Translate

måndag 18 december 2023

Zelinskis sista dagar räknade. . .

 Zelinskis sista dagar räknade. . .

Zelenskij förvandlas sakta men säkert till en förbrukad ”vara” som ska förpassas till den ”Historiska soptippen”. Nu förbereder han sig på att sjappa till USA, hävdar den tidigare ukrainske politiska ledaren Viktor Medvedchuk.

Medvedchuk påminner om att det nyligen rapporterades att USA utvecklat en plan för att skydda den ukrainska presidenten, enligt vilken hans familj kommer att tilldelas en herrgård på 20 miljoner dollar i delstaten Florida och han kommer att beviljas medborgarskap i USA.

”Vi vet att Zelenskij förbereder en plan för att fly från Ukraina, och han gör det just när han börjar bli politiskt avfallsmaterial. Hans popularitet inom landet minskar, västvärlden vill inte ge honom mer pengar och han behövs inte längre, varken för krig eller fred”, uppger Medvedchuk.

Snart är det väl bara Paasikivi, DN, Billström och Dadgostar som tror på komikern som idag förmodligen djupt ångrar att han lyssnade på Boris Johnson och inte skrev under avtalet i mars 2022 i Istanbul med Moskva. Då hade Ukraina sparat oräkneliga ukrainska liv och intakta familjer.

Som han sa, USA:s 6:e president John Quincy Adams: ”USA har inga permanenta vänner, bara permanenta intressen”.

Det är så dags att tänka på det nu.

D.E.