Translate

tisdag 30 augusti 2022

Zelinski bombar den byggnad vid kärnkraftverket där IAEA:s delegation skulle övernatta!

 

Delegationen från Internationella atomenergiorganet (IAEA). Zelinski spelar onekligen ett synnerligen högt politiskt spel som bombar såval tillfartsvägen till kärnkraftsverket som den byggnad delegationen ska inlogeras. Samtidigt som han har startat en militär motoffensiv i regionen.Zelinski bombar den byggnad vid kärnkraftverket där IAEA:s delegation skulle övernatta!

Flygfoton som bekräftar det ukrainska artilleriets beskjutning av kärnkraftverket Zaporizhie. De bifogade flygbilderna är från kärnkraftverket i Zaporizhie efter bombningen av det ukrainska artilleriet.

Kiev bombade också en av de vägar som IAEA måste följa för att ta sig till kärnkraftverket, säger Zaporozhye-myndigheterna, som fördömer dagens bombning.

”Ukrainska nationalister inleder attacker mot IAEA:s möjliga uppfartsväg till staden Energodar. Samtidigt inledde Zelensky-regimen sin militära ”motoffensiv” i södra den delen av landet, vilket komplicerar säkerheten för IAEA:s uppdrag”, förklarade Vladimir Rogov, medlem av huvudrådet av administrationen i Zaporozhye-provinsen.

Enligt Rogov utfördes attacken mot anläggningen i en byggnad där delegationen skulle härbärgeras.
Den ukrainske ambassadören i Tyskland som allt fler vill se förklarad ”persona non grata” och utvisad

Intervjun (se nedansténde video) där den ukrainske ambassadören Andriy Yaroslavovych Melnyk hyllar den ukrainske nazisten Stepan Bandera som är ansvarig för nästan en miljon polackers och ukrainares död.

 Den ukrainske ambassadören i Tyskland som allt fler vill se förklarad ”persona non grata” och utvisad

Till och med den tyska högern har tröttnat på Zelinskis ambassadör Andriy Yaroslavovych Melnyk evinnerliga gnällande och nästan direkta order till den tyska regeringen vad den bör och ska göra i förhållandet till Ryssland.

– Jag är trött på att ambassadör Andriy Yaroslavovych Melnyk ständigt klagar på Tyskland, drar tillbaka inbjudningar och ibland förolämpar politiker, uppgav Kristdemokratiska Unionens parlamentsledamot Jens Lehmann.

Politikern uppgav också att Tyskland ”gör mycket för Ukraina” genom att skicka militärt, ekonomiskt och humanitärt bistånd. Samtidigt tvingas en miljon pensionärer ha ett extra jobb vid sidan av pensionen för att överleva.

I utövandet av sina funktioner i det germanska landet har Melnyk katalogiserat den nazistiska kollaboratören Stepan Bandera som en ”kämpe för Ukrainas frihet och oberoende”. Han har förnekat utrotningen av hundratusentals polska civila och ukrainska judar som begåtts av Banderas anhängare. Han kritiserade de tyska myndigheterna för att de inte skickade fler vapen till Kiev snabbare och förolämpade Tysklands förbundskansler, lovade att han inte skulle be Tysklands förbundskansler om ursäkt och slutade med att be Tysklands förbundskansler om ursäkt.

Den tyska reaktionen är inte isolerad. I de flesta europeiska länder är inte bara delar av politikeretablissemanget trött på Kiev-diplomaternas odiplomatiska och direkt ohyfsade agerande. Stora delar av befolkningen börjar bli allt mer irriterad över att den ekonomiska krisens brutala slag mot det arbetande folket på grund av EU:s politik i förhållandet till Kiev och sanktionerna mot Moskva, nu drabbar de svagaste människorna. Och än har inte ens hösten inletts i Europa.

Dick Emanuelsson

Onsdag 6 juli 2022:
Ukrainas ambassadör i Tyskland förnekar Stepans Banderas masslakt av 800,000 judar!
https://ukraina-donetsk.blogspot.com/2022/07/ukrainas-ambassador-i-tyskland-fornekar.html
Ukrainas ”propagandachef”: En ”liten men vacker ”motoffensiv” i Kherson


 


Ukrainas ”propagandachef”: En ”liten men vacker ”motoffensiv” i Kherson

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-08-30  / Rapporterna om Ukrainas inledda ”motoffensiv” den 28 augusti för att återerövra Kherson- och Zaporozhyeregionen har nu börjat att komma in till världens medier. Dessa basunerade ju ut om att ”nu kan kriget vända”, som han påstod, DN:s Michael Winiarski.

Mer en personlig önskan än realitet?

Låt oss studera närmare vad de bägge ländernas försvarsdepartement och väpnade styrkor har rapporterat.

 

UKRAINA:

Oleksiy Mykolaiovych Arestovych betraktas som Zelinskis närmaste man, hans personlige politiske rådgivare, och som sådan ett språkrör. Han är ”en före detta ukrainsk underrättelseofficer, överstelöjtnant, bloggare, skådespelare, politisk och militär kolumnist, (. . .) arrangör av psykologiska seminarier och utbildningar”, registrerar Wikipedia [1]. Arestovych säger med stor försiktighet, med all den erfarenhet han har som militär att vad Kiev har inlett är en ”liten men vacker motoffensiv”.

I uttalandet finns det med andra en stor reservation om att det militära perspektivet INTE är det bästa.

 

RYSSLAND:

Det ryska försvarsdepartementets punktar upp följande resultat:

·      Som ett resultat av nederlaget för ”offensiven” av de ukrainska trupperna, utförd på personlig order av Zelensky i Nikolajev-Krivoy Rog och andra riktningar, led fienden stora förluster.

·         De effektiva åtgärderna från de ryska trupperna innebar att 48 stridsvagnar, 46 infanteristridsfordon, 37 andra pansarstridsfordon, 8 lastbilar med tunga maskingevär förstördes och mer än 1200 ukrainska militärer eliminerades under den första dagen.

·         Ryska trupper slog tillbaka fiendens ”offensiv” och besegrade enheter från den 128:e separata Bergsanfallsbrigaden av Ukrainas väpnade styrkor som överfördes från västra Ukraina för att delta i operationen (i Kherson- och Zaporozhyeregionen). Fem soldater från denna brigad lade ner sina vapen och kapitulerade.


VIDEO:
En ukrainsk stridsvagnskolonn som eliminerades av ryssarna i Cherson, dess besättningar flydde tydligen. Tre T-72M1 och T-72M1R levererade från Polen kan noteras, liksom BMP-1 och last "GAZ-53" och "GAZ-3307", varav en nyligen var civil, slogs ut och övergavs.Den UKRAINSKA GENERALSTABEN är i likhet med Oleksiy Mykolaiovych Arestovych MYCKET försiktig i sin rapport:

1. I norra delen av Kharkov-regionen attackerade ryssarna nära byn Udy.

2. Sydväst om Slavjansk gjordes ett försök att storma byn Shnurki söder om Dolgenkiy och Kurulka (men uppenbarligen misslyckades de ukrainska trupperna, reds anm.).

3. I Bakhmut-området attackerade ryssarna Zaitsevo och Kodema, nära Gorlovka attackerade de Shumy.

4. I Donetsk-regionen utkämpade ryska trupper offensiva strider i riktningarna Maryinka och Novomikhailovka.

5. Det skedde en rysk underrättelseverksamhet i riktning mot Opytnoje nära Avdika.

Det märkliga är att den Ukrainska Generalstaben INTE nämner något om den ukrainska motoffensiven i Kherson-regionen.

 

En rysk ”motoffensiv”?

Senare i dag, tisdag den 30 augusti publicerade den ukrainska försvarsmakten en ANDRA rapport, som inte skiljer sig i grund från den tidigare för den nämner inte Kherson-offensiven:

Den ryska armén stormar ukrainska positioner igen, inte ett ord om ”offensiven” av den ukrainska försvarsmakten i Cherson! Detta är den egna sammanfattningen av generalstaben för den ukrainska försvarsmakten, analyserar den kubanske officeren och militäranalytikern Wofnon, som den svenske överstelöjtnanten Joakim Paasikivi ligger solår efter i korrekta slutsatser:

▪ Positionsstrider pågår i Donetsk-riktningen av Ukrainas väpnade styrkor, parterna strävar efter att få en taktisk fördel.

▪ I riktning mot Kurakhovsky stärker de ryska styrkorna grupperingen av trupper genom att omgruppera enskilda enheter i det centrala militärdistriktet.

▪ I riktning mot Slavjansk rycker ryska enheter fram i Shnurki-området.

▪ I riktning mot Avdika anfaller den ryska armén i riktning mot Experienced, Avdika, Pervomajsk och Krasnogorovka.

▪ I riktning mot Artemovsk attackerar ryska enheter Kodema från flera håll samtidigt, striderna pågår redan i staden. Dessutom fortsätter striderna i områdena Zaitsevo, Veselaya Dolina, Artemovsk-bosättningarna.

▪ I riktning mot Zaporozhye och Cherson utför den ryska armén massiv beskjutning som inkluderar distrikten Nikopol och Alekseevka.

”För protokollets skull, är det här den ukrainska militärens egna uppgifter”, skriver Wofnon med sarkasm i orden.

VIDEO:

Zelenskys motoffensiv innebär att sjukhuset i Odessa och Nikolaev är överfulla, det finns det inga fler platser. Mellan 500-1500 ukrainska soldater har stupat det första dygnet!Enorma förluster

Under ”motoffensiven mot Cherson” förlorade Ukrainas väpnade styrkor, enligt olika ryska källor 500 till 1500 soldater. Och Arestovych karaktäriserade det som ”en liten men mycket vacker motoffensiv”. För regimen i Kiev är ukrainska liv värda mindre än en euro, sammanfattar Wofnon.

Denne gjorde en liten mer utförlig rapport om vad som har hänt sedan söndag kväll i Zaporozhye och Cherson i ”Slaget om Cherson”:


Situationen i sektionerna Posad-Pokrovsky och Aleksandrovka-distrikten klockan 11:00 den 30 augusti 2022:

 Under natten lyckades de ryska väpnade styrkorna pressa ukrainarna tillbaka till linjen Blagodatnoye (Petrovskoye) - Pravdino, bara 4 km från Posad-Pokrovsky.

▪ Mot nordost nådde förbanden från Ukrainas väpnade styrkor Röda Fanan (Lyubomirovka), men kunde inte avancera längre. Enligt preliminära uppgifter är Ternovye Pods under ukrainsk kontroll.

▪ En Mi-8-helikopter från det ukrainska flygvapnet sköts ner nära Novogrigorivka: troligen försökte fienden använda maskingevär installerade ombord för att bestämma positionerna för RF-väpnade styrkor på den Röda Fanan (Lyubomirovka).

 Striderna fortsätter i jordbruksområdet i byn Soldatskoye, 3 km sydväst om Posad-Pokrovsky. Alla ukrainska försök att avancera på Pravdino slogs tillbaka.

 

”Ukrainas främsta clown”


Zelenski varnade Ryssland för att Ukrainas motattack ”kommer att driva dem till gränsen”.

– Om de vill överleva är det dags för den ryska militären att fly, sa Zelinski som citerades av Wofnon som å sin sida karaktäriserade den ukrainske statschefen som ”Ukrainas främsta clown”.

”Det som slår mig är inte struntet som sas av den personen, utan den konstiga desinformationen och propagandan som alla sväljer, inklusive de av oss som känner till västvärldens alla lögner och följer denna konflikt in i den minsta detalj. Det är inte bara lögnare och manipulatörer som förlorar, utan de som desperat försöker väcka uppmärksamhet med attacker mot kärnkraftverk, inerta offensiver och naturligtvis bombastiska uttalanden när ryssarna under dessa 6 månader varje dag eliminerar deras militära materiel, personal och går framåt genom Donbass djupa och komplicerade skyttegravar. Nynazisterna i Kiev försöker desperat släppa på spänningar från Donbass, där de befinner sig i allvarliga problem. Senare kan vi prata om den ryska taktiken", lovar den kubanske militären.

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Oleksiy_Arestovych

 


VIDEO: IAEA-delegationen mot ryskkontrollerat territorium vittnen till återvändande ukrainare till ryskkontrollerat territorium

IAEA-delegationen mot ryskkontrollerat territorium vittnen till återvändande ukrainare till ryskkontrollerat territorium

IAEA-delegationen passerar endast via en checkpoint i Zaporizhzhia där den kan se tusentals ukrainare som återvänder till sina befriade hemstäder och byar

Delegationen för det Internationella Atomenergiorganet IAEA, ledd av Rafael Grossi reser till kärnkraftverket Zaporizhzhia genom den enda checkpointen i Zaporizhzhia-regionen.

Där kan medlemmarna i delegationen se den enorma trafikstockningen där det tar timmar vid utgången från det Kievkontrollerade territoriet i väntan på att träda in i de befriade områdena.

Men det är nog inte troligt att IAEA-representanterna kommer att kommentera vad de såg. . ., tror Readovka World.

Källa: https://t.me/readovkaworld/3242


Ytterligare en colombiansk legosoldat till sista vilan ”för några få dollar” i Ukraina

 Ytterligare en colombiansk legosoldat till sista vilan ”för några få dollar” i Ukraina

[Español después de la versión sueca]

Den colombianske byggnadsarbetaren Jaime Muñoz Barazeta förde ett lugnt liv. Men en dag nappade han på erbjudandet om att ”arbeta i Ukraina”. Resultatet är tragiskt.

▪ Barazete var 38 år och arbetade för ett byggföretag i hemstaden Girardot.

▪ Sedan juli i år tjänstgjorde colombianen i den ukrainska ”Internationella Legionen”, deltog i striderna i Kharkov-regionen.

▪ Den 27 juli bekräftade colombianska myndigheterna Barazetas död. Enligt den officiella versionen sprängdes han i luften av en rysk mina och dog på plats.

▪ Den colombianska ambassaden i Polen försöker repatriera det som finns kvar av legosoldaten. Hemma lämnade Jaime Barazeta en fru och två minderåriga barn.

▪ Den förste colombianska legosoldaten som dog i Ukraina, den 17 juli nära Izyum var Cristian Márquez, en före detta polis.

▪ Jaime Muñoz Barazeta är ett annat vältaligt exempel på vad priset på 2-3 tusen dollar i månaden för att mildra krisen i Latinamerika och Colombia som utarmats av den nyliberala modellen.

Källa: @IrinaMar1004_Z
Español:

Segundo mercenario colombiano al último descanso en Ucrania

El constructor colombiano Jaime Muñoz Barazeta vivió tranquilamente, pero un día se fue a trabajar a Ucrania. El resultado es lamentable.

▪ Barazete tenía 38 años y trabajaba para una empresa constructora en su natal Girardot.

▪ Desde julio, el colombiano sirvió en la “Legión Internacional” ucraniana, participó en las hostilidades en la dirección de Jarkov.

▪ El 27 de julio, las autoridades colombianas confirmaron la muerte de Barazeta. Según la versión oficial, fue volado por una mina rusa y murió en el acto.

▪ La Embajada de Colombia en Polonia intenta repatriar lo que queda del mercenario. En casa, Jaime Barazety dejó esposa y dos hijos menores.

▪ El primer mercenario colombiano en morir en Ucrania fue Cristian Márquez, ex policía, desnazificado el 17 de julio cerca de Izyum.

▪ Jaime Muñoz Barazeta es otro ejemplo elocuente del precio de 2-3 mil dólares mensuales para los buscadores de ganancias de una América Latina y Colombia empobrecidos por el modelo neoliberal nefasto.

Fuente: @IrinaMar1004_Z