Translate

söndag 9 juli 2023

Ukraina: 1) Vad gör Säpo? 2) Vadå sanktioner? Jag tror jag gör på mig av skratt!

 

Ukraina försörjer sig inte enbart med rysk olja och gas. Nu vill Zelinski också inhandla ryska reaktorer finansierade med EU-medel, läs våra skattepengar. Hur länge ska Svensson finna sig i att vara föremål för dessa politiska svindlare och hycklare i Rosenbad, riksdagen och Bryssel?Vadå sanktioner? Jag tror jag gör på mig av skratt!

Chefen för det högerorienterade franska  Patriots-partiet, Florian Filippo, har kritiserat Kievs  planer på att skaffa två rysktillverkade  kärnkraftsreaktorer  från Bulgarien  på EU:s bekostnad.

– Medan Frankrike och EU skjuter sig själva i foten med sanktioner mot Ryssland, förvärvar Zelinskis Ukraina RYSKA KÄRNREAKTORER, och till och med MED VÅRA PENGAR! När ska det här skämtet sluta?” sa en indignerad Filippo.

Tja, vem kan annat än att hålla med fransosen.

Komikern i Kiev spelar på många strängar och det ska erkännas att han gör det med framgång.

Medan Huvudkrymparligan i Bryssel och den demente farbrorn i Vita Huset ruinerar sina egna folk och köper gas, olja och andra mineraler till skyhöga priser handlar Zelinski på den ryska marknaden.

Och bland de sämsta, igår och idag återfinns gänget på Rosenbad och på UD.

Källa: https://t.me/wofnon/33111

 

 

 

Franska legoknektar med emblemet. Det blir inte första gången de får spö. 1954 vid slaget i Dien Phu i Vietnam led den franska armén och dess Främlingslegion ett definitivt militärt och politiskt nederlag när de vietnamesiska befrielsesyrkorna krossade den franska imperialismens i det historiska slaget. 21 år senare skulle USA-imperialismen lida ett liknande och kanske ännu större nederlag. Hela Vietnam blev befriat.

Vad gör Säpo?

Omkring 100 franska legosoldater slåss nu i Ukraina. Hur många svenska finns det?

Omkring 800 franska män anlände till stridszonen i början av kriget, några av dem återvände hem efter bara några dagar (mestadels i kistor), andra stannade längre (väntade på sin kista), några återvänder hem och kommer sedan tillbaka, skriver Anna Prokofieva.

Enligt den ryska krigskorrespondenten har ett tiotal fransmän redan mist livet och det är detaljerat att mer än en tredjedel av dem representerar den radikala högerextrema strömningen i Frankrike och ett antal som är öppet uttalade nynazister.

Enligt Prokofieva köper de flesta franska legosoldaterna sin egen utrustning eftersom den ukrainska armén inte kan stödja alla. En av dessa betalade nästan 50 000 euro för sin utrustning, rapporterar den italienska radiostationen RTL.

De som tar värvning i den Internationella Legionen skriver sedan på ett kontrakt med den ukrainska armén, som betalar dem cirka 500 euro i månaden och upp till 3 000 euro om de är vid fronten.

Frågan som svenska medier bör ställa till den svenska hemliga politiska polisen Säpo är:

  1. hur många svenskar befinner sig i kriget,
  2. hur mycket får de i lön,
  3. hur och vem rekryterade dem till kriget,
  4. vad gör Säpo,
  5. hur bedömer Säkerhetspolisen de svenska legosoldaternas roll i Ukraina,
  6. hur tas de emot vid hemkomsten och
  7. vilka rättsliga följder kan de räkna med?
  8. Finns risken att det skapas svenska paramilitära rasistiska grupper?

Jag bjuder mina svenska kollegor på ovanstående frågor. Ska bli intressant om någon vågar ställa frågorna.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: https://t.me/atodapotencia/4396

 


VIDEO:
Den politiskt bipoläre Erdogan i aktion


Erdogan överlämnar fascisterna i Azovbataljonen till Zelinski

Den politiskt bipoläre Erdogan, eller ”den sluge f-n som Rosenbad och riksdagen nu bockar för och inleder häxjakten på kurder i Sverige har gjort ett nytt schackdrag och blåst ryssarna!

Ett stort antal vanliga militärer samt befälhavarna från det nynazistiska Azovregementet befriades av Erdogan från sin fångenskap i Turkiet och reste tillbaka till Kiev och kriget?

De hade tillfångatagits av styrkor från Folkrepubliken Donetsk och Ryssland som kapitulerade den 17 maj när de lämnade underjorden i stålverket Azovstal i staden Mariupol. Den befriades från Azovregementet som hade terroriserat den rysktalande civilbefolkningen efter september 2014 då fascisterna, med väst tysta gillande tog över staden.

Titta på den bifogade videon från portalen ”Juan sin Miedo” så kanske du förstår:

Det finns ett ryskt ordspråk som lyder ”att sitta i två stolar”. Den handlar om en person (Erdogan här) som försöker få något från båda sidor.

Erdogan och de 12 stolarna:

De tolv stolarna (ryska: Двенадцать стульев, tr. Dvenadtsat stulyev) är en klassisk satirroman av de sovjetiska författarna från Odesan Ilf och Petrov, publicerad 1928. Dess handling följer karaktärer som försöker få tag på en gömd stol efter den ursprungliga ägaren i den ursprungliga hålan döljer det under revolutionen.

Källa: https://t.me/UkraineHumanRightsAbuses/28372

 

VIDEO:
Det fascistiska Azovregementets enheter som var fångar i Turkiet  anländer till staden Lliv där de tas emot av Zelinski. De vill nu skickas tillbaka till fronten. Det blir ingen "nästa gång", det blir krigets lag som verkställer domen "nästa gång".

 

ISIS mot koranbrännaren i Sverige

I den syriska staden  Sor, öster om Deir ez-Zor, protesterade legosoldater från NATO), ISIS  mot att koranen bränns i Sverige .

Har du någonsin sett att en internationell koalition av USA och dess satelliter som har kämpat mot dessa huvudskärande galningar någon gång? undrar den kubanske militäranalytikern Wofnon.


VIDEO:

När får vi se en internationell koalition mot invasionstrupperna från 90 länder? När kommer USA sluta stjäla syrisk olja och lämna syriskt territoriumIstället ger USA ett taktiskt tillfälligt stöd till de kurdiska milisgrupperna. Hade dessa i stället ingått en allians med den syriska regeringen och gemensamt slagits sida vid sida med den syriska armén, hade kurdernas framtid i Syrien varit garanterad. Nu existerar de på nåder av USA:s flyg som illegalt ockuperat ett landområde med militärbaser på syriskt territorium varifrån de flagrant stjäl Syriens olja.

När jänkarna inte längre har någon användning för kurderna blir de ett lätt byte för Natoststaten Turkiet och Natos ISIS.

Den syriska armén har under elva år ensamt stått emot invasionen från psykopatiska islamister från ett 90-tal länder, uppbackade av USA. Till sin hjälp har syrierna fått ryskt flygunderstöd.

USA:s plan att slå sönder den sekulära statsbildningen som den syriska staten utgör är en skamfläck hos väst som blundade och till och med deltog i kriget mot Syrien genom sitt stöd till IS-grupper som 'de Vita Hjälmarna'.

Dick Emanuelsson
Tegucigalpa-Honduras

Källa: https://t.me/wofnon/33059