Translate

lördag 3 september 2022

Zelinskis andra militära försök att inta kärnkraftverket! Varför tiger UD?

Sammanlagt deltog 60+300 ukrainska kommandosoldater vid försöket att landstiga vid två platser vid kärnkraftverket i gryningen den 1 september. Sju snabbgående farkoster respektive två pråmar användes. I morse, den 3 september gjordes ytterligare försök, denna gång av 250 kommandosoldater. Tjugo farkoster sänktes av ryska stridshelikoptrar. Zelinski spelar ett högt spel medan svenska UD kniper. Varför?

 


Zelinskis andra militära försök att inta kärnkraftverket! Varför tiger UD?

Av Dick Emanuelsson

·         FN-representant besvarar insinuationer från Zelinski och tackar ryssarna för säkerheten för IAEA-delegationen!

·         Zelinski rasande över att IAEA inte kräver en demilitariserad zon.

·         I gryningen (lördag) skickade han ett nytt kommando med 250 militärer som likviderades av ryska arméhelikoptrar och stridsflyg!

TEGUCIGALPA-HONDURAS / 2022-09-03 / Varför var Zelenski så upprörd över IAEA-uppdraget att besöka kärnkraftverket vilket han inte lyckades att stoppa trots dagliga bombningar sedan början av juli och ett försök att militärt inta kärnkraftverket, bara några timmar innan IAEA-delegationen skulle anlända till kärnkraftverket [1]?

FN-representantens svar till en journalist på den efterföljande presskonferensen är en del av förklaringen. Svaret måste ha sänt elektriska stötar i den ukrainska statschefen.

När FN-representanten tillfrågades om det ryska försvarsdepartementets rapport om att ukrainska kommandosabotörer hade eliminerats av den ryska armén nära Zaporizhzhia-anläggningen när de försökte attackera och inta kärnkraftverket, gav FN-representanten ett glasklart svar:

”Vi är tacksamma vad den Ryska federationen har gjort för att garantera säkerheten för våra inspektörer.”

 

Atomterrorism

Vad samme FN-representant vid den tidpunkten INTE visste, var Zelinski plan att via 250 enheter från de Ukrainska specialstyrkorna några timmar senare göra ett andra försök att landsätta denna stora truppstyrka vid Dneprs strand och än en gång försöka inta kärnkraftverket! Otroligt men sant.

I en kommentar från Zelinski på 3 minuter och 24 sekunder [2] ondgjorde sig denne över att IAEA-delegationen inte kunde kontrolleras från Kiev, att ”ukrainska oberoende journalister” inte gavs plats i delegationen och att vad Zelinski och IAEA-delegationen hade kommit överens om INTE uppfylldes. Vad denna överenskommelse handlade om vet vi inte.

Vad gäller ”ukrainska oberoende journalister” tror Zelinski att han kan behandla den allmänna opinionen som han behandlar Andersson&Linde, det vill säga som fjärrkontrollen hemma i vardagsrummet. Det finns i dessa masshysterins tidevarv fortfarande kritiskt tänkande människor. Så Zelinskis infiltratörer med presslegitimation fick den dagen i stället andra uppdrag av den militära underrättelsetjänsten.

 


Nytt försök ta över kärnkraftverket

IGÅR (fredag kväll i Centralamerika, gryning i Ukraina) publicerade den kvinnliga kollegan Irina följande text som jag INTE publicerade, för jag trodde inte att Kievregimen kunde vara så obegripligt politisk korkad att den gjorde ett nytt försök att inta kärnkraftverket där två inspektörer från IAEA är kvar. I morse bestod kommandogruppen av fyra gånger mer militärt manskap. Därför väntade jag tills idag, lördag för att en bekräftelse skulle komma, vilket den nu har gjort.

Irina skrev:

”Från Kievkontrollerat territorium rör sig beväpnade trupper mot Energodar och kärnkraftverket.

Vladimir Rogov, representant för den statliga administrationen i Zaporozhye-regionen, rapporterar att de väpnade landsättningsstyrkorna förflyttar sig från de Kiev-kontrollerade områdena (på andra sidan floden Dnepr) till staden Energodar i minst 15 snabbgående farkoster. Dessutom rapporterade Rogov om konsekvenserna av den nattliga beskjutningen av Zaporizhzhya NPP:s territorium av Ukrainas väpnade styrkor:

  • Tre landstigningar 400 meter öster om kärnkraftverket Zaporozhye (se karta);
  • Landstigning mellan 2:a och 3:e reaktorn.
  • Kraftledningen i Dnepr avbröts;
  • Kärnkraftverket stängdes ner av säkerhetsskäl och kopplade om till elförsörjning för eget behov”.

 

Så långt Irina.

Det ryska försvarsdepartementet meddelade idag att:

·         Två grupper av farkoster och motorbåtar, sammanlagt 42 enheter och mer än 250 soldater, försökte landstiga i området Energodar och Dneproprudny.

·         Fyra Su-30-flygplan och två Ka-52-helikoptrar från de ryska flygstyrkorna  attackerade den ukrainska landningsstyrkan, vilket resulterade i att 20 båtar förstördes.

 

Censurens Järnridå och Kajsa

Varken den första väpnade expeditionen eller den andra har överhuvudtaget inte kommenterats, varken i Kiev eller Stockholm. Naturligtvis finns det heller inget publicerat i svenska medier. Trots att en reporter inför dessa ”James Bond-teman” måste ha känt adrenalinet och blodet koka.

Medier beskrivs ju annars för att vara ”sociala kommunikatörer”. Men sedan den 24 februari existerar i Sverige enbart en Censurens Järnridå för mina kollegor, en journalistisk likriktning som inte existerade ens under 1950-talets kalla krig.

Sveriges journalister har idag glasklara order, vilket tydligast registreras i Dagens Nyheter, Svt och till och med i ETC, där Kajsa Ekman för övrigt fick silkesnöret, för att senare upprepa samma öde i anarkosyndikalistiska Arbetaren.

Kollegorna i Sverige har förmodligen idag andra uppdrag så som att i lyriska ordalag beskriva USA:s bombflyg, B52:orna, Version II, ”Folkmördarna från Mission Vietnam” som väcker uppmärksamhet i Stockholm.

VIDEO 3: Det pågår för närvarande militär utbildning i Storbritannien av tusentals ukrainska militärer, ett arbete där också ett 60-tal av den Svenska Försvarsmaktens militära instruktörer deltar med svensk finansiering. Under tiden tvingas Sveriges fattigpensionärer hitta möjligheter att överleva.

[1] Några timmar innan IAEA:s besök försökte ett ukrainskt kommando inta kärnkraftverket! Sextio kommandosoldater likviderade
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/09/nagra-timmar-innan-iaeas-besok-forsokte.html

[2] Zelinskis tal till nationen om IAEA-delegationens besök.
https://t.me/V_Zelenskiy_official/3117


VIDEOS
FN-Representanten:


VIDEO / IAEA: Generaldirektör Rafael Grossi
möt pressen vid kärnkraftverket:

VIDEO: Zelinski utrycker sitt ogillande över
IAEA-delegationens besök vid kärnkraftverket: