Translate

tisdag 28 februari 2023

1. Slaget om Bakhmut/Artemovsk: ”De ukrainska militära reserverna är uttömda” 2. Natos prostituerade språkrör


 


1. Slaget om Bakhmut/Artemovsk: ”De ukrainska militära reserverna är uttömda”

Trots militärens Paasikivi, DN:s Winiarski, SVT:s Maria Persson Löfgren eller Aftonbladets Jonna Sima är verkligheten ofta inte den önskade.

Sedan fyra månader har den ukrainska armén inte avancerat en millimeter i motsats till Folkrepublikernas, de ryska truppernas och Wagner-armén.

Slaget om Bakhmut (Artemovsk) går nu in i sitt slutskede och Europas näst största och starkaste armé slåss tappert till sista man, det har Nato, den ukrainska försvarsministern och dess befälhavare beslutat. Och det betyder till döden.

Ingen av dem är ens intresserade av fred, inte heller Martin Klepke, ledarskribent på Arbetet i en kriminell historierevision av kriget och samma västmakters svek mot den spanska Republiken 1936–39.

Nedan flera nyhetsbyråers rapporter så sent som i dag tisdag, om slaget om Bakhmut (Artemovsk). Det ser inte bra ut för dem som opererar enligt mottot ”tills den siste ukrainaren”!

D.E.

VIDEO:
Wagner-armén, de ryska och Folkrepublikens trupper har i princip omringat staden Bakhmut och de ukrainska styrkor som fortfarande är i livet som bara har två alternativ; kapitulera och överleva eller gå till den sista vilan.

BLOOMBERG: ”Erövrandet av Bakhmut (Artemovsk) kommer att vara ett steg mot att Ryssland tar över hela Donbass-regionen i Ukraina, som president Vladimir Putin förklarade som en del av Ryssland”.


Slaget om Artemovsk (28.02.23):
”De ukrainska militära reserverna är uttömda”

I går, med tanke på det uppenbara hotet om en kollaps av fronten nära Artemovsk, tvingades befälet för Ukrainas väpnade styrkor att kasta in en av de så kallade nya ”chockbataljonerna” i strid, som Natos instruktörer har förberett för vårens ”motoffensiv”, skriver krönikören `Intel Slava Z' på sin Telegramkanal.

Lite tidigare, för att hålla den norra fronten av försvaret, bytte fienden till taktiken att skapa kombinerade bataljoner, som är sammansatta av trasiga fragment av andra enheter.

Men detta gav inte önskad effekt, och igår på norrfronten avancerade ”Wagnermusikerna” ganska enkelt framåt. Dessutom, om fienden tidigare kämpade här ”hus för hus”, så igår, att döma av videon från militära korrespondenter från fältet, övergavs territoriet av hela gator nästan utan strid.

Och i söder, där fronten varit relativt stabil de senaste dagarna, började den märkbart pressas av grupper av ”Wagnermusiker”.

Och detta sker mot bakgrund av rapporter från ukrainska källor om att alla försörjningsvägar antingen har skurits av, av fienden (det vill säga av oss) eller står under kraftig eldgivning, vilket gör det omöjligt för Ukraina att garantera försörjningen av den halvt omringade garnisonen, som har börjat få problem med ammunition.

CNN:

Situationen nära Artemovsk för ukrainska trupper är mycket värre än vad som officiellt erkänts i Kiev, rapporterar CNN med hänvisning till att den ukrainska militären deltar i striderna om staden.

Situationen i Bakhmut (ukrainskt namn på Artemovsk) är nu mycket komplicerad. Det är mycket värre än vad som officiellt rapporterats. Ytterligare en 100-procentig komplexitet måste läggas till de officiella rapporterna. I alla riktningar, men speciellt i nordlig riktning”, citerar CNN en militär i den ukrainska militären, som ville vara anonym. En annan militär sa i ett videomeddelande att ”situationen kring Bakhmut är mycket komplicerad.” En annan fighter kallade striderna för ”helvetet”.

CNN: https://t.me/intelslava/45211

 

Ukraina skickar tillbaka f.d. sårade till fronten!

Ukrainas väpnade styrkor fyller på enheterna i Artemovsk med sårade på grund av de stora förlusterna. I vems händer ska Väst placera alla sina vapen de skickar till Ukraina?

Sedan början av februari har de ukrainska enheterna i Artemovsk (Bakhmut) med det största antalet oåterkalleliga förluster rekryterats av militär personal som skadades i slutet av förra året och som genomgick behandling. De flesta av militärerna, allvarligt sårade i striderna i slutet av 2022, anländer till området Artemovsk och Chasov Yar från regionerna Khmelnytsky, Volyn och Rivne.

Enligt preliminära uppgifter, i dessa regioner i Ukraina, erkänner militära medicinska kommissioner nästan all militär personal som är lämplig för ytterligare tjänst, förutom de som fick ett funktionshinder i grupp I.

Den stora majoriteten av sårade militärer har efter 90 dagars behandling ansetts lämpliga för ytterligare tjänst och skickats på nytt till fronten, trots förekomsten av allvarliga störningar i rörelseapparaten (ryggrad, lemmar och leder), synorgan och andra skador. under såret.

 

2. Natos prostituerade språkrör

JONNA SIMA är ytterligare en av dessa historielösa Natoaktivister, verksam i de svenska mainstreammedierna som till och med inte drar sig för att köra den fascistoida rasistiska estniska regimen framför sig.

Denna försöker med en besatthet och hat förmå Nato att gå mot Moskva. Och Sima blir, medvetet eller omedvetet en ”duttig idiot” och villig krigsanstiftare i den kampanjen. Märkligt och obegripligt, medveten om krigets fasor och helvete.

”Natotrupper till Estland, JA! Men inga svarta soldater”! säger den blåögda och blonda estniska premiärministern Kaja Kallas.

Kanske vi under en nära framtid kommer få läsa Jonna Sima föreslå samma sak:

”Natotrupper till Sverige, JA! Men för h-e inga svarta soldater”!

D.E.


”Journalisten” Jonna Sima påstår att Sverige behöver NATO mer än något annat i världen just nu, med det onda och köttätande Ryssland precis runt hörnet; redo att kasta sig över oss stackars och hjälplösa svenskar som om vi inte endast vore försvarslösa, nakna bebisar i skogen.

I sin ”artikel” (läs: skräpbilaga) nämner hon även vår granne Estland, som hon tycker är modiga och starka eftersom det lilla landet vågar stå upp mot ”rysk barbarism.” Sima fortsätter att förhärliga de baltiska staterna och propagera emot Ryssland i hela sin ”artikel.”

·        Vet Sima om att Estland, precis som resten av grannländerna i det Baltiska bältet, är en av de mest reaktionära och rasistiska länderna i Östeuropa?

·        Eller att deras premiärminister, Kaja Kallas, är för förintelsen av ett helt folkslag?

·        Vet Sima även om de baltiska ländernas förflutna, när de var allierade med Nazi Tyskland under andra världskriget?


Förmodligen, men det spelar nog ingen roll för någon med fascistiska värderingar.

https://t.me/SDFRepublik/433?single