Translate

lördag 22 juli 2023

Rysk journalist första offret för USA:s klusterbomber i Ukraina

 

Krigskorrespondenten Rostislav Zhuravliov i Donbass. I dag dödades  han av ett av de klustervapen Joe Bidens administration fördömde i mars 2022 men som han nu levererar till en allt desperatare regim i Kiev. Vad kommer JORNALISTEN, vår förbundstidning säga om att journalister dödas av ett vapen som förbjuds av 106 stater?Rysk journalist första offret för USA:s klusterbomber i Ukraina

”USA passerar alla moraliska gränser genom att leverera klustervapen till Kiev

Den ryske krigskorrespondenten Rostislav Zhuravliov miste livet i dag, lördag den 22 juli 2023 av splittret från klusterammunition när det civila fordon han färdades i träffades. Zhuravliov stod i begrepp att fördjupa sina undersökningar av Kievs användning av just denna klass av vapen.

Tre andra reportrar skadades också på samma plats, inklusive två anställda på tidningen Izvestija, som för närvarande får läkarvård, uppger RT [1] på sin portal.

– Allt tyder på att attacken mot den journalistiska gruppen inte utfördes av en slump, kommenterade det officiella språkröret för det ryska utrikesdepartementet, Maria Zajarova. Kievregimen fortsätter sitt utövande av kriminell terrorism, tillade hon.

– De som är skyldiga till den grymma avrättningen av den ryska journalisten kommer oundvikligen att få sitt välförtjänta straff. De som levererade klustervapen till sina skyddslingar i Kiev kommer att dela det fulla ansvaret med dem. USA passerar alla moraliska gränser genom att leverera klustervapen till Kiev, tillade hon.


VIDEO: 
Första officiella ukrainska videon över användandet av klustervapenDEN AMERIKANSKA POLITISKA KLASSEN ”kan tydligen bara lära andra”, sade Rysslands biträdande permanenta representant i FN, Dmitri Polianski, på Twitter. Diplomaten hänvisade till döden av Rostislav Zhuravliov, en korrespondent för RIA Novosti-byrån, som inträffade i lördags i provinsen Zaporizhia.

USA tänjer på alla gränser genom att tillhandahålla klustervapen som ”dödar journalister”, tillade den ryske FN-representanten och sammanfattade:

– Jag undrar vad den amerikanska allmänheten kommer att tycka om att deras land korsar alla moraliska gränser i ett meningslöst försök att rädda den korrupta Kievregimen, som håller på att falla sönder.

I denna mening försäkrade han att USA:s politiska klass ”uppenbarligen bara kan ge lektioner till andra.”


VIDEO:
Ett civilt bostadsområde i DONBASS bombat med klustervapen.Klustervapen mot civilt ryskt bostadsområde

Men det var inte bara i Zaporizhia som Zelinskiregimen avfyrade missiler med splitter(kluster)bomber.

I det ryska Belgorodsky-distriktet avfyrades 21 artillerigranater och tre klustervapen från ett system med flera raketavfyrningsramper mot staden Zhuravliovka. Staden attackerades också med en kamikaze-drönare och besköts med en granatkastare.

– Tio skott avfyrades, säger den lokala guvernören Vyacheslav Gladkov på sin kanal. Han uppgav också att ”nio artillerigranater avfyrades mot staden Shchetinovka”, belägen i samma distrikt. ”Fienden släppte också en sprängladdning från en drönare. Det finns inga skadade eller skador på någon av bosättningarna i distriktet, sa Gladkov.
Det som för Vita Huset var brott mot mänskligheten i mars 2022 är i dag helt legitimt; användandet av klusterbomber som under USA:s folkmordskrig i Indokina (Vietnam, Laos och Kambodja) skördade och fortsätter att skörda tusentals offer. Trettio procent (30%) av USA:s splitter- och stålkulebomber exploderade inte vid nedslaget utan blev livsfarliga minor för civilbefolkning och boskap.

Under det svenska solidaritetsarbetet för Vietnam skrevs det också en sång [2] som tog upp de bestialiska bombningarna med dessa stålkulebomber, den borde komma till användning nu i Ukraina för att tvinga dagens ansvariga för det internationella krigsbrottet i Ukraina att upphöra med leveranser av klustervapen, och inbegripa också Storbritanniens leveranser av ammunition med utarmat radioaktivt URAN.

Dessa två främsta stater inom NATO eskalerar kriget. Och det är under dessa tvåstater, anklagade för folkmord på miljoner människor i världen sedan andra världskriget som den svenska regeringen och dess väpnade styrkor ska underordna sig. Vilket blir nästa krig svenska soldater ska skickas?

Dick Emanuelsson

[1] https://actualidad-rt.com/actualidad/474100-rusia-eeuu-lineas-rojas-moral

[2] ”Till det Kämpande Vietnam”
https://youtu.be/e5-G4GYG6w8

LÄS MER:

USA släppte 2 miljoner TON bomber över Laos, en bomb var 8:e minut, varav 270 miljoner var KLUSTERBOMBER! Mer än 30 procent av de bomber som USA släppte över Laos EXPLODERADE INTE då utan har fortsatt att lemlästa barn och andra civila.
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2023/07/usas-270-miljoner-klusterbomber-over.html