Translate

lördag 27 maj 2023

Kiev satsade allt på ett kort och förlorade över 70 000 soldater i Bakhmut

 

KARL MARX:

”Samhällets motor är de enkla arbetarna, inte den exploaterande borgarklassen”.

 

Svensk latinamerikakorrespondent hyllas av president

Svensk-Kubanska Föreningen gratulerar Dick Emanuelsson – hyllad av Honduras president

XIOMARA CASTRO, Honduras´ president vid överlämnandet av priset till den svenske latinamerikareportern DICK EMANUELSSON och till minnet av martyren Roger Vallejo. Han var en 38-årig lärare och en av grundarna av Motståndsfronten mot den militära statskuppen den 28 juni 2009. Han sköts med ett skott i huvudet av en krypskytt som armén hade placerat ut under en massdemonstration den 30 juli 2009 i huvudstaden Tegucigalpa.


Dick Emanuelsson, som ofta medverkar på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida, vår tidskrift KUBA och föreläst på våra möten, dekorerades tillsammans med sju andra journalister med den journalistiska utmärkelsen ”Mártires de La Resistencia” (Motståndsfrontens Martyrer) i onsdags (24 maj 2023).

Honduras´ president Xiomara Castro stod som värd. Ceremonin att leddes av president Castro och ägde rum i presidentpalatset.

Utmärkelsen delas ut för journalisternas arbete under och efter den militära statskuppen den 28 juni 2009 i den centralamerikanska nationen. Dick kunde bevaka statskuppen från första början och gjorde massvis med intervjuer som resulterade i fyra helsidor i Norrskensflamman, en tidning han var ackrediterad i Latinamerika sedan 2000-2017.

De åtta journalisterna består, förutom av Dick Emanuelsson, av en argentinare, en colombian och fem honduraner. Alla representerar olika nyhetsmedier.

Stort grattis Dick! Och också till de andra som modigt rapporterat om kuppen och militärens våld. Många vänsterjournalister och aktivister mördades under juntans tid vid makten. 

Dick Emanuelsson:

Ett stort tack till Svensk-kubanska för 'blomman', en förening som alltid varit konsekvent och som haft mig som medlem sedan mitten av 1970-talet.

För oss journalister i Honduras och Latinamerika gäller dock att INTE slappna av, för historien är på väg att upprepas, inte bara i Honduras utan även i Colombia som sedan augusti 2022 har en president och regering som möter samma mäktiga politiska krafter som den 28 juni 2009 utlöste den militära statskuppen i Honduras, med det gemensamma att USA står med dirigentpinnen. Som vanligt.

I Honduras har över 50 journalister mördats sedan den militära statskuppen, min utmärkelse delar jag med dem.

https://svensk-kubanska.se/svensk-latinamerikakorrespondent-hyllas-av-president/


VIDEO om riskerna att vara reporter i Honduras:

Honduras 20 januari 2018: Armén skjuter skarpt under vår intervju med demonstranter i bostadsområdet Villanueva, i huvudstaden Tegucigalpa. De protesterade mot valfusket. Sammanlagt mördades 38 honduraner av säkerhetsstyrkorna under protesterna.
VIDEO: "ARMÉN SKJUTER SKARPT"!
AV MIRIAM HUEZO-EMANUELSSON

 

 

Kiev satsade allt på ett kort och förlorade över 70 000 soldater i Bakhmut

Var det värt, Zelinski, 72 095 ukrainska stupade soldater som idag hade kunnat leva med sina familjer om dina föregångare i presidentpalatset hade gjort motstånd mot Victoria Nuland & Pentagon och uppfyllt Minsk-avtalen 2014–2015?

Sammanfattande rapport från PMC ”Wagner” om NATO:s/Ukrainas förluster i slaget om Bakhmut/Artemovsk:

·        Soldater, stupade - 72 095

·        Soldater tillfångatagna - 509

·        Tanks förstörda - 309

·        BMP förstörda - 566

·        Pansarvagnar förstörda - 131

·        Lastbilar förstörda - 1134

·        Förstörda bilar - 2075

·        Brucker och kanoner förstörda - 3155

·        ATGM/LNG förstört - 300

·        Självgående vapen förstörda - 124

·        MLRS förstört - 83

·        Luftförsvarssystem förstörda - 45

·        UAV (drönare, m.m.) förstörda - 282

·        Flygplan nedskjutna - 5

·        Helikoptrar förstörda - 4

·        Radar/elektroniska krigföringssystem förstörda - 149

Källa: https://t.me/wofnon/30263

 


 

Ukrainas marina attack mot det ryska fartyget nytt exempel på hur väst eskalerar kriget?

Nyhetsbyrån RIA Novosti, med hänvisning till en källa, rapporterar detaljerna om attacken av ukrainska drönare🇺🇦 mot det ryska fartyget 🇷🇺 Ivan Khurs:

-         Obemannade fartyg sjösattes från sjöoperationscentret, som öppnades med hjälp av USA🇺🇸 i Ochakovo 2018;

-         Fartygen kontrollerades med Starlink-moduler som tagits emot av Kiev från USA;

-         Målbeteckningen tillhandahölls av det amerikanska spaningsteamet +som opererar i Svarta Havet);

-         En leverans av nya västerländska drönare, troligen från England🇬🇧, levererades till Kiev för att utföra maritima attacker, eftersom utseendet på de ukrainska marindrönarna av Mykola-typ inte motsvarar profilen för dem som attackerade det ryska fartyget.


VIDEO: 
Så sprängdes det obemannade dron-fartyget


Så långt RIA Novosti.

Vad handlar detta om?

Afrika, Kina och Latinamerika med Lula i spetsen vidhåller vikten av att finna en fredlig förhandlingslösning på den konflikt som inleddes med statskuppen i Kiev den 22 februari 2014, under överinseende av den dåvarande vice utrikesministern i USA, Victoria Nuland.

I senatsförhör förra året uppgav hon att hon hade fem miljarder dollar i påsen som sedan 1990 har ”investerats” för ett regimbyte i Ukraina. Det verkställdes med hjälp av fascistiska paramilitära ukrainska grupper i februari 2014.

Regimen i Kiev inledde efter maktövertagandet kriget mot Donbass' åtta miljoner invånare.

Inget Minsk-avtal i världen stoppade USA:s strategiska plan att använda Ukraina som ett spett/bräckjärn i USA:s krig mot Ryssland och att dela upp världens största råvaruterritorium i 12–14 små federala regioner, allt enligt planen beskriven av tankesmedjan RAND.

Och så påstås det att det är en konflikt mellan Moskva och Kiev.

Följande FOTOGRAFIER är publicerade av LARA NORA med rubriken:

”Vad västerländska medier inte visar”, där Dagens Nyheter är skolexemplet på MASSMEDIAMANIPULERING och politisk SJÄLVCENSUR:

DONETSK (Donetsk-Luhansk) bombas av Kiev. Donbass befolkning erkände inte statskuppen i Kiev och de flesta av arméenheterna i Donbass omvandlades till en folkmilis som höll stånd fram tills den 24 februari 2022.

När kriget kom till Donetsk (2014)

I dag är det ännu en årsdag för starten av kriget i Donbass. Det började den här dagen för nio år sedan med ett anfall av det ukrainska flygvapnet mot Donetsks flygplats.

Granater regnade ner över den fredliga staden från luften. Donetsk flygplats bombade deras egna från Kiev. Och sedan var det mycket mer. Zugres, Schastie, Staromichailovka, Kondrashovka, Gorlovka, Dokuchaievsk, Stanytsia Lugansk

Flera år senare är det viktigt att inte glömma HUR kriget började.

Det första slaget om Donetsk flygplats, som ägde rum den 26 maj 2014, var en av de tragiska händelserna under dess inledande period. Denna händelse kallas ofta den dag då livet för alla invånarna i Donetsk delades upp i ”FÖRE” och ”EFTER”, med anfallen från de ukrainska attackflygplanen.Tre bilder från ödeläggelsen som det ukrainska flygvapnet orsakade i Donbass. Trots bomberna och massakrerna mot den påstått egna befolkningen, kunde kuppregimen INTE kuva människorna som anslöt sig till folkmilisen och som utropade Folkrepubliken Donetsk och Luhansk, i dag återinlemmade i den Ryska Federationen som de fram till 1954 hade tillhört.


 

RÄDEN MOT BELGOROD [1]

Belgorod: ”Befriare” eller terrorister


Så lämnades gränsområdet i ryska Belgorod efter intrånget från Ukraina som västerländsk media betraktar som ett "ryskt uppror"

I ett försök att avleda uppmärksamheten efter nederlaget i Artiomovsk (Bakhmut), tänkte ukrainarna inte på något annat än att attackera civilbefolkningen på ryskt territorium, i ren stil med vilken terroristgrupp som helst, skriver den ryska krigskorrespondenten Anna Prokofieva.

Som alltid, och enligt traditionen, med vapen och utrustning från USA (och Sverige, översättarens anm.). I det här fallet var det inget undantag.

Men attacken från dessa terrorister resulterade i en total katastrof för dem själva. De sprang direkt in i den ryska arméns armar och hade inget annat val än att dra sig tillbaka och lämnade efter sig mer än 70 av sina kamrater som eliminerades och flera övergivna och/eller förstörda militärfordon.

Två av de ryska terroristerna som nästan alla likviderades under attacken.


Totalt förlorade de Ukraina under terroristattacken:

 - 2 US M1224 MaxxPro pansarfordon.

 - 2 amerikanska HMMWV M1151A1 pansarfordon.

 - 1 amerikanskt pansarfordon HMMWV M1152A1

 - 1 ukrainskt pansarfordon KRAZ KOBRA

 - 1 polskt pansarfordon AMZ Dzik-2

 Raiden mot Belgorod var full av FAKES

 Som vi redan har analyserat hade intrånget i Belgorod, mer än ett militärt mål, ett rent propagandamål. Till priset av 70 liv och ett dussin fordon lyckades ”befriarna” ta flera selfies och videor för att skryta på nätverken.

Samtidigt, parallellt med razzian, lanserades en hel desinformationskampanj på pro-ukrainska kanaler, precis enligt planen med fiktiva segrar.

 De förklarade att de hade ockuperat gränsstäder där de aldrig dök upp;

·        att de hade bombat regionens huvudstad Belgorod, vilket inte bekräftades;

·        att Putin påstås dekretera ett militärt undantagstillstånd;

·        att den ryska militären flydde och lämnade befolkningen åt sitt öde;

·        och många fler förfalskningar.

Naturligtvis är denna desinformation riktad till de mest naiva. Känner du någon som föll för faken? Be honom kontrollera sina informationskällor väl. Här fortsätter vi att bekämpa NATO:s propaganda.

Några av de ”ryska rebellerna” från den självutnämnda 'Frihetslegationen':

·        Maximilian Andronnikov, rysk nynazist, medlem av den ryska kejserliga rörelsen, fann sin tillflykt i Ukraina.

·        Alexei Dolgov, rysk nynazist, efterlyst i Ryssland för radikalism, exil i Ukraina.

·        Alexéi Levkin, rysk nynazist, efterlyst i Ryssland för att ha skapat en extremistcell.

·        Kiril Kanajin, rysk brottsling, flydde till Ukraina.

·        Iliá Bogdanov, rysk brottsling, efterlyst i Ryssland för terrorism.

Källa: https://t.me/atodapotencia/3984?single

  

De ryska terroristerna med förflutet i nazistorganisationer och som tvingats fly till Ukraina, förfogade över det svenska antitankvapnet  `Pansarskott 86´ från Wallenberggruppens vapenindustri. 


RÄDEN MOT BELGOROD [2]

En ”befriare” lägger korten på bordet om räden mot Belgorod

Vi har redan här talat om Ukrainas intresse av att tillåta den senaste tidens intrång av ryska ”befrielse”styrkor i Belgorod-regionen. Nu avslöjade en av dessa ”befriare” för ukrainska journalister vad hans egenintresse var:

·        Förankra sig i gränsstäderna och använda civila som en mänsklig sköld.

·        Provocera fram ett våldsamt svar från den ryska militären mot de civila grupperna.

·        Skylla på den ryska militären för att ha bombat sina egna medborgare och förstört deras hem.

Men något gick fel.

Det visar sig att den lokala regeringen och de ryska gränsstyrkorna inte är så grymma och vilda som de framställs i Hollywoodfilmer. Det visar sig att de hade evakuerat de civila, omringat inkräktarna och med kirurgiska slag så småningom fördrivit dem utan att orsaka ytterligare skada på den lokala infrastrukturen och människoliv.

Som vi redan har sagt, befria oss Gud från dessa ”befriare”!

https://t.me/atodapotencia/3993USA:s ekonomi i fritt fall? [9]

USA är på gränsen till en FINANSIELL KOLLAPS, säger den välkända amerikanske investeraren och författaren ROBERT KIYOSAKI.

Han motiverar sin prognos med den enorma statsskulden, finansiella åtaganden som det inte finns täckning för och en finansiell ”bubbla” på derivatmarknaden.

”[Att] politiker [diskuterar] att höja USA:s skuldgräns till [mer än] 30 biljoner dollar är dålig komedi, 'kabuki-teatern' är i konkurs”, skrev han på sitt Twitterkonto.

Källa: FUSERNEWS https://fusernews.com/escritor-robert-kiyosaki-ee-uu-esta-en-bancarrota/

 

 

USA:s ekonomi i fritt fall? [10]

USA:s skattemyndigheter ger ett nytt datum för eventuell skuldinlösen

USA:s finansminister, Janet Yellen, har skjutit upp datumet för den eventuella utarmningen av federala reserver och försummelse av landets skuld i några dagar.

I ett brev adresserat till representanthusets talman, republikanen Kevin McCarthy, uppgav Yellen denna fredag att den dagen kommer att vara den 5 juni, och inte den 1 juni, som tidigare förutsetts.

”Baserat på de senaste tillgängliga uppgifterna uppskattar vi nu att finansministeriet kommer att ha otillräckliga resurser för att uppfylla regeringens åtaganden om kongressen inte höjer eller skjuter upp skuldgränsen senast den 5 juni”, skrev hon.

Men varje vecka levererar Pentagon miljardpaket av vapen för USA:s krig mot Ryssland i Ukraina.

”Grönköpings Bank” i Washington?

Källa: på spanska: https://t.me/rtnoticias/47543Presidentval USA [1]

Opinionen i USA bland presidentkandidaterna allt mer kritisk mot en eskalering av kriget. När vaknar opinionen och de styrande i Sverige?

Presidentkandidaten DeSantis kommenterade den rysk-ukrainska (NATO) konflikten:

”När det gäller det som händer i Östeuropa skulle jag vilja se en lösning på det här problemet. Jag vill inte se ett utbrett krig. Jag tror att det är helt oklart hur det kommer att se ut i januari 2025, men jag skulle inte vilja att USA, med våra trupper ska bli inblandade i ett krig i Ryssland eller Ukraina.

Källa: https://t.me/wofnon/30236

VIDEO:

Presidentkandidaten DeSantisPresidentval USA [2]

Kennedy: USA provocerade konflikten i Ukraina!

Den demokratiske presidentkandidaten Robert Kennedy anklagar USA för att ha provocerat fram konflikten i Ukraina! USA-regeringen upprepar ”oupphörligen” påståendet om att Ryssland inte hade någon anledning att inleda sin militära operation i Ukraina.

Men konflikten provocerade fram av väst som en del av en strategisk plan för ”utvidgning av imperiet” i USA, anklagar kandidaten för den demokratiska nomineringen till presidentvalet i det nordamerikanska landet, Robert F. Kennedy Jr.

Ingen i [Biden]-administrationen eller i det utrikespolitiska 'etablissemanget' är så okunnig. Naturligtvis vet de att det var provocerat. De ville ha krig som en del av deras stora strategiska plan för att förstöra alla länder som Ryssland, som dock gjorde motstånd mot USA:s imperialistiska expansion”, skriver Kennedy i en Twitter-tråd.

HOPPSAN! Vad säger de svenska riksdagspartierna om denna politiska dynamit i masshysterins och ryssfobins Sverige som förblindar många seriöst tänkande människor.

Som Ulf Lundell, som nu säger att han ska göra upp ett bokbål i stil med Göbbels för sina böcker med ryska författare.

Hade Gorkij levt eller återuppstått hade han sannolikt skrivit en bestseller om hur följderna av pandemin i Sverige attackerade hjärnan på folk.

Vad säger Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, som ”älskar Amerika”? Eller Hanna Gunnarsson (partiets ledamot i Försvarsutskottet) som, om inte älskar generalen och arbetarmördaren Mannerheim så åtminstone, i denna masshysteri, ger sin erkänsla vid graven till den svenske adelsmannen som var ansvarig för 30,000 döda arbetare och bönder i det finska klasskriget 1918.

Kanske Robert Kennedy kan föreläsa i den svenska riksdagen, både om det kriget som det nuvarande i Ukraina.

Källa: RT på spanska: https://t.me/rtnoticias/47506

 

I opinionsundersökningarna ligger Kennedy två procentenheter efter Joe Biden.

 

EKONOMI: Ryssland kan återgå till rekordnivåer av gödselexport

Trots 15 000 olika sanktioner återhämtar Ryssland gradvis sin export av gödselmedel, som i år kan återgå till 2021 års nivåer, när försäljningen till utländska marknader nådde en rekordnivå, uppger chefen för den ryska gödseltillverkarnas sammanslutning, Andrei Guriev sagt.

Det rekordåret uppgick exporten av mineralgödsel till 38 miljoner ton.

Samtidigt varnar Moskva att ”vi måste leta efter alternativ” till spannmålsavtalet om de fortsätter att blockera rysk jordbruksexport!

Från utrikesministeriet uppmanar de att koppla den ryska Jordbruksbanken till SWIFT-systemet och lösa andra problem som hindrar export av spannmål. Är inte detta löst om en dryg månad kan avtalet i Turkiet 2022 komma att spolieras.

Källa: RT på spanska

https://t.me/rtnoticias/47503

 

Det är något på gång i världen och det gör generaler och politiker i och utanför Vita Huset och Bryssel nervösa: Varför fungerar inte 15,000 sanktioner mot Moskva och tusentals andra mot Peking, Havanna, Tehran, Caracas eller Managua? Varför allierar sig länder och regeringar som Brasilien, Indien eller Sydafrika med handelsorganisationer som BRICS där de har fräckheten att avsvärja sig handel och betalning med dollar?

 

SVENSKA LEGOSOLDATER som passerar till en annan dimension:

Crister Radecky som driver Instagram-profilen 'Svenskkrigare' skrev precis [idag den 25 maj, 2022] på Instagram-rullen att deras vän alias 'ICE' är död, skriver Telegramkanalen 'TrackAMerc, som undersöker och gräver över och om utländska legoknektar som rest till Ukraina:

”Han heter DANIEL NYSTRÖM kallades 'Ice' eftersom han var från Kiruna, i norra Sverige.

ICE kom till Ukraina i mars 2022.

Han var en del av den nazistiska ukrainska enheten Karpatska Sich.

Storm Balderson hävdar att han hittades död i Kiev på sitt hotellrum.

”ICE tog Bandera-biljetten själv och åkte till helvetet”, skriver TrackAMerc.

Källa: https://t.me/TrackAMerc/5606DN:s ledare förbereder läsarna på upptrappat krig

Av Stefan Lindgren

Dagens (27 maj-22) ledare i DN är anmärkningsvärd på många sätt. Den underliggande meningen är att Sverige bör skicka JAS/Gripen till Ukraina. Skribenten föreställer sig kriget som ett sorts ”Chicken run”, dvs. parterna trappar upp - skickar pansar, missiler, flyg - tills en av dem blinkar. Den som inte blinkar kan då köra ännu en bit närmare stupet innan han kastar sig ur bilen. Ett ”chicken run” kan sluta med att en eller båda faller i stupet. Men den mest dödsföraktande har ”vunnit”.

Det är just det här som inger störst oro beträffande Ukrainakriget. Normala mekanismer som hållit tillbaka stormaktskonflikter under det kalla kriget fungerar inte längre.

Om väst struntar i ”Putins röda linjer” är ju en sak, men om man även struntar i sina egna grå - neuronerna, som vi använder för att tänka...

Efter snart ett och ett halvt års krig borde ju väst ställa sig frågan: fungerade sanktionerna mot Ryssland? Fungerade de enorma och växande vapeninsatserna?

Man kan ju trösta sig med att Ryssland inte intagit Kiev (om det nu någonsin var avsikten) och med att Zelenskyjs trupper slogs hjältemodigt för varje ruin i Bakhmut - men vad har man egentligen uppnått, mer än en enorm produktion av döda och lemlästade.

Skribenten upprepar mantrat om Rysslands ”fullskaliga” invasion av Ukraina. (Man har redan slopat epiteten ”oprovocerade” och ”olagliga”). Men för varje objektiv iakttagare är det väl uppenbart att Ryssland inte gått in i hela Ukraina utan i de rysktalande delarna och dessutom bara med en bråkdel av sin fulla militära kraft.

Tänk om Ryssland har ett begränsat syfte, som dessutom berör livsnerven i den ryska nationen, skyddet av den egna befolkningen, är det då sannolikt att de ger upp eller ger efter för trycket av ytterligare vapenleveranser från väst?

Alla som använder sina grå linjer måste komma fram till att en förhandlingslösning är den enda möjliga och ju förr ju bättre.

Det är skrämmande möjlighet att konflikten genom västs äventyrlighet eskalerar till ett storkrig Ryssland - Nato. Med sin Koreaparallell vill skribenten säga att då - inför Natos samlade styrka och kärnvapenarsenal - kommer Ryssland att ge sig.

Så blev det bra i Korea? Segrade västvärlden? Eller bara uppsköt man denna nations enande till en oviss framtid? Skulle det gå till världskrig finns det många som har en räkning att göra upp med USA/Nato.

Jag vill ge dagens DN-ledare en femma i tanklöshet.

 

Klicka för större läsformat.