci som ”en Nationens Hjälte”.

Och Sanna Marin var så rörd att hon på stående fot lovade donera Zelinski ett flertal av Finlands stridsflyg och sa samtidigt att landet ska köpa in nya och mer moderna stridsplan från. . . USA.

Och nu flyger ”jätteplanet” modell B52 över Finska Viken och provocerar ryssarna exakt så som det svenska spionaget gjorde under kalla kriget tills ryssarna tröttnade och sköt ner spionplanet Catalina på ryskt territorium.

Historien går nu igen, men nu med dåtidens uppdragsgivare USA formellt på plats anno 2023.

Huvudkrymparligan skördar nya Pyrrussegrar.


NATO:s tjänstehjon, JENS STOLTENBERG.


KARTA:

Den ryska Östersjöflottan kände till rutten för gårdagens flygning av det amerikanska B-52H Stratofortress, det strategiska bombplanet och var redo att svara vid behov, bara i väntan på order om att skjuta ner planet.

Hur länge ska svenska folket tolerera att landets politiska ledning driver Sverige mot vad som kan bli en oåterkallelig militär återvändsgränd?

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

P.S. Glöm inte registreringen, Säpo& MUST

[1] https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amerikanskt-bombplan-flog-over-finska-viken-forskare-demonstrerar-natos-engagemang

 


Till sista vilan han som yttrade:


”Vi matar den tama vargen med benen från rysktalande barn”. . .

I centrala Kiev tog Zelensky-regimen farväl av ”Ukrainas hjälte” Dmitro Kotsjubajlo, med smeknamnet Da Vinci en inbiten nazist från den Högra Sektorn, som likviderades av Wagner-armén nära Bakhmut.

Under kriget i Donbass utmärkte sig denne nazist, Da Vinci, en särskild grymhet mot fe civila. Han gillade att skämta i stil med ”vi matar den tama vargen med benen från rysktalande barn”.

”Nu har han själv blivit föda för maskarna”, sammanfattar den ryska Telegramkrönikören Irina på sin kanal.

Den Högra Sektorn utmärkte sig den 2 maj 2014 i staden Odessa genom att bränna inne och mörda 48 antifascister som hade sökt sin tillflykt till Fackföreningarnas Hus.

Odessa, med en stor majoritet rysktalande invånare som gjorde motstånd mot, och inte erkände den fascistiska statskuppen den 22 februari samma år i Kiev, togs från det datumet över av Kievregimen.

Att da Vinci och hans psykopatiska ”kamrater” i parlamentet senare utsågs som ”Nationens Hjälte” illustrerar hur fascismen har penetrerat den ukrainska samhällskroppen.

Och varken EU-kommissionen, State Department, Rosenbad eller UD gör det minsta uttalande för att markera distans mot fascismen. Snarare tvärtom.

Läs mer:

Zelenskij utnämner nazist till Ukrainas hjälte

Av Global Politics -14 december, 2021.

https://www.globalpolitics.se/zelenskij-utnamner-nazist.../

 

 


Ryssland🇷🇺 presenterar den första bomben med namn och efternamn: STORBRITANNIEN !

Brittisk underrättelsetjänst (med direktlinje till Dagens Nyheters redaktion) avslöjar det nya ovanliga vapnet som Ryssland använder i Ukraina. Den senaste rapporten från det brittiska försvarsministeriet har indikerat att reservister använder ”skjutvapen och spadar” på grund av den ryska vapenbristen.

Därav de ryska militära framgångarna i Donbass, allt hänger på vilka spadar som används.

Fråga Michael Winiarski på DN, han vet och har mer än 50,000 kr i lön för att berätta `sanningen´ för oss.

 

POLEN: ”Det här är inte vårt krig”

Den polska fotbollsklubben ”Shlensk” bötfälldes med 15 000 zloty för en supporterbanderoll med överstrukna symboler för den ukrainska nationalist- och nazistledsten under andra världskriget, Stepan Bandera.

När får vi se något svenskt fotbollslag hävda att ”det är inte vårt krig” och i stället kräva:

* Stopp för leveranser av Wallenbergs vapen till krigets Ukraina! Hans krigsprofiter är blodbesudlade.

* Beskatta det svenska vapenindustriella komplexet -- höj pensionerna för pensionärer under 20,000 kr i inkomster i motsvarande grad.

* Stoppa alla förhandlingar om NATO-medlemskap.

* Lägg fram förslag om dialog och fredsförhandlingar i EU och FN.

Då kan Sveriges anseende i världen återigen bli respekterat. Idag ses vi enbart som en nordlig utpost för USA-imperialismen och Pentagon, en SKAM!

 Babushka, Donbass' hjältinna

ANNA IVANOVNA, 69, bondkvinna i Donbass fick en dag förra året besök av två ukrainska soldater som hon trodde var ryska soldater. Hon tog sin röda sovjetiska fana med hammaren och skäran och med den gick hon ut för att välkomna soldaterna. De överlämnade en plastpåse med lite livsmedel och tog fanan och kastade den på marken och stampade på den.

Vår ”Babushka”, indignerad över aktionen för vilken hennes föräldrar hsvcdina liv under det ”Stora Fosterländska Kriget” lämnade tillbaka livsmedlen och tog sin fana och återvände till sitt lilla hus.

Aktionen väckte känslor i Ryssland och på många platser har hennes aktion förvandlats till monument och väggmålningar.

Videon filmades av en tredje ukrainsk soldat och utan tvekan fick de tre en utskällning av propagandaministeriet i Kiev för det motsatta resultat det fick, inte bara i Ukraina och Ryssland utan också i stora delar av världen där den korta men symboliska videon har uppmärksammats och skapat en förståelse för Donbass' lidande sedan 2014 och vikten av dess befrielse från trupperna i Natos tjänst.

D.E.

 

LÖGN-IMPERIET.…

USA:s lögner🇺🇸 om Ukrainas deltagande i terroristattentatet mot Nord Stream(🇩🇪🇷🇺) blev tydligen för mycket till och med för de USA- och Kievvänliga redaktörerna på Telegrah(🇬🇧). De publicerade en andraledare med texten ”Impire of Lies” och en motsvarande sarkastisk teckning.

Och Sverige? När ska Svenska Journalistförbundet ta initiativ till en journalistisk sanering inom kåren?

D.E.

 


Det ”Antiimperialistiska Baskien”

(som det står på banderollerna) fördömer NATO:s krig och leverans av vapen från den spanska staten till regimen i Kiev!

Hundratals människor protesterar på gatorna i Bilbao (Euskal Herria) mot Nato och vapentransporten till Ukraina.

De fördömer också att sanktionerna mot Ryssland påverkar arbetarklassens situation i Baskien.

När får vi se Vänsterpartiet med banderoller med liknande paroller på Stockholms, Göteborgs, Malmös och andra svenska städers gator?

Av @BerdaderaH.

Video: Baskien.

Prag avvisar ukrainska provokatörer

I de protester som organiserades i Prag mot den nuvarande regeringen och dess bristande oro för medborgarna, verkade en grupp ukrainare försöka förhindra dådet. De möttes av de tjeckiska demonstranterna som skrek ”fascister”.

 Har den dödsdömda svenske legosoldaten som fick amnesti återvänt till Ukraina?

Några utländska legosoldater som tillfångatogs av ryssarna i Azovstal, staden Mariupol, befriad den 17 maj 2022, återvände för att fortsätta kriga!

Men det blir inte två gånger, sammanfattar den kubanske militäranalytikern Wofnon på sin Telegram-kanal.

”Några pro-ryska och uppenbarligen ukrainska kanaler kommenterade detta (ukrainarna med glädje och pro-ryssarna med indignation).

Här är något väldigt enkelt att förstå: killarna utväxlades, 200 ukrainare mot 50 ryssar!....Det spelar ingen roll om du håller med eller inte, 100 nazister är värda bara 1 rysk soldat, de där legosoldaterna som fick en ny chans och blev förlåtna och inte utnyttjade det, kommer inte att få det två gånger och kommer inte att ha samma tur.”

Frågan är om den svenske legosoldaten Mathias Gustavsson som dömdes till döden i Folkrepubliken Donetsk, också är tillbaka i Ukraina eller om Säpo låste in honom för de brott han hade begått i Sverige innan han smet iväg till Ukraina och sällade sig till sina fascistiska vapenbröder i Azovbataljonen.

https://t.me/wofnon/25447?single

 

”Vad tjänar det till att fördöma fascismen – som fördöms – om man inte säger någonting om kapitalismen som är dess ursprung”

BERTOL BRECHTOm Brechts exakta kommentar kan vi idag, anno 2023, tillägga att fascismen INTE fördöms som den exponeras idag i Ukraina eller i andra delar av Europa.

Det mest flagranta exemplet är Sverige, där den i dag utgör en del av regeringsunderlaget.

Eller Europakommissionen där den ukrainska fascismen hålls under armarna militärt och ekonomiskt på den europeiska arbetarklassens bekostnad.

Därför tilltar klasskampen också i dessa länder medan vasallregimerna inom EU skapar nya lagar för att slå ned dagens och framtida konfrontationer på arbetsmarknaden.

Eller för att gå tillbaka till vår legendariska CLARA ZETKIN och hennes tal 1923 i ”Kampen mot fascismen”:

”I fascismen ställs proletariatet inför en utomordentligt farlig och förskräcklig fiende. Idag är fascismen det starkaste, mest koncentrerade och klassiska uttrycket för den internationella bourgeoisins allmänna offensiv. Det är absolut nödvändigt att störta den. Det handlar inte bara om proletariatets historiska existens som klass, dess uppgift att befria mänskligheten genom att övervinna kapitalismen. Det handlar också om alla vanliga arbetares överlevnad, om levebröd, arbetsförhållanden och livskvalitet.

(. . . .)

Fascismen är inte alls bourgeoisins hämnd mot proletariatets stridbara uppror. I historiska ordalag, objektivt sett, uppstår fascismen som en bestraffning för att proletariatet inte har fört vidare den revolution som började i Ryssland.

Och fascismens bas är inte en liten kast utan breda samhällsskikt, breda massor, som till och med sträcker sig in i proletariatet. Vi måste förstå dessa avgörande skillnader för att med framgång kunna ta itu med fascismen. Den går inte att besegras enbart med militära medel, om jag får använda det begreppet. Vi måste också nedgöra den politiskt och ideologiskt”.

Fragment från en rapport som Zetkin höll den 20 juni 1923 vid Kommunistiska internationalens exekutivkommittés (EKKI:s) tredje plenarmöte, och ingår i Taber och Riddell (red), Fighting Fascism: How to Struggle and How to Win, Haymarket Books 2017.

Idag går historien igen.

D.E.

Källa: https://www.marxists.org/.../06/kampen_mot_fascismen.html