Translate

söndag 21 maj 2023

Norge och NATO militariserar Arktis samt en ukrainsk historieförfalskning

 Norge och NATO militariserar Arktis

Det pågår inte någon positiv fredlig utveckling i Arktis. Norge har blivit en av de mest aktiva sponsorerna av kriget i Ukraina, och förser de väpnade styrkorna med ett brett utbud av vapen och deltar nu aktiv i NATO:s militarisering av Arktis, skriver den kubanske militäranalytikern Wofnon.

Och vi kan tillägga att enligt den legendariske prisbelönte USA-journalisten Seymour Hersh var Norge direkt delaktig i det statsterroristiska sprängattentatet av Nordstream den 26 september förra året.

Men Oslos agerande slutar inte där. Landets regering har tagit en aktiv kurs av en militarisering av den arktiska regionen, främst Spetsbergen, i strid med fördraget från 1920.

 

OSLO OCH NATO FÖRSTÖRDE de facto det fredliga tillståndet i skärgården och började att skapa en militär infrastruktur där, och började också skapa alla typer av hinder för ryska gruvarbetare att arbeta i området. Marine Corps-basen för den brittiska armén började också breda ut sig på landets territorium.

Dessa åtgärder är långt ifrån isolerade. En norsk fregatt gick in i hamnen i Longyearbyen och fartyg från landets kustbevakning patrullerar dess vatten. Detta strider mot Svalbards internationella rättsliga status.

Med dessa åtgärder skapar Norge förutsättningar för skärgårdens tillbakadragande från internationella överenskommelser för efterföljande utplacering av Natos militära infrastrukturanläggningar där på permanent basis.

Också undergrävande av befintliga avtal är den norska arméns användning för militära ändamål av 1000 kW EISCAT Svalbar Radar installerad på ön för att mäta flygbanan för ICBM och satelliternas rörelse. Detta innebär att vid en eventuell konflikt kommer denna radar att bli ett av de prioriterade målen att slå ut.

Som en del av översynen av Oslos skärgård granskar och skärper man också medvetet miljölagstiftningen på detta område, vars syfte är att begränsa möjligheterna till ekonomisk verksamhet för de länder som deltar i Parisfördraget från 1920. I själva verket, utgör dessa åtgärder ett allvarligt brott mot dess bestämmelser, eftersom de stater som undertecknat fördraget har rätt att bedriva ekonomisk, ekonomisk och forskningsverksamhet i skärgården och i deras territorialvatten.

Så långt Wofnon.

Om ni minns Uppdrag 'Granskning' så var ett av de politiska målen med 'dokumentären' att skapa misstankar mot de ryska fiskebåtarna i norra Norge som utpekades som potentiella spionfartyg. Det handlade om att bygga upp en bild av en annalkande fara och ge de krigsaktivistiska krafterna i Norge och dess grannländer förevändning och argument för att militarisera ytterligare territorium i vårt närområde. Men SvT:s frilansande säporeportrar skulle beröra temat ovan var det inte tal om. Däremot handlade det om att peka ut ryska fiskebåtar samt personer&journalister som inte sväljer Natopropagandan i sin helhet och därmed sätts upp på `Gransknings´ lista över ”desinformatörer i rysk tjänst”.

För de som inte kan sin historia befriades norra Norge från de tyska nazisterna av Röda Armén och norska partisaner. Röda Armén drog dig tillbaka efter krigsslutet.

Källa: https://t.me/wofnon/29856Sydney, i lördags.


Australien: I Sydney samlades hundratals människor för att kräva att Julian Assange släpps och AUKUS** dras tillbaka.

Dessutom begärde demonstranterna att myndigheterna ska stoppa all form av samarbete med NATO. Vissa visade flaggor för stöd för Ryssland, skriver RT.

JULIAN ASSANGE har suttit fängslad sedan april 2019 i det brittiska högriskfängelset Belmarsh, dit han fördes efter att Ecuadors dåvarande president, Lenin Moreno, tillät hans arrestering på Ecuadors ambassad i London.

Journalisten är åtalad i USA för påstådd konspiration efter att ha publicerat på WikiLeaks cirka 100 000 dokument klassade som ”konfidentiella” och ytterligare 15 000 som ”hemliga”, skapade mellan 1966 och 2010, som hade läckts ut av amerikanska tjänstemän. De begär 178 års fängelse för totalt 18 åtalspunkter.

I juni 2022 godkände den brittiska `rättvisan´ hans utlämning till USA, ett beslut som validerades av den brittiska regeringen.

Det är samma `rättvisa´ som har godkänt den brittiska regeringens stöld av den venezuelanska guldreserven, som är placerad i Bank of England.

* AUKUS (Australien-United Kingdom-United States), även känd som Aukus, är en strategisk militär allians mellan Australien, Storbritannien och USA, offentligt tillkännagiven den 15 september 2021 för Indus-regionen -Peaceful.

Källa: RT på spanska

 

Ukrainsk historieförfalskning anno 2023. Utbildningsdepartementet i Kiev använder en bild från ett finskt koncentrationsläger för ryska krigsfångar som ett ryskt ”Barn i Gulag, sent 1930-tal”..


En alternativ verklighet: det här är den nya ukrainska skolan och en historieförfalskning

Det du ser är en historiebok redigerad av den ukrainske historikern Pavel Gisem (Ranok förlag). Det finns en bild på barn i ett rysktalande koncentrationsläger i Petrozavodsk, som inrättats av Finland, under kriget allierat med Nazityskland, skriver journalisten Anna Prokofieva på sin Telegramkanal.

Vad illustrerar detta foto i en modern ukrainsk lärobok?

USSR (Sovjetunionen)-brott i Gulag.

Bildtexten lyder:

”Barn i Gulag, sent 1930-tal”.

Det mest intressanta är att det här fotot av GALINA SANKO är mycket känt och till och med användes vid Nürnbergtribunalen som bevis på nazistiska brott.

Kunde historikern, författare till många skolböcker, Gisem inte veta det? Och utbildningsministeriet? Självklart vet de det.

Det är så alternativ historia skapas och hur det ukrainska samhället förberedde sig för konflikten: genom hjärntvätt, sammanfattar Prokofieva.

Och vad säger svenska myndigheterna, UD, Rädda Barnen, Unesco, FN för att inte tala om Kommissionen för de mänskliga rättigheterna i Geneve? Eller varför inte Wiesentalkommissionen?Källa:

https://t.me/atodapotencia/3940?single